Conseil (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Conseil (Fransızca Tavsiye), Jules Verne'in Denizler Altında Yirmi Bin Fersah adlı romanının kahramanlarından biri olan kurgusal bir karakterdir .

Conseil, Profesör Pierre Aronnax'ın hizmetkarıdır.Otuz yaşında, on yıldır onun hizmetindedir.Flaman asıllı, tüm seyahatlerinde profesöre eşlik etmektedir. Onunla omuz omuza vererek, doğa tarihinde bir sınıflandırma uzmanı olmuştur ancak sadece teoride, bir balinayı bir ispermeçet balinasından ayırt edememiştir. Fiziksel olarak güçlü ve sağlıklı kaslara sahip olan karakteri Verne, şöyle tasvir ediyor:

“Doğası gereği balgamlı, prensipleri gereği düzenli, alışkanlıklarında hırslı, hayatın sürprizlerine pek az şaşıran, elleri çok becerikli, her türlü hizmete hazır ve ismine rağmen asla öğüt vermeyen bir yaratıktır. ' diye tasvir edilir. »  .

Prensipte çok katıdır, Aronnax'a yalnızca üçüncü şahıs olarak hitap eder.Aronnax'la beraber gemilerin okyanusta rastladığı esrarengiz canavarı araştırmak için hazırlanan Abraham Lincoln zırhlısına biner.Daha sonra denizaltı Nautilus olduğu öğrenilen canavar gemiye çarptığında o da Aronnax ve Kanadalı zıpkıncı Ned Land'in peşinden denize atlar ve onlarla birlikte denizaltıya alınır.Burada üç arkadaş esrarengiz Kaptan Nemo'yla tanışır. Nautilus'un macerası sırasında, kabini paylaştığı Ned Land ile arkadaş olur . Land gibi kaçmaya kararlı olsa da, Kaptan Nemo'nun denizaltı dışındaki gezilerine katılmaktan çekinmez.Norveç'teki girdapta gemiden kurtulur. Sonunda iki arkadaşıyla birlikte Loffoden Adaları'dan balıkçılar tarafından bulunur.Yarı suya dalan bir teknenin mucidi Jean-François Conseil, Verne'e denizaltısının manevrası için bazı tavsiyelerde bulunmuştur.Verne, minnettarlığından dolayı, sadık uşağa onun adını vermiştir.Sinema,tiyatro ve televizyonda Peter Lorre,Peg Dixon,Jerry Long,Keith Hampshire,Tony Ail gibi oyuncular tarafından canlandırılmıştır.