Doraemon: Nobita'nın Dorabian Geceleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Dorabian Geceleri
YönetmenTsutomu Shibayama
YapımcıSouichi Besshi
Yoshiaki Koizumi
Toshihide Yamada
YazarFujiko F. Fujio
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
Görüntü yönetmeniAkio Saitô
KurguKazuo Inoue
Yuko Watase
StüdyoAsatsu
Shin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i9 Mart 1991 (1991-03-09) (Japonya)
Süre99 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Dorabian Geceleri (Japonca:ドラえもん のび太のドラビアンナイト, Doraemon: Nobita no Dorabian Naito), 9 Mart 1991'de Japonya'da gösterime giren, Doraemon Uzun Öyküleri'nin aynı adlı 11. cildine dayanan 12. Doraemon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Nobita Nobi ve Doraemon, Binbir Gece Masalları şöhretinin Sinbad hikâyesini bir hikâye kitabı aygıtı kullanarak ilk elden deneyimler, ancak Nobita sadece uzaktan izleyerek sıkılır. Shizuka Minamoto'yu diğer masalların hikâye kitaplarına girmeye davet etmeye çalışır ve yanlışlıkla Takeshi "Gian" Goda ve Suneo Honekawa'yı da beraberinde getirir. Gian ve Suneo, Nobita ve Shizuka'nın Shizuka'nın hoşlanmadığı çeşitli hikâyelerin bir karışımını yaşamasına neden olan "taze" bir hikâye yaratmak için hikâye kitaplarını karıştırır. Ayrılmaya çalışırken, Sinbad'ın sihirli halısı tarafından nakavt edilir ve çöle düşer.

Ertesi gün Doraemon, Shizuka'nın kaybolduğunu fark eder ve gelecekten Binbir Gece Masalları dünyasının gerçekten örtüştüğüne dair bir onay aldıktan sonra, halife Harun el-Rashid döneminde, 8. yüzyıl Bağdat'ına giderek bir kurtarma görevi düzenler. 8. yüzyıl Abbasi Halifeliği ile . Yabancı tüccar ve hizmetçi kılığında Nobita, Doraemon, Gian ve Suneo, Cassim ve haydutlarından Basra limanından seyahat etmelerine izin veren Halife tarafından kurtarılır . Başlangıçta, dördüne bir rehber cin olan Mikujin eşlik ediyor., ancak ikincisi beceriksizliği nedeniyle kendisine hakaret edince üzülür ve ayrılır. Ancak bir gemi satın aldıktan sonra, grup, kendisinin Cassim olduğunu ortaya çıkaran tüccar tarafından aldatılır ve denize atılır.

Arap Çölü'nün kıyısında uyanan dördü, Cassim'in gemisini de çökerten fırtınada Doraemon'un cebi kaybolduğu için bu çölü geçmek zorunda kalır. Ancak, gelecekten gelen isimsiz bir zaman yolcusu tarafından sunulan çölde muhteşem bir şehirde hüküm süren Sinbad'ın komuta ettiği devasa bir cin tarafından kurtarılırlar. Sihirli aletleriyle Sinbad, dördünün Shizuka'yı Abdil adlı bir hayduttan kurtarmasına yardım eder. İntikam yemini eden Abdil, kayıp şehri aramak için Cassim ve iki yardakçısıyla buluşur. Daha sonra Abdil'in Sinbad'ın şehrine gelen ve yerini hatırlayan tek ziyaretçi olduğu ortaya çıkar, çünkü Sinbad onu ziyaretten sonra bir hatıra iksiri içmeye çağırdığında, onu kustu.

Abdil ve Cassim geldikten sonra şehri kovdukları Sinbad'dan hızla alırlar. Mikujin geri döner ve fırtınadan sonra kurtardığı Doraemon'un cebiyle gruba yardım eder. Grup sonunda Abdil ve Cassim'i yenmeyi ve şehri geri almayı başarır. Sinbad'ın hafıza iksiri ile hafızalarını silmeyerek kalmalarını teklif etmesine rağmen, Nobita ve arkadaşları günümüze dönmeden önce ona veda ederler.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Gian (Takeshi Goda) Kazuya Tatekabe
Nobita'nın annesi Sachiko Chijimatsu
Shizuka'nın annesi Masako Matsubara
Suneo'nun annesi Mari Yokoo
Sinbad Osamu Saka
Mikujin Minori Matsushima
Abdül Seizo Kato
kasım Osamu Kato
Cassim'in Uşakları Reizo Nomoto

Takashi Taguchi

Asker Shozo Iizuka
Harun Reşid Haziran Hazumi
Lambanın Cin Teiyu Ichiryusai
Şişenin Cin Daisuke Gouri
Q-taro Fusako Amachi
genç sinbad Hirohiko Kakegawa
Jack Hiroko Emori
Peri Yoshino Takamori
Cadı Kyoko Yamada
tüccarlar Masayuki Sato

Koichi Hashimoto Ryoichi Tanaka