İçeriğe atla

Kişiden kişiye araç kiralama: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Diyapazon (mesaj | katkılar)
k Lenorlez tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Eldarion tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Kişiden kişiye araç kiralama''' ([[İngilizce]]: peer-to-peer carsharing, person-to-person carsharing, peer-to-peer car rental), [[Taşıt|araç]] sahiplerinin araçlarını kısa süreliğine (saatlik, günlük) başka kişilere [[Kiralama|kiraya vermesi]] olarak tanımlanabilir. Araç sahipleri araçlarını kullanmadıkları zaman; onları başka kişilerin kullanımına sunarak ek kazanç sağlar. Araç kiralayan kişiler bu platformlardan daha fazla çeşitliliğe ve [[rent a car]] firmalarına göre daha düşük fiyatlarda araç bulabilirler.
{{düzenle}}

'''Kişiden kişiye araç kiralama''' (İngilizce: peer-to-peer carsharing, person-to-person carsharing, peer-to-peer car rental) araç sahiplerinin kısa süreliğine (saatlik, günlük) araçlarını başka kişilere kiraya vermesi olarak tanımlanabilir. Araç sahipleri, araçlarını kullanmadıkları zaman; boşta durması yerine başka kişilerin kullanımına sunarak ek kazanç sağlar. Bu platformlardan araç kiralayan kişilerde daha fazla çeşitliliğe ve Rent a car firmalarına göre daha ucuz fiyatlarda araç bulabilirler.
{{ekonomi-taslak}}


[[Kategori:Kiralama]]
[[Kategori:Kiralama]]

Sayfanın 12.55, 6 Temmuz 2015 tarihindeki hâli

Kişiden kişiye araç kiralama (İngilizce: peer-to-peer carsharing, person-to-person carsharing, peer-to-peer car rental), araç sahiplerinin araçlarını kısa süreliğine (saatlik, günlük) başka kişilere kiraya vermesi olarak tanımlanabilir. Araç sahipleri araçlarını kullanmadıkları zaman; onları başka kişilerin kullanımına sunarak ek kazanç sağlar. Araç kiralayan kişiler bu platformlardan daha fazla çeşitliliğe ve rent a car firmalarına göre daha düşük fiyatlarda araç bulabilirler.