İslam Teknoloji Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İslam Teknoloji Üniversitesi (IUT) (İngilizce: Islamic University of Technology; Arapçaالجامعة الإسلامية للتقنية; Bengalceইসলামিক ইউনিভার্সিটি অব টেকনোলজি İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) tarafından yönetilen ve finanse edilen, Gazipur, Bangladeş merkezli bir uluslararası üniversite, eğitim ve araştırma kuruluşu. IUT'nin esas amacı, özellikle mühendislik, teknoloji ve teknik eğitim alanlarında OIC'ye üye ülkelerin insan kaynaklarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. IUT, OIC'ye üye ülkelerden doğrudan bağış alır ve öğrencilerine öğrenim ücretini, konaklamayı ve sağlık sigortasını kapsayan burslar sunar. Hoş bir mimariye sahip olan kampüs, MIT mezunu Türk mimar Pamir Mehmet tarafından tasarlanmıştır.[1][2]

Akreditasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

IUT şimdiye kadar Uluslararası Üniversiteler Birliğine (IAU), İslam Dünyası Üniversiteler Birliğine (FUIW) ve Asya ve Pasifik Üniversiteleri Birliğine (AUAP) üye olmuştur. Bangladeş Mühendisler Kurumu (IEB), mezunlara üyelik sunmaktadır.[3][4][5]

Konumu ve iklimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş Temel Kapısı

IUT, Bangladeş'in başkenti Dakka'nın yaklaşık 25 km kuzeyinde bulunan Gazipur bölgesindeki Board Bazar'dadır.[6][7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mehmet Doruk Pamir". DoluSözlük. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  2. ^ "ICTVR Social and Administrative Center". Archnet. 16 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  3. ^ "Institutions". International Association of Universities. 18 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  4. ^ "Home page". Federation of the Universities of the Islamic World. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  5. ^ "Association of the Universities of Asia and the Pacific". Association of the Universities of Asia and the Pacific. 25 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  6. ^ "IUT Structural Details". Archnet. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016. 
  7. ^ "The University". Islamic University of Technology. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2016.