Matematikçi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
k 176.232.130.47 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Ömer Berkay tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Matematikçi''', [[matematik]]le uğraşan ve matematik konusunda uzman olan kişilere denir. Matematikçiler, başta [[bilimsel araştırma]]lar olmak üzere; [[iktisat]], [[pazarlama]] ve [[sigorta]] ile ilgili alanlarda, okullarda ve üniversitelerde, [[meteoroloji]], [[lojistik]] ve [[görüntü işleme]] mesleklerinde ve özellikle [[bilişim teknolojisi]] alanında çalışmaktadırlar. Matematikçilerin [[sayısal matematik]], [[istatistik]], [[matematiksel mantık]], [[cebir]], [[geometri]], [[Matematiksel analiz|analiz]], [[modeller kuramı]], [[olasılık kuramı]] gibi ağırlıklı eğitim aldıkları özel ilgi alanları vardır.
{{düzenle|Ekim 2013}}


== Matematik alanındaki ödüller ==
'''Matematikçi''', [[Matematik]]le uğraşan ve matematik konusunda uzman olan kişilere denir. Matematikçiler, başta [[bilimsel araştırma]]larda olmak üzere, [[iktisat]], [[pazarlama]] ve [[sigorta]] ile ilgili alanlarda, okullarda ve üniversitelerde, [[meteoroloji]], [[lojistik]] ve [[görüntü işleme]] mesleklerinde ve özellikle [[bilişim teknolojisi]] alanında çalışmaktadırlar. Matematikçilerin [[sayısal matematik]], [[istatistik]], [[matematiksel mantık]], [[cebir]], [[geometri]], [[analiz]], [[modeller kuramı]], [[olasılık kuramı]] gibi ağırlıklı eğitim aldıkarı özel ilgi alanları vardır.
Matematik alanında kazanılmış bir [[Nobel Ödülü]] olmamasına rağmen, bazı matematikçiler farklı alanlarda (örn. [[ekonomi]]) Nobel Ödülü'ne layık görülmüşlerdir.


==Matematik Alanındaki Ödüller ==
{{Matematik-taslak}}
Matematik alanında kazanılmış bir nobel ödülü olmamasına rağmen, bazı matematikçiler farklı alanlarda, örneğin; ekonomi gibi, nobel ödülüne layık görülmüşlerdir.

== Kaynaklar ==
{{Kaynakça}}

== Ayrıca bakınız ==
* [[Matematik]]


[[Kategori:Matematikçiler| ]]
[[Kategori:Matematikçiler| ]]

{{Matematik-taslak}}

Sayfanın 15.04, 17 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Matematikçi, matematikle uğraşan ve matematik konusunda uzman olan kişilere denir. Matematikçiler, başta bilimsel araştırmalar olmak üzere; iktisat, pazarlama ve sigorta ile ilgili alanlarda, okullarda ve üniversitelerde, meteoroloji, lojistik ve görüntü işleme mesleklerinde ve özellikle bilişim teknolojisi alanında çalışmaktadırlar. Matematikçilerin sayısal matematik, istatistik, matematiksel mantık, cebir, geometri, analiz, modeller kuramı, olasılık kuramı gibi ağırlıklı eğitim aldıkları özel ilgi alanları vardır.

Matematik alanındaki ödüller

Matematik alanında kazanılmış bir Nobel Ödülü olmamasına rağmen, bazı matematikçiler farklı alanlarda (örn. ekonomi) Nobel Ödülü'ne layık görülmüşlerdir.