Doraemon: Nobita ve Kanatlı Cesurlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Kanatlı Cesurlar
YönetmenTsutomu Shibayama
YapımcıHideki Yamakawa
Kumi Ogura
Masatoshi Osawa
Yuka Takahashi
YazarKazuaki Imai
Oyuncular
MüzikKatsumi Horii
Görüntü yönetmeniToshiyuki Umeda
KurguHajime Okayasu
StüdyoAsatsu
TV Asahi
Shin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)iTaiwan 8 Mart 2001 (2001-03-08)
Süre91 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon Nobita ve Kanatlı Cesurlar (Japoncaドラえもん のび太と翼の勇者たち, Doraemon Nobita to Tsubasa no Yūsha-tachi) 2001 Japon animasyon bilim kurgu macera filmidir . Doraemon Uzun Hikayeler serisinin 21. cildine dayanan 8 Mart 2001'de Japonya'da gösterime giren 22. Doraemon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Nobita, Afrika'da görülen sözde insansı kuşları televizyonda izledikten sonra kanatlarla uçabilmeyi hayal eder. Doraemon'un ona yardım etmeyi reddetmesinden sonra tahta kanatlar inşa eder, ancak bunları kullanarak defalarca uçmayı başaramaz. Shizuka'nın evcil kanaryasını geri almasına yardım ederken, gökyüzünde bir portalın açıldığına ve uçağa binen insansı bir kuşun dışarı çıktığına tanık olurlar. Kendisini "Birdopia" da yaşayan insansı bir kuş olan Gusuke olarak tanıtır. Doraemon, Nobita ve Shizuka, Gusuke'nin uçağını tamir etmesine yardım eder ve Nobita onunla hızlı arkadaş olur. Gusuke evine giderken Gian ve Suneo onu yakalar ve uçağını alır. Diğer üçü onları portaldan takip eder.

Birdopia'ya varan Gian ve Suneo, karga askerler tarafından yakalanır ve onlar için idamı planlayan akbaba Komutanı Seagrid'e getirilir. Bu arada, Doraemon, Nobita ve Shizuka, bir devekuşu taksi hizmetinin yardımıyla aynı karga askerlerinden kaçtıktan sonra Baykuş Profesör Hou'nun evinin yakınında Gusuke'yi bulurlar. Hou, Birdopia'nın insan dünyasından çok uzakta var olan ve yalnızca kuş göçü sırasında birbirine bağlanan bir dünya olduğunu açıklıyor.Kuş Göçü Devriye Birlikleri tarafından korunmaktadır. Seagrid bir zamanlar birliklerin bir üyesiydi, ancak insanlar tarafından vuruldu ve kısa süre sonra onlardan intikam almak için emekli oldu. Hou, Birdopia'da pek sevilmeyen insanlar olarak korunmalarını tavsiye ettikten sonra, Doraemon, güvercin, Nobita bir ördek ve Shizuka bir kuğu gibi giyerek kanatları filizleyebilen "Kuş Şapkaları" getirir . Üçü ve Gusuke, kısa bir süre sonra Gian ve Suneo'yu kurtarmayı başarır ve Doraemon onlara bir albatros ve bir ağaçkakan Kuş Şapkaları verir.sırasıyla. Gusuke, Nobita'ya ve arkadaşlarına, Devriye Birlikleri üyelerini işe almak için kullanılan yıllık bir "Rally Icarus" yarışması olacağını ve buna katılmaları gerektiğini bildirir. Gusuke'nin ailesi ve arkadaşı Milk ile bir akşam yemeği sırasında Gusuke, aslında evlat edinildiğini ve kurulmadan önce yaşadığı düşme travması nedeniyle doğal olarak uçamadığını itiraf eder. Bu arada Hou, dünyaya yıkım getirebilecek eski bir ejderha benzeri varlık olan Phoenicia hakkında bilgi içeren eski bir Birdopia tabletini tercüme eder . Karga askerlerinin kaptanı, kulak misafiri olduktan sonra Seagrid'e rapor verir, ardından Seagrid, Hou'yu Phenicia'nın yeri için kaçırır, böylece insanlığı yok etmek için kullanabilecektir.

Tünemiş Ağaç adı verilen dev bir ağaçta gerçekleşen Icarus Rallisi sırasında Gusuke kazanmayı başarır, ancak Seagrid'in şahin teğmeni Babylon, Seagrid'in emriyle doğal olarak uçmadığını açıklayınca diskalifiye olur. Grup daha sonra Hou'nun kayıp olduğunu fark eder ve Doraemon, Tercüman Jelly'yi kullanarak tableti okuyarak Fenike'yi öğrendikten sonra, yanlışlıkla Seagrid'i vurmasına izin vermekle suçlandıktan sonra Birdopia hapishanesinde hapsedilen efsanevi kartal Icarus'u aramaya gider. Onu Seagrid'in bir dağda gömülü olan Phoenicia'yı uyandırmasını engellemeye ikna etmeyi başarırlar. Yol boyunca, 23. yüzyıldan kalma bir Ornitolog olan Mamoru Torino'nun bir hologramını yansıtan bir projektör bulurlar.Kuşlar için güvenli bir sığınak yaratmaya takıntılı olan, sonunda insan dünyasının alternatif bir zaman çizelgesi olan Birdopia'nın yaratılmasına yol açtı. Ancak grup, Phoenicia'yı başarıyla uyandırdığı için Seagrid'i durdurmak için çok geç. Doraemon, Fenike'yi bir amip haline getirmeye çalışıyorTransgression Beam'ini kullanıyor, ancak Babylon ile bir mücadeleye giriyor, bu da ışının yaratığı daha büyük, daha güçlü bir versiyona dönüştürmesine neden oluyor. Yaratık Seagrid'in teklifini takip etmez ve Birdopia'da öfkeye kapılır. Savaş sırasında, Gusuke uçma yeteneğini uyandırır ve Phoenicia'yı Tünemiş Ağacın tepesine çekmeyi başarır, Doraemon ve Nobita ise Phoenicia'ya zarar vermek amacıyla Mamoru'nun zaman makinesinin bulunduğu ağacın tepesine seyahat eder. İşe yaramasa da, bunun yerine hem makineyi hem de Fenike'yi Dünya yaratılmadan önce (Hadean Öncesi Dönem ) milyarlarca yıl öncesine taşırlar.

Fenike'ye karşı kazanılan zaferi kutlayan Gusuke'nin Icarus'un oğlu olduğu ortaya çıkar ve kendisine Kuş Göçü Devriye Birliklerinin Kaptanı pozisyonu verilir. Nobita ve arkadaşları, kendi dünyalarına dönmeden önce Gusuke'ye veda ederler.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Takeshi "Dev" Goda Kazuya Tatekabe
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Gusuke Kyoko Tongū
Profesör Hou Ichiro Nagai
Süt Kyoko Hikami
Gusuke'nin üvey babası Bin Şimada
Gusuke'nin üvey annesi Ai Orikasa
Gusuke'nin üvey kardeşi Yoko Teppozuka
tsubakuro Rina Çinen
Tobio Kappei Yamaguchi
deniz ızgarası Tōru Ōhira
Babil Yasunori Matsumoto
kargalar Masashi Hirose

Daisuke Gouri

İkarus Masane Tsukayama
Ootaka Joji Yanami
Profesör Torino Hisaya Morishige
devekuşu taksi Keiichi Nanba
TV spikeri Noritsugu Watanabe
Karga Muhafızları Jun'ichi Sugawara

Isshin Chiba

güzellik uzmanı Takeshi Aono
Bayan Rikako Aikawa
Vinç Hiroko Emori
Martı Roko Takizawa
Tavuk Tomie Kataoka
Devekuşu chafurin
Nobita'nın Annesi Sachiko Chijimatsu
Dekisugi Sumiko Shirakawa