Dünya Kayak Şampiyonası Kuzey Kombinesi Madalya Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Dünya Kayak Şampiyonası Kuzey Kombinesi Madalya Listesi.

10 km Normal Tepe Kişisel[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1925 Johannisbad  Otakar Německý (TCH)  Josef Adolf (TCH)  Xaver Affentranger (SUI)
1926 Lahti  Johan Grøttumsbråten (NOR)  Thorleif Haug (NOR)  Einar Landvik (NOR)
1927 Cortina d'Ampezzo  Rudolf Burkert (TCH)  Otakar Německý (TCH)  František Wende (TCH)
1929 Zakopane  Hans Vinjarengen (NOR)  Ole Stenen (NOR)  Esko Järvinen (FIN)
1930 Oslo  Hans Vinjarengen (NOR)  Leif Skagnæs (NOR)  Knut Lunde (NOR)
1931 Oberhof  Johan Grøttumsbråten (NOR)  Sverre Kolterud (NOR)  Arne Rustadstuen (NOR)
1933 Innsbruck  Sven Eriksson (SWE)  Antonín Bartoň (TCH)  Harald Bosio (AUT)
1934 Sollefteå  Oddbjørn Hagen (NOR)  Sverre Kolterud (NOR)  Hans Vinjarengen (NOR)
1935 Vysoké Tatry  Oddbjørn Hagen (NOR)  Lauri Valonen (FIN)  Willy Bogner (GER)
1937 Chamonix  Sigurd Røen (NOR)  Rolf Kaarby (NOR)  Aarne Valkama (FIN)
1938 Lahti  Olaf Hoffsbakken (NOR)  John Westbergh (SWE)  Hans Vinjarengen (NOR)
1939 Zakopane  Gustav 'Gustl' Berauer (GER)  Gustaf Adolf Sellin (SWE)  Magnar Fosseide (NOR)
1950 Lake Placid  Heikki Hasu (FIN)  Ottar Gjermundshaug (NOR)  Simon Slåttvik (NOR)
1954 Falun  Sverre Stenersen (NOR)  Gunder Gundersen (NOR)  Kjetil Mårdalen (NOR)
1958 Lahti  Paavo Korhonen (FIN)  Sverre Stenersen (NOR)  Gunder Gundersen (NOR)
1962 Zakopane  Arne Larsen (NOR)  Dmitry Kochkin (URS)  Ole Henrik Fagerås (NOR)
1966 Oslo  Georg Thoma (GER)  Franz Keller (GER)  Alois Kälin (SUI)
1970 Vysoké Tatry  Ladislav Rygl (TCH)  Nikolay Nogovitsyn (URS)  Vyacheslav Dryagin (URS)
1974 Falun  Ulrich Wehling (GDR)  Günter Deckert (GDR)  Stefan Hula (POL)
1978 Lahti  Konrad Winkler (GDR)  Rauno Miettinen (FIN)  Ulrich Wehling (GDR)
1982 Oslo  Tom Sandberg (NOR)  Konrad Winkler (GDR)  Uwe Dotzauer (GDR)
1985 Seefeld  Hermann Weinbuch (GER)  Geir Andersen (NOR)  Jouko Karjalainen (FIN)
1987 Oberstdorf  Torbjørn Løkken (NOR)  Trond-Arne Bredesen (NOR)  Hermann Weinbuch (FRG)
1989 Lahti  Trond Einar Elden (NOR)  Andrey Dundukov (URS)  Trond-Arne Bredesen (NOR)
1991 Val di Fiemme  Fred Børre Lundberg (NOR)  Klaus Sulzenbacher (AUT)  Klaus Ofner (AUT)
1993 Falun  Kenji Ogiwara (JPN)  Knut Tore Apeland (NOR)  Trond Einar Elden (NOR)
1995 Thunder Bay  Fred Børre Lundberg (NOR)  Jari Mantila (FIN)  Sylvain Guillaume (FRA)
1997 Trondheim  Kenji Ogiwara (JPN)  Bjarte Engen Vik (NOR)  Fabrice Guy (FRA)
1999 Ramsau  Bjarte Engen Vik (NOR)  Samppa Lajunen (FIN)  Dmitry Sinitzyn (RUS)
2001 Lahti  Bjarte Engen Vik (NOR)  Samppa Lajunen (FIN)  Felix Gottwald (AUT)
2003 Val di Fiemme  Ronny Ackermann (GER)  Felix Gottwald (AUT)  Samppa Lajunen (FIN)
2005 Oberstdorf  Ronny Ackermann (GER)  Björn Kircheisen (GER)  Felix Gottwald (AUT)
2007 Sapporo  Ronny Ackermann (GER)  Bill Demong (USA)  Anssi Koivuranta (FIN)
2009 Liberec  Todd Lodwick (USA)  Jan Schmid (NOR)  Bill Demong (USA)
2011 Oslo  Eric Frenzel (GER)  Tino Edelmann (GER)  Felix Gottwald (AUT)
2013 Val di Fiemme  Jason Lamy-Chappuis (FRA)  Mario Stecher (AUT)  Björn Kircheisen (GER)


4 x 5 km Takım (3 x 10 km: 1982-93)[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1982 Oslo Uwe Dotzauer
Günther Schmieder
Konrad Winkler
 Doğu Almanya
Jouko Karjalainen
Rauno Miettinen
Jorma Etelälahti
 Finlandiya shared with
Hallstein Bøgseth
Espen Andersen
Tom Sandberg
 Norveç
(None)
1984 Rovaniemi Tom Sandberg
Hallstein Bøgseth
Geir Andersen
 Norveç
Rauno Miettinen
Jukka Ylipulli
Jouko Karjalainen
 Finlandiya
Alexander Prosvirnin
Alexander Mayorov
Ildar Garifullin
 Sovyetler Birliği
1985 Seefeld Thomas Müller
Hubert Schwarz
Hermann Weinbuch
 Batı Almanya
Geir Andersen
Espen Andersen
Hallstein Bøgseth
 Norveç
Jyri Pelkonen
Jukka Ylipulli
Jouko Karjalainen
 Finlandiya
1987 Oberstdorf Hermann Weinbuch
Hans-Peter Pohl
Thomas Müller
 Batı Almanya
Hallstein Bøgseth
Trond-Arne Bredesen
Torbjørn Løkken
 Norveç
Sergey Chervyakov
Andrey Dundukov
Allar Levandi
 Sovyetler Birliği
1989 Lahti Trond Einar Elden
Trond-Arne Bredesen
Bård Jørgen Elden
 Norveç
Andreas Schaad
Hippolyt Kempf
Fredy Glanzmann
 İsviçre
Ralph Leonhardt
Bernd Blechschmidt
Thomas Abratis
 Doğu Almanya
1991 Val di Fiemme Günther Csar
Klaus Ofner
Klaus Sulzenbacher
 Avusturya
Francis Repellin
Xavier Girard
Fabrice Guy
 Fransa
Reiichi Mikata
Masashi Abe
Kazuoki Kodama
 Japonya
1993 Falun Takanori Kono
Masashi Abe
Kenji Ogiwara
 Japonya
Trond Einar Elden
Knut Tore Apeland
Fred Børre Lundberg
 Norveç
Thomas Dufter
Jens Deimel
Hans-Peter Pohl
 Almanya
1995 Thunder Bay Masashi Abe
Tsugiharu Ogiwara
Kenji Ogiwara
Takanori Kono
 Japonya
Halldor Skard
Bjarte Engen Vik
Knut Tore Apeland
Fred Børre Lundberg
 Norveç
Markus Wüst
Armin Krugel
Stefan Wittwer
Jean-Yves Cuendet
 İsviçre
1997 Trondheim Halldor Skard
Bjarte Engen Vik
Knut Tore Apeland
Fred Børre Lundberg
 Norveç
Jari Mantila
Tapio Nurmela
Samppa Lajunen
Hannu Manninen
 Finlandiya
Christophe Eugen
Felix Gottwald
Mario Stecher
Robert Stadelmann
 Avusturya
1999 Ramsau Hannu Manninen
Tapio Nurmela
Jari Mantila
Samppa Lajunen
 Finlandiya
Fred Børre Lundberg
Trond Einar Elden
Bjarte Engen Vik
Kenneth Braaten
 Norveç
Nikolay Parfyonov
Alexey Fadeyev
Valeri Stolyarov
Dmitry Sinitzyn
 Rusya
2001 Lahti Kenneth Braaten
Sverre Rotevatn
Bjarte Engen Vik
Kristian Hammer
 Norveç
Christophe Eugen
Mario Stecher
David Kreiner
Felix Gottwald
 Avusturya
Jari Mantila
Hannu Manninen
Jaakko Tallus
Samppa Lajunen
 Finlandiya
2003 Val di Fiemme Michael Gruber
Wilhelm Denifl
Christoph Bieler
Felix Gottwald
 Avusturya
Thorsten Schmitt
Georg Hettich
Björn Kircheisen
Ronny Ackermann
 Almanya
Hannu Manninen
Jouni Kaitainen
Jaakko Tallus
Samppa Lajunen
 Finlandiya
2005 Oberstdorf Petter Tande
Håvard Klemetsen
Magnus Moan
Kristian Hammer
 Norveç
Sebastian Haseney
Georg Hettich
Björn Kircheisen
Ronny Ackermann
 Almanya
Michael Gruber
Christoph Bieler
David Kreiner
Felix Gottwald
 Avusturya
2007 Sapporo Anssi Koivuranta
Janne Ryynänen
Jaakko Tallus
Hannu Manninen
 Finlandiya
Sebastian Haseney
Ronny Ackermann
Tino Edelmann
Björn Kircheisen
 Almanya
Håvard Klemetsen
Espen Rian
Petter Tande
Magnus Moan
 Norveç
2009 Liberec Yūsuke Minato
Taihei Kato
Akito Watabe
Norihito Kobayashi
 Japonya
Ronny Ackermann
Eric Frenzel
Björn Kircheisen
Tino Edelmann
 Almanya
Mikko Kokslien
Petter Tande
Jan Schmid
Magnus Moan
 Norveç
2011 Oslo Bernhard Gruber
David Kreiner
Felix Gottwald
Mario Stecher
 Avusturya
Johannes Rydzek
Björn Kircheisen
Eric Frenzel
Tino Edelmann
 Almanya
Mikko Kokslien
Håvard Klemetsen
Jan Schmid
Magnus Moan
 Norveç


10 km Büyük Tepe Kişisel[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1999 Ramsau  Bjarte Engen Vik (NOR)  Mario Stecher (AUT)  Kenji Ogiwara (JPN)
2001 Lahti  Marco Baacke (GER)  Samppa Lajunen (FIN)  Ronny Ackermann (GER)
2003 Val di Fiemme  Johnny Spillane (USA)  Ronny Ackermann (GER)  Felix Gottwald (AUT)
2005 Oberstdorf  Ronny Ackermann (GER)  Magnus Moan (NOR)  Kristian Hammer (NOR)
2007 Sapporo  Hannu Manninen (FIN)  Magnus Moan (NOR)  Björn Kircheisen (GER)
2009 Liberec  Bill Demong (USA)  Björn Kircheisen (GER)  Jason Lamy-Chappuis (FRA)
2011 Oslo  Jason Lamy-Chappuis (FRA)  Johannes Rydzek (GER)  Eric Frenzel (GER)
2013 Val di Fiemme  Eric Frenzel (GER)  Bernhard Gruber (AUT)  Jason Lamy-Chappuis (FRA)

10 km mass start[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2009 Liberec  Todd Lodwick (USA)  Tino Edelmann (GER)  Jason Lamy-Chappuis (FRA)

4 x 5 km Normal Tepe Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

2011'den beri

Branş Altın Gümüş Bronz
2011 Oslo David Kreiner
Bernhard Gruber
Felix Gottwald
Mario Stecher
 Avusturya
Johannes Rydzek
Björn Kircheisen
Tino Edelmann
Eric Frenzel
 Almanya
Jan Schmid
Magnus Moan
Mikko Kokslien
Håvard Klemetsen
 Norveç

2 x 7.5 km Sprint Büyük Tepe Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

2013'ten beri

Branş Altın Gümüş Bronz
2013 Val di Fiemme Sébastien Lacroix
Jason Lamy-Chappuis
 Fransa
Wilhelm Denifl
Bernhard Gruber
 Avusturya
Tino Edelmann
Eric Frenzel
 Almanya

Madalya Tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  Norveç 23 23 17 63
2  Almanya (incl. West Germany) 12 13 8 33
3  Finlandiya 5 9 8 22
4  Japonya 5 0 2 7
5  Avusturya 4 7 8 19
6 Amerika Birleşik Devletleri ABD 4 2 1 7
7  Fransa 4 1 5 7
8  Çekoslovakya (1925–91) 3 3 1 7
9  Doğu Almanya (1958–89) 3 2 3 8
10  İsveç 1 2 0 3
11  Sovyetler Birliği (1954–91) 0 3 3 6
12  İsviçre 0 1 3 4
13  Rusya (1992–present) 0 0 2 2
14  Polonya 0 0 1 1
Toplam Madalye Sayısı 64 65 63 192

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]