Coşkun Can Aktan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Coşkun Can Aktan
Doğum25 Ocak 1963 (61 yaşında)
Kariyeri
Çalıştığı kurumlarDokuz Eylül Üniversitesi
Center for Study of Public Choice, George Mason University, USA

Coşkun Can Aktan (d. 25 Ocak 1963), Türk akademisyen. Sosyal bilimlerin muhtelif alanlarındaki eserleri ile tanınmış bilim insanı. Sosyal Bilimler Araştırmaları Derneği (SOBİAD) kurucusu ve Onursal Yönetim Kurulu Başkanı. Halen kurucusu olduğu Hukuk ve İktisat Araştırmaları Merkezi’nin başkanlığını yürütüyor.

Akademik Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1979 yılında Ankara Maliye Okulu’ndan mezun oldu. Lisans ve lisans-üstü eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. Yükseköğretim Kurulu eğitim bursu ile doktora tez çalışmalarını 1987-1989 yılları arasında Nobel Ekonomi Ödülü sahibi James M. Buchanan’ın direktörlüğünü yaptığı Kamu Tercihi Araştırma Merkezi’nde (Center for Study of Public Choice, George Mason University) sürdürdü. Earhart Vakfı’ndan sağladığı araştırma bursu ile aynı araştırma merkezinde 1994-1995 akademik yılında misafir araştırmacı olarak bulundu.

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ve Friedrich Naumann Vakfı’nın araştırma bursu ile Almanya’da Albert Ludwigs Üniversitesi (Freiburg Üniversitesi) Ekonomi Politikası Enstitüsü’nde; İngiliz Kültür Heyeti (British Council) araştırma bursu ile Edinburgh Üniversitesi, Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde (İskoçya-Birleşik Krallık) ; Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) araştırma bursu ile Los Angeles’teki California Üniversitesi (University of California of Los Angeles:UCLA) Ekonomi Departmanı’nda ; Yükseköğretim Kurulu bursu ile Belçika’da Vrije Üniversitesi, Ekonomi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde ; Kenya’da Mount Kenya Üniversitesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı.

Halen Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev yapmaktadır.

Aktan, birçok uluslararası ve ulusal konferansın kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendi.

Aktan, henüz e-arşiv ve e-kütüphane çalışmalarının başladığı yıllarda sosyal bilimler alanında Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı dijital bilgi arşivlerinden birini kurdu.[1]

Çalıştığı Disiplinler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamu Tercihi / Kamu Ekonomisi / Kurumsal İktisat / Anayasal Politik İktisat

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2006. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]