Sıradağlar Zaman Dilimi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dağ Zaman Dilimi sayfasından yönlendirildi)
Sıradağlar Zaman Dilimi UTC-07.00'ye karşılık gelmektedir (eşlemdeki yeşil bölge).

Sıradağlar Zaman Dilimi, Kuzey Amerika'da kullanılan, Eşgüdümlü Evrensel Zaman'dan sonbahar ve kış aylarında 7, yaz saati uygulamasının etkin olduğu ilkbahar ve yaz aylarında ise 6 saat geride olan zaman dilimi. 105. batı boylamındaki saati temel almaktadır.

Bu zaman dilimi Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da genellikle Sıradağlar Saati olarak adlandırılmaktadır. Adını, Kanada'nın güneybatısından ABD'nin New Mexico eyaletine değin uzanan Rocky Dağlarından almaktadır. Meksika'da Pasifik Dilimi olarak adlandırılan zaman diliminin sınırları Federal Düzenlemeler Yasası'nın 49 CFR 71 adlı bölümünde açıklanmıştır.[1]

Pasifik Zaman Dilimi'nden bir saat ileride olan Sıradağlar Zaman Dilimi, Merkezî Zaman Dilimi'nden ise bir saat geridedir.

2007'de başlayan bir uygulamaya göre, bu zaman diliminin kullanıldığı bazı yerler mart ayının ikinci pazar gecesi yaz saati uygulamasına geçmekte ve kasım ayının ilk pazar gecesi saatleri bir saat geriye almaktadır.

Arizona'nın büyük bölümünde yaz saati uygulaması etkin değildir. İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarını Pasifik Zaman Dilimi'nde geçiren bu bölge yine de Sıradağlar Zaman Dilimi'nde kabul edilmektedir.

Sıradağlar Zaman Dilimi'nin en büyük kenti Phoenix, Arizona'dır. Bu zaman diliminde yayın yapan TV kanalları yayın akışlarını bir saat geriletmektedir. Bu nedenle, altın saatlerde saat 19.00'da başlamaktadır.

Birleşik Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıradağlar Zaman Dilimi'nde yer alan Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletleri şunlardır:

Kanada[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıradağlar Zaman Dilimi'nde yer alan Kanada eyaletleri şunlardır:

Meksika[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıradağlar Zaman Dilimi'nde yer alan Meksika eyaletleri şunlardır:

Büyük kentsel bölgeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Düz metin 13 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., PDF 14 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]