Füsun Eczacıbaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Füsun Eczacıbaşı
Doğumİstanbul, Türkiye
MilliyetTürk

Füsun Eczacıbaşı, İstanbul SAHA Derneği kurucularından olup Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Kadıköy Maarif Koleji ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden mezun olan ve yüksek lisansını mimarlık alanında yapan Füsun Eczacıbaşı, insan hakları, azınlık hakları, çevre koruma ve eğitim konularına odaklanan birçok STK'da aktif olarak yer almıştır.

New Museum Uluslararası Liderlik Konseyi eş başkanı ve NYC'deki New Museum Mütevelli Heyeti üyesidir. Üyesi olduğu diğer sanat kuruluşlarından bazıları; Tate Uluslararası Konseyi ve Danışma Kurulu (Londra), Pompidou Uluslarası Konseyi (Paris), Hamburger Bahnhof Uluslararası Dostları (Berlin), Castello di Rivoli Uluslararası Dostları (Torino), Documenta Uluslararası Dostları (Kassel) ve Art Basel Küresel Hamileri Konseyidir

Füsun Eczacıbaşı, Şubat 2022'de Madrid merkezli Callia Vakfı tarafından Uluslararası Hami Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, törene katılan ve sahiplerine ödülleri takdim eden İspanya Kraliçesi Sophia tarafından destekleniyor.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ile evlidir. Sinan Eczacıbaşı ve Murat Eczacıbaşı adında iki oğlu vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]