İstanbul'daki camiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Yeni Camii'nin içerisinden bir görünüm.

Aşağıda, İstanbul'da yer alan camilerin listesi yer almaktadır. Bazı camilerin iki, hatta üç ismi vardır. Bu listeye sadece en tanınmış isimler alınmıştır.

Avrupa yakası[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski İstanbul (Suriçi şehir)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kadı Sadi Mescidi, Drağman
  • Kadırga nam., Kadırga
  • Kağıthane Karyesi Mescidi, Kağıthane
  • Kalenderhane Camii, Şehzadebaşı
  • Kanlı Fırın Mescidi, Eminönü
  • Kantarcılar Mescidi, Kantarcılar
  • Kapıağası Mescidi, Eyüp
  • Kaptan Hasan Paşa Camii, Haydar
  • Kaptan İbrahim Paşa Camii, Bayezid
  • Kara Derviş Camii, Bakırköy
  • Kara Mustafa Paşa Camii, Çarşıkapı
  • Karagümrük Mescidi, Karagümrük
  • Karaki Mescidi, Sölkımsöğüt
  • Kariye Camii, Edirnekapı (müze)
  • Kasap İlyas Camii, Samatya
  • Kasaplar Mescidi, Yedikule
  • Kasım Çavuş camii, Eyüp
  • Katip kasım camii, Yenikapı
  • Keçeci Mescidi, Hasköy
  • Kefeli Camii, Kariye
  • Kemal Paşa Camii, Aksaray
  • Kepenekçi Sinan Mescidi, Kantarcılar
  • Kethüda Kadın Camii, Karagümrük
  • Kısırmandıra Camii, Eyüp
  • Kızıl Mescidi, Eyüp
  • Kızıl Minare Mescidi, Horhor
  • Kiçi Hatun Mescidi, Haseki
  • Vefa Kilise Camii, Vefa
  • Kirazlı Mescit, Süleymaniye
  • Kiremitçi Mescidi, Hasköy
  • Kitabhane Mescidi, Laleli
  • Koca Mustafa Paşa Camii, Ayvansaray
  • Koruk Mescidi, Şehremini
  • Köçek Mescidi, Mahmutpaşa
  • Köprülü Mescidi, Çemberlitaş
  • Kul Camii, Atpazarı
  • Kumrulu mescidi, Fatih
  • Kutlutepe Camii, Bakırköy
  • Küçük Ayasofya Camii, Küçükayasofya
  • Küçük Efendi Camii, Kocamustafapaşa
  • Küçükmustafapaşa Mescidi, Küçükmustafapaşa
  • Kürkçü Camii, Topkapı
  • Kürkçü Mescidi, Balat
  • Kürkçübaşı mescidi, Yedikule
  • Laleli Camii, Laleli
  • Levent Camii, Levent
  • Lütfi Paşa Mescidi, Çapa
  • Mahmutpaşa Camii, Mahmutpaşa
  • Makasçılar Mescidi, Çarşıkapı
  • Malcı Camii, Yedikule
  • Manastır Mescidi, Topkapı
  • Mecidiye Camii, Yeşilköy
  • Mehmet Ağa Camii, Yavuzselim
  • Mehmet Paşa Camii, Süleymaniye
  • Melek Hatun Camii, Mevlanakapı
  • Mercan Ağa Camii, Mercan
  • Merdivenli Camii, Kapalıçarşı
  • Merkez Efendi Camii, Mevlanakapı sur dışı
  • Mesih Mehmed Paşa Camii, Karagümrük
  • Meşeli Mescidi, Kocamustafapaşa
  • Mihrimah Sultan Camii, Edirnekapı
  • Mimar Acem Ali Camii, Mevlanakapı
  • Mimar Ağa Mescidi, Vefa
  • Mimar Hayreddin Mescidi, Çarşıkapı
  • Molla Aşki Mescidi, Balat
  • Molla Hüsrev Mescidi, Vefa
  • Muameleci Mescidi, Mesihpaşa
  • Murat Molla Tekkesi Mescidi, Çarşamba
  • Murat Paşa Camii, Aksaray
  • Murtaza Efendi Tekkesi Camii, Eyüp
  • Müftü Ali Mescidi, Küçükmustafapaşa
  • Müzevvir Mescidi, Eyüp
  • Nallı Mescit, Babıali
  • Nazmi Tekkesi Mescidi, Şehremini
  • Neslişah Camii, Edirnekapı
  • Nişancı Mehmet Paşa c, Kumkapı
  • Nişancı Paşa Camii, Fatih
  • Nişancılar Camii, Eyüp
  • Nuruosmaniye Camii, Nuruosmaniye
  • Odabaşı Camii, Behruz ağa camii, Şehremini
  • Orta Camii, Sofular
  • Osmaniye Camii, Bakırköy
  • Otakçılar Mescidi, Eyüp
  • Özbekler Tekkesi Mescidi, Kadırga
  • Pazartekke Mescidi, Topkapı
  • Pertevniyal Valide Sultan Camii, Aksaray
  • Piri Paşa Mescidi, Sütlüce
  • Ramazan Efendi Camii, Kocamustafapaşa
  • Rüstem Paşa Camii, Tahtakale
  • Sadabat Camii, Kağıthane
  • Sağrıcılar Mescidi, Unkapanı
  • Saka Çeşmesi Camii, Çakmakçılar
  • Samanveren Mescidi, Uzunçarşı
  • Sankiyedim Mescidi, Fatih
  • Saraçdoğan Mescidi, Çapa
  • Sarı Bayezid Camii, Unkapanı
  • Sarmaşık Mescidi, Edirnekapı
  • Savak Mescidi, Savaklar
  • Sekbanbaşı Mescidi, Koska
  • Seyyit Ömer Camii, Altımermer
  • Simkeş Mescidi, Şehremini
  • Sitti Hatun Mescidi, Silivrikapı
  • Sofular Mescidi, Aksaray
  • Sofular Mescidi, Eyüp
  • Soğanağa m, Bayezid
  • Sokollu Mehmed Paşa Camii, Kadırga
  • Sultanahmet Camii, Sultanahmet
  • Süleymaniye Camii, Süleymaniye
  • Sümbül Efendi Camii, Kocamustafapaşa
  • Sütlüce Camii, Sütlüce
  • Şahsultan Camii, Davutpaşa
  • Şahsultan Camii, Eyüp
  • Şahugeda Mescidi, Langa
  • Şehzade Camii, Şehzadebaşı
  • Şepsafa Camii, Unkapanı
  • Şeyh Murat Camii, Yavuzselim
  • Şeyh Süleyman Mescidi, Zeyrek
  • Şeyh Vefa Camii, Vefa
  • Tahiriye Mescidi, Çırçır
  • Tahtaminare Mescidi, Balat
  • Takyeci Mescidi, Otakçılar
  • Takyeci Mescidi, Silivrikapı
  • Takyeci Mescidi, Topkapı
  • Tantavi Camii, Rami
  • Taşlıtarla Camii, Taşlıtarla
  • Tatlıkuyu Mescidi, Gedikpaşa
  • Tatlıkuyu Mescidi, Guraba
  • Taş Camii, Zeytinburnu
  • Tavaşı Mescidi, Kumkapı
  • Tekke Mescidi, Cağaloğlu
  • Tekneciler Mescidi, Zindankapı
  • Telsiz Mescidi, Zeytinburhnu
  • Terziler Mescidi, Sultanahmet
  • Topçular Mescidi, Rami
  • Turşucu Camii, Halıcığlu
  • Tuti Latif Mescidi, Keçeciler
  • Uzunyusuf Mescidi, Mevlanakapı
  • Üçmihraplı Cami, Unkapanı
  • Üskübiye Mescidi, Yerebatan
  • Üsküplü Mescidi, Cibali
  • Valdehanı Mescidi, Çakmakçılar
  • Veledi Karabaş Mescidi, Mevlanakapı
  • Vidoz Mescidi, Davutpaşa
  • Yarhisar Mescidi, Fatih
  • Yatağan Camii, Eğrikapı
  • Yavaşca Şahin Camii, Uzunçarşı
  • Yavuz Selim Camii, Yavuzselim
  • Yavedut Camii,Defterdar
  • Yayla Mescidi, Mevlanakapı
  • Yazıcı Camii, Fethiye
  • Yeni Camii, Eminönü
  • Yenimahalle Mescidi, Eğrikapı
  • Yeşilköy Mescidi, Yeşilköy
  • Yolgeçen Mescidi, Altımermer
  • Zal Mahmut Paşa Camii, Eyüp
  • Zeynep Hatun Camii, Eyüp
  • Zeynep Sultan Camii, Gülhane
  • Zeyrek Camii, Zeyrek
  • Zihkirci Mescidi, Altımermer
  • Zincirlikuyu Camii, Edirnekapı

Galata, Beşiktaş, Sarıyer[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Abbas Ağa Camii, Beşiktaş
  • Afet Yola Camii, Levent
  • Ağa Camii, Beyoğlu
  • Akarca Mescidi, Fındıklı
  • Akbaba Mescidi, Beykoz
  • Alaca Mescit, Galata
  • Alçakdam Mescidi, Cihangir
  • Ali Kethüda Camii, Sarıyer
  • Ali Paşa Camii, İstinye
  • Arap Camii, Galata
  • Arap İskelesi Mescidi, Beşiktaş
  • Asariye Camii, Çırağan
  • Ayazağa Köyü Camii, İstinye
  • Azapkapı Camii, Galata
  • Bağodaları Mescidi, Kabataş
  • Bahçeköy Mescidi, Büyükdere
  • Bahçeköy süleyman - hasan yazıcı-şadırvanı- camii-sarıyer
  • Bahçeköy sabri artam camii-sarıyer
  • Bahçeköy merkez camii- sarıyer
  • Baltalimanı Camii, Baltalimanı
  • Bebek Camii, Bebek
  • Bedrettin Mescidi, Kasımpaşa
  • Behram Çavuş Camii, Feriköy
  • Bostaniçi Mescidi, Tophane
  • Cavit Ağa Camii, Ortaköy
  • Cendereci Muhittin Camii, Ayazağa
  • Cerrah Mahmut Efendi Camii, Büyükdere
  • Cihangir Camii, Cihangir
  • Çağlayan Camii, Çağlayan
  • Çanakçılimanı Mescidi, Beşiktaş
  • Çorlulu Ali Paşa Camii, Kasımpaşa
  • Çubuklu Ocağı Mescidi, Çubuklu
  • Çukurcuma Camii, Tophane
  • Defterdarburnu Mescidi, Ortaköy
  • Derviş Reis Mescidi, İstinye
  • Dikilitaş Camii, Balmumcu
  • Dolmabahçe Camii, Dolmabahçe
  • Ekmekçibaşı Mescidi, Akaretler
  • Emekyemez Camii, Galata
  • Emin Bey Camii, Kasımpaşa
  • Emirgan Hamid-i Evvel Camii, Emirgan
  • Eski Yağkapanı Camii, Galata
  • Feriköy Paşa Mahallesi Camii, Feriköy
  • Fındıklı Camii, Fındıklı
  • Firuz Ağa Camii, Tophane
  • Gedik Abdi Mescidi, Kasımpaşa
  • Güzelce Kasımpaşa Camii, Kasımpaşa
  • Hacı Ahmet Camii, Kasımpaşa
  • Hacı Hüsrev Camii, Hacıhüsrev
  • Hacı Mahmut Efendi Camii, Ortaköy
  • Hamam Camii, Rumelihisarı
  • Hamidiye Camii, Yıldız
  • Hazinedar Mescidi, Serencebey
  • Hendek Mescidi, Tophane
  • İbadullah Camii, Kasımpaşa
  • İskele Camii, Kasımpaşa
  • İskele Camii, Rumelihisarı
  • Kabataş Camii, Kabataş
  • Kadirihan Mescidi, Cihangir
  • Kalyoncular Kışlası Camii, Kasımpaşa
  • Kamer Hatun Camii, Beyoğlu
  • Karabaş Tekkesi Mescidi, Tophane
  • Karaimam Mescidi, Kasımpaşa
  • Karakaş Mescidi, Rumelikavağı
  • Karakethüda Camii, Büyükdere
  • Karanlık Mescit, Galata
  • Kazancı Camii, Taksim
  • Kemankeş Mustafa Paşa Camii, Galata
  • Ketanizade Ömer Paşa Mescidi, Cihangir
  • Kılıç Ali Paşa Camii, Tophane
  • Kireçburnu Camii, Kireçburnu
  • Koltukçu Mescidi, Kasımpaşa
  • Kurşunlu Mahzen Camii, Galata
  • Kurt Çelebi Camii, Kulaksız
  • Kurtuluş Camii, Kurtuluş
  • Kuştepe Camii, Kuştepe
  • Küçük Piyale Mescidi, Kasımpaşa
  • Kürkçübaşı Mescidi, Kireçburnu
  • Kürkçübaşı Camii, İstinye
  • Maçka Mescidi, Maçka
  • Mecidiye Camii, Çırağan
  • Mecidiyeköy Camii, Mecidiyeköy
  • Meşrutiyet Camii, Şişli
  • Muradiye Camii, Nişantaşı
  • Muradiye Camii, Okmeydanı
  • Neslişah Nescidi, İstinye
  • Nimet Abla Camii, Esentepe
  • Nusretiye Camii, Tophane
  • Okçu Musa Camii, Galata
  • Okmeydanı Mescidi, Okmeydanı
  • Orhaniye Kışlası Camii, Yıldız Sarayı, Beşiktaş
  • Ortabayır Camii, Gültepe
  • Ortaköy Camii, Ortaköy
  • Ortaköy Mescidi, Ortaköy
  • Osman Reis Camii, Tarabya
  • Palamut Mescidi, Beyoğlu
  • Pişmaniye Mescidi, Fındıklı
  • Pişmaniye Mescidi, Kasımpaşa
  • Piyale Paşa Camii, Kasımpaşa
  • Poligon Merkez Camii,İstinye
  • Raif Ağa Camii, Maçka
  • Reşit Paşa Camii, Emirgan
  • Saçlı Emir Efendi Camii, Kulaksız
  • Sadık Efendi Mescidi, Beşiktaş
  • Sakızağacı Camii, Sakızağacı
  • Seferikoz Mescidi, Kasımpaşa
  • Selami Efendi Mescidi, Kısıklı
  • Sinan Paşa Camii, Beşiktaş
  • Sinan Paşa Mescidi, Okmeydanı
  • Sirkeci Mescidi, Kulaksız
  • Sirkecibaşı Mescidi, Taksim
  • Sormagir Odaları Mescidi, Akaretler
  • Sultan Beyazıt Mescidi, Galata
  • Süruri Mescidi, Beyoğlu
  • Şahkulu Mescidi, Tünel
  • Şehsuvar Camii, Kuledibi
  • Şişli Camii, Şişli
  • Tahtakadı Camii, Kasımpaşa
  • Teşvikiye Camii, Nişantaşı
  • Tevfikiye Camii, Akıntıburnu
  • Tezkereci Camii, Kuruçeşme
  • Tumtum Mescidi, Tophane
  • Uskumru Köyü Mescidi, Sarıyer
  • Uzuncaova Mescidi, Akaretler
  • Vakıfbahçe Uhud Camii, Reşitpaşa
  • Valide Camii, Rumelikavağı
  • Vişnezade Camii, Dolmabahçe
  • Yahya Efendi Camii, Beşiktaş
  • Yahya Kethüda Camii, Kasımpaşa
  • Yeldeğirmeni Mescidi, Kasımpaşa
  • Zekeriya Köyü Camii-Büyükdere

Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Zeytinburnu[değiştir | kaynağı değiştir]

Anadolu yakası[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ağa Camii, Üsküdar
  • Ağa Mescidi, Üsküdar
  • Çelebi Ahmet Camii, Ağva Merkez
  • Yeni Camii, Ağva Mahalle
  • Hacı Osman ağa,Balibey mah.Şile
  • Hüseyin Keçeci camii,Terminal meydanı Şile
  • Ahmediye Camii, Ahmediye
  • Ahmet Çavuş Camii, Şile
  • Ahmet Çelebi Mescidi, Üsküdar
  • Ahmetli Köyü Camii, Ahmetli
  • Akşemseddin Camii, Kartal
  • Alemdağ Mescidi, Alemdağ
  • Ali Reis Mescidi, Anadolukavağı
  • Altıntepe Camii, Küçükyalı
  • Altunizade Camii, Küçükçamlıca
  • Anadoluhisarı Camii, Anadoluhisarı
  • Anadolukavağı Mescidi, Anadolukavağı
  • Arakiyeci Mescidi, Üsküdar
  • Ayazma Camii, Üsküdar
  • Babussaade Ağası Camii, Üsküdar
  • Bademlik Camii, Kaynarca
  • Baki Efendi Camii, Üsküdar
  • Başıbüyük Köyü Camii, Erenköy
  • Beraat Camii, Ümraniye
  • Beyazıt Kethüda Camii, Kadıköy
  • Beykoz Camii, Beykoz
  • Bodrumi Ömer Lütfi Efendi Camii, Küçükçamlıca
  • Bostancı Camii, Bostancı
  • Bulgurlu Mescidi, Bulgurlu
  • Bulgurlu Mescidi, Üsküdar
  • Burhaniye Camii, Beylerbeyi
  • Bülbülderesi Mescidi, Üsküdar
  • Büyükbakkalköy Camii, Kartal
  • Cafer Ağa Camii, Kadıköy
  • Cedit Valide Camii, Üsküdar
  • Cendereci Muhittin Camii, Ayazağa
  • Cerrah Mahmut Efendi Camii, Büyükdere
  • Cumhuriyet Camii, Maltepe
  • Çakır Ağa Mescidi, Kadıköy
  • Çakırcıbaşı Camii, Doğancılar
  • Çamlıca Camii, Büyükçamlıca
  • Çamlık Mescidi, Sarıgazi
  • Çavuşoglu Camii, Kartal
  • Çengelköy Mescidi, Çengelköy
  • Çengelköy Mescidi, Dereboyu
  • Çınar Camii, Kartal
  • Çınar Camii, Küçükyalı
  • Çinili Cami, Üsküdar
  • Davut Paşa Camii, Üsküdar
  • Debbağlar Mescidi, Üsküdar
  • Değirmenocağı Mescidi, Anadoluhisarı
  • Dereski Mescidi, Dereski
  • Emek Camii, Küçükyalı
  • Emin Ali Paşa Camii, Şemsettin Günaltay Caddesi
  • İstasyon Camii, Erenköy
  • Faik Bey Mescidi, Kadıköy
  • Faik Paşa Camii, Acıbadem
  • Fatih Mescidi, Salacık
  • Fatih Namazgahı, Anadoluhisarı
  • Fenayi Tekkesi Mescidi, Çavuşbaşı
  • Feneryolu Camii, Feneryolu
  • Feridun Paşa Camii, Üsküdar
  • Fıstıklı Mescidi, Beylerbeyi
  • Galip Bey Camii, Küçükyalı
  • Galip Paşa Camii, Erenköy
  • Göksu Mescidi, Anadoluhisarı
  • Gözcübaba Camii, Göztepe
  • Göztepe Camii, Göztepe
  • Gülfem Hatun Camii, Üsküdar
  • Gümüşsu Camii Şerifi
  • Halis Efendi Camii, Göztepe
  • Hasan Paşa Mescidi, Kefeli
  • Hatice Hatun Mescidi, Üsküdar
  • Haydarpaşa Mescidi, Haydarpaşa
  • Hazreti Ali Camii Çakmak
  • Hazreti Ömer Camii, Sarıgazi
  • Hicret Camii, Kartal
  • Hüdayi Aziz Mahmut Efendi Camii, Üsküdar
  • Hünkar İskelesi Camii, Beykoz
  • İbrahim Ağa Camii
  • İbrahim Ağa Çayırı Mescidi, Haydarpaşa
  • İçerenköy Camii, İçerenköy
  • İhsaniye Camii, Üsküdar
  • İncirkökü Camii, Paşabahçe
  • İskender Paşa Camii, Beykoz
  • İstavroz Camii, Beylerbeyi
  • Kadı Mescidi, Ayaspaşa
  • Kandilli Camii, Kandilli
  • Kanlıca Camii, Kanlıca
  • Kaptan Hasan Paşa Camii, Kadıköy
  • Kaptan Paşa Camii,
  • Karacaahmet Camii, Karacaahmet
  • Kartal Camii, Kartal
  • Kazasker Camii, Kadıköy
  • Kazasker Mescidi, Üsküdar
  • Kazdalzade Camii, Bağlarbaşı
  • Kerime Hatun Camii, Çengelköy
  • Kethuda Camii, Kadıköy
  • Kıbrıs Şehitler Camii, Kartal
  • Kılavuzçayırı Camii, Küçükyalı
  • Kısıklı Mescidi, Kısıklı
  • Kosra Mescidi
  • Kozyatağı Camii, Kozyatağı
  • Köy Hizmetleri Camii, Kartal
  • Kulebahçe Mescidi, Kuleli
  • Kumru Mescidi, Üsküdar
  • Kurfalı Merkez Camii, Kartal
  • Kuzguncuk Camii, Kuzguncuk
  • Küçük Selimiye Mescidi, Karacaahmet
  • Küçükbakkalköy Mescidi, İçerenköy
  • Küçüksu Namazgahı, Küçüksu
  • Küçükyalı Merkez Camii, Küçükyalı
  • Maltepe Camii, Maltepe
  • Madenler Mevlana Camii, Sarıgazi
  • Meryemzade Mescidi, Beykoz
  • Mihrimah Camii, Merdivenköy
  • Mihrimah Camii, Üsküdar
  • Mihrişah Camii, Boyacıköy
  • Mirahur Mescidi, Üsküdar
  • Mirzazade Camii, Üsküdar
  • Moda Camii, Moda
  • Molla Mansur Camii, Üsküdar
  • Mumcubaşı Mescidi, Sultantepesi
  • Nasuh Tekkesi Camii, Doğancılar
  • Onikiler Camii, Fikirtepe
  • Osman Ağa Camii, Kadıköy
  • Paşabahçe Camii, Paşabahçe
  • Paşalimanı Camii, Üsküdar
  • Pazarbaşı Mescidi, Üsküdar
  • Pendik Merkez Camii, Pendik
  • Rasim Paşa Camii, Kadıköy
  • Reyhanoğlu Camii , Sultanbeyli
  • Rum Mehmet Paşa Camii, Üsküdar
  • Saksuncular Mescidi, Kuleli
  • Sarıkadı Karyesi Mescidi, Üsküdar
  • Selamiye Camii, Selamsız
  • Selimiye Camii, Üsküdar
  • Sinan Efendi Mescidi, Anadoluhisarı
  • Sinan Efendi Mescidi, Kanlıca
  • Sinan Paşa Mescidi, Üsküdar
  • Solak Sinan Mescidi, Üsküdar
  • Söğütlüçeşme Camii, Söğütlüçeşme
  • Suadiye Camii, Suadiye
  • Sultan Mahmut Camii, Üsküdar
  • Sultan Mustafa Camii, Kadıköy
  • Sultanlar Camii, Sarıgazi
  • Süleyman Paşa Camii, Üsküdar
  • Şakirin Camii, Üsküdar
  • Şemsi Paşa Camii, Üsküdar
  • Şeyh Camii, Üsküdar
  • Şifa Camii, Şifa
  • Şuca Ahmet Paşa Camisi, Üsküdar
  • Şucağ Bağı Mescidi, Acıbadem
  • Takkeci Mescidi, Üsküdar
  • Taşçılar Camii, Üsküdar
  • Tavaşi Hasan Ağa Camii, Üsküdar
  • Tepeköy Camii, Paşabahçe
  • Tuğlacı Camii, Feneryolu
  • Tunusbağı Mescidi, Üsküdar
  • Ümraniye Camii, Ümraniye
  • Üryanizade Mescidi, Kuzguncuk
  • Ütik Valide Camii, Toptaşı
  • Vaniköy Camii, Vaniköy
  • Yalıköyü Camii, Yalıköyü
  • Yalıköyü Mescidi, Beykoz
  • Yenimahalle Merkez Camii, Beykoz
  • Yorus Kale Mescidi, Kavak
  • Yunus Emre Camii, Sarıgazi
  • Yuşadağ Mescidi, Yuşâ Tepesi
  • İmam-ı Azam Camii, Ümraniye
  • Zihni Paşa Camii, Erenköy
  • Zühtü Paşa Camii, Kızıltoprak

Adalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Burgazada Camii, Burgazada
  • Heybeliada Camii, Heybeliada
  • Kınalıada Camii, Kınalıada
  • Hamidiye Camii , Büyükada
  • Kumsal Camii, Büyükada
  • Nizam Camii, Büyükada

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tahsin Öz, İstanbul Camileri ı,ıı, TTK ankara 97.3.bs.
  • Stefanos Yerasimos, İstanbul İmparatorluklar Başkenti, çev: Ela Güntekin-Ayşegül Sönmezay, TTK, İst. 2000.
  • M. Orhan Bayrak, İzahlı İstanbul Sözlüğü, Tarih Düşünce K. İstanbul 2004.
  • Haldun Hürel, İstanbul’u Geziyorum Gözlerim Açık, Dharma Y., İstanbul 2005.