Doraemon: Nobita ve Teneke Labirent

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Teneke Labirent
YönetmenTsutomu Shibayama
YapımcıSoichi Bessho
Toshihide Yamada
Yoshiaki Koizumi
YazarNobuaki Kishima
Tsutomu Shibayama
Fujiko F. Fujio
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
Görüntü yönetmeniOsakabe Toru
Hideko Takahashi
StüdyoAsatsu
Shin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i6 Mart 1993 (1993-03-06)
Süre1 saat 40 dakika
ÜlkeJaponya
DilJapponca

Doraemon: Nobita ve Teneke Labirent (Japonca: ドラえもん のび太とブリキの, Doraemon Nobita to Buriki no Rabirinsu), Doraemon Uzun Öyküler serisinin aynı adlı 13. cildine dayanan, 6 Mart 1993'te Japonya'da prömiyeri yapılan 1993 Japon animasyon bilim kurgu macera filmidir . 14. Doraemon filmidir .

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Nobisir reklamını izledi. Her ne kadar uykulu olsa da reklamla konuştuğunun farkında bile olmamasına rağmen rezervasyon yaptırdı. Ertesi gün, Nobita ailesi tatile çıkmadığı için üzüldüğünde, aileyle tatil planlarını tartıştı ve Nobita ve Doraemon'a Hotel Burikin'de rezervasyon yaptırdığını söyledi. Heyecanlanan Nobita, Gian, Suneo ve Shizuka'ya bundan bahseder. Ancak, Nobisuke ve Nobita'nın annesi, Hotel Burikin'i dünyanın hiçbir yerinde bulamıyor ve Nobisuke'nin sadece rüya görüp görmediğini düşünmeye başladı, Nobita'nın dehşetine.

Arkadaşlarına verdiği sözü tutmamaktan korkan Nobita onlardan kaçar ama eve vardığında yerde yatan gizemli bir bavul bulur. Anahtarıyla kilidi açtığında bir portal açar. O ve Doraemon üzerinden geçtiler ve diğer tarafta Hotel Burikin'i keşfederler. Otel teneke robotlar, Palyaço, Tap ve bir uşak tarafından işletilmektedir. Otelin aslında ücretsiz olduğunu fark ettikten sonra, Nobita ve Doraemon birlikte kalmaktan keyif alır. Ancak Tap onları bodruma girmemeleri konusunda uyarır.

Nobita ve Doraemon yakınlardaki bir karlı dağa gittiklerinde kayak yapmayı planlıyorlar ama Nobita her zamanki gibi Doraemon'dan kendisine yardım etmesi için bir alet istiyor. Doraemon rahatsız olmasına rağmen, Nobita'ya yüksek güçlü bir kayak verir, ancak Nobita nasıl çalıştığını tam olarak açıklayamadan yola çıkar, bu da robotları kızdırır. Tabii ki, Nobita kayağı durduramaz ve Doraemon'dan ayrıldı. Doraemon helikopterli çocuğu ararken, otel personeli olduğunu düşünerek bir zeplin görür. Ama beklenmedik bir şekilde, ona havai fişekler fırlatır ve onu gökten indirir. Bu arada, Doraemon'un onu öfkeden terk ettiğinden endişelenen Nobita, otele geri döner ve orada olmasını bekler. Ancak teneke robotlar dahil herkes ortalıkta görünmüyor. Bodruma bir göz attığında, korkunç, konuşan bir kapı onu korkutur ve eve döner.

Nakavt edildikten sonra, Doraemon kendini bir grup küçük teneke robot ordusu tarafından bağlanmış ve taşınmış halde buldu. Kolayca kurtulur ve yakınlarda tuhaf bir roket bulur. İçinden küçük bir oyuncak tank göründüğünde, Doraemon'u tekrar bayıltır.

Doraemon'u görmediği günlerden sonra Nobita, robotun geleceğe döndüğünü, çünkü kendisine çok kızdığını ve kendinden suçlu hissettiğini varsaydı. Daha da kötüsü, okuldan sonra Gian ve Suneo onu tatil gezisi hakkında yalan söylemekle suçlarken, Shizuka onu savunur. Otel personeli hala ortalıkta görünmese de Nobita, onlara Hotel Burikin'i göstermek için bavulu kullanır. O akşam, bir grup düşman uçağı bombaladı ve gruba saldırdı. Kayaları ve bir ağacı kullanan Gian ve grup, uçakları düşürür ve bombacıyı sakat bırakır. Onların kovalamacası gizemli bir rokete yol açar. Roketin içinden biri, Doraemon'un esir olduğunu ortaya çıkarır ve havalanır. Yıkılan Nobita ve grup, Doraemon'u bir şekilde kurtarmaya yemin ettiler. Aniden, Burikin adası havaya yükselir ve kendisini dev bir uzay aracı olarak ortaya çıkarır. Grup bavulla eve dönmeden önce Tap belirir, bavulu yutar ve grubu otele geri götürür. Otel personeli, Burikin adında bir çocukla birlikte oradadır.

Burikin, onlara saldıranın Chamocha gezegeninden Napo ordusu olduğunu ve onlardan kaçınmak için gezegenden gezegene kaçtığını ortaya koyuyor. Biraz ikna ettikten sonra Nobita ve grup, Doraemon'u da kurtarmak zorunda oldukları için Burikin'e yardım etmeye karar verirler. Chamocha gezegenine giderken Burikin, Chamocha'daki insanların günlük yaşamlarında onlara yardımcı olmak için teneke robotlar geliştirdiğini ortaya koyuyor. Daha da gelişmiş robot teknolojisi geliştirmeye yardımcı olmak için Napogisutora adlı süper bir robot yarattılar. Ancak Burikin'in babası Galion, insanlar robotlara bağımlı olmaya devam ederse, kendi vücutlarını kullanmadıkları için zayıflayacaklarını fark eder. Bunun için Napogisutora, insanların hareket etmesi için kapsülü icat etmek için bir 'çözüm' yaptı. Kapsül yakında Chamocha'daki herkes tarafından kullanılıyor. Galion, endişeli, ailesini Hotel Burikin'e götürüyor. Gizli bir laboratuvara açılan bir labirent olan bodrum katı. Yakında, Galion ve karısı, Burikin'i geride bırakarak Chamocha'nın imparatoru tarafından çağrılır. Kısa süre sonra Napogisutora'nın bir robot devrimi başlattığını ve Burikin'in ebeveynleri de dahil olmak üzere tüm insanları ele geçirdiğini öğrendi. Daha sonra ada ile birlikte uzaya kaçtı.

Bu arada, Chamocha'da bir yerde, Doraemon Hotel Burikin hakkında sorguya çekilir. Hiçbir şey bilmemesine rağmen, robotlar, çalışmayı bırakana kadar yüksek voltajlı şoklarla ona işkence etmeye devam ediyor. Kırık Doraemon daha sonra okyanusa atılır.

Hotel Burikin, tespit edilmemek için Chamocha gezegeninde keşfedilmemiş sulara indi. Grup daha sonra ayrılır, Gian ve Suneo, insan mahkûmların nerede olduğunu bulmak için robot kılığına girerek denizaltıyla Mechapolis'e gider; Burikin, Shizuka, Nobita ve Tap ise otelin bodrum katındaki laboratuvarı bulmak için bir robot fareyle bulur. onların yolu. Ancak, otel Napogisutora'nın ordusu tarafından keşfedildi ve bombalandı ve bodrum labirentinin çökmesine neden oldu. Robot fareler yok edildi ve grubun geri kalanı kendi yollarını bulmaya çalıştı. Mechapolis'teyken Gian ve Suneo, insanların tutulduğu esir kampını bulur, ancak kılık değiştirmeleri onları kaçmaya zorlar.

Labirentte yollarını bulamayınca Burikin ve Tap, Nobita ve Shizuka'yı bavulun içinden zorla eve gönderir, başlarının belaya girmesini istemez ve bavulu tekrar yutar, Nobita ve Shizuka'yı geri dönemeden dünyaya geri döndürür. Hotel Burikin'e. Ancak Nobita aniden Doraemon'un yedek cebini hatırlar ve o ve Shizuka onu Chamocha okyanusunun derinliklerinde kırık Doraemon'u bulmak için kullanır. Doraemon'u düzeltmek için mini bir Dora kullanırlar ve Doraemon, Nobita ile mutlu bir şekilde bir araya gelir. Yakında Hotel Burikin'e giderler. Doraemon'un aletleriyle yeraltı labirentinin haritasını çıkarırlar ve Burikin ile Tap'i bulurlar. Bu arada, Mechapolis'ten bir uçak çaldıktan sonra, Gian ve Suneo kazası kuzey kutbuna indi. Ahşap bir kulübe bulurlar ve orada kimin yaşadığını görünce şaşırırlar.

Doraemon ve diğerleri bodrumdaki laboratuvarı bulmayı başardılar. Burikin, Napogisutora'nın bir ayaklanma başlatması durumunda babası tarafından bırakılan en gelişmiş robot virüsünü içeren bir disk bulur. Virüsü, Chamocha'daki tüm robotlara komuta eden Napogisutora'ya yerleştirmeyi planlıyorlar. Aniden Hotel Burikin'e bir şey yaklaşır ve herkesi şaşırtacak şekilde, Gian ve Suneo'yu kızağına bindiren bir Noel Baba robotudur. Ayrıca oyuncaklar getiriyor ve Doraemon'un onları Mechapolis'e gitmek için kullanma fikri var.

Balina kılığında bir denizaltı kullanan grup, Mechapolis'e varır. Gian ve Suneo, kaos yaratmak ve Napo'nun ordusunun dikkatini dağıtmak için dev oyuncaklar kullanır, Burikin ve Shizuka, Burikin'in ebeveynleri ve otel personeli de dahil olmak üzere insan mahkumları serbest bırakır ve Doraemon ve Nobita, robot virüsü ve mini Dora'yı bir sapanla Napogisutora'ya sokar. Virüs etkisini gösterdiğinde tüm robotlar çıldırır, birbirlerini yok eder ve Mechapolis'i yakar. Galion ve Burikin de dahil olmak üzere hayatta kalan hayatta kalanlar, robotlara çok fazla güvenmeden gezegenlerini yeniden inşa etme sözü veriyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Seslendirme sanatçısı
Doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Minamoto Shizuka Michiko Nomura
Honekawa Suneo Kaneta Kimotsuki
Takeshi Gouda (Gian) Kazuya Tatekabe
Nobita'nın Annesi Sachiko Chijimatsu
Nobita'nın Babası Yousuke Naka
Sensei Ryoichi Tanaka
Mini Dora Rei Sakuma
Garion'un Eşi Yuko Minaguchi
Burikin Tamio Ohki
Musluk Mie Suzuki
Palyaço Kenyu Horiuchi
Napogisutora Issei Shuichiro Moriyama
Nejirin Şogun Osamu Kato
Nejirin kaptan Kenichi Ogata
Profesörler Masashi Hirose

Kazuhiko Kişino

Askerler Takumi Yamazaki

Chafurin

Galion Marki Yuusaku Yara
Bayan Galion Rei Sakuma