Charles Widmore

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Charles Widmore
Lost karakteri
Widmore, "There's No Place Like Home" bölümünde Sun ile konuşurken.
İlk görünüm"Live Together, Die Alone"
CanlandıranAlan Dale (yaşlı)
David S. Lee (orta yaş)
Tom Connolly (genç)
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekSanayici; Diğerleri'nin eski lideri
Yaşı70 (doğum 1937)[1]

Charles Widmore, bir uçak kazası sonrası Güney Pasifik'e düşen yaklaşık kırk kazazedenin hayatını konu alan ABC'de yayınlanan Amerikan drama televizyon dizisi Lost'ta yer alan kurgusal karakterdir.[2] Karakterin yaşlı hali, Alan Dale canlandırırken, genç ve orta yaş hallerini ise sırasıyla Tom Connolly ile David S. Lee canlandırdı. Charles, adanın yerli sakinlerinden olan Diğerleri'nin bir üyesidir ve adadan uzaklaştırılana kadar grubun liderliğini yapmıştır. Penelope Widmore (Sonya Walger) ile Daniel Faraday'in (Jeremy Davies) babasıdır ve her iki çocuğuna da yabancılaştırılmıştır. Diziye, şovun ikinci sezon finalinde, kızı Penelope ile Desmond Hume (Henry Ian Cusick) arasındaki ilişkiyi onaylamayan zengin bir sanayici olarak giriş yaptı. Çoğunlukla Desmond'ın flashbacklerinde gösterildikten sonra, rolü dördüncü sezon boyunca şovun birincil antagonistlerinden biri olarak genişledi. Alan Dale, sergilediği performans ile övgüler aldı ve eleştirmenler, karakteri çevreleyen gizeme olumlu karşılık verdiler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jack Bender, Carlton Cuse & Damon Lindelof (25 Şubat 2009). "The Life and Death of Jeremy Bentham". Lost. 5. sezon. § 7. ABC. 
  2. ^ Fordis, Jeff, (22 Şubat 2007) "ABC Studios Lost Show Description Lead Press Release Page 18 Ekim 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.," ABC Medianet. 8 Nisan 2007 tarihinde erişilmiştir..