Derya Taşbaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Derya Taşbaşı
Doğum24 Mayıs 1985 (38 yaşında)
Mönchengladbach, Almanya
MilliyetAlman
MeslekSunucu, oyuncu

Derya Taşbaşı (d. 24 Mayıs 1985, Almanya), program sunucusu.

1985 yılında Almanya’nın Mönchengladbach şehrinde doğan Derya Taşbaşı ortaokul ve lise eğitimini Köln’nün Rhein Gymansium okulunda tamamlayarak, bir Avrupa Birliği Projesinde yer almak için 2004 yılında İstanbul’a geldi.

Projenin sonlanmasıyla Türkiye’de hayatına devam etme kararı alan Derya, İstanbul’da uluslararası şirketlerde müşteri temsilcisi olarak çalışıp, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı okudu. Bu alanda yarışma sonuçları ödüllere sahip oldu ve Burslu Milano Domus Akademi de bir dönem okuma şansı oldu.

Öğrencilik yıllarında oyunculuk ve sunuculuğa olan ilgisi ağır basan ve dizi oyunculuğuna başlayan Derya, Arka Sıradakiler isimli gençlik dizisinde ilk kamera önü deneyimini yaşarken, oyunculuk kariyerine Kanıt ve Kolej Günlüğü dizilerinde devam etti. Ayrıca bu sure zarfında çeşitli reklam kampanyalarının yüzü olarak ekranlarda yerini aldı.

TRT Spor’da 295 bölüm yayımlanan Haydi Spora isimli programın sunuculuğunu yapan Derya Taşbaşı, Kanal 7 ekranlarında sunuculuğunu yaptığı Uçan Halı programıyla, seyircilere dünyanın en çok merak edilen ülkeleri ve şehirlerinden seslendi. Son olarak da TRT Avaz ekranlarında Türk Halk oyunlarını tanıtan Türk Dansları isimli programı hazırlayıp sunmaya başladı.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Yapım Rol Notlar
2008 Recep İvedik 2 Sinema filmi
2009-2010 Arka Sıradakiler Yasemin TV dizisi
2010 Kanıt Elif
2011 Kolej Günlüğü Selin
2014 Ötesiz İnsanlar Sinem
2021 Kırmızı Oda Maria (31, 33-34 ve 36. bölüm)

Oynadığı reklam filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

TV programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Okuduğu okullar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aldığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kurum Ödül
2008 BOSCH Oyuncak Tasarım Yarışması İçindeki Çocuğu Uyandır temalı yarışmada İkincilik

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]