Şimşek Santrafor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şimşek Santrafor
ハングリーハート WILD STRIKER
(Hangurī Hāto Wild Striker)
TürSpor
Manga
YazarYōichi Takahashi
YayımcıAkita Shoten
DergiWeekly Shōnen Champion
DemografikShōnen
Yayın tarihi20022004
Cilt sayısı6
Anime televizyon dizisi
YönetmenSatoshi Saga
Senarist
  • Toshiki Inoue
  • Takao Koyama
MüzikShunsuke Kikuchi
StüdyoNippon Animation
KanalAnimax, Fuji TV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 11 Eylül 2002 10 Eylül 2003
Bölüm sayısı52

Şimşek Santrafor veya Hungry Heart: Wild Striker (Japoncaハングリーハート WILD STRIKER, romanizeHangurī Hāto Wild Striker; "Aç Kalp: Vahşi Forvet"), Yōichi Takahashi tarafından yazılan bir spor manga serisidir.[1] Seri, 2002-2004 yılları arasında Akita Shoten'in Weekly Shōnen Champion dergisinde altı tankōbon cilt halinde yayınlandı. Nippon Animation tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Eylül 2002-2003 tarihleri arasında yayınlandı.

Almanya merkezli spor giyim markası Puma, birçok giyim ve spor giyim markasının Puma markasına ait olduğu anime serisinin ticari sponsoruydu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

16 yaşında bir lise öğrencisi olan Kyōsuke Kanō, forvet pozisyonunda oynayan genç bir futbolcudur. Ortaokulda çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen profesyonel futbolcu olan ağabeyinin sürekli onunla karşılaştırılmasından dolayı liseye geçtiğinde futbolu bırakır. Ancak lisede birinci senesinin hemen başında futbol hayatına yeniden başlar. Çeşitli gelişmeler sonucu okulun ilk kez kurulan kız futbol takımının koçluğunu yapar. Bir hafta koçluk yapan Kyosuke aslında futbolu ne kadar çok sevdiğini hatırlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Takahashi, Yoichi (2002). ハングリーハート 1 (Hungry Heart 1). Akita Shoten. s. 2. ISBN 4-253-20375-2. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]