Eren Yeager

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eren Yeager
Titana Saldırı karakteri
İlk görünümTitana Saldırı 1. bölüm: "Şimdiden 2.000 Yıl Sonra Size" (2009)
Son görünümTitana Saldırı 139. Bölüm: "O Tepedeki Ağaca Doğru" (2021)
YaratanHajime Isayama
SeslendirenYūki Kaji
Bilgileri
Tam adıEren Yeager
Takma ad(lar)ıSaldırı Titanı
Kurucu Titan
Savaş Çekiçli Titan
Şeytan
Bay Kruger
Gaspçı
Velet
CinsiyetErkek
AileCarla Yeager (anne)
Grisha Yeager (baba)
Zeke Yeager (üvey erkek kardeş)
Önemli ilişkileriMikasa Ackerman
Armin Arlert
Levi Ackerman
Erwin Smith
Jean Kirschtein
Reiner Braun
Hange Zoe
Connie Springer
Krista Lenz
Annie Leonhart
Sasha Braus
Falco Grice
Floch Forster
Yelena
AkrabalarıBay Yeager (büyükbaba)
Bayan Yeager (büyükanne)
Faye Yeager (teyze)
Yaşadığı yerParadis Adası
UlusEldia

Eren Yeager ya da Eren Jeager (エレン・イェーガー Eren Yēgā) Yaratıcısı Hajime Isayama'nın aynı isimle 2013'te mangadan dijitale aktarılan Shingeki no Kyojin isimli animesinin başkahramanı.

Titanların 100 yıl sonra duvarlara ilk saldırısı olan Maria Duvarı'nın delinmesi ve Shiganshina'nın düşmesiyle birlikte annesi Titan tarafından yenilir. Eren, bu olaydan sonra büyük bir nefretle tüm Titanları öldürme yemini eder. 847 yılında yakın arkadaşları Mikasa Ackerman ve Armin Arlert ile birlikte 104. Eğitim Ordusu'na girerler, Eren ordudan en iyi 5. asker olarak mezun olur. Ardından surların dışında devlerle savaşan Keşif Birliğine katılır. Daha sonra kendisi 9 özel Titandan biri olan Saldırı Devi'nin (Shingeki no Kyojin) mirasçısı olduğunu anlar. Eren, çok güçlü olmasa bile cesur ve kavgacıdır; güçlü bir intikam duygusuna ve özgürlük isteğine sahiptir. İsminin anlamı bakımından Eren, Türkçe "Kutsal Kişi"; Jaeger (Bazı kaynaklarda Yeager olarak geçmektedir. Mangada "Yeager" altyazılarda ise çevirmene göre "Yeager" veya "Jeager" olarak geçmektedir.) ise Almanca "Avcı" manasına gelir. İsmini eski bir Eldialı devrimci olan Eren Kruger'dan almaktadır. Annesi Titanlar tarafından yenilen Carla Jaeger, babası ise Kurucu Titan'ı Kraliyet Ailesinden çalan Grisha Jaeger'dır. Ayrıca kendisi Kraliyet soyundan gelen Marley savaşçı birliklerinden canavar devin mirasçısı Zeke Jaeger'ın da üvey kardeşidir.

Eren hikâyenin başında orta boylu, siyah kısa kahküllü saçlara sahipti. 104. Birlikten mezun olup Keşif Birliği'ne katıldıktan sonra uzadı ve kısmen kaslı bir vücudu vardı. Marley adasına sızınca yapılı bir vücutla, siyah saçlarını omuzlarına dek uzatmış ve hafif bir bıyık bırakmış halde göründü. 15 yaşındayken boyu 170 cm (5 feet, 6.923 inç), 63 kilogram ağırlığındadır. Doğum günü 30 Mart'tır.

Eren üç Titan gücüne sahiptir. Babası Grisha'dan Kurucu Titan ve Saldırı Titan gücünü, Liberio'daki saldırılarının ardından ise Lara Tybur'ın Savaş Çekiçli Titan gücünü almıştır.

Eren'in animedeki orijinal Japonca halini seslendirme sanatçısı Yuki Kaji seslendirmektedir.[1][1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Eren Yeager". Attack on Titan Wiki (İngilizce). 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2022.