Diğerleri (Lost)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Diğerleri ya da Onlar, Lost adlı Amerikan televizyon dizisinde, adada yaşayan kurgusal karakterlerdir. Sayid Jarrah'a göre yaklaşık 50 kişiler. Diğerleri ismi ilk olarak Danielle Rousseau tarafından Sayid'e bebeğinin kaçırılma hikâyesini anlatırken ortaya çıktı.

815 kazazedeleri tarafından düşman olarak görülmelerine rağmen, Diğerleri'nin lideri olan Ben Linus, kendilerini "iyi insanlar" olarak tanımlamaktadır. Ben, emirleri Jacob'tan almaktadır ayrıca Diğerleri'nden sadece Richard Alpert Jacob ile konuşmuştur.

Diğerleri, ağzı sıkı ve gizemli kişilerdir. Kazazedeleri kaçırmaları, öldürmeleri, korkutmaları gibi nedenlerden dolayı kazazedeler ve Diğerleri arasında uzun bir süre çatışma başlar. Fakat Kahana ekibinin adaya girmeye çalışmalarından dolayı Diğerleri ve kazazedeler birlikte kendilerini savunmaya başlarlar. Ben'in Orkide istasyonu tarafından adadan uzaklaştırılması ile John Locke, Diğerlerinin lideri olur.

(İngilizce)
« They're smart, and they're animals, and they could be anywhere at any time. […] And if you think that a gun and a bullet is going to stop them… think again. »
(Türkçe)
« Zekiler, aynı zamanda vahşiler. Her an, her yerde olabilirler. […] Bir tabanca, bir kurşunla onları durdurabileceğimizi düşündüysen… tekrar düşün. »