Dawn of Man

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dawn of Man
GeliştiriciMadruga Works
YayımcıMadruga Works
MotorUnity Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformlarWindows, macOS
Çıkış01 Mart 2019
TürlerStrateji, simulasyon,
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Dawn of Man, Madruga Works tarafından geliştirilen bir hayatta kalma ve şehir kurma video oyunudur . Kapalı beta, 17 Ekim 2018 haftasıyla başladı ve oyun 1 Mart 2019'da piyasaya sürüldü.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda, bir yerleşim kurmaya çalışan ve Eski Taş Çağı dönemden Demir Çağı'na kadar hayatta kalmaya çalışan bir grup tarih öncesi yerleşimciye liderlik etmeniz gerekiyor. Şimdi, yerleşimi hayatta kalabilecekleri ve sürekli bir yiyecek, su ve en önemlisi de giyim kaynaklarına sahip olacakları bir yerde inşa ettiklerinden emin olmak size kalmış. Kaynakları kolayca çıkarabilecekleri ve yaşam için gerekli olan yiyecekleri yetiştirme, avlanma gibi kendi kendine yeterli ihtiyaçları karşılayabilecekleri yerleşim kurmalarını sağlamaktan siz sorumlu oluyorsunuz. Ayrıca fırtına, kar fırtınası gibi doğal afetleri atlatmanın yanında akıncıları savuşturmak ve yerleşimi hayvan saldırılarından korumak için silah geliştirip kullanmanız gerekmektedir.

Uzun Bir Ara ve Yeni Güncelleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuna en son 21 Nisan 2021 tarihinde bir güncelleme gelmiş ve bu tarihten sonra herhangi bir güncelleme gelmemişti. 30 Ağustos 2023 tarihinde oyuna yeni bir güncelleme yayınlanmıştır ve geliştiricilerin söylediklerine göre, yeni çalıştıkları oyun projesi sebebiyle oyunun geliştirilmesine ara verildi. Bu güncellemeyle beraber, oyun motoru ve stüdyonun logosu güncellendi ve oyunda bazı hata gidermeleri yapıldı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dawn of Man - Dawn of Man 1.8.0 released to the Experimental Branch - Steam Haberleri". store.steampowered.com. 30 Ağustos 2023. 1 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]