Eddie Marsan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eddie Marsan
Marsan 2009 yılında
Doğum09 Haziran 1968 (55 yaşında)
Stepney, Londra, İngiltere
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1987 - günümüz
EvlilikJanine Schneider (e.2002)
Çocuk(lar)4

Edward Maurice Charles Marsan (d.9 Haziran 1968, Stepney East End, Londra) Ödüllü İngiliz aktör. 2008 yılında gösterime giren Happy-Go-Lucky filmindeki performansıyla London Film Critics Circle Awards ve National Society of Film Critics En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü almıştır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Londra'nın Esat End semtindeki Stepney'de emekçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası kamyon şoförü annesi ise bir okulun kafeteryasında çalışmaktaydı. 16 yaşındaki okulu bırakıp matbaada çalışmaya başladı. sonra tiyatroya merak saldı ve Mountview Aademy of Theatre Arts'dan 1991 yılında mezun oldu. Sam Kogan'ın Kogan Academy of Dramatic Arts kurumunda eğitimine devam etti. İlerleyen dönemde BBC dizilerinde rol aldı ve geleneksel olarak İngiliz seyircileri tarafından beğenilen Grange Hill, Silent Witness, EastEnders, Southcliffe gibi dizilerde görev yaptı. Sinema alanına da giriş yapan sanatçı Hancock, New York Çeteleri, Sherlock Holmes, 21 Gram ve İntikam Vakti gibi yapımlarda yer almıştır.[1] Kendisini bir hümanist olarak tanımlamıştır.

Rol aldığı bazı filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sanatçının imdb sitesindeki filmografisi 15 Aralık 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 15 Aralık 2021 tarihinde erişilmiştir