Days Gone

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Days Gone
Days Gone logo
TürAksiyon-Macere,Hayatta kalma,Korku
YapımcıBend Studio
YayımcıSony Interactive Entertainment
YaratanDarren Yager
SanatçıDonald Yatomi
YazarJohn Garvin
BesteciNathan Whitehead
PlatformlarPlayStation 4 Windows
İlk yayınPlayStation 4 26 Nisan 2019 Windows 18 Mayıs 2021

Days Gone, Bend Studio tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından PlayStation 4 ve Microsoft Windows için yayınlanan 2019 Aksiyon-Macera, Hayatta kalma, korku video oyunudur.

Küresel bir salgının başlamasından iki yıl sonra kıyamet sonrası Oregon'da geçen oyunda eski kanun kaçağı Deacon St. John, karısı Sarah'nın hala hayatta olma olasılığını keşfeder ve bu da Deacon'ı onu bulmak için bir arayışa sokar. Days Gone, oyuncunun Açık dünya ortamını keşfedebileceği üçüncü şahıs perspektifinden oynanır. Oyuncular ateşli silahlar, yakın dövüş silahlar ve doğaçlama silahlar kullanabilir ve düşman insanlara ve Freakers olarak bilinen yamyam yaratıklara karşı savunmak için gizlilik kullanabilirler. Büyük bir oyun mekaniği Deacon'ın motosikleti Oyuncu karakterinin birincil ulaşım modu ve mobil envanter olarak kullanılır.

Başlangıçta bir 2018 lansmanı için planlanan Days Gone birkaç kez ertelendi. Oyun sonunda 26 Nisan 2019'da piyasaya sürüldü. Yayınlandıktan sonra, açık dünya yönünü, oynanışını ve Sam Witwer'ın Deacon olarak performansını öven eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı, ancak hikâye, karakter gelişimieksikliği ve birkaç teknik konu eleştirildi.

Sony'nin Horizon Zero Dawn'ın ardından Microsoft Windows'a birinci taraf içeriğinin daha fazlasını getirme çabalarının bir parçası olarak, Days Gone 18 Mayıs 2021'de Windows'ta yayınlandı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Days Gone Wikipedia". 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]