Vikipedi:Devriyelik başvurusu

Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
13.48, 23 Aralık 2020 tarihinde Adem (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24471271 numaralı sürüm (Yeni başlık: Kullanıcı:{{yk:SÜRÜMKULLANICI}})

Son yorum: Maurice Flesier tarafından 3 yıl önce Kullanıcı:Maurice Flesier başlığına


Kullanıcı:CavidRasul

Merhaba. Ekim 2020 tarihinden itibaren Azerbaycanca Wiki’den Türkçe Vikipedi’ye geçerek yoğun bir şekilde çalışmaya başladım. Oluşturduğum ve düzenlediğim makaleler, şablonlar profilimde yazılı. Eğer devriye olursam başta Azerbaycan konulu makaleler/sayfalar olmak üzere vandalizme karşı çalışacağıma inanıyorum.

CavidRasul (mesaj) 21.46, 20 Aralık 2020 (UTC)Yanıtla

Bende katkılarını inceledim genellikle Azerbaycan ile ilgili değişiklikler yapmış ve son 500 değişikliğinde sadece birkaç geri alma işlemi var ve o geri almalar da kendi yaptığı değişiklikleri geri almalar. Yani pek bir vandalizmle mücadele bulgusu göremedim. Cedreon (mesaj) 06.38, 23 Aralık 2020 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı:Maurice Flesier

25 Mayıs 2014-13 Aralık 2020 tarihleri arasında 6.5 yıl boyunca devriyelik işlemlerinin rutin işlerini müsait buldukça gerçekleştirdim. Bugüne kadar herhangibir kullanıcıdan devriyelik yetkilerinin kötüye kullanımı veya bilinçli bir suistimal konusunda uyarı almadım. Sehven yaptığım mutlaka işler vardır, her kullanıcının olacağı gibi. Ama telafi edilebilecek basit kontrol ve reddetmeler bunlar benim için. Geçen hafta trajikomik ve saçma bulduğum bir gerekçe ile devriyelik yetkilerim bir hizmetli tarafından geri alındı. Sözüm ona, TBA ve içerik anlaşmazlığında [geri döndür] butonu kullanmak yasakmış. Ben hiçbir yerde buna dair bir ifade görmedim. Eğer politikalarda veya yönergelerde buna dair bir bilgi gören varsa link versin lütfen. VP:SK'de ikinci paragrafta “ Ansiklopedik bir anlatımla yazılmış problemsiz bir içeriğin nedensiz olarak kaldırılması, kötü niyetli bir düzenleme olarak tanımlanır ve vandalizm olarak görülebilir. İçeriğin, tarafsız bakış açısına, doğrulanabilirliğe, özgün araştırmalara yer verilip verilmediğine, ... bakılmaksızın değiştirilmesi de Vikipedi'ye kasıtlı bir zarar verme niyetinin bulunduğunu gösterir ve vandalizme teşebbüstür.” yazar. En son geri döndür düğmesini 2020 Dağlık Karabağ Savaşı maddesinde yeni bir kullanıcının ısrarlı ve nedensiz içerik silmeleri için kullandım. Çünkü bu yapılan VP:SK de yazan ifadeye birebir uyuyor ve vandalizm olarak kabul edilebilir. Başkası vandalizm unsuru olarak görmeyebilir ama ben gördüm. Yani şimdi ben bu değişiklikleri geri döndür değilde geri al butonu ile eski haline getirseydim sonuç ne değişecekti? Yapılan o kadar saçma geliyor ki anlatamam. Vito bilir benim her yaptığım değişiklikte IP’de olsa çömez de olsa her defasında uzun uzun değişiklik özetleri girdiğimi. Sırf başka kullanıcılar görsün de başka işlere yoğunlaşsın ve zaman kaybetmesin isterim. Çünkü buranın gelişmesi ve genişlemesi beni sadece memnun eder. Aman tarafsız gözükeyim, aman prosedür neyse onu yapayım da vicdanım rahat olsun düşüncesi. Bu kadar herşey iğneden ipliğe incelenmesi yerine bu görevlilerin kronik sorunların boğaza kadar dolu olduğu şu ansiklopediye bitşeyler kazandırmasını tavsiye ediyorum. Çok uzattım farkındayım. Devriyelik işlerini tekrar yürütmek istiyorum ve başka deneyimli devriyelerin aynı zırvalık yüzünden mağduriyet yaşamaması ve buraya küsmemesi için kalıcı ve yazılı bir şeylerin, bilgilendirmelerin sağlanması lazım geliyor.

--Maurice Flesier message 13.48, 23 Aralık 2020 (UTC)Yanıtla