SpaceShipTwo: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:SS2 and VMS Eve.jpg|thumb|SpaceShipTwo]]
{{düzenle|Mayıs 2012}}
'''SpaceShipTwo''', [[Kaliforniya]]'da bulunan ve uzay araçları yapan bir şirket tarafından geliştirilen [[uzay aracı]]. [[Uzay turizmi]]nde kullanılması planlanmaktadır. SpaceShipTwo, taşıyıcı araç tarafından belirli bir yüksekliğe çıkarılmakta, dönüşteyse sıradan bir [[uçak]] gibi piste inmektedir. Araç, yörünge altı olarak tabir edilen 100 km yüksekliğe çıkmayı ve yolcularına 6 dakika [[yerçekimsiz ortam]] sunmayı planlamaktadır.


SpaceShipTwo iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Alt [[yörünge]]ye ulaşmasına yardımcı olacak ana taşıyıcı bölüm onu 15-20 km yüksekliğe getirince 2. bölüm ayrılır ve kendi başına 100 km yüksekliğe çıkar. Daha sonra tekrar [[atmosfer]]in alt katmanlarına geri dönecek aracın 6 yolcu ve 2 pilot taşıması hedeflenmektedir.
Kaliforniya`da bulunan ve uzay araçları yapan bir şirket tarafından geliştirilen uzay aracı.2013 yılından itibaren uzay turizminde kullanılmaya başlanması planlanıyor. Spaceshiptwo,taşıyıcı araç tarafından belli bir yüksekliğe çıkarılıyor.Dönüşteyse sıradan bir uçak gibi piste iniyor.Araç yörünge altı tabir edilen 100 km yüksekliğe çıkmayı ve yolcularına 6 dakika yerçekimsiz ortam sunmayı planlamaktadır.
Kalktığı piste inecek ve yörüngeye çıkan uzay araçlarına nazaran çok daha az bir yol katedecektir.
Spaceship 2 iki ayrı bölümden oluşmaktadır.Alt yörüngeye ulaşmasına yardımcı olacak ana taşıyıcı bölüm onu 15-20 km yüksekliğe getirince 2. bölüm ayrılacak ve kendi başına 100 km yüksekliğe çıkacaktır.Daha sonra tekrar atmosferin alt katmanlarına geri dönecek aracın 6 yolcu ve 2 pilot taşıması hedefleniyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:SS2_First_Launch.jpg


[[Kategori:İnsanlı uzay araçları]]
[[Kategori:İnsanlı uzay araçları]]

Sayfanın 17.33, 17 Ocak 2015 tarihindeki hâli

SpaceShipTwo

SpaceShipTwo, Kaliforniya'da bulunan ve uzay araçları yapan bir şirket tarafından geliştirilen uzay aracı. Uzay turizminde kullanılması planlanmaktadır. SpaceShipTwo, taşıyıcı araç tarafından belirli bir yüksekliğe çıkarılmakta, dönüşteyse sıradan bir uçak gibi piste inmektedir. Araç, yörünge altı olarak tabir edilen 100 km yüksekliğe çıkmayı ve yolcularına 6 dakika yerçekimsiz ortam sunmayı planlamaktadır.

SpaceShipTwo iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Alt yörüngeye ulaşmasına yardımcı olacak ana taşıyıcı bölüm onu 15-20 km yüksekliğe getirince 2. bölüm ayrılır ve kendi başına 100 km yüksekliğe çıkar. Daha sonra tekrar atmosferin alt katmanlarına geri dönecek aracın 6 yolcu ve 2 pilot taşıması hedeflenmektedir.