Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kullanıcı:Lubunya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

8 Vikipedist kalması, 5 Vikipedist ise silinmesi yönünde görüş belirtmiş, 1 oy ise geçersiz sayılmış. Bu arada kullanıcı sayfasında da önemli değişiklikler yapılmış olduğu için kalması yönünde karar verilmiştir. Mukaddimeileti 08:15, 5 Eylül 2013 (UTC)

Kullanıcı:Lubunya[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kullanıcı sayfası Vikipedi:Kullanıcı sayfası yönergesinde belirtilen kurallara uygun olmadığı belirtilmiş, Vikipedi ile ilgili olmayan fikirlerin yoğun olarak bulunduğu görülmektedir. Çeşitli şikâyetlere konu olan sayfa için kullanıcıya düzeltme ricasında bulundum. Mesaj sayfasında bulunan kısmı düzeltti, ancak kullanıcı sayfasında bulunan kısımların uygun olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu konuda topluluğun görüşüne başvurmak için bu sayfayı açtım.Mskyrider ileti 14:18, 25 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın' İngilizce Vikipedi'de veya diğer int-vikilerde kullanıcı sayfalarında olmayan kullanıcı sayfası homofobisini ne yazıkki Türkçe Vikipedi'de bulmak mümkün. İslam, Atatürk, Türkiye, Ermenistan, Kürdistan lehine açık-politik reklam veya davranış ilkesini yansıtan sayfalar her nedense ikaz dahi edilmemiş durumda! Her nedense iş; defalarca kez vandal saldırıya uğrayan şahsım veya şahsım gibi eşcinsellere geldiğinde bazı hizmetlilerin çok açık bir dille söylüyorum; homofobik tavrını politikalara atıfla ortaya koyması gerçekten unutulmaması gereken ve tarihin unutmayacağı bir ayrımıcılık, önyargı ve öntutum gerçeği olup; reklam, benzetme, cinselliğini öne çıkarma, politik, politik-ihlal gibi mantık dışı ithamlarla bu; öznellikte yatan homofobik tavrı Vikipedi topluluğunda nesnelleştirmektir ve bu açık ayrımcılık-dışlama girişimdir.

Yine; hakkımda defalarca kez şikayet başvurusu yapılmış, yine defalarca kez haklanmışım ve yine nefret girişimi olan onlarca kullanıcı sayfama benlik haddini ve ahlak sınırını aşan hakaretler yazmış, sayfam tarafımın isteği doğrultusunda 4-5 kez hızlı sil ile temizlenmiş, yine oylama ve tartışmalarda her kullanıcı gibi olan düşünce hakkım dışlanmış, soyutlaştırılmış ve farklı olarak önyargıyla ithamlara maruz bırakılmıştır.

* Kullanıcı sayfamda olan içeriklerin hiçbiri kafaya göre veya dernek gibi savunma faaliyeti girişiminde bulunmak olmayıp her biri belki hiçbir kullanıcı sayfasında olmayacak şekilde teker teker kaynaklandırılmıştır. --— Lubunya. —-- 14:41, 25 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Buradaki 4. maddeye göre. -- Supermæn (mesaj) 14:53, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Çok bariz politika ihlalleri var, bu ihlalleri dile getiren herkes homofobik olarak niteleniyor ve artık bu durum benim canımı sıkıyor. Hayır efendim, sizin vücudunuz ve yaptıklarınız benim "umurumda değil".--RapsarEfendim? 15:49, 25 Haziran 2013 (UTC)
(...) Rapsar, zaten homofobik tutumun her konumda belli Lut, Pedofoli, KS'm... --— Lubunya. —-- 16:14, 25 Haziran 2013 (UTC)
Artık VP:KSY politikası hiçe sayılmasın.--RapsarEfendim? 16:24, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • O halde üslup hatırlatmasını yapmama gerek yok kanaatimce. --— Lubunya. —-- 17:27, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Politikalar silinmesi gerektiğine işaret ediyor. Peşinen söyleyeyim eğer homofobi olsaydım 30 haziran'daki yürüyüşe katılmayı şimdiden düşünmezdim. --Fikir Mühendisi (mesaj) 16:58, 25 Haziran 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın Lubunya'ya sonradan hak verdim. Yazıları sayfadan çıkartmak büyük bir haksızlık olacaktı, bu nedenle fikrim değişmiştir.--Fikirmsj 15:32, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kimse kusura bakmasın ama burada politika söylemi yapan, yok şu yok bu diyen sizler her nedense görmüyorsunuz veya görmek istemediğiniz yüzlercesi; Ermenistan ihali yapan şahsı, İslamhobi ırkçılığı yapan yine şahsı, başka bir şahsı... - Lubunya 17:43, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcının sayfasında nefret söylemi veya Vikipedi'deki çalışmaları aksatacak seviyede polemiğe sebep olacak bir içerik yok. Sayfadaki içeriğin herkesin kendini ifade etme hakkı çerçevesinde olduğunu düşünüyorum. Sonuçta her vikipedist bir birey. Herkes X olsun,ya da X'ler öldürülsün şeklinde bir yaklaşım yok.--Alperen (mesaj) 17:55, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Vikipedi propanganda-eylem yeri mi? Tabi ki hayır! Ayrıca bu kullanıcı saldırıda da bulunuyor. Nefret söylemleri ile haddini aşıyor. J.M.P Jumpeax ye yaz
Yorum Yorum http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Jumpeax&diff=13464504&oldid=13417689 Görüşlerinizle uymayan bir propoganda olunca mı karşı oluyoruz? --Veryaz bana 02:39, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Nicedir; şahsımı geçmişte hedef alan geride hakaretler ettiği için defalarca kez engellenmiş Aguzer adlı (...) yukarıdaki şahısla birlikte geride şahsımla çok açık bir diller söylüyorum; sadece homofobik fikri ve düşüncesi hususunda tartışma yaşamış ve maksadı bu olmuş herkes burada. Bu tablo gerçekten; şahsım adına da çok açık bir dille söylüyorum tarihi bir SAS adaylığı. Eğer yukarıda (Polemik kabul edilebilecek kişisel yorum ve söylemler, örneğin Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirler) hususunda ihlal yaptığımı düşünen kişiler bakacak olurlarsa 2009'dan bu yana sayfam hep aynı ihlalde. Peki soruyorum; ne oldudada 2009'dan bu yana bu homofobik tavır köklü olarak yerleşti? (...) Aguzer, Eğitmen Mahmut, Rapsar, Süperman, Jumpeax adlı şahıslar her anlamda (katkı, tartışma sayfaları, şablon, kullanıcı sayfam, projeler vs vs.) birebir şahsımı hedef? Sorulması gereken sorulara layık bir SAS bence bu. - Lubunya 07:49, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yukarıda örneği verilen 4. maddede "Polemik kabul edilebilecek yorumlardan" bahsediliyor. Benim için kullanıcının sayfasında polemiğe neden olabilecek herhangi bir şey bulunmuyor. Başkaları için tartışmaya kapı açıyorsa bu onların sorunudur. Kendi hesabıma kalsın diyorum. --Vitruvian (mesaj) 19:59, 26 Haziran 2013 (UTC)
Peki Vikipedi ile ilgisi olmayan yoğun konuşma veya tartışmalar, Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller hakkında ne düşünüyorsun?--RapsarEfendim? 21:29, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Diğer bazı kullanıcıların da kullanıcı sayfası verilen örnekler temel alındığında sorunlu gözüküyor. "Vikipedi ile ilgisiz fikirler" ve "ilgisi olmayan yoğun konuşma" demişken, kişisel bilgi veren tek bir babil kutusu bile Vikipedi ile alakası olmayan önemli ve derin bir fikri anlatabiliyor olabilir bir insanın algılayışına bağlı olarak. Dolayısıyla yoğunluk sadece uzun bir yazı ile kısıtlı bir mesele değildir gözümde. Babil kutularının bazıları dahi tartışmaya açık olması gerekebilir; ancak göreceli olduğu için kimileri için uygundur, kimileri içinse uygun değil. Benim için mevzubahis sayfanın hiçbir sorunu yok. Bir de şayet bu konu çok önemliyse aynı tutumun sadece Lubunya için değil, diğer kullanıcılar için de uygulamaya koyulması gerekmez mi diye de düşünüyor insan doğal olarak. Kısaca (bence) kim ne yazarsa yazsın gündemlik bir duruma getirilmemeli kullanıcı sayfaları. --Vitruvian (mesaj) 22:45, 26 Haziran 2013 (UTC)
Ben bu cevapları anlayamıyorum işte. Neden şuradakine bir şey denmiyor da buna deniyor gibi bir şeyi Vikipedi mantığıyla bağdaştıramıyorum. O zaman hiçbir maddeyi silinmeye aday göstermeyelim, falanca neden gösterilmedi demesinler diye. Bu SAS, emsal teşkil edecek. Bir hizmetli sorun görmüş ve buraya taşımış konuyu. Politika ortada: Vikipedi ile alakasız içerik bulunamaz. Bunların Vikipedi ile alakası var mıdır? Yok. Daha neyini tartışıyoruz burada? O politikalar, bir düzen oluşturmak için var. Uyulmayacaksa kaldıralım onları.--RapsarEfendim? 07:03, 27 Haziran 2013 (UTC)
İki seçenek. Vikipedi ile alakasız babil kutularını da belirleyelim, silelim. Hatta dil ile ilgili olmayan ve bazı kutular hariç çoğu babil kutusu silinecek potansiyele sahip diyenler de çıkacaktır, normal karşılanabilir bu mantıkla. Ya da en doğrusu kullanıcıların dilediğini yapmasını engelleyen (bana kalırsa) gereksiz bu politikaları tekrar gözden geçirmek. Caracas adlı kullanıcının aldığı bir engelde kullanıcı sayfasına koyduğu bir-iki resim de örnek gösterilerek "uygunsuz içerik" denilip engellenmiş. Engelin diğer gerekçesi ise doğru ve haliyle engellendi, ancak kullanıcı sayfasına koyduğu resimlerdeki problemi anlamakta güçlük çektiğimi söyleyebilirim. Kime göre, neye göre uygunsuz içerik onu anlayamadım. Koyduğu resimler ve resmin altında verilen toplumsal bilgi değil, ama engel nedenlerinden birinin malum resimlerden kaynaklanması yanlış. --Vitruvian (mesaj) 09:35, 27 Haziran 2013 (UTC)
yanlış bilgilendirme olmasın. caracas, kullanıcı sayfası nedeniyle engellenmedi. engelleme nedeni ve bağlantılar şuradan incelenebilir. engelleyen hizmetlinin mesajı da şurada. --kibele 17:46, 28 Haziran 2013 (UTC)
"ve kullanıcı sayfanızdaki uygunsuz içerik sebebiyle" yazan kısma takılmıştım aslında. Gene de yukarıda meselenin sadece bir tarafına değinince ister istemez yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek bir şey yazmış oldum. Düzeltiyorum şimdi onu. --Vitruvian (mesaj) 21:37, 28 Haziran 2013 (UTC)
teşekkürler.. --kibele 10:36, 29 Haziran 2013 (UTC)
Ben zaten bunun için bir başlangıç yaptım ve burada bazılarını silinmeye aday gösterdim. Engel bence de yanlış, zaten politikalarda da böyle bir şey yer almıyor gördüğüm kadarıyla. Ama politikalara uymayıp, bu kullanıcı sayfasını silmeyeceksek politika oluşturmanın bir anlamı yok. Süs diye kalmasınlar orada.--RapsarEfendim? 08:24, 28 Haziran 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 08:24, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Pedofili ile alakalı bu şablonunun silinmeye aday olduğu sayfayı bakınca bir de yukarıda Lubunya tarafından ifade edilen, Rapsar'ı homofobik tavırlar içersinde olduğunu iddia ettiği yazısını hatırladım. Ortada öyle bir şey göremedim açıkçası. Bariz kişisel saldırı gibi gözüktü bana. --Vitruvian (mesaj) 21:47, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Kullanıcı sayfasında siyasi manifesto yayınlamak vikipedi politika ihlalidir. erlik.khan (mesaj) 22:15, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikipedi topluluğu olarak biraz hoşgörülü olmalıyız diye düşümüyorum. Türk Ceza Kanunu'nda suç sayılan bir eylemin propagandasına rastlayamadım kullanıcı sayfasında. Sayfadaki yazıların çoğu eşcinsellik, Türkiye'de LGBT hakları gibi maddelerde yer alabilecek nitelikte. Bir tek sağ üst köşedeki kaba cümle ve Kullanıcı:Lubunya/K sayfasının altındaki telifli resim kullanıcı tarafından iyi niyet göstergesi olarak kaldırılırsa sorun yok bence. Yukarıdaki yorumlarda da genellikle politikaya aykırı olduğu gerekçesiyle silinmesi istenmiş. Şu cümleler de politikadan: Vikipedi topluluğu hoşgörülüdür ve müdavimlerin bu yönergeleri farklı yorumlarla uygulamalarına da müsaade eder. Özellikle, düzenli ve kaliteli katkılarıyla tanınan Vikipedistlerin sosyal amaçlı çalışmalarına gündem dışı olsalar da müsaade edilebilir.--B.S.R.F. 💬 05:16, 27 Haziran 2013 (UTC)
Türk Ceza Kanunu? Vikipedi Türkiye değil burası, "Türkçe" Vikipedi. Kanunlarla değil, politikalarla idare ediliyor.--RapsarEfendim? 08:24, 28 Haziran 2013 (UTC)
TCK'ye aykırı olsa (bölücü faaliyet, terörizm vb.) karşı oyu verirdim. TCK'ye atıf yapmam bu yüzden. Politikaya da aykırı olmadığını düşünüyorum ve politikadan iki cümleye yorumumda da yer verdim. Sırf politikaya aykırı olduğunu düşündüğün için karşı çıkıyorsan ve vicdanen rahatsızsan politikaları değiştirebiliriz.--B.S.R.F. 💬 08:43, 29 Haziran 2013 (UTC)
Dediğim gibi buranın TCK veya başka bir yasal sistemle alakası yok. Burası "Türkiye"yi değil "Türkçe"yi temsilen kurulan bir Vikipedi. Ana dili İngilizce olan onlarca ülke var, hangisinin yasal sistemine göre yönetilecek orası? Tabii ki de hiçbirininkine göre :) Çünkü İngilizce Vikipedi orası, ABD, İngiltere, Zimbabve Vikipedisi değil. Ek olarak "bölücü" kısmına neden bu kadar takıldın anlayamadım, çünkü esas vurgulanması gereken politikanın o maddesi değil, diğer maddeleri.--RapsarEfendim? 09:55, 29 Haziran 2013 (UTC)
İkidir yazıyorsun burası "Türkiye"yi değil "Türkçe"yi temsil ediyor diye. Herhâlde bunun ayrımını yapabilecek durumdayım. İngilizce ile Türkçe'yi kıyaslaman da çok mantıklı değil. Türkçe sadece Türkiye ve Kıbrıs'ta resmî dil, İngilizce ise onlarca ülkede resmî dil ve dünyada en çok konuşulan yabancı dil. Ayrıca şuraya bakarsan ülkelerin yasalarının Vikipedi'nin kayıtsız kaldığı bir durum olmadığını görürsün. TCK örneğini vermemin nedeni bu kullanıcı sayfası meselesinin çok abartıldığını düşünmem. Çok takılmaya gerek yok bu TCK'ye. Hizmetliler de her oyu değerlendirebilecek yetideler diye düşünüyorum. Bizim bu tartışmaları yapmamız gereksiz. Ben oyumu verdim, sen oyunu verdin, bitti.--B.S.R.F. 💬 10:47, 29 Haziran 2013 (UTC)
Aday gösteren zaten hizmetli ;)--RapsarEfendim? 11:05, 29 Haziran 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın BSRF açıklamış benim için de.--Veryaz bana 02:06, 28 Haziran 2013 (UTC)
Hızlı silinsin --Baba92 (mesaj) 06:47, 28 Haziran 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı, en az 2 aylık üye ve 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. - Lubunya 12:16, 27 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Beğenmek zorunlu değil ama hoşgörü zorunlu olmalı. Aditdigo (mesaj) 07:04, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Lubunya, neden kendisiyle ilgili bir sorun olduğunda sizler homofobiksiniz diyor anlayamıyorum, ben de sayfanın silinmesi gerektiğini düşünüyorum ancak bu düşüncemin homofobi olduğunu savunmamalı ve savunamaz. Homofobi olsaydım zaten kullanıcı sayfamda homofobi karşıtı şablonu kullanmazdım. Yapılan, çok açık olarak kişisel saldırı'ya girer. Tartışmalarda biraz daha sakin olmasını diliyorum. --Fikir Mühendisi (mesaj) 11:31, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın diyenlerden ricam, bu sayfanın ilgili politikadaki ilgili maddelere uygun olduğunu "destekleyici noktaları" belirtmeleridir.--RapsarEfendim? 07:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
Adaylık sayfanın silinmesine yönelik olduğu için lütfen siz kullanıcı sayfasında silinmeyi gerektiren propaganda içerikli kısımları gösteriniz.--Alperen (mesaj) 09:57, 29 Haziran 2013 (UTC)
"Velev ki ibneyiz sizene">Vikipedi:Kullanıcı sayfası#Kullanıcı sayfamda ne olamaz? madde 5 (Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller)
"Nefret etme">5. madde
"Madde içeriğini anlamıyorsanız, farklı anlamlar çıkarıyorsanız kullanıcıya sormayınız.">4. (Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller) ve 5. madde
"Eşcinselliğin çocukluktan gelen ya da travmatik sebepleri yoktur, çünkü bir hastalık değildir. Hormonal bir bozukluk değildir, bir seçim de değildir. Kimse bu kadar bilinçsiz ayrımcılıkla karşılaşacağını bile bile eşcinselliğe özenmez; aile sorunlarım var bari eşcinsel olayım demez! Eşcinsellik günümüzde yaygın hale de gelmemiştir, tarihin her zamanında vardır. Sadece dünya; biraz daha olsun seslerini duyurabilecekleri bir yer haline gelebildiği için daha çok duyuyorsunuz seslerini, duygularındaki ayrımcılığı, yabancılığı bilemeden">4. ve 5. madde
"Sübyancılığın varlığından haberdar mısınız?">5. madde
"Bu kullanıcı geydir ve bundan gurur duyar." (ikinci kısım)>4. ve 5. madde
Burada bolca AK politikası ihlalleri (8. madde, uyarısı burada)
"'İrem' takma adlı travesti 2010 eylül ayında 44 bıçak darbesiyle canice 22 yaşındaki E.Ş tarafından öldürülmüş, İrem'in annesi çocuğunun ardından bu sözlerle ağlamıştı">5. madde--RapsarEfendim? 10:29, 29 Haziran 2013 (UTC)
Bunların hiçbirinde ne bir nefret söylemi, ne belirli bir topluluğua karşı kışkırtma var. Tam aksine "nefret etme" denmiş. Hiçbir sorun göremiyorum. Tamamen kişisel düşmanlıkla açılmış bir SAS olduğunu düşünüyorum artık bu sayfanın. Nefret etmeyin.--Alperen (mesaj) 10:37, 29 Haziran 2013 (UTC)
Şaka bu, değil mi? Politikada "Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller" diyor, nefret nereden geldi yahu?--RapsarEfendim? 10:44, 29 Haziran 2013 (UTC)
Politikanın içeriği lafzından daha önemli. Belli ki siz "Bu kullanıcı geydir ve bundan gurur duyar" lafından rahatsız oluyorsunuz. Kendi adıma sorunlu bir sayfanın nasıl olacağını ve bu sayfanın neden sorunlu olmadığını açıklayayım. X'ler böyledir Y'ler ise böyle derseniz bu bir sorundur. Çünkü X iseniz o açıklamadan rahatsızlık duyarsınız ve çatışma yaratan bir ortam oluşur. Eğer siz bir kullanıcının X olmasından ve bunu ifade etmesinden rahatsızsanız yapacak bir şey yok. Politika o şekilde okunmaz malesef.--Alperen (mesaj) 10:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
Alperen, ilgili sayfa gerçekten çok net. Vikipedi ile alakası var mıdır yukarıdakilerin? "Sübyancılığın varlığından haberdar mısınız?" deniyor, bunun Vikipedi ile bir alakası var mıdır?--RapsarEfendim? 11:03, 29 Haziran 2013 (UTC)
Bunun ölçütü, sınırı ne peki? A şahsının müslüman olmasının, rock müzik dinlemesinin Vikipediyle ne ilgisi var? Bu bağlamda bütün kullanıcı kutularının silinmesi gerekir. Sübyancılık vardır demekle ben bir insanım demek arasında ne fark var?--Alperen (mesaj) 11:14, 29 Haziran 2013 (UTC)
Onlar Vikipedi:Kullanıcı sayfası#Kullanıcı sayfamda neler olabilir? kapsamında. Sübyancılık vardır demek ise farklı şey tabii ki de, aradaki fark açık diye tahmin ediyorum. Ben geyim demek ayrı, bununla gurur duyuyorum demek ayrı.--RapsarEfendim? 12:16, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın Burada belirtilen durumlara göre kullanıcının sayfasında hiçbir sorun yok. Kendisini tanıtıyor, LGBTT ile ilgili bazı şeyler yazmış ve link veriyor. İlgilendiği ve sanırım projesini yürüttüğü LGBTT ile ilgili.. Böylesi renkli ilgi alanlarına göre çeşitlendirilmiş yeni kullanıcılar için çok karmaşık :) onlarca sayfa bulabilirim. Hadi bunu geçtim reklamcıların azılı düşmanı olarak, Lubunya'nın sayfasına kadar yüzlerce reklam dolu sayfa ile ilgilenirseniz daha iyi olur. Sayfa kurallara uygun, ama hala rahatsız oluyorsanız bakmayın. Rapsar lütfen her oyun altında bir şeyler yazmaz isen sevinirim. --Boyalikus (mesaj) 16:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kolay, kolay kullanıcı sayfalarına karışmam. Ancak kullanıcı artık sayfasından uygun olmayan bilgileri çıkartmalı. Vikipedi gibi amacı yalnızca ansiklopedi olan bir oluşumda her tür aşırı ve kaynaksız politik, cinsel, dini belirteçlerin varlığı kişilere sıkıcı gelebilir. Anvak Vitruvian'a benzer karşıt sayfaları da hatırlattığı için hak veriyorum. Ancak o sayfaların da SAS'a aday gösterilmesini isterdim. (Çok yoğun olmasam)--i.e.msj 18:11, 29 Haziran 2013 (UTC)
Uygun olmayan? Neye göre uygun olmayan kime göre uygun olmayan?--Alperen (mesaj) 18:43, 29 Haziran 2013 (UTC)
Yukarıda Rapsar'ın söylediklerinden başlayabilir. Görülebileceği gibi pek çok kural ihlali açık bir şekilde belirtilmiş. --i.e.msj 18:50, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Takip edemiyordum ama sorunun kaynağı, şikayet sayfasındaki Lubunya için açılan şikayetmiş. Buraya bir mesaj bıraktım. Şikayet gerekçesi geçersiz. 8 yaşındaki çocuğumun ahlakı kelimeleriyle söze başlayan hiçbir şikayet benim için bir anlam ifade etmeyecektir. Bu kesin bir dille "ahlak bekçiliği" oluyor. Nasıl ki vikipedideki eşcinellere şikayet sayfasında mealen "lütfen her yapılan yorumu eşcinselliğinize yönlendirmeyin" dediysem burada da diyorum ki , 8 yaşındaki çocuğunuzu ortaya sürerek ben bundan rahatsız oluyorum kaldırılsın, çocuğuma ne açıklama yapacağım demek de çok komik kaçıyor. Vikipedide içeriği çocuklara uygun olmayan binlerce madde var. Ne yazık ki bu ifadeler daha önce tartışılan "linç mekanizmasını" devreye sokuyor. Eğer çocuğunun ahlakından endişe eden varsa "çocuk koruma programı" edinsin. Her yazacağımızı aman çocukların psikolojisi diye yazacak olsak çok işimiz var. Ben bu şekilde, çoluk çocuk okuyor gibisinden, bir kısıtlamayı kesin bir dille reddediyorum. --Boyalikus (mesaj) 18:25, 29 Haziran 2013 (UTC)
Hey gidi kutsal Vikipedi heey... [1]--Alperen (mesaj) 18:41, 29 Haziran 2013 (UTC)
Oha Cherokee'ye bak ! Ben çocuk olsam 1 milyon tane şey sorardım ! --Boyalikus (mesaj) 18:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
Sayın boyalıkuş; siz çok açık görüşlü olabilirsiniz ancak belirttiğim gibi buraya ödev yapmak için bile giren küçük çocuklarımız var. Belirttiğiniz porno yıldızları için de bir filtre uygulanmasını kesinlikle desteklerim ancak konumuz bu değil, konuyu saptırmamanızı rica ediyorum öncelikle. Kusura bakılmasın ama; ben ibneyim şeklinde bir yazı nasıl oluyor da kabul edilebiliyor? Peki ben sayfama Ben ibnelerden nefret ederim yazarsam kaç gün engellenirim? Yapılan açıkça propagandadır, ben ibnelerden nefret ederim yazamıyorsam sayfama bu kullanıcı da ibneyim sana ne yazamaz, veya yazabilir ancak bunu ibne olarak değil Gey, Lezbiyen vs olarak yazabilir böylesine tabii ki bir şey demem. Bu arada, çocuğumun bunları görmesini belirtmemin nesi komik öğrenmek isterim. Sizin çocuğunuz sokak ortasında (...) hoşunuza gider mi merak ediyorum? --Baba92 (mesaj) 19:12, 29 Haziran 2013 (UTC)
Aman ha dikkat edin çocuğunuz ödev yapmaya geldiğinde cherokeenin sevimli poposunu görmesin ?! Komik çünkü vikipedi özgür ansiklopedi. Çocuğunuzun psikolojik gelişimi konusunda bir pedagog'dan yardım alabilirsiniz, üzgünüm ama Vikipedi çocuğunuzun psikolojik gelişimini koruyacağı konusunda size teminat veremez. Çocuğunuz ödev için buraya geliyorsa ve 8 yaşındaysa başında bekleyin ve ödev için lazım olan materyallere erişimini kolaylaştırın. Sizin çocuğunuzun takibini ve korumasını ben yapacak değilim. Sokaklarda daha "kötü" şeyler öğretiliyor çocuklara hiç merak etmeyin. Ayrıca son cümlenizi kişisel saldırı olarak alıyorum ve çocuk benim çocuğumsa tasası size düşmez. --Boyalikus (mesaj) 19:24, 29 Haziran 2013 (UTC)
"Ben ibneyim" ile "Ben ibnelerden nefret ederim" arasındaki farkı anlamak o kadar da zor değil. Ben ibnelerden nefret ederim yazarsanız engellenirsiniz tabii. Benim zaten yukarda da anlatmaya çalıştığım şey o. Bütün dünya sizin oğlunuzu kötü saydığınız şeylerden koruma çabanıza göre şekillenmez elbette. Yolda bir gün oğlunuz transseksüel bir birey görse ne diyeceksiniz? Ben size Türkiye'de yaşayan bir birey olarak yapabileceğinizi söyleyeyim. Polis çağırın kabahatler kanunundan işlem yapılmasını talep edin. Böyle şöyler Türkiye'de mümkün.--Alperen (mesaj) 19:37, 29 Haziran 2013 (UTC)
İbneliğe evet ile ibneliğe hayır arasındaki fark nedir?--RapsarEfendim? 19:53, 29 Haziran 2013 (UTC)
İbneliğe hayır diyen zihneyetten şu tip şeyleri görebilme imkanımız var mesela. --Vitruvian (mesaj) 20:04, 29 Haziran 2013 (UTC)
O maksatla sormuyorum, orası tabii ki de öyle. Vikipedi açısından soruyorum. Vikipedi ile "zerre" kadar alakasını gösterin bunların, kalsın sayfa.--RapsarEfendim? 20:06, 29 Haziran 2013 (UTC)
'İbneliğe hayır' diyen zihniyetin bırakalım Vikipedi'yi insanlıkla bir alakası yok. Onun için daha baştan kaybediyor. Eşcinselliğini, yönelimini kullanıcı sayfasında ifade edebilir miyiz'i zaten tartışıyoruz. Ben de bu doğrultuda görüşlerimi paylaşmıştım. --Vitruvian (mesaj) 20:19, 29 Haziran 2013 (UTC)
Kimin ne düşündüğü kimseyi ilgilendirmez. Tartıştığımız eşcinselliğini belirtmesi değil, buna kimsenin itirazı yok. Tartışılan, Vikipedi ile alakasız kısımların yer alması. İlgili sayfamıza göre "ben geyim" demek normal, "geylere özgürlük" demek olmaması gereken bir şey. Aradaki fark burada.--RapsarEfendim? 20:35, 29 Haziran 2013 (UTC)
Allah Allah kardeşim o zaman "ben müslümanım" da demesin insanlar. Ne alakası var Vikipediyle? Nüfus cüzdanı mı kullanıcı sayfası.--Alperen (mesaj) 20:21, 29 Haziran 2013 (UTC)
Bir de şöyle bir şey var.Kullanıcı 2007'de üye olmuş, ilk icraatları eldarion ve kibele ile atışmak.. Ardından 2011'de gelmiş hizmetlilik kaldırılsın demiş, 2012'de sadece tek değişikliği kullanıcı sayfasını boşaltmak olmuş..Vee 2013'de Lubot'a olumsuz oy (17 şubat) veee Lubunyayı şikayet (25 haziran).. Çok ilginç bir silsile :) Açıkçası uzun zamandır burada olan ve yüzlerce katkısı olan bir ibneyi (!), katılım silsilesi acayip olup 8 yaşındaki çocuğumun psikolojisi diyen birine tercih ederim. Ben bu olayda ve Baba92 kullanıcı adlı kişide VP:İNOV belirtisi göremiyorum ve gelişim çok ilginç geldi bana.. --Boyalikus (mesaj) 22:28, 29 Haziran 2013 (UTC)
O değil de neyin polemik yarattığını ben anlamıyorum cidden. Sübyancılığa karşı olmak, eşcinsellere yapılan zulme karşı olmak ve bunu belirtmek neden polemik yaratsın? Sübyancılığı ve eşcinsellere zulüm yapılmasını doğru bulanlar açısından mı sorun var? Sayfama kadın cinayetlerine son yazsam birisi gelip "hayır kardeşim kadınlar da ölmeyi hakediyor!" mu diyecek. Çok enteresan.Önemli Not:Sözüm meclisten dışarı. Sakın çarpıtmayın.--Alperen (mesaj) 06:49, 30 Haziran 2013 (UTC)
Alperen, polemik diyen yok, başka şeyler ekleme lütfen yazılanlara. Vikipedi ile alakası yoksa, orada olmamalı. Buraya gelme amacımız burayı blog gibi kullanmak değil, burayı geliştirmek. İlgili KS'de yazanların bir kısmının Vikipedi ile alakası yok. Bunlara izin verildiği vakit, yarın bir başkası gel ve gey karşıtı yazar. Der ki; geyleri desteklediğini kullanıcı sayfasında yazan birisi var, ben neden yazamıyorum. O zaman ne yanıt verilecek? Senin düşüncen doğru değil, o halde senin kaldırman lazım. Bu mudur yani? Doğru ve yanlışa göre mi düzenlenecek yazanlar? Onu geçtim, birisi faşizmle ilgili bu tip metinler yazsa (polemik yaratıcı değil, kışkırtıcı değil, ama Vikipedi ile alakası olmayan) ne yapılacak?--RapsarEfendim? 07:38, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Sevgili topluluğu konuyu farklı yerlerle çekme çabası içerisinde olan kullanıcılara karşı bilgi,
    öncelikle belitmeliyim; bugün 30 Haziran 2013 Taksim Onur Haftası! Bir LGBT'li olarak bu güzel günde Vikipedi ile alakalı herhangi bir içerik tartışmasına girmek istemiyorum. Bugün oldukça çok ve çok özgürüm çünkü... Sadece yukarıda KS'm da bulunan içerik veya içeriklerimin farklı bir kullanımı olduğu hususunda yön-amaç şaşırtmacası üzerine; bilginize
  1. NOH8; videosu vardı, yok reklam, yok propanganda diyen kişilerin söylemlerini iyi niyetli varsayıp tarafımca kaldırıldı,
  2. Favorilerim; olmasının bir sakıncası yoktur herhalde? Kaldiki burası Kullanıcı Sayfası!
  3. Velev ki ibneyiz sizene! Kayda değer, birçok LGBT dernek ve kuruluşunca sloganlaşmıi bu eşcinsel gurur sözcüğünün KS'nda kullanımının reklam amacı güden maksadı ne olabilir acaba ?
  4. Kullanıcı kutuları, bar resmi ve Türkiye'de homofobiyi açıklayan cümlenin yine reklam boyutu ne olabilir?

- Lubunya 12:28, 30 Haziran 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Direk silinmesi lazım. (...) Tamam Türk Bayrağı koy, eşcinsellik bayrağı koy, homofobi karşıtıyız kutusunu da koy. Ama onu koyunca ne oluyor? Direk silinsin. (...). J.M.P Jumpeax ye yaz 18:43, 30 Haziran 2013 (UTC)
Genel ahlaka aykırı olsa da özel ahlaka aykırı değil.--Alperen (mesaj) 20:09, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle yazacaklarımdan dolayı en başta topluluktan özür dilerim. Bir vesile, bir hakaretine maruz kaldığım bir nedenden dolayı söz konusu kullanıcı ile mesaj mukabili bir diyaloğum olmuştu. Bu sebeple ilgili kullanıcı sayfası& mesaj sayfasını görmüştüm. Diğer kullanıcılardan bazılarının da " saygılar sunma" anlamındaki ifadelerine de denk geldim. Bu konuda itirazım var ben (...) Neye, niçin saygı? Kullanıcının cinsel anlamdaki eğilim, konumu, vs. anladık. Herkesin mutlaka bir mahremi var. Niçin hepimiz bu anlamda tercihlerimizi burada ifade etmiyoruz? Veya niçin herkes kullanıcı sayfasının en girişine "Ben İb.. değilim" veya " Ben İb.. değil ama tercihim onlardır/onlar değildir." gibi ifadeler kullanmıyor? Dikkat edilirse sadece kullanıcı sayfası veya mesaj sayfası değil, her ortamda mutlaka bu konu kullanıcı tarafından ileri sürülüyor. " Efendim, Vikipedi özgür ansiklopedi" tamamda "özgür katalog" değil. "ansiklopedi" kavramı üzerine bence yoğunlaşılmalı. İnsanlar ansiklopediyi niçin kullanmak ister/niçin kullanır? Bu sorunun cevabı olacak türden bir özgürlük düşünülmeli. Mesala söz konusu kullanıcı üstteki son mesajında " Velev ki ibneyiz sizene!" ifade ve şekle yer vermiş. Her ne kadar Vikipedinin "Türk ansiklopedi değil" , "Türkçe ansiklopedi" olduğunu hepimiz bilsek de, kullanılan ifade ve bu ifadeyi temsil eden flag renkleri ile Türkiye haritasının boyanması acaba ne anlama geliyor? Buna benim itirazım var. Hiç bir özgürlük, başkalarının kutsalını hiçe sayamaz. Saygı bekleyen mutlaka diğerlerine saygı göstermek zorundadır. Yani "Türkiye İbnelerin vatanıdır" mı denmek isteniyor? Nedense bu konuda duyarlılıklarını ifade eden insanlar birileri tarafından hep ötekileştirilmeye çalışılıyor. " İbne" kelimesini af dileyerek yazıyorum. Ve diyorum ki:" Ben ibne değilim. Kimsenin ibneliği de beni ilgilendirmiyor. İbne olanlarda bu özelliklerini/ibneliklerini her fırsatta vurgulamasınlar, insanları homofobi gibi ithamlarla suçlamasınlar. Burada bu konuyu tartışma sebebimizin, şikayet sayfasında bir kullanıcının konudan rahatsızlığını dile getirmesi ve konuyu " ...Vikipedi ile ilgili olmayan fikirlerin yoğun olarak bulunduğu görülmektedir. Çeşitli şikâyetlere konu olan sayfa için kullanıcıya düzeltme ricasında bulundum. Mesaj sayfasında bulunan kısmı düzeltti, ancak kullanıcı sayfasında bulunan kısımların uygun olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu konuda topluluğun görüşüne başvurmak için bu sayfayı açtım. " gerekçesiyle Mskyrider'ın buraya taşımasıyla olduğu hepimizin malumu. Madem herkes görüş bildiriyor ben de şahsi görüşümü ifade etmeye devam ediyorum. Şikayetçi çok haklı. Çocuğunun soracağı soruya cevap veremeyeceğinin ezikliğini ve bu konudaki endişesini ifade ediyor. Mesela çocuk sordu: " Babacığım, İbne ne demek? " bu sorunun cevabını vermek, veya bu soruya muhatap olmak herkese göre farklı olsa gerek. Filtreden bahsediliyor. Burada konu porno yayın yapan bir site değil. Hatta bir ansiklopedi maddesinden de bahsetmiyoruz, burada bir ansiklopedi yazarından ve yazar hakkında bilgiye ulaşılan bir kullanıcı sayfası/kullanıcı mesaj sayfasından bahsediyoruz. Şayet bu bir reklamsa "vikipedide reklam yasak". Değilse, şayet özgürlükse, o zaman özgürlük boyutu yeniden bu anlamda gözden geçirilmeli diye düşünüyorum. Bakın bu vesile ile Kullanıcı Lubunya'nın yaptığı açıklamasındaki başka bir gafı: " Sonradan çıkma Aguzer, Eğitmen Mahmut, Rapsar, Süperman, Jumpeax adlı şahıslar her anlamda (katkı, tartışma sayfaları, şablon, kullanıcı sayfam, projeler vs vs.) birebir şahsımı hedef? . Sormak istiyorum: sonradan çıkma ne demektir? Şahsını hedef alan kimdir ve bu anlamda benim bir beyanım var mıdır, varsa nerededir? Yoksa ki (kendimden eminim ) yok, şahsıma kullandığı hitaptan dolayı Kullanıcı Lubunya'yı buradan kınıyorum. Sonuç itibariyle ilgili sayfalardaki görselleri (...) buluyor, birileri (...) utanıyorum...Eğitmenmahmut msj 20:57, 30 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Bir insan olayı bu kadar mı güzel anlatır, olayın özeti işte bu. Eğitmen Mahmut'a sonuna kadar katılıyorum. J.M.P Jumpeax ye yaz 21:44, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Ben şahsen işin ahlaki, sosyal vb yönleri hakkında hiçbir yorum yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Tek sıkıntı politika varsa ona uyulmasıdır, istisnasız olarak.--RapsarEfendim? 21:05, 30 Haziran 2013 (UTC)
Rapsar'a bu konuda kesinlikle katılıyorum. Her nedense "politikaları aksine yorumluyorsunuz, aslında orada şöyle diyor" gibi bir gerekçe ile gelinmesi gerekirken, uzun yılların kullanıcıları bile gösterilen politikalar ile alakası olmayan konulara odaklanıyor ve odaklandıkları konu sanki politikaymış gibi hareket ediyorlar. İşte buna üzülüyorum. --i.e.msj 21:23, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Şartlı silinsin Prensip olarak silinmesi yönünde oy kullanırdım aslında ama bir tek bu kullanıcının sayfasının silinmeye aday gösterilmesinin nedenini kavramak oldukça zor. Eğer Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirlerin bulunduğu istisnasız tüm kullanıcı sayfaları tek tek silinecekse, bu da silinsin. Utku Tanrıveremesaj 22:37, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Biraz geç olacak ama kalsın diyorum, zaten önceki hali değişmiş. Önceden oy kullansam, bazı kısımlarda "Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirler" var, bunlar temizlensin derdim. Ek olarak Lubunya'nın karşı oy veren herkesi (Herkese demiyor olabilir yanlış anlamış da olabilirim) homofobik olarak nitelendirmesini ise yanlış buluyorum. Evet homofobikler olabilir, ancak herkese homofobik denmesi yanlış. - Seyit mesaj 12:40, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Yorum Yorum Sayfa eski haline dönmüş. "Eşcinselliğin çocukluktan gelen ya da travmatik sebepleri yoktur..." ve "Katledilen travestiler, hakarete, polis şiddetine ve tacizlere uğrayan her yaştan geyler..." sözlerinin bulunduğu kısmın "Vikipedi ile ilgisiz fikirler" kapsamında olduğundan çıkarılması gerektiği düşüncesindeyim. Sezen Aksu kısmı sevilen sözler kapsamında değerlendirilip kalabilir. "Velev ki ibneyiz sizene!" sözü de Vikipedi ile ilgisiz bir fikir değil midir... Zaten resimde "Velev ki..." diye geçiyor o da kalkabilir. Bana kalsa bir sakıncası yok sayfanın ancak kurallar bunları söylüyor, uygulanması gerek... - Seyit mesaj 21:23, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Ek olarak, Hande Yener - Hipnoz dinleyen birini burada görmek beni mutlu etti, benimde sevdiğim bir şarkıcı kendisi. :D - Seyit mesaj 21:27, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Lubunya'nın daha önceki kullanıcı sayfası tamamen genel ahlaka aykırı olduğundan silinsin demiştim. Şimdi ise temizlemiş, bu nedenle kalsın diyorum. J.M.PJumpeax ye yaz 13:03, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Ayrıca; madem sayfamı propaganda ve tuhaf iddialarla; yok toplumun, yok çocukların ahlakı bozuluyormuş gibi akıl ve mantık dışı söylemlerle ilişkilendirmeye çalışıyorsanız o halde 10.167 tane LGBT ile alakalı değişikliğimide reklam, propaganda kabul edin. Herkese iyi çalışmalar. - Lubunya 13:24, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Bu sizin vereceğiniz emirle olacak bir şey değil. Yorumlarınız çok sert, sizin görmek istememeniz sebebiyle kullanıcı bu yazıları kaldıracak değil. Vikipedi politikalar üzerine kurulu kişilerin istekleri üzerine değil. Beğenmeseniz de 30 Haziran yürüyüşüne saygı göstermeliydiniz, yorumlarınızı yazarken terbiye kurallarını da göz önünde bulundurmanızı salık veririm.--Fikirmsj 15:30, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Jumpeax görmek istemiyorsan bakma..Eğitmen Mahmut çok uzattınız bence kişisel fikirlerinizi kendinize saklayın vikipedi porno sitesi mi denilmiş bir yerde ? Bu yapılan şey çirkinleşmeye ahlak bekçiliğine dönüşmeye başladı.. Başka konuları başka yerde tartışıyoruz zaten kullanıcı sayfasının içeriğinin politikalara aykırılık teşkil edip etmediği farklı bir tartışma, üslubunun ön yargılı olduğu ayrı bir tartışma..Ama şu anda burada yaptığınız linç girişimi.Çocuk buraya girmeden de ibne nedir diye sorabilir bunun neresi eziklik yaratıyor ? Vikipedi içeriğinde çocukların görmemesi gereken ve binlerce soru sorabileceği binlerce madde var. Porno sektörü de bunlardan biri. "kınıyorum iğrenç buluyorum insanlığımdan utanıyorum" yeter ama hadi.. --Boyalikus (mesaj) 20:07, 1 Temmuz 2013 (UTC)
@Sn.Boyalıkus. Burada bir tartışma ortamındayız. Özgür vikipedinin; özgür tartışma sayfasında, özgürce düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Sayfanın en başına bakarsanız; kısa ve öz olarak kişisel görüşümün net ifadesi olan "Hızlı silinsin" tercihimi şablonla belirtip, hiç bir ifade kullanmadan, imzamı atıp tartışma ortamından çekildiğimi siz de fark edebilirsiniz. Bundan sonraki kısımda; kimin ve kimlerin neyi uzattığı, kimin kime kişisel saldırıda bulunduğu ortada. Öte yandan gerek kendimi savunmama ve gerekse konu ile ilgili görüşümü belirtmeme yönelik izin ve fırsat vermeniz anlamında yüksek müsaadelerinize başvuruda bulunmadan açıklama yaptığım için özrümü kabul buyurun lütfen. Kimsenin namus ve ahlakı ile ilgili bekçilik vazifesine de talip değilim. Sözün özü, itirazımın asıl kaynağını kullanıcı sayfasındaki mevcut içerikten (an itibariyle de mevcut) özellikle şu görüntüyü benim şahsen midem kaldırmıyor. Şikayet sayfasında da konuyu gündeme getiren kullanıcının da belirttiği yazılı içerik de dahil. Uzattığımı vurguladığınız " kınıyorum iğrenç buluyorum insanlığımdan utanıyorum' " ifadelerimi " linç girişimi " olarak nitelendirip, " yeter " diyerek karşı çıkmanızı da doğrusu anlam veremedim. Yeni oluşturacağınızı yukarıda belirttiğiniz " maddede " siz kullanıcı Lubunya sayfasındaki görseli kullanmayı düşünür müsünüz? Şayet kullanırsanız " Özgür Vikipedi " 'nin özgür maddesi şeklinde değerlendirmede bulunurum. Ama burada konuştuğumuz madde değil " Kullanıcı sayfası ".--Eğitmenmahmut msj 22:38, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Sayın Nihan, eğer vikipedi'nin sloganı komik ve enteresan bir sözlük ise bahsini ettiğin gereksiz maddeyi açabilirsin. Hayırlı geceler dilerim. J.M.PJumpeax ye yaz 21:02, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Neden komik olsun? Veya neden ve kime göre gereksiz? Kabul edilebilir bir slogandır yani. Şuradaki sloganlara en azından bir bakınız.GökçeYörük 09:08, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Gökçe hanım, Nihan'ın bahsini ettiği sloganın anca forum sitelerinde konusu açılabilir. Yoksa bende dik dur eğilme, bu millet seninle diye bir madde açabilirim herhalde? Teşekkürler iyi çalışmalar. J.M.PJumpeax ye yaz 16:43, 9 Temmuz 2013 (UTC)
(Öncelikle erkeğim) Şu maddeye bir bakar mısınız mesela? Ansiklopedik olma açısından ne farkı var bu sloganlardan? O dediğiniz sloganın maddesini açıp açmamak size kalmış. Ama o örneği verip de, "biz de bunu açalım madem" diyerek olayı kişiselleştirmenin anlamı yok. GökçeYörük 16:55, 9 Temmuz 2013 (UTC)
@GökçeYörük, olayı kesinlikle kişiselleştirmiyorum. Fakat sizin şuradaki resimlere bakmaya [.....]mu? Tamamen [....] Vikipediye küçük çocuklarda giriyor ve [...] J.M.PJumpeax ye yaz 15:51, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Yazmayayim diyorum ama dayanamadim. Oncelikle genel ahlaka uygunluk vikipedi maddeleri ya da kullanici sayfalari icin bir kistas degil cunku burada ahlaka uygunluga karar verecek bir mercii/kurul yok ve genel gecer bir ahlak kavramindan bahsetmek cok zor. Mesela sizin icin muhtemelen "ahlak bozucu" ya da cocuklarin gormemesi gerekecek bir cok resim ve madde Vikipedi'de halihazirda mevcut, biraz dikkatli gozlerin gormesi zor degil (ilk aklima gelen penis maddesi mesela, benzer maddelerde cinsel organlar ve cinsel iliskiyle ilgili fotograf, resim ve illustrasyonlar bulabilirsiniz). Hal boyleyken ve alelade bir kullanicinin istemi disinda (alakasiz bir yerden oralara yonlendirme ile ulasmis olabilir) herhangi bir maddede bu tur icerikle karsilasma ihtimali, bir kullanici sayfasinda (suradaki bir avuc tecrubeli kullanici haricinde birisi, ozellikle de bir cocuk neden, ne sebeple bir kullanicinin sayfasina bakar bilmiyorum) karsilasma ihtimalinden cok daha yuksekken neden israrla bu argumani one surdugunuzu anlamakta zorlaniyorum.–h.çağrımsj 22:05, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Yok forum sitelerinde açılmaz sadece,burada açacağım. Yaygınca bilinen bir slogan kaynaklarım da var. Politikalar dahilinde bir sakınca yok.--Boyalikus (mesaj) 02:08, 11 Temmuz 2013 (UTC)
Sayın Jumpeax, sizin bu son yorumunuzdan sonra bende Vikipedi konseptine hakimiyeti oldukça zayıf bir kullanıcı izlenimi bıraktınız. Eşcinsellik, değer yargılarınıza ters düşüyor olabilir. Aynı durum benim için de geçerli olabilir, olmayabilir de. Önemsizdir bu. Vikipedi'deki yaptırımları dünya görüşümüz doğrultusunda değil, Vikipedi'nin evrensel kuralları çerçevesinde uyguluyoruz. Mesela sayfada belirli kişilere yönelik bariz kişisel saldırı bulunsaydı bu durum şikayet sebebi olabilirdi; ancak eşcinsel kimliğin (keskin çizgilerle olsun veya olmasın) ifade edilmesi ve "ahlak bozucu" olduğunun iddia edilmesi asla neden olamaz. Bu hususta söylenecek daha fazla bir şey yok. GökçeYörük 17:44, 11 Temmuz 2013 (UTC)
@GökçeYörük, Nihan'ın Lubunya'nın avukatlığına soyunup onu savunması da ayrı bir şeydir. Ben homofobik değilim ve kesinlikle ayrımcılık yapmıyorum. Siz benim dediğimi anlamıyorsunuz. Şuradaki resimlere [......] mu? Bu durumda Sayın Gökçe Yörük demek ki siz vikipedi konseptine hakim değilsiniz ki bunu kavrayamamışsınız. J.M.PJumpeax ye yaz 21:21, 11 Temmuz 2013 (UTC)
Avukatlık ne demek ya, yapmayın. Lubunya'nın haklı olduğuna inandığı bir konuyu savunmuş, "avukatlık" ne demek? Midem kaldırır kaldırmaz. Buradakini kaldırmıyor mesela benim. Kaldırmıyorsa bakmazsınız. Belirttiğiniz sayfadaki fotoğraftaki tek sorun aşağıda Bermanya'nın da belirttiği gibi fotoğraftaki şahısların rahatsızlık duyabileceğidir. Son iki cümleniz arasında bağlantı kuramadım, nereden son cümledeki kanıya vardınız anlaşılmıyor. Son olarak "genel ahlak kurallarından" ben bahsetmedim. "Konsepte hakim olma olmama" konusu çocuk yarışına dönmesin diye yorum yapmıyorum daha fazla. GökçeYörük 22:47, 11 Temmuz 2013 (UTC)
@GökçeYörük, Lubunyanın haklı yada haksız olması beni ilgilendirmez. Ben sadece onun yaptığı katkılardaki TBA uygunluk vb. ilgilendirir. [....] Ayrıca avukat kelimesini de kötü niyetli söylemedim, yanlış anlaşılmasın. Siz de haklı ile haksızı ayırt etmelisiniz. Olaylara taraflı bakmayın. J.M.PJumpeax ye yaz 15:40, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Sayın Jumpeax, her zamanki gibi ne dediğinizi yine anlamıyorum. Hemen hemen her yorumunuz fahiş yanlışlar ve mesnetsiz ithamlar içeriyor zaten. Genel geçer ahlak kuralları iddiası, mide bulandırıcılık iddiası, konsept konusunu atışmaya çevirmek, taraflılık suçlaması ve en son "avukatlık"... "Avukat" kelimesini kötü anlamda kullanmadığınızı söylüyorsunuz da, zaten bu kelimesinin iki anlamı vardır. Birincisi meslek anlamı, ikincisi TDK'nın ifadesiyle "gerekmediği hâlde başkasını savunan, onun adına konuşan kimse". Kötü anlam mı iyi anlam mı gayet açık ortada. Bu tartışma polemiğe dönüşmüş bulunmaktadır. Haklı çıkma mekanizmam kapalı, bunu belirteyim. İstiyorsanız devam edin, son söz sizin olsun. Ben daha da bir şey demiyorum. GökçeYörük 16:20, 12 Temmuz 2013 (UTC)
@GökçeYörük, Polemik falan yok. siz kendi kendinize polemik oluşturuyorsunuz. Fahiş yanlış ve mesnetsiz ithamlar derken neyi kastettiğinizi öğrenebilir miyim? Ha yoksa konuyu çarpıtmak mı istiyorsunuz? Sadece neyi kastettiğinizi öğrenmek istiyorum. Öteki türlü canınız sağolsun. J.M.PJumpeax ye yaz 23:53, 15 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcı kendi hakkında bilgi vermiş ve eşcinsellikle ilgili bilgilendirici linkler koymuş. Velev ki ibneyiz sözünde ben şahsen bir sorun görmüyorum. Politikalar, kurallar iyi hoş ama ben burada gönüllü olarak bulunan insanları sıkboğaz etmenin bir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum, bu tür politikalar kullanıcı sayfaları, babil kutuları gibi yerlerde illa ki esnetiliyor, esnetilsin de. Maddeler, şablonlar için vs eyvallah ama insanların azıcık kişisel alanı da olmalı sanki? Ha ama şimdi politika böyle, senin dediğine göre politikayı tartışmaya açmamız lazım diyebilirsiniz. Kusura bakmayın zamanım yok vallahi. Oyumu atar kaçarım şimdilik ;) –h.çağrımsj 10:47, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Her şeyden öte Lubunya, kullanıcı sayfasında öpüşen gey arkadaşların fotoğrafını kaldırsa çok güzel olucak. Bunun Vikipedi'yle hiç ilgisi yok, kaldı ki LGBT'yi savunan bir tarafı da yok. En önemli olanıysa, fotoğrafta kişilik hakları uyarısı var. Belki bu gey kişiler fotoğraf çekildiğinden habersiz, belki yüzlerce kişi tarafından görüntülenmek istemezler, hepsinden fotoğraf kullanımına dair tek tek izin alınmış mıdır? Kişi haklarını ihlal ediyor gibi, fantezik amaçla çekilmiş sanki. Dosyadaki uyarıda kullanım amacına uygulanabilir yasalar çerçevesinde herhangi bir kişilik hakkını ihlal etmediğinden emin olun diyor. Lubunya, bu dosyanın hiçbir kişilik hakkını ihlal etmediğinden emin misin? Bu önemli gerçekten. Bak sağdaki fotoğraf güzel mesela, görüşlerini açıkça belli eden yaratıcı bir çalışma. --bermanya 15:21, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Önemli bir tespit, teşekkürler.--Eğitmenmahmut msj 20:56, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Fotograf konusuna katiliyorum, orasi dogru.–h.çağrımsj 22:26, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Siz commonsu kullanmayı bilen birisiniz resmi oraya şikayet edebilirsiniz kişilik hakları nedeniyle, sonuçta dışardan yüklememiş commonsdan almış. LGBT'yi savunması gerekmiyor temsil ediyor..--Boyalikus (mesaj) 02:08, 11 Temmuz 2013 (UTC)

lütfen

bu sayfa, nihan'ın da söylediği gibi amacından sapmaya, kişisel bir lince dönüşmeye başladı. vikipedide buna yol açılmaması konusunda herkesin sorumluluğu var. az önce, tamamı kişisel saldırı olan bir yorumu kaldırdım, yukarda da temizlenmesi gereken çokça ifade var. bütün kullanıcılara bu konuda dikkat etme gereğini zorunluluğunu hatırlatmak isterim.--kibele 21:05, 1 Temmuz 2013 (UTC)

  • evet katılıyorum, bu sayfanın tek amacı yukarıda Lubunya'nın madde madde verdiği kullanıcı sayfasındaki içeriklerin kullanıcı sayfasında yer almasının uygun olup olmadığı. Örneğin kullanıcı sayfasında kullanılan babil kutuları kendi başlarına var olduğu için eğer uygun olmadığı düşünülen var ise o babil kutusu için SAS olarak açılmalı burada tartışmanın bir anlamı yok. Bunun ötesinde sayfada bulunan içeriklerin politikalara uygunluğu konusunda görüş belirtilmeli. Burada Lubunya'nın ne kişisel görüşlerini ne de cinsel yönelimini tartışıyoruz. --Mskyrider ileti 08:13, 2 Temmuz 2013 (UTC)
"Kavga var dediler geldik" sözünün uygulamalı versiyonunu yukarda görüyorum :) --bermanya 15:04, 2 Temmuz 2013 (UTC)

@Topluluğun güvenine mazhar olarak seçilmiş Sn.Hizmetli & Bürokrat arkadaşlar ; zaman zaman " uygunsuzluk " nedeniyle kişisel yakınma veya şikayet mahiyetinde kullanıcılar/hizmetliler aracılığıyla gündeme gelen/getirilen kullanıcı sayfaları & kullanıcı mesaj sayfalarında yer alan içeriğin uygunluğunun/uygunsuzluğun bir anlamda belirli bir standartta olmasını sağlayıcı, nelerin bu sayfalarda bulunabileceğini, nelerin bulunmaması gerektiğini, bu anlamda esneklik boyutunun ne olabileceğini açıkça ortaya koyan, kullanıcı sayfaları ile ilgili mevcut politikanın daha açık ve net/anlaşılabilir olmasına yönelik, diğer vikilerle kıyaslamaların da yapıldığı (çünkü zaman zaman bu konu vurgulanıyor), herkesin açıkça görüş belirttiği ve akabinde ortaya çıkan hususların başlıklar halinde oylanarak topluluğun ilgili konsensüsü çerçevesinde bir politika oluşturulmasına, tecrübelerinize binaen lütfen öncülük yapar mısınız? Bu vesileyle "linç etme/edilme" , " engelleme/engellenme " olgularının, kişisel saldırı ve hakaretlerin , zaman israfı ve gereksiz tartışmaların önüne geçileceğine şahsi inancım tamdır. Köy çeşmesinde Vikipedi'nin amaçlarıyla örtüşen, topluluğun ne tür içeriğin kullanıcı sayfaları için uygun olduğu yönündeki kararını içeren ayrıntılı bir politika oluşturulması dileğiyle herkese iyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 20:56, 2 Temmuz 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikle tartışmaya katılan her kullanıcıya saygılarımı sunuyorum. Lubunya'nın kullanıcı sayfasının içeriği hakkında tartışma yapılmış. Ben sadece yorum yapıyorum, kalsın veya silinsin demiyorum. İlk başta şunu bir belirtmeliyim. Sayfa içeriği tartışma konusudur, sayfanın varlığı değil. Burada bir şey çok iyi ve net bilinmelidir. Bu tartışma, Lubunya'ya karşı bir psikolojik ve sosyal baskı ortamına "kesinlikle" dönüşmemelidir. Yani kullanıcının dünya görüşü ve benimsediği hayat tarzına karışılmamalı, bu durum tartışmanın dışında tutulmalıdır. Bir başkasının hayatına müdahale edilemez. Şimdi gelelim içeriğe. Kullanıcının kendini ifade etmesi ve tanıtması gayet doğal bir şey. Zira Vikipedi'de botlar değil insanlar madde yazıyor. Hiçbirimiz de bot değiliz. Fakat bir yönü de var ki, ansiklopedimiz bir sosyal medya sitesi değildir. Yani bu site Facebook veya kişisel bir blog değildir. Burada bulunma amacımız katkı yapmak. Siyasi propaganda, protesto/eylem, çok kişisel yayınlar, reklamlar... vb. şeylerin yapılması doğru değildir. Bu konuda bir sınır, ölçü, kota olmak zorunda. Lubunya'nın kullanıcı sayfasında bulunan kullanıcı kutuları gayet normal. Maddeleri ve ilgi alanıyla ilgili benzer şeyleri göstermesinde de bir sakınca yok. Ama tamamen eş cinselliğin savunulması ve protestosu için oluşturulmuş bir sayfa ise o zaman belirli değişiklikler ile bu düzeltilmelidir. Hele hele Vikipedi kulanıcı sayfası, herhangi bir alan veya konuda protesto yeri olarak kullanılmamalıdır. Eğer Lubunya bunu yapmak istiyorsa bir web sitesi, blog ya da forumu kullanabilir. Yani saydıklarım ortada, kullanıcı sayfası da ortada. Bazı değişiklikler ile ayarın oturtulacağı ve sıkıntının biteceğini tahmin ediyorum. Saygılarımla, --- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 10.08 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tartışmayı genel olarak gözden geçirdim. Boyalıkuş, BSRF'nin gerekçelerine ve Alperen'in Rapsar'a verdiği cevaba katılıyorum. Tartışmanın içeriği hakkındaki düşüncem budur. Ayrıca, birkaç şey daha söylemek istiyorum. Tartışmacılar hakkında yorum yapıp olayı kişiselleştirmek ve etrafa itham saçmak istemem. Lakin ben, hiçbirimizin politikaları "tam anlamıyla" içselleştirip "ideal" Vikipedistler olmadığımıza inanıyorum. Tarafsızlığa can-ı gönülden inananların bile değerlendirmelerinde, hayat görüşlerinden izler mutlaka bulunacaktır. Bazı kullanıcıların bu noktadaki rahatsızlanmaları kişisel prensipler ve şartlanmalardan kaynaklanıyor "olabilir". Prensipleri hakkında fikir beyan etmek Vikipedi'de bana düşmez, ama buradan hareketle yapacakları yaklaşımları ve ahlak bekçiliğini tasvip edemem. Rahatsız olan arkadaşlara bakmamalarını söyleyebilirim sadece. Esenlikler dilerim...GökçeYörük 08:53, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcının sayfasına eklediği içeriği oluşturmuş/geliştirmiş olduğu maddeler hakkında ortak bir ön okuma olarak adlandırıyorum. Birçoğumuz oluşturduğumuz maddelerin adını kullanıcı sayfamıza liste olarak ekliyoruz. Lubunya bunu daha ayrıntılı olarak göstermiş ve dikkat çekici olmuş. Ayrıca sevdiğimiz sözleri de yine sayfamıza taşıyoruz. Kullanıcının genellikle yoğunlaştığı konuları sayfasına taşıması doğal bir durum. Zira spor, savaş, tıp, canlılar gibi konularda yoğun emeği olan kullanıcıların bunları sayfalarına taşıdıklarını görebiliriz. --esc2003 (mesaj) 11:40, 6 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ancak kullanıcı sayfaları kişisel blog sayfası değildir. Bu anlamda kullanıcı tarafından elden geçirilmesinde fayda var.Yzkoc (mesaj) 11:46, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben bu sayfada Vikipedi:Kullanıcı sayfası yönergesinin neresine aykırı içerik olduğunu göremedim. Özel olarak işaret edilirse fikrimi değiştirme hakkımı saklı tutuyorum. Bunun mutlaka yapılması lazım, herhalde bu kullanıcıyı bir sayfası olmaktan mahrum bırakmak teklif edilmiyor. Hangi içeriğin, neye aykırı olduğu tam olarak belirtilmeli ve yaptırım sadece o içeriği silmek/değiştirmek yönünde olmalı. "Vikipedi ile ilgisi olmayan içerik var" denilebilir, ama bu yoğun değil, zaten topu topu bir iki sayfa. İçerikle ilgili "rahatsızlıklar" nedeniyle kısıtlamaya gidemeyiz, gidersek herkes beğenmediği içeriğe "rahatsız oluyorum" diyerek saldırabilir. Kaldı ki, bu bir kullanıcı sayfası; Vikipedi'den faydalanmak isteyen bir insan yanlışlıkla bu sayfaya gelemez, ancak "bunu kim yazmış?" diye düşünerek gelebilir. O zaman da ansiklopedik olmayan kişisel içerikli bir sayfaya ulaşmaktan kimse şikayet etmemeli. Ben de kullanıcının sayfayı elden geçirmesini tavsiye edeceğim, gözü yoruyor ve fazla geniş, örneğin benim browser pencereme sığmıyor. ataka 13:03, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Alperen’in tüm yorumlarına katılıyorum. Ek olarak bir yorum da yapayım: Birisinin Ben ibneyim. demesi, bu kavramı aşağılama amaçlı kullananlara karşı velev ki ibneyim, sana ne diye tepki göstermesi ve bu kavramın olumsuz olarak algılanmaması içindir. Aynı durum İngilizce’de Queer kavramında da vardır. Buna benzer bir durum, yakın zamanda Türkçe vikipedide de tartışılan Bayan veya Kadın kavramlarına da mevcuttur. Mimar77 (mesaj) 17:04, 13 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Nefret söylemi olmadığı sürece kullanıcıların kendilerini ifade etmesinde bir sakınca görmüyorum.--Abuk Sabuk 21:06, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Ahlaki ve etik değerlere aykırı bu sayfa derhal kapatılsın...--Arabistanlı Lawrence (mesaj) 20:41, 26 Temmuz 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı, en az 2 aylık üye ve 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. - Lubunya 12:16, 27 Temmuz 2013 (UTC))
  • Yorum Yorum Yine benzer bir yorum. Sayın Arabistanlı Lawrence, tartışmanın seyrini izlediniz mi acaba? GökçeYörük 08:26, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıda kullanıcı sayfasının kalması yönünde oy kullandım fakat Kullanıcı mesaj:Lubunya/KM adındaki, mesaj sayfasında kullanılmak üzere oluşturulan sayfada slogan niteliğinde bir içeriğin olduğu görülebilir. Bu sayfanın slogan dışında bir şeye hizmet etmediğini ve silinmesinin doğru olacağına inanıyorum. --esc2003 (mesaj) 14:32, 27 Temmuz 2013 (UTC)
O herhangi bir sayfa değil; 2009'dan bu yana Arşiv/Mesaj bağlantısıdır. - Lubunya 22:13, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Yorumsuz. babatolianİLETİ
  • Kalsın Kalsın - Her Vikipedist'in sayfasında kendinden bahsetme özgürlüğü var. Ben sayfasında sadece eş cinsellik hakkında ufak yazılardan başka birşey görmedim. Yalnızca Bu ülkede kimliğinizi gizlemeden gezemezsiniz tarzında bir yazı var o siyasiye kaçıyor bence. Bunun dışında ben kalmalı diyorum.--SAİT71 (mesaj) 21:16, 3 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Üstteki gerekçelere katılıyorum, ayrıca neden bu kadar ön yargılısınız anlamış değilim. Mutlu 09:48, 6 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kullanıcının sayfası ahlaka aykırı silinsin...--Arabistanlı Lawrence (mesaj) 12:52, 10 Ağustos 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı, en az 2 aylık üye ve 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. - Lubunya 14:56, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin (Uygun hále getirmezse) MFEIspartaspor 13:38, 10 Ağustos 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap uygundan kastınız veya görüşünüz nedir bilmiyorum ama şu haliyle uygunsuz görmeniz sadece bireysel görüşünüzü dolayısıyla sizi bağlar; şahsımı veya topluluğu değil. Bir nokta dahi içerik veya içerikleri değiştirmeyeceğimin garantörüyüm Fikrinizi de kesinlikle kabul etmiyorum fakat saygı duyuyorum. - Lubunya 15:00, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin hızlı bir şekilde sayfanın temizlenmesi kaanatindeyim. silinmesini isteyenler ile aynı fikirdeyim. bunun nedeni arkadaşımızın gay olması değil sadece sayfasını çok fazla gereksiz ve yanlış şeylerle doldurmasıdır. abartıya kaçmış sayfa temizlenmeli ve üye ceza almalıdır. Kulak44 (mesaj) 19;32, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Lütfen üslubunuza dikket edin veya ne konuştuğunuzu zihninizde tartın; şahsımı cezalandırmak hiçbir kimsenin haddine olmadığı gibi; Vikipedi ne kurallar ne de yasalar nezninde cezalandırma hakkına sahip bir mahkeme değildir. Özgür bir internet ansiklopedisi burası; kimsenin yasalar ve kanunlar önünde yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi değil. - Lubunya 18:31, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Silinmeye aday kullanıcı sayfasının içeriğinde yer alan toplumun ahlakını bozacak bir takım ögelerin yer alması kanaatimce yanlıştır. Her gün milyonlarca kişinin girdiği bu sitede kullanıcının mesaj sayfasında yer verdiği, çocuklarında göreceği velev ki ibneyiz, velev ki eşcinseliz sözü ve kullanıcı sayfasının içeriğinde yer alan pornografik ögeler çocuklarımızın ahlakını alt üst edecek seviyededir. Diğer yandan kullanıcının hobilerini sıralamış olduğu alanda alenen Tekyön gey bar, Votka, bira, Kondom ifadelerinin yer alması tamamen toplumumuzun ahlakını ve hayasını yerle bir edecek seviyededir. Aynı zamanda kullanıcı sayfasının bir bölümünde yer verdiği Sonucu; eşcinseller arasında intiharlar, bilinçsiz cinsiyet değiştirme kararı, alkol, ilaç ve uyuşturucu bağımlılığı, seks işçiliği ve bilinçaltı yoksunluk, sübyancı mağdurluğu çok daha fazlası... sözü alenen çocuklarımızın, gençlerimizin ahlakını, hayasını bozmaya ve yerle bir etmeye yöneliktir. Şahsın cinsel yönelimine karışmak kesinlikle benim haddime değil, fakat ahlaki değerlerimizi kullanıcı sayfası alenen aşağıladığından ve yerle bir ettiğinden silinmesi taraftarıyım. |MURAT Jumpeax| 00:12, 14 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Oyumu değiştiriyorum. @Jumpeax lütfen Vikipedi'de ahlak polisliği yapmaktan vazgeçiniz. --i.e.msj 08:26, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Ne kadar kirilgan bir ahlaki varmis cocuklarinizin bir resme bakiyor hoop yerle bir; bu ahlak polisini kim susturacak?? --95.70.221.203 08:38, 14 Ağustos 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum @İncelemeelemanı. Jumpeax'ın son yorumu ve bu yorum üzerine yaptığınız yorumunuz dikkatle incelendiğinde; Jumpeax'ın son yorumu tamamen SAS olarak görüşülmekte olan bu bölümdeki "ilgili maddenin içeriği üzerine yapılmış, kişisel saldırı içermeyen bir yorum". Burada hepimiz görüşülen maddelerle ilgili olarak kendi kişisel görüşümüzü belirtmiyor muyuz? Herhangi bir konuda herkesin görüşü, düşüncesi aynı olmayacağına, bir kalıptan çıkmayacağına göre, diğer kullanıcıların fikirlerine katılsak da katılmasak da söz konusu görüşü eleştirme ihtiyacı hissettiğimizde: Yorum yapan kullanıcının yapmadığı hatayı "eleştiri anlamında bir şeyi/unsuru varmış gibi gösterip, onu farazi olarak eleştirmek" elbetteki doğru bir tutum olmasa gerek. Bunu size ait yukarıdaki yorumda acizâne görebiliyorum. Mesaj içeriğinde yer alan " Jumpeax lütfen Vikipedi'de ahlak polisliği yapmaktan vazgeçiniz." ifadesi tarafımdan "kullanıcıyı haksız suçlama, bir anlamda ona haksız kişisel saldırı" barındıran muhtevaya sahip. İçerik üzerine yorum yapan/yapacak olan diğer kullanıcıların da buradaki ifadelerden etkilenmeleri kaçınılmaz. Kullanıcılar olarak, bu tür yorumlardan kaçınmamız gerektiğini hatırlatır, iyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 13:22, 14 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum @Eğitmen; İncelemeelemanı ile Jumpeax arasındaki tartışmaya bizim karışmamız doğru değil. Bu arada ben KS göremedim. Eğer bu yorum KS ise Jumpeax'ın tüm yorumları Vikipedi'den kaldırılmalı o zaman. Yine yeniden söylüyorum, Jumpeax ile aranızın iyi olduğu mesajlardan anlaşılıyor. Arkadaşınızın her yaptığı iyi veya kötü şeyi savunmanız etik değil. Lütfen olaylara objektif olarak ve kullanıcı ayrımı yapmadan bakalım.--Fikirmsj 09:55, 29 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.