Horizon Zero Dawn

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Horizon Zero Dawn
GeliştiriciGuerrilla Games
YayımcıSony Interactive Entertainment
YönetmenMathijs de Jonge
YapımcıLambert Wolterbeek Muller
TasarımcıJan-Bart van Beek
ProgramcıMichiel van der Leeuw
SenaristlerJohn Gonzalez
Ben McCaw
BestecilerJoris de Man
The Flight
Jukka Rintamäki
MotorDecima
PlatformlarPlayStation 4
Microsoft Windows
TürAksiyon-rol yapma oyunu
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Horizon Zero Dawn Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan Aksiyon-rol yapma oyunudur.[1][2] Playstation 4 için 2017, Microsoft Windows için ise 2020 yılında piyasaya sürülmüştür.

Oynanış ve genişleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Horizon Zero Dawn; açık dünyası, hikâyesi, görselleri, dövüş sistemi ve Aloy'un seslendirme sanatçısı olan Ashly Burch'ın performansıyla çok sayıda olumlu eleştiriler almıştır. Ancak diyalog, yakın dövüş ve karakter modelleri yüzünden de bazı olumsuz eleştirileri üzerine çekmiştir. Horizon Zero Dawn çok sayıda ödül kazandı ve Şubat 2019'a kadar 10 milyonun üzerinde satılması sonucunda en çok satılan PlayStation 4 oyunlarından birisi haline geldi.[kaynak belirtilmeli] The Frozen Wilds adlı genişleme paketi ise Kasım 2017'de yayınlandı.

Horizon Forbidden West adlı serinin ikinci oyunu ve dolayısı ile devam oyunu, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için 2021 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.[kaynak belirtilmeli]

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yirmi farklı dili destekleyip, Türkçe desteklemediği için Türk oyunculardan tepki çekmiştir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Farokhmanesh, Megan (24 Haziran 2015). "Horizon Zero Dawn aims to fill the open-world gap between GTA and Skyrim". Polygon. 6 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Donaldson, Alex. "Horizon: Zero Dawn appears to be a proper RPG, and an exciting one". Videogaming247 Ltd. 1 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2016. 
  3. ^ Oktay, Murat (31 Ocak 2017). "Horizon: Zero Dawn neden Türkçe olmayacak?". Merlin'in Kazanı. 14 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]