Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2013 Haziran

Vikipedi, özgür ansiklopedi
< Ocak · Şubat · Mart · Nisan · Mayıs · Haziran · Temmuz · Ağustos · Eylül · Ekim · Kasım · Aralık >
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 21:39, 14 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:Kullanıcı pedofili[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi ile hiçbir alakası olmayan bir şablon. Kullanıcı sayfamda ne olamaz? başlığına göre Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller kullanıcı sayfalarında olamaz. Bu şablon tam da bu kategoriye girmektedir. Bu politika gereğince silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:19, 3 Haziran 2013 (UTC)

  • Babil şablonlarının o yönergeye dahil olması durumu tartışmalı biraz, aksi takdirde çoğunu silmemiz lazım. "Bu kutu boştur", "bu kullanıcı çay içer" gibi yüzlerce "ansiklopedik" olmayan şablonumuz var. İnsanlar bunları stres atmak veya bir duruş sergilemek için kullanıyorlar. Tek bir kullanan dahi varsa kalmalarında bir mahsur yok bence.--Abuk Sabuk 21:03, 3 Haziran 2013 (UTC)

Kalsın Kalsın vikipediyle ilgisi olmayan diğer yüzlerce şablondan ne farkları olduğunu anlayana kadar.. --kibele 14:35, 5 Haziran 2013 (UTC)

Yok. Şu an benim bulabildiğim bu grup, benzer nitelikte. İlk etap olarak topyekün bir SAS yerine, emsal alınabilecek bir SAS olsun istedim.--RapsarEfendim? 14:40, 5 Haziran 2013 (UTC)
bunun haksız bir cımbızlama olduğunu düşünüyorum sen o niyetle yapmış olmasan da. genel bir karar alınırsa zaten ortada kullanıcı kutusu kalmaz. babil dediklerimiz, yani sadece kullanıcının bildiği dilleri gösterenler vikipediyle ilgilidir. --kibele 14:43, 5 Haziran 2013 (UTC)
Onlarca KD'liği belli olmayan madde varken neden A maddesi için SAs başlatıyorsun mesela? Aynı mantık. "Politika" sayfamız çok net bu konuda. hatta gördüğüm en net politika sayfası, çok benzer şeyleri birkaç madde hâlinde yazmışlar.--RapsarEfendim? 15:18, 5 Haziran 2013 (UTC)
net değil, aynı mantık hiç değil. bu söylediğin, bütün kullanıcı kutularını bağlayan bir laf ama önümüzde neye göre seçildiği belli olmayan altı adet kutucuk var. eğer sorunumuz 'vikipediyle ilgili olmayan' ifadelerse tamamını tartışmaya açabilirsin.. --kibele 20:16, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Kibele'yle paralel görüşteyim. Yüzlerce şablonu etkileyecek bu SAS'ı aşan bir karar. Köy Çeşmesi gibi ortalık bir yerde prensip kararı alınabilir.--Sayginerv-posta 20:40, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın sadece kalsın ! --— Lubunya. —-- 22:52, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcı şablonları kişilerin kendilerini tanımlamak için oluşturdukları şeyler. Eğer bir kişinin toplumda işlenen cinsel suçlara karşı tepkisi varsa, kendisine böyle bir şablon oluşturması kadar doğalı yok. Pedofiliye herkes karşıdır ne var yani gibi bir yaklaşımda da bulunmamak lazım. Herkesin tepkisinin yoğunluğu farklı. Ben hayvanlara karşı işlenen suçlara pedofiliye göre daha duyarlı olabilirim, x kişi insana karşı işlenen suçlara duyarlı olabilir ve y kişi yeşile karşı işlenen suçlara daha duyarlı olabilir ve z kişi de çocuklara karşı işlenen suçlara duyarlı olabilir. Yüzlerce bu şekilde şablon var açıkçası, küfür hakaret reklam vb olmadığı sürece kullanıcı alanlarına müdahaleyi hoş karşılamıyorum en başından beri. --Boyalikus (mesaj) 11:04, 10 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Reality 23:52, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Çapuling[kaynağı değiştir]

  • KD olduğunu düşünmüyorum. --i.e.msj 13:35, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil.--i.e.msj 13:35, 5 Haziran 2013 (UTC)
    • Birleştirilsin Birleştirilsin Çapulcu maddesi ile birleştirilmesi, maddenin menfaatine olacaktır.--i.e.msj 08:27, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Çapulcu maddesine yönlendirilsin. Mukaddimeileti 13:48, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu ve çapulcu maddesinin birden silinmesi gerekir. Sadece kullanılan bir tanım var ortada, eklenen diğer tüm içerikler kişisel yorumlar ve tepkiler olacak, ansiklopedik değerden uzak. Her söylemi, her sözü birer ansiklopedi maddesi olarak değerlendirmememiz lazım.--RapsarEfendim? 13:53, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin BirleştirilsinKalsın Kalsın çapulcu maddesi ile.. bu 'sade' bir tanım değil, çokça gönderme yapılan, kısa zaman olsa da simgeleşen bir kelime. ekleneceklerin hepsinin kişisel yorum olacağını söylemek ön bir yargı olmuş. ne diyoruz ansiklopediklik için? 'ikincil kaynaklar'.. ee chomsky vikipedi'ye bakınca ne olduğunu görsün ama di mi? :) --kibele 14:32, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin çapulcu veya 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları maddeleri ile birleştirilmeli bence. Olaylar sırasında simgeleşen bir kelime oldu. İngilizceye geçti :) Silinmemeli ancak birleştirilmeli.--SAİT71 (mesaj) 15:40, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Kimin ne söylediğini bile takip etmem ama, çapulcu veya çapullamak bunların tümü sizce sözlük maddesi değil mi? Ayrıca çapulcu maddesine de {{Sistemik önyargı - etnik grup}} veya {{Sistemik önyargı - devlet}} konulmalı. Yanlış mı düşünüyorum. Yoksa Vikipedi kurallarını mı değiştiriyoruz? VP:KD'de dediği gibi; Kayda değerlik genellikle kalıcıdır Bu durumda aynı kelimeyi yarın bir gün Papua Yeni Gine başbakanı, kendi ülkesinin halkına söyledikten sonra, onlardan üç beşini de idam ederse, bu madde Papua Yeni Gine başbakanına göre mi kalıcı olacak? Türkiye Başbakanına göre mi? Ayrıca Sadece üstünkörü işlenmiş veya çalışmanın ana odağının etrafında yapılan tartışmalarda yüzeysel olarak bahsedilmiş bir bilgi ana konudan bağımsız duran, tam ve kaynaklı bir ansiklopedi maddesi oluşturmaya yeterli değildir. denildiğine göre, sizce bu maddelerin tümünün aslında hakkı olan 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına aktarılması gerekmiyor mu? Protestolar diyerek, neredeyse 20-30 madde açıldı. Ayrıca bu maddelere Kayda değerlik kriterleri sıralananlar benzeri kişisel veya yanlı düşüncelerle bir değildir; "bunu daha önce hiç duymadım", "ilgi çekici bir madde", "ilgiyi hak eden bir konu", "yeterince ünlü değil", "çok önemli bir mesele", "popüler", "sevdim/severim", "sadece [herhangi bir grup/kişi]yi ilgilendirir" vb. yapılması da KD politikasına aykırı. Unutmayınız, ne kadar ikincil kaynak olursa olsun; Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez..--i.e.msj 17:37, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • İngilizceyi bu denli zengin bir dil yapanda bu zaten. Özellikle Amerikan İngilizcesinde bu şekilde günlük hayata girmiş binlerce kelime var. Bence silinmemeli ve ayrı madde olarak kalmalı. Maddenin İngilizce sayfasında bile silinmeli tartışmaları yapılmıyor. Olaya dilimize yeni girmeye aday bir kelime gözüyle bakıyorlar biz ise türlü bahaneler ile maddeyi silelim diyoruz. Bence kayda değer ve dilimizde bundan sonrada kullanılacak bir kelime. Burası sözlük değil ansiklopedi diyenler içinde söyleyeceğim şey o zaman vikiden binlerce maddeyi silmemiz gerektiğidir. -ing takısıylada dilimize bir kelime girebilir. Mobbing, zapping, reyting bunlara örnek.--Efeborn (mesaj) 18:39, 5 Haziran 2013 (UTC)
olay -ing takısında filan değil, kelimenin ansiklopedik kapsamında. Mobbing ve reytingle kıyas abes, zaping güzel örnek o da ancak sözlük maddesi olur.--Sayginerv-posta 21:04, 5 Haziran 2013 (UTC)
Üzgünüm ancak Türkçe Vikipedi, bir İngilizce ansiklopedi değildir. İngilizcem olmadığı için, İngilizce maddesinde silinme tartışması yapamıyorum. Ancak Vikipedi; Vikipedi özgür kürsü değildir. Ayrıca dikkat ederseniz, silme nedenini KAYDA DEĞERLİK olarak gösterdim. dilimize yeni girmeye aday bir kelime olarak değil. Bir çok bahane uydurulmadığını da, ilgili Kayda Değerlik politikasını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Evet burası sözlük değildir. Dilerseniz, bu tür kullanımlar için Vikisözlük'ü bir deneyin derim. Ayrıca bilmenizi isterim ki; Türkçe'ye Türkçe Vikipedi olarak, olmayan kelimeleri katma, ekleme gibi bir kullanımımız olamaz. Yalnızca ansiklopedik bilgi ekliyoruz. Lütfen Eğer görüşlerinizi başkalarına anlatmak onları bir konuda ikna etmek gibi sebeplerle geldiyseniz, lütfen Internet'teki blog, haber grupları gibi diğer araçlara yöneliniz.. Kolay gelsin.--i.e.msj 19:16, 5 Haziran 2013 (UTC)
Ben bir yerlerden görüşlerimi başkalarına anlatmak için ya da ikna etmek için gelmedim. ben 7 yılı aşkın bir süredir vikipedi kullanıyorum ve hep buradaydım. Katkı sayımın sizin kadar olmamasıda sizin bana karşı bu şekilde saldırgan ve aşağılayıcı bir tavır takınmanıza gerekçe olamaz. Bu şekilde beni yapmakla itham etmiş olduğunuz şeyi siz bana yapmış oluyorsunuz ve lütfen kelimesini kullanıyor olmanız bunu hafifletemez. Kalın harfler ile yazmanıza da bir anlam veremedim. Burası insanların gönüllü olarak katkı sağladıkları bir yer ve insanların ne kadar hassas olabileceklerini de düşünmek lazım. Militan tavırlılar veya Vandalizm yapanlar ile nötr olarak birkaç kelam etmek isteyen insanları bu kadar kolayca birbirine karıştırmamak gerekli. Bu sebeple Viki sürekli gönüllü kaybediyor. Siz buranın sahibi değilsiniz ve bana buradan gidin deme hakkına sahip değilsiniz. Bu sebeple sizi kınıyorum. Benden sana hitap şekli yerine bizden bize hitap şeklini kullanmanız daha yapıcı olacak ve tartışma ortamlarını daha sağlıklı kılacaktır.--Efeborn (mesaj) 05:59, 6 Haziran 2013 (UTC)
7 yıl veya katkı önemli değil de... Hakikaten kalın yazdığım yerlerin Vikipedi:Vikipedi_ne_değildir?#Vikipedi_s.C3.B6zl.C3.BCk_de.C4.9Fildir politikasından alındığını fark etmediniz mi? Yalnızca bu protestolar nedeniyle Vikipedi'ye gelip burada oy kullananlar var. Hani politikalarımız vardı bizim? Burası 7 yıldır buradayım diye politikaları yazan kişileri kınayabileceğiniz bir yerde değil. Lütfen bu tür tavırlarınız için de, uygun internet mecralarını kullanınız. Vikipedi buna alet olmayacaktır.--i.e.msj 06:48, 6 Haziran 2013 (UTC)
Vikipedi nin ne değildir politikasından alınmış bir yazının bunu hak etmediğini düşünen bir kişiye yöneltilmiş olması yöneltimin doğru olduğu anlamına gelmez. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Yanlızca protestolar nedeniyle buraya gelip oy kullananlar beni ilgilendirmiyor ve önceki yazımda da zaten bunun üstünü çizerek söyledim. Ben politikaları kınamadım sizin tavrınızı kınadım. Zannedersem yazdıklarım tarafınızca anlaşılamamış yada anlaşılmak istenmemiş. Hala aynı tavrınız yani buranın sahibiyim tavrınız devam etmekte. Umarım bu yanlış tavrınız proje içerisindeki yetkililer tarafından fark edilir çünkü bu şekilde şahsi görüşüm bu oluşuma zarar vermekte olduğunuzdur. Vikipedi 'ye olan saygımdan dolayı size bundan sonra cevap vermeyeceğim.--Efeborn (mesaj) 08:31, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum İngilizce Vikipedi'de de konunun KD tartışılmaya başlandı sanırım. (...) --i.e.msj 19:45, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tek başına sözlük maddesi olmaktan öteye gitmez. Ana maddenin konusudur bu haliyle.--Sayginerv-posta 20:19, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence kayda değer; hem İngilizce hem Türkçe için. Ama geri kalan diller için değil.--Ail Subway (mesaj) 20:21, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Protestolar maddesine, "popüler kültür" alt başlığına eklensin.--Ollios (mesaj) 20:48, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları'nın alt başlığı olmaya müsait. Ya da önceden belirtildiği gibi çapulcuya da aktarılabilir. Sonuçta bir yan anlam kazanmış durumda. Tamamiyle silinmesi için, böyle bir şeyin hiç yaşanmamış olması gerekir. Ömer Miraç (mesaj) 21:34, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil, ayrıca @rapsar'a katılıyorum.-- s a y z ' ı nu s u 21:36, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın KalsınBirleştirilsin Birleştirilsin 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları'nın bir alt başlığı olsun. Kaydadeger ve kalmasi gereken bir kavram. Mimar77 (mesaj) 00:50, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları yada Çapulcu başlığıyla birleştirilsin.--Emyilmesaj 02:22, 6 Haziran 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın KD olduğunu düşünüyorum.--Emyilmesaj 15:50, 23 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Çapulcu maddesine yönlendirilsin. samurai96ileti 06:36, 6 Haziran 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 13:22, 12 Haziran 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Sadece burada değil, tüm dünyada konuşulmaya başlanan bir fiil oldu.Bu imzasız yazı LardoBalsamico (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Arkadaşlara katılmaktayım. --Fikir Mühendisi (mesaj) 05:19, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemiş olduğu çapulcu kelimesine karşın Türkiye ve Dünya üzerinde oluşturulmuş bir akımı temsil etmektedir. Bu yüzden kalması, ileride bu kelime ile karşılaşanların anlayabilmesi amacıyla doğru olduğunu savunuyorum. semoLi mesaj (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 13:22, 12 Haziran 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Çapulcu maddesiyle beraber bu maddenin de kalmasından yanayım. Çok yakın bir zaman öncesinde, Türk toplumu arasında oluşan bu kavram, kısa bir süre sonra dünyanın haberdar olduğu bir slogan haline dönüştü. Türkiye'de şu an tarih yazılıyor ve gerçekleşen olaylara ait tüm yaşananların kıymeti var. Bundan dolayı, toplumsal bir hareketin sonucu ortaya çıkan "Çapuling" kavramı hakkında kayda değer bilgiler içeren bu madde asla silinmemeli. Çapulcu maddesiyle de birleştirilmesine karşıyım, ayrı kalabilir. -- Ullierlich 06:43, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin çapulcu maddesi ile. Ayrıca bu kelime olarak, ingilizce bir kelime olacak şekilde türetilmiş bir ifadedir. Ancak ingilizce wiktionary de olabilir. --Sağlamcıileti 06:46, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedi'de bir süre kullanıcı olarak ve bir süre Hizmetli olarak bulunduktan sonra biraz Politikalara aşina oldum. Buna göre Oylama politikamızdan görebileceğiniz üzere Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibariyle Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir. deniliyor. Sanırım katkılarım yeterlidir, tam madde ekleme, değişiklik yapma gibi katkılarımın sayısını bilmiyorum ancak en son bunun 100 katı kadar katkım vardı sanırım diye hatırlıyorum. Ancak etkinlikle ilgili bir sıkıntı varsa hizmetliler oyumu geçersiz saymakta özgür ve hatta politikayı uygulamaya mecburdur. Yine de birşey yapamayacak olsam da oyum belli olsun zararı olmaz diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.--Sağlamcıileti 07:03, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaydadeğerlik: "Her konu, hakkında bir Vikipedi maddesine sahip olabilmek için asgarî bir tanınmışlık gereksinimini karşılamalıdır. Tanınmışlık, "bilinmeye veya farkına varılmaya değer" veya "dikkat çekici" anlamlarına gelir ve "şöhret" veya "önemlilik" ile eş anlamlı değildir." der. Tanınmışlık kriterini çoktan aşmış durumda.~Tarkovsky~ 07:40, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Bu maddeye KD diyenlerin bu tanımı kaynaklarla ve ansiklopedik bilgilerle desteklemesi gerekmektedir. Bu ifadenin tek bir tanımı var, eklenecek diğer şeyler ise falanca bunu Twitter hesabına yazdı, filanca bunu içeren döviz hazırladı, bunun hakkında yorum yaptı gibi "ansiklopedik değerden yoksun" nitelikteki içeriklerdir. Emsal olması açısından Püskevit gibi bir SAS var zaten.--RapsarEfendim? 08:34, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Efeborn (mesaj) 08:38, 6 Haziran 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 14:49, 6 Haziran 2013 (UTC))
Kusura bakmayın değişiklik sayım 145'miş. Farketmemişim.--Efeborn (mesaj) 10:24, 7 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum YorumKonunun biraz daha şekillenmesine fırsat vermekten yanayım. Olayların sonunda kayda değer bir halde mi yoksa değil mi buna bakarak silinmesi veya birleştirilmesi ile ilgili bir karar alınırsa daha sağlıklı olur. Mavromatis (mesaj) 08:42, 6 Haziran 2013 (UTC) (Bakınız VP:OY).
  • Silinsin Silinsin Sanırım kayda değerlik kriterlerine yeni bir bakış açısı kazandırılmaya çalışılıyor. Wikisözlükte bile yer bulmaması gereken bir başlık. Türkilizce'ye tamamen karşıyım.DRG msj 14:05, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin veya Birleştirilsin Birleştirilsin Yeni ortaya çıkan kelimeler ve terimler hakkında madde açmak Vikipedi'de kesinlikle yasak. [1] Bu maddeler genelde bu kavramların yaygınlaşması için açılıyor. Oysa izlememiz gereken yöntem tam tersi. Kelime veya kavram yaygınlaştıktan sonra ikincil kaynaklarda yeteri kadar işlendikten sonra madde açılır. Maddenin konusu olan olaylar gezi parkıyla ilgili maddenin içinde işlenmelidir. Bu maddenin varlığı kesinlikle Vikipedi politikalarına aykırı ve insanların duygusal yaklaşarak kalsın oyu vermelerini de hayretle karşıladım malesef. Birleştirilmesinin tek şartı "çapulling" hakkında yeterli kaynak olması. Yoksa çapulcu nitelemesinin kullanıldığı zaten gezi parkı olayları maddesinde yer alıyor. --Alperen (mesaj) 17:25, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları ile. Bir üstte Alperen'in yorumuna katılıyorum. --Sadrettin mesaj 17:46, 6 Haziran 2013 (UTC)
    • Kalsın Kalsın Olayın üzerinden biraz daha süre geçmesi, olay güncelliğini kaybettikten sonra değerlendrme yapılması daha sağlıklı olur. --Sadrettin mesaj 06:18, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir ulke Basbakaninin kendisi gibi dusunmeyenler icin soyledigi tarihi oldugunu dusundugum kelimedir. Bu kelimeden sonra dunya nin onde gelen dilbilimcileri fikre katilmis, Turk Dil Kurumu kelimenin sozluklerdeki anlamini Basbakan in soylemini destekleyen sekilde degistirmistir. Tarihi bir kelimedir kalmasi gerekir. --Tacci2023 (mesaj) 18:24, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Alperen'in yorumuna katılıyorum. --esc2003 (mesaj) 19:16, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın "Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, çoklu (yani birden çok) ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir." Bkz: [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13]... — Pınar (mesaj) 11:12, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çok sayıda web sitesinde kelime ve anlamı mevcut. Ayrıca çeşitli sözlüklerde (Zargan, Seslisozluk, Urbandictionary) de kelime yer almaya başlamıştır. Wakeup12 (mesaj) 13:23, 8 Haziran 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 13:37, 8 Haziran 2013 (UTC))
  • Birleştirilsin Birleştirilsin 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları maddesinde sosyal medya alt başlığına bir kısmı aktarılsın. KD olmadığını düşünüyorum. - Seyit mesaj 17:29, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD ve dünya literatürüne girmeye aday bir kelime. Naccos (mesaj) 20:31, 8 Haziran 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 20:31, 8 Haziran 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Naccos'a katılıyorum. --Veryaz bana 17:55, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sloganımızı Vikipedi-Komik Ansiklopedi olarak değiştirmeyeceksek silinsin. Püskevit icerik. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:36, 9 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Protestolarla özleşmiş ve üçüncül kaynaklarla desteklenen bir terim kayda değerlik çizgisini geçmiş demektir. Ayrica 10 dilde bu maddenin çevirisi bulunmaktadır. 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları zaten yeterince uzun bir madde ve protestolar devam ettikçe uzaması muhtemel. Protestolar bitmeden bu tür bir tartışmayı erken buluyorum. Çapulcu ile birleştirilebilir. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 10:54, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Empi-ileti 12:32, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Kullanıcı bu yorumuyla oy verirken tarafsız olmadığını göstermiştir. Oyunun dikkate alınmaması gerekir.--Veryaz bana 21:10, 10 Haziran 2013 (UTC)
Bu da dahil olmak üzere gerekçesi sebebiyle geçersiz olması gereken o kadar çok oy var ki.--RapsarEfendim? 21:24, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Tartışma bölümünde görüşlerimi açıkça belirtmemin bir mahsuru mu var ki? Eğer öyleyse özür dilerim. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Silinsin Silinsin Tek başına ifadenin ansiklopedik olma açısından KD olduğunu düşünmüyorum. "Çapulcu" kelime anlamının "Taksim Gezi Parkı protestoları" yaşanmadan önce sözlüklerde açıklandığı halinin değiştirilmesi/farklı şekilde uyarlanmasından tutun da siyasi bir slogan/mesaj haline getirilmesi dahil tartışıldığı haliyle politik bir içerik olduğu açık. "Çapulcu" kelimesinden türetilen "Çapuling" başlıklı maddenin de "Çapulcu" maddesiyle birlikte mevcut 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları maddesinde alt bir başlık olarak ele alınabilineceğini/oraya taşınabilineceğini düşünüyorum..Eğitmenmahmut msj 21:50, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik değil, ana maddeiçinde popüler kültür maddesi içinde değerlendirilebilir.Yzkoc (mesaj) 11:25, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın KalsınAna madde zaten yeterince uzun ve fazlasıyla detay var. Hem Türkçe hem de İngilizce olmak üzere sayısız kaynakta söz ediliyor. Dahası Online sözlüklerin çoğu İngilizce-Türkçe çevirisini veriyor.--Abbatai (mesaj) 17:09, 11 Haziran 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 13:12, 12 Haziran 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın popüler kültür de korunmaya değerdir ve hatırlanmalıdr, aksi taktirde 'gangam style' ı da silelim. Bu imzasız yazı Kggunes (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16:15, 11 Haziran 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır.)
  • Yorum Yorum — Şimdi anlamadığım bir şey var değerli Vikipedistler; Bir kişi yabancı olsun Türk olsun farketmez, olaylar sırasında veya olaylardan 6 ay sonra bu çapulcu neydi niye söylendi nasıl oldu hikayesi neydi deyip araştırmak istese, kelimenin nasıl türediğini ne için söylendiğini ve nasıl büyüdüğünü anlamak için Vikipedi veya Wikipedia'dan başka öncelikli olarak hangi siteye veya ansiklopediye başvurması lazım? Viki bir bilgi edinme yol gösterme aracı. Evet Çapulcunun sözlük anlamı mevcut. Ancak bu söylem sadece bir sözlük anlamından daha büyük bir anlam içermektedir. Yani açıkladığım gibi Resimlerde Everyday I'm chapuling yazısı nasıl çıktı niye çapulcu dedi... Ancak tek başına madde olabilir mi tartışılır fakat oyumda da belirttiğim gibi Gezi Parkı protestoları ile veya var olan çapulcu maddesi ile birleştirilmeli.--SAİT71 (mesaj) 17:39, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin- Vikipedi kayda değerlik yönergesine aykırı olması ve ansiklopedik bir değer taşımaması sebebiyle silinmeli. Ayrıca, İngilizceden türetilmesinin bir başka etken olduğunu düşünüyorum. Maurice (mesaj) 13:20 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --coolland 18:37, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin politik; söylemi, politikleştiren bir söylem. kesinlikle silinmeli. --— Lubunya. —-- 22:34, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Büyük bir direnişin başlıca sloganı haline gelmiş olan bu sayfa kesinlikle silinmemelidir. Kayda değerdir. --Türk Süvarisi ileti 13:02, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İki hafta boyunca süren ve büyük boyutlara ulaşan bir eylemin sloganı. Gündelik hayatta kullanılır hale gelmiş. "We are the 99%" örneğinde olduğu gibi kayda değerdir. --cobija 02:32, 22 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değerlik kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Alexandre M. 11:32, 23 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu tartışma İngilizce kısmında bile bitti, birçok başka dilde de ayrı başlık.

Hâlâ ne tartışılıyor anlamıyorum.--Ail Subway (mesaj) 21:44, 24 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Lubunya'ya katılıyorum PinHeadMedinat (VP:OY uyarınca kullanılan oy geçersiz sayılmaktadır.)--i.e.msj 20:10, 13 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değerdir, makale mümkünse çok daha fazla geliştirilmelidir. --Nerval (mesaj) 15:49, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer. --Fikir Mühendisi (mesaj) 07:49, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer, her türlü anaakım ve üçüncü kaynak tarafından tanımlanmış.--Khutuckmsj 07:03, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin İçerik Çapulcu maddesine eklensin ve ileride bu başlıkta yapılacak katkılar orada yapılsın. Kavramın ortaya çıkışı "Çapulcu" kelimesi ile olduğu için ana maddenin başlığının o olmasını daha doğru buluyorum. ataka 22:18, 5 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çapulcu ile birleştirilemez çünkü o sözcük daha önce de dilde yer alan bir sözcüktü. Bu ise dile olaylar sebebiyle yerleşen bir sözcük olduğundan kayda değerdir.--вяí¢αи76ileti 18:39, 10 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben kalsın diyorum. Kesinlikle KD. TDK bile açıklama getirmiş, yani resmiyet kazanmış, daha neyin tartışması? --- C@no58 | mesaje-posta 14 Temmuz 2013, 15.29 (UTC)
Bu arada maddenin ismi Türkçe değil. "Çapullamak" olarak değiştirilmeli. Çapulcu, Çapullar. Bu kadar basit. --- C@no58 | mesaje-posta 14 Temmuz 2013, 15.29 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin çapulcu esas maddedir. çapulcu ve çapuling maddeleri aynı anda gereksiz. birde işin daha ingilizcesi olan "chapulling" var, onu da ayrı olarak maddeleştirecek miyiz? --Ollios (mesaj) 15:48, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın diyorum, KD buluyorum çünkü tarihi niteliğe sahiptir, D ile örtüşür ve gerçek bir bilgi niteliği taşır bu yönleriyle. Düşünsenize eğer silersek: 30 yıl sonra 50'li-60'lı yaşlardaki bizler çapulingin anlamını biliyorken yeni nesiller öğrenmek için Vikipedi'ye bakamayacak. Ayrıca bu söz motto niteliği taşımaktadır inancındayım. Nasıl E pluribus unum sayfası varsa silinmezse ve silinmesine gerek yoksa, çapuling maddesi de silinmemelidir. Siyasi nedenlerle silinmesini istemeniz Vikipedi standartlarına aykırı bir tutum olur aynı şekilde siyasi niteliklerle kalmasını istemek de. Bu yüzden tartışmaya katkıda bulunan arkadaşların "yorum" yapmaktan kaçınmadan kalsın yada kalmasın demesi gerektiğini düşünüyorum. --ışıkhan kaya (mesaj) 13:00, 15 Temmuz 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --i.e.msj 17:44, 15 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Tarihsel niteliğe sahip kelimeye dönüştüğü için KD olduğunu ve D ilkesi gereğince de uygun olduğunu düşünüyorum, sonuçta böyle birşey tepki olarak var ve dünyaca gündeme taşındı. Sözcüğün yabancı ek alması Türkçe olmadığı anlamına gelmez, Türkçe başka dillerden kelime ve ek almaya açık bir dildir. Bazı arkadaşlarımız sadece oy vermiş "Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir" maddesini hatırlatıyorum, görüşleri için tartışmalılar oy vermek yeterli değildir. Ayrıca belirtmeliyim ki bu söz artık "motto" statüsündedir E pluribus unum nasıl silinemezse Çapuling de silinmemelidir. Vikipedi'de maddelerin silinebilmesi için biliyoruz ki (Biyografi değillerse) üç ilke vardı: Doğrulanamaz olması, Özgün araştırma olması, Ansiklopedik olmaması. Madde doğrulanabilir niteliktedir bahsetmiştik böyle birşey var ve dünyaca biliniyor. Özgün araştırma değil, olay ve motto niteliğinde. Mottolar ve deyişlerdeki bilinmez kelimeler ansiklopedik değer taşır, örneğin Gulyabani hem Arapça-Türkçe karışımı bir kelimedir hem de bilinmez kelime niteliği ile ansiklopedik özellik taşır. --ışıkhan kaya (mesaj) 22:47, 17 Temmuz 2013 (UTC) (Kullanıcının geçersiz ikinci oyu.)--i.e.msj 05:26, 18 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğunu düşünüyorum. GökçeYörük 19:35, 24 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın GökçeYörük size katılıyorum. Kesinlikle kalmalı Sero1988 16:43, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer ama tabiki de geliştirilmeli. Diğer dillerde bile bulunuyorken silmek haksızlık olacaktır. Memty (mesaj) 15:14, 28 Temmuz 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:36, 17 Ağustos 2013 (UTC)

Çapulcu[kaynağı değiştir]

  • Unutmayınız. Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez.--i.e.msj 17:53, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --i.e.msj 17:53, 5 Haziran 2013 (UTC)
    Kalsın Kalsın Artık kalsın :).--i.e.msj 08:23, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hızlı sil. Sözlük maddesi olabilir ancak. --Sayginerv-posta 20:14, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın çapuling sas'ında de söylediğim gibi bu 'sade' bir tanım değil, dünya çapında göndermelerde bulunulan bir kelime. bu nedenle artık sadece bir kelime değil, bu açıdan da sözlük değil ansiklopedi maddesi.. --kibele 20:23, 5 Haziran 2013 (UTC)
2013 Taksim Gezi Parkı protestoları maddesinden bağımsız ansiklopedik anlam ifade etmeyen bir sözcük. O maddeyi aşan hiçbir tarafı yok. O maddede bu içerik yoksa taşınabilir. Birebir denemez ama bu örnek olabilir. --Sayginerv-posta 20:33, 5 Haziran 2013 (UTC)
@Kibele Bu madde popüler bir madde mi diyorsunuz?--i.e.msj 21:17, 5 Haziran 2013 (UTC)
soruyu anlamadım. çapullamak maddesinin de bağlandığı kategorideki maddeler bu konuda bir fikir verebilir. --kibele 21:30, 5 Haziran 2013 (UTC)
Kategoride 7 madde var. Birisi bir maddenin içine aktarılmış. Birisi silinmek üzere işaretlenmiş. Birisi çevrimiçi oyun maddesi. Birisi ekonomik argo terimi. Belki bu biraz uyuyor. Ayrıca bu maddelerin hiçbirisi için bu Çapulcu maddesinde olacağı gibi anlam ayrımı gerekmeyecek, çünkü bir sözlük maddesi olan bu madde ansiklopedik olmayan özgür kürsü tarzında popüler bir madde. Umarım anlatabildim.--i.e.msj 21:44, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin, protestolar maddesine, popüler kültür başlığı altına eklensinKalsın Kalsın madde Gezi Protestoları maddesinin önemli bir alt başlığı olmuştur. Ayrı bir madde olacak kadar zengindir, üzerinde hala polemikler sürüyor bunun içinde gelişmeye de açıktır. Ana konu bu kelimedir. Bu isimle korunmalıdır.--Ollios (mesaj) 20:50, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil, ünlülerin, siyasilerin kullandığı her kelimeyi ekleyelim mi yani? Abartmayalım lütfen. Bi şeyleri eleştireceğiz diye vikipedi gibi tarafsız bir ortamın taraflılaştırılmasına göz yumamayız. -- s a y z ' ı nu s u 21:40, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Terimin bir başka kullanımını daha ekleyeceğim. Mobbing, Sans-culottes gibi bir madde ama mobbing bu kadar farklı kullanımlara sahip olmadı, Sans-culottes ise tamamen politik bir terim haline geldi. Bence kalsın. Mukaddimeileti 21:52, 5 Haziran 2013 (UTC)
OTHERCRAPEXISTS diye güzel bir başlık var İng. Vikide. A var, B niye olmasın? gibi gerekçeler işte buna dayanarak kabul edilmiyor.--RapsarEfendim? 22:17, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalsın diyenlerin yorumlarına katılıyorum. Bu kavramla ilgili sosyolojik ve felsefi analizler de yapılıyor. Gelişmeye oldukça müsait ve yeni bir kavram. Hatta buna 5 Haziran 2013 itibariyle TDK’nin tanımını değiştirmesi olayı da eklenecek. Bu değişikliğin politik bir nedeni var mı yok mu analizleri yapılıyor yazılı basında. Eminim ki bunlar da maddeye tarafsız bir şekilde eklenecektir ilerde. Bir de bu haber var. Mimar77 (mesaj) 00:54, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğunu düşünüyorum. Maddeye birçok kaynaklı bilgi ekledim, ilerde bu bilgilerin artması da gayet olası.--Emyilmesaj 01:34, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu tanım, sosyolojik tanımlama olmanın yanı sıra, aynı zamanda sıkça duyulan bir kavram olduğu için kalmasından yanayım. Kayda değer bilgiler içeriyor. Silinmesi hata olur. -- Ullierlich 06:33, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Arkadaşlar, bu madde ingilizce Wikipedia da da mevcut. Popülerlik yanında, Türkiye çapına yayılan Taksim olaylarının da sembolü olduğundan kayda değer olduğunu düşünüyorum. Bir kategori altında taksim olayları çerçevesinde kesinlikle bulunması gereken bir maddedir. --Sağlamcıileti 06:44, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer. --N KOziİleti 07:48, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalmasından yanayım. Çapulcu sözcüğünün anlamını sözlüklerden bulabiliriz. Fakat artık 10 gün önceki sözcükten değil, ancak bir ansiklopedinin açıklayabileceği tarihsel ve sosyolojik bir kavramdan bahsediyoruz, çünkü:
  • Çapulcu sadece ünlülerin veya siyasetçilerin kullandığı bir sözcük değil, Sans-culottes gibi kavramlaşmış bir sıfattır.
  • Kısa bir sürede kavramlaşması bunun Vikipedi'ye uygun olup olmadığını belirlemez. Aksine Fransız Larousse sözlüğü de burada yazdığı gibi (Fransızca) her yıl 150'ye yakın "popüler" sözcüğü Fransızcaya kazandırır ve bunlarının hemen hepsini Fransızca, İngilizce ve hatta Türkçe Vikipedi'de de bulabilirsiniz.
  • Sözcüğün tarihsel ve politik evrimine değinmeden,
  • Sans-culottes kavramına başvurup bir ilişki kurmadan,
  • Bir banka genel müdürünün ve bir düşünür/dilbilimcinin "Ben de çapulcuyum/I am also a Çapulcu" cümlesini kurmasının tarihsel arka planını ve mecazi anlamını açıklamadan,
  • Yağmacı ve disiplinsiz anlamındaki eski kullanımıyla farkını belirtmeden,
  • Hele ki bir sözlük olan TDK'nın bu kavramı değiştirmesini irdelemeden, sadece bir sözlükten bunu açıklamasını nasıl bekleyebiliriz? Bunu ancak Vikipedi yapabilir. --Kullanıcı:Çabuk çorbaileti 14:00, 6 Haziran 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 13:33, 6 Haziran 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın gayet net, anlaşılır.Bu imzasız yazı Qisx (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcının 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Garbino ileti 13:33, 6 Haziran 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Tarihi olaylarda T.C. Basbakaninin kullandigi kendisiyle ayni dusuncede olmayan topluluklari degerlendirdigi bir kelimedir. Yukarida da belirtildigi gibi TDK da anlami degistirilmesi ve yogun olarak cesitli mecralarda kullanarak bir sembol haline gelmesi kalmasini gerektirir. --Tacci2023 (mesaj) 18:35, 6 Haziran 2013 (UTC)
    Silinsin Silinsin Vikisözlük için uygun. İçerik, Taksim Gezi Parkı protestolarının işlendiği maddeye aktarılabilir. --esc2003 (mesaj) 19:10, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Konu içerik hacmi gereği ayrı madde olmaya elverişlidir fakat madde adı Çapulcu (siyasi) ve benzeri şekilde değiştirilmelidir, çünkü sözcük bu olayla var olmamıştır. --esc2003 (mesaj) 16:44, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin politik içerik. --— Lubunya. —-- 22:50, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir sözcükten daha çok sosyolojik bir kavram halini almaya başlamış bir ifade olduğunu düşünüyorum. Yerli ve yabancı basında defalarca yer bulduğu ve üzerinde birçok kişi tarafından analizler ve yorumlar yapıldığı için ikincil kaynak ya da kayda değerlik açısından yetersizlik taşıdığını sanmıyorum. VikipediBilginimesaj? 10:48, 7 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Taksim Gezi Parkı protestolarında anlatılabilir. - Seyit mesaj 17:40, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğunu düşünüyorum. --Veryaz bana 17:54, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sloganımızı Vikipedi-Komik Ansiklopedi olarak değiştirmeyeceksek silinsin. Püskevit gibi icerik. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 11:33, 9 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çapulcu kelimesi Taksim Gezi Parkı eylemleri ve sonrasında yaşanan olayların önemi açısından bu eylemi gerçekleştirenlerin ironi olarak kullandıkları fakat bir süre sonra bu eylemi gerçekleştirenler tarafından benimsenip bizzat eylemcilerin kendilerine "çapulcu" dediği bir sözcük haline gelmiştir. Artık yalnızca "püskevit" veya "tinerci" veya diğer sözlerinden farkı vardır. Taksim'deki göstericiler anlamına gelen bir sözdür. Kelime anlamı bu şekilde doldurulmaktadır. Bu nedenle bunu sıradan bir sözle eş değer göremeyiz. Kesinlikle kalmalıdır. Kayda değerdir. Kafasında soru işareti olanlar süreç hakkında daha detaylı bilgi sahibi oldukça, süreci daha yakından takip ettikçe ne demek istediğimi anlayacaktır. İyi Vikiler... --insan|perver (mesaj) 11:45, 9 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Protestolarla özleşmiş ve üçüncül kaynaklarla desteklenen bir terim kayda değerlik çizgisini geçmiş demektir. 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları zaten yeterince uzun bir madde ve protestolar devam ettikçe uzaması muhtemel. Protestolar bitmeden bu tür bir tartışmayı erken buluyorum. Çapuling ile birleştirilebilir. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 10:58, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Gezi parkı protestoları sayfasına taşınsın. Olgu şu anda kendi başına bir madde oluşturacak kadar entelektüel bağımsızlığını ilan etmedi. --Boyalikus (mesaj) 11:09, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sayın Başbakanımızın dediklerine katılıyorum ama sayın İncelemeelemani'nın da dediği gibi kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez. silinsin KD değil. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Yorum Yorum Başbakanınıza katıldığınızı açıklayacağınız yer burası değildir. Bunu Facebook, twitter üzerinden yapın. Açıkça tarafsızlık ilkesini göz ardı ederek, maddeye değil, politik düşüncenize odaklı bir oy verdiniz. Oyunuzun geçersiz sayılması gerekir.--Veryaz bana 21:14, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Niçin sayın Veritas? Tartışma bölümünde görüşlerimi açıkça söylememin bir mahsuru mu var? J.M.P Jumpeax ye yaz
Siz tartışmayı biraz yanlış anladınız herhalde. Fiskos anlamında tartışma değil. Bu arada şu "katkı"nıza hitaben, hasta olduğumu öğrendim teşekkür ederim. Bir doktor öneriniz var mı hemen gözükeyim?--Veryaz bana 21:33, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Estağfurullah ne haddime ayrıca tartışmayı yanlış anlamak falan değil, gayet iyi biliyorum. Sizinle de muhatap olmak istemezdim ama neyse sorun yok J.M.P Jumpeax ye yaz
Bir eşcinselle muhabbet etmeye zorladığım için sizi üzgünüm. Tartışmayı yanlış anladınız değil Vikipedi'deki tartışma sayfalarının maksadını yanlış anladığınızdan bahsettim. Bunu bile anlamadığınıza göre tartışmayı yanlış anlamanız da muhtemeldir bence.--Veryaz bana 21:41, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Yoo estağfurullah eşcinsel olmanızdan değil ayrımcılık yapmıyorum. Ama ben tartışırken görüşlerimi açıkça belirtmeyi tercih ederim. İyi çalışmalar diliyorum. J.M.P Jumpeax ye yaz
İşte görüşlerimizi belirtmemiz görüşlerimizi tartışıp Tayyip mi haklı çapulcular mı diyeceğimiz yer burası değil. O halde ben de Muhammed sayfasının tartışmasında neler yazarım ne eleştiriler getiririm. Olmaz ama böyle değil mi? Benim Muhammed sayfasının tartışma sayfasında yazacağım en fazla maddenin üslupsal yapısı, kaynakları, taraflı-tarafsızlığı ve benzeri içeriklerdir.--Veryaz bana 21:51, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Tartış dediysek de inanmadığın dinin peygamberine hakaret et demedik, tartışma dediğin hakaretle mi olur, gireceksin Muhammed maddesinin tartışma sayfasına hakaret içerikli tartışacaksın ve bunu demek istiyorsun. Sulh ceza mahkemesine kadar yolun var. J.M.P Jumpeax ye yaz
Muhammed sayfasına hakaret edeceğimi ben söylemedim siz iddia ettiniz. He hakaret etmeyi tercih etsem Vikiden banlanmak da Sulh Ceza mahkemesi de umrumda olmazdı. Gündelik hayatımda Muhammed ile ilgili hoşunuza gitmeyecek görüşlerimi yeterince Facebooktan yayıyorum zaten Vikipediye gerek yok. Tartışmayı çevirmeyin. Ben size tartışmanın anlamını anlamadığınızı söyledim yemediğim laf kalmadı. Sulh Ceza mahkemesi tehdidiniz beni korkutamaz. --Veryaz bana 21:57, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum (...), mahkemeden mi olacak canım? Peygamber Efendimiz ile ilgili hakaretler yazdığını söyledin facebook hesabında, ver hesabını da sulh ceza mahkemesinde görüşelim seninle,(...). J.M.P Jumpeax ye yaz
Vuhuu! Buradan başlayın. Sizinle konuşmam burada bitmiştir. Gönderdiğim linkten istediğiniz tarzda tartışmalara girebilirsiniz. Vikipedi bunun yeri değildir. --Veryaz bana 22:06, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tek başına ifadenin ansiklopedik olma açısından KD olduğunu düşünmüyorum. "Çapulcu" kelimesi anlamının "Taksim Gezi Parkı protestoları" yaşanmadan önce sözlüklerde açıklandığı halinin değiştirilmesi/farklı şekilde uyarlanmasından tutun da siyasi bir slogan/mesaj haline getirilmesi dahil tartışıldığı haliyle politik bir içerik olduğu açık. Bu sebeple mevcut 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları maddesinde alt bir başlık olarak ele alınabilir/oraya taşınabilir diye düşünüyorum..Eğitmenmahmut msj 21:42, 10 Haziran 2013 (UTC)
Gerek geride kalan 1,5 aylık süreçte konu ile ilgili olarak yaşananlar ve gerekse (sağolsun) Mukaddime'nin madde içeriğine yaptığı kıymetli katkıları, maddeyi anlamlı kılmıştır. Bu vesile ile KD olmadığı gerekçesiyle silinmesi yönünde kullandığım olumsuzluk oyumu geri alıyorum..--Eğitmenmahmut msj 10:43, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Çapulcu sözcüğü aslen "akıncı" demek ve Çağataycada ve Moğolcada da mevcut. Elimde kaynak yok ama eski Türk ve Moğol devletlerinde düşmanın moralini bozmak için cephe gerisinde akın düzenleyip yağma yapan "çapulcu" birliklerinin olması ve sözcüğün buradan günümüze kadar ulaşmış olması kuvvetle muhtemel. Bu madde (varsa) bahsi geçen "çapulcu" birlikleri hakkında olmalı. Protestolar ile ilgili kullanım ise ya "Çapulcu (2013 Taksim protestoları)" gibi ayrı bir maddede değerlendirilmeli ya da -en güzeli- Çapuling maddesine aktarılmalı. Şu anki haliyle, maddenin %90'nında "protestocu" anlamı anlatılırsa, bu durum İngilizce "apple" maddesinde meyve yerine "Apple şirketini" anlatmaya benzer.--Abuk Sabuk 21:48, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin — "Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez" ilkesi gereği maddenin silinmesi gerektiğini ve konuya, ilgili maddede değinilebileceğini düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 13:16, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Çapuling ile birleşmesi lazım. --cobija 17:19, 22 Haziran 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Alexandre M. 11:14, 23 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Politik olarak görülmesi kd olmasına ya da vikipedide bulunmasına engel değil ve tersine bir sebeptir. Bence bu madde kalmalı ve hatta Çapuling maddesi silinecekse (ki bence silinmeli) oradaki içerikle birleştirilerek zenginleştirilmeli. –h.çağrımsj 22:03, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın / Birleştirilsin Birleştirilsin Kayda değer içerik. Çapuling ile birleştirilebilir.--Khutuckmsj 07:06, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çapulcu kelimesi TDK tarafından ani bir kararla sabahın çok erken saatlerinde (04.00) anlamı değiştirilerek, başkaldıran vs şeklinde bir kelimeye donusturulmustur. TDK tarafından yaplıan bu "taraflı" değişiklik, yabancı basının Başbakanı kullandığı "hakaret" nitelikli kelimeden sorumlu tutmaması içindir. Bu hareket hükümetin politikası ve mantığını gözler önüne seren tarihsel skandallardan biridir. Bu imzasız yazı Belenbelen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (OY politikası uyarınca kullanıcının oyu yoruma çevrilmiştir.--i.e.msj 12:54, 4 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu sözcüğün kullanımı sözlük anlamını aştı, dolayısıyla yalnız sözlük anlamının yeralacağı bir Vikisözlük maddesi yeterli olmayacaktır. Kullanımının yaygınlığı düşünülürse KD olduğu da bence açık. ataka 22:12, 5 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çapuling ile birleştirilemez çünkü bu sözcük daha önce de dilde yer alan bir sözcüktü. Son olaylar sebebiyle kullanım sıklığının artması da bilakis bu maddenin Vikisözlük dışına taşarak Vikipedi'de bulunmasına katkı sağlamıştır.--вяí¢αи76ileti 18:43, 10 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeye bazı eklemeler yaptım. Özellikle silinsin diyen arkadaşların maddeye bir kez daha göz atmalarını rica edeceğim. İçeriğin oldukça kayda değer olduğunu sanırım artık birçok kişi kabul edecektir. Mukaddimeileti 12:22, 22 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kesinlikle kalmalı!! Burası bir ansiklopedi ve Gezi parkı olayları hakkında çok güzel, açıklayıcı bir madde bu madde Bu imzasız yazı Chuckasdf (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:17, 23 Temmuz 2013
  • Kalsın Kalsın politik söylemler kaldırılmış. - Lubunya 06:45, 24 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Son düzenlemelerden sonra kalmalı.--Fikirmsj 16:45, 24 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sabri76'ya katılıyorum. GökçeYörük 19:39, 24 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çünkü bizim durumumuzu en iyi anlatan tek gerçek ve güvenilir kaynak.Bu imzasız yazı Oguzhaner (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. ((OY politikası uyarınca kullanıcının oyu geçersiz sayılmıştır.--i.e.msj 18:47, 26 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Taksim'deki göstericiler anlamına gelen bir sözdür. O yüzden kalmasında bir sakınca görmüyorum. Sero1988 17:00, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalsın ama Dış Güçlerin Türkiyeyi Karıştırmak İçin Oynadığı Çapulcular olarak alt başlık açılsın. :) |MURAT Jumpeax| 13:32, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Siyasi düşünceleriniz ile Vikipediyi bulandırmayınız! --Veryaz bana 19:07, 6 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedi'de siyaset olabilir ama taraflı siyaset ASLA olamaz. Bu Vikipedi'nin tarafsızlık ilkesine aykırıdır. Profcocuk (mesaj) 11:41, 16 Ağustos 2013 (UTC)(OY Politikası uyarınca, kullanıcının 150 değişikliği bulunmadığından oyu geçersiz sayılmıştır.)--i.e.msj 12:38, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 21:42, 14 Haziran 2013 (UTC)

Serhan Oksay[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği şüpheli.--esc2003 (mesaj) 18:59, 6 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Madde içerisindeki verilere göre kendisi kayda değer değil. Hakkında yeterli sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa da rastlamadım, bu yönden de KD değil.--RapsarEfendim? 19:50, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılarak. Utku Tanrıveremesaj 08:23, 12 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 10:19, 15 Haziran 2013 (UTC)

Hâkimiyet-i Milliye[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Gazete, 28 Kasım 1934'te Ulus adını alıyor ve bu adla faaliyet gösteriyor. Ulus (gazete) diye bir maddemiz var, aynı gazetenin kullandığı eski ve yeni adlar için iki farklı madde açmak yanlış diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:35, 7 Haziran 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Ulus (gazete) maddesine.--RapsarEfendim? 09:35, 7 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ad değiştiren kurumların sadece en son ad altında yer almaları genel bir uygulama olarak doğru değil. bunun uygulanacağı yer var, uygulanamayacağı yer var. bu noktada madde kalabilir. --kibele 22:25, 8 Haziran 2013 (UTC)
Hmm. Nereye dayanarak bu kanıya vardığını sorabilir miyim?--RapsarEfendim? 09:38, 9 Haziran 2013 (UTC)
Ben bu oy gerekçesini gerçekten anlayamıyorum. Aynı gazete, bir gün çıkıyor ve adını değiştiriyor. Arasında bir fark göremiyorum ben, net bir açıklama ve dayanaklar gösterilmesini istiyorum.--RapsarEfendim? 09:48, 9 Haziran 2013 (UTC)
tersi konusunda ikna olmadım. bir gün çıkıp adını değiştiren bir gazete ile onlarca yıl bu adla tanınan arasında bir fark görmemeni senin açıklaman gerekiyor.bugün hürriyet'in, milliyet'in adı değişirse şakkadanak değiştirecek miyiz? mesela Sanayi-i Nefise Mektebi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi aynı şey midir? --kibele 10:56, 9 Haziran 2013 (UTC)
Mimar Sinan Üniversitesi aynı şey değil. Sanayi-i Nefise Mektebi öncül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ise farklı formda bir kurum. Ancak bunda aynı durum söz konusu değil. Sadece "isim" değişiyor. Ve evet, Milliyet bugün isim değiştirirse o maddenin adı da değişecek. Spor kulüpleri buna güzel örneklerdir. 2004 yılında Erciyesspor, Süper Lig'e çıkıyor ve Kayserispor ile "sadece" isimlerini değiştiriyor ([17]). Yanlış hatırlamıyorsam ertesi sezon bu iki kulüp bir daha isim değiştiriyor. Kulüplerin tarihleri sabit, yapıları sabit, sadece ismen değişiklik oluyor. Bu, konumuzla aynı örnek. Çamlıdere Şekerspor diye bir kulübümüz var. Ben kendimi bildim bileli bu kulüp ad ve logo değiştiriyor sürekli. Her ad değişikliğinde ayrı madde açmıyoruz doğal olarak, madde adını ve hatta kategori adlarını da değiştiriyoruz (İngilizce Vikipedi'de de aynı uygulama mevcut). Yahut şehir isimleri, tarih boyunca çeşitli adlara sahip olsa da güncel adları kullanıyoruz. Diğer yandan İstanbul Futbol Ligi diye bir lig var, 1904'te kuruluyor. Kurulurken amacı 10 yıllığına düzenlenmesi, 10 yıl sonunda da en çok kazanana kupa verilmesi. 1923'te bir kez daha aynı adla bir lig kuruluyor. Ancak bunun ismi aynı olsa da diğeriyle hiçbir alakası yok. Bu durumda da madde birleştirme işlemi yanlış, devamı niteliğinde değil.--RapsarEfendim? 11:20, 9 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın aynı şey değil.--Boyalikus (mesaj) 11:06, 10 Haziran 2013 (UTC)
Allahım, ne aynı şey değil? İsim değiştiyor gazete sadece. Farklı olan şey nedir?--RapsarEfendim? 16:00, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Evvela sorunlu olan şey, eğer aynı şey olduğunu düşünüyorsan Ulus'u silinmeye aday göstermen gerekirken Hakimiyeti Milliye'yi aday göstermendir. Arasındaki farkı bilmiyorsan süreli yayınların imtiyaz sahibi değiştiği an yayın politikası değişir ve farklı iki kavram olur. Bunlar bir kenara adı değişmiş. Aydınlık gazetesi de aynı lacivert olacak. Bir de şunlara da bak , şunlara da bak Today's Zaman zaman gazetesinin alayı var herhalde ? Bula bula kuruluş amacı farklı adı farklı imtiyaz sahibi farklı ulus ile hakimiyeti milliyeyi mi buldun sorması ayıp ? --Boyalikus (mesaj) 23:55, 10 Haziran 2013 (UTC)
Kurtuluş Savaşı'nın galibiyetle sonuçlanması ve Cumhuriyetin ilanından sonra da Cumhuriyet Halk Fırkası'nın yarı-resmi yayın organı olarak hayatını sürdüren gazete Hakimiyet-i Milliye; 1934 yılında adı Ulus adını almıştır cümlesi bizzat bu maddede yer alıyor. Bu maddedeki "Ulus adını alması" başlığında bu dönemki tarihi anlatılıyor. Ulus maddesine geçiyorum, Gazete; 28 Kasım 1934′e kadar Hakimiyeti Milliye Gazetesi ismi ile yayın yapmış, bu tarihten sonra Ulus adını almıştır. Demokrat Parti'nin 1953′de Cumhuriyet Halk Partisi’nin mal varlıklarına el koyarak gazeteyi kapatmasına kadar geçen sürede, aynı isimle yayın hayatına devam etmiştir diyor. Aynı gazetenin devamı niteliğinde. Çamlıdere Şekerspor'dan hiçbir farkı yok bunun. Ulus değil, bu silinmeye aday gösteriliyor, çünkü en son aldığı isim bu. Bir el değiştirme ve isim değiştirme olsa (2012 yılında aylık bir dergi haline gelmiştir yazıyor Ulus maddesinin sonunda) dediğin doğru, ayrı madde olarak kalması lazım (sadece isim olarak benziyor, okudun mu bilmiyorum ama üstteki İstanbul Futbol Ligi de güzel bir örnek).--RapsarEfendim? 07:22, 11 Haziran 2013 (UTC)
Hakimiyeti Milliye gazetesinin bizatihi kendisi ile ilgili yazılmış tezler ve kitaplar var, burada evvela bir anlaşalım yani kuruluş ve hizmet ettiği amaç dolayısıyla başlı başına madde olamaya hak kazandı. şuraya bir bak,sonra şuraya bakman gerekiyor sonra da buraya bakman...Mal varlığına el konulan, satın alınan yani imtiyaz hakkı değişmiş hiçbir gazete bir öncekinin devamı değildir. Bu maddenin özel durumu nedeniyle zaten Ulus adında birleştiremeyiz. Hiçbirini beğenmediysen şuradaki gerçek kişi başvurusunu doldurup hakimiyeti milliye ile ulus aynı şey midir diye sorabilirsin.--Boyalikus (mesaj) 13:06, 11 Haziran 2013 (UTC)
Sen sanırım yanlış anladın. 1919'da Hakimiyet-i Milliye kuruldu. 1934'te bu gazetenin adı Ulus oldu, 1953'te kapandı. Bu iki dönem için şu an ayrı maddeler var. Senin gösterdiğin örnekler, bu dönem sonrası örnekler. 2012'de aylık olarak yayınlanmaya başlanan Ulus dergisinin de buradaki gazetenin de ne eski Ulus ile ne de eski adıyla Hakimiyet-i Milliye ile alakası yok, senin de dediğin gibi.--RapsarEfendim? 13:36, 11 Haziran 2013 (UTC)
Herhalde kemalist gazete ulus akit oldu linkini görmedin ? Yani hakimiyeti milliye basitçe Atatürk'ün kurduğu içinde yazılar yazdığı milli mücadele için oluşturulmuş ve bu amaca hizmet eden süreli bir yayınken, sonrasında ulus, yeni ulus, öz yeni ulus, akitli ulus gibi elden ele, ideolojiden fraksiyona geçmiş süreli yayın olmuşlar. Şimdi bu madde silinecek diyelim. Bu içeriği Ulus'a atacaksın, bu maddenin yerine biri gelip buradaki gasteyi mi yazacak ? Bak aynı şey değilmiş. --Boyalikus (mesaj) 13:58, 11 Haziran 2013 (UTC)
Gördüm. Bundan da bu maddede bahsedilmesi lazım elbet. Ancak senin dediğin gibi Akit olarak yayın hayatına devam eden gazete ile Ulus gazetesi "aynı maddede değerlendirilemez". Bu dediklerine katılıyorum. Ancak Hakimiyet-i Milliye'den Ulus'a geçişte böyle bir durum söz konusu değil işte. Sadece "ismi" değişiyor, yenilik yapacakları tutuyor isimde. Maddeler birleştirilince akla gelen ilk Hakimiyet-i Milliye bu olacağından bu ad yönlendirme olarak kalacak elbet ve günümüzde yayın yapan gazete KD ise ve maddesi açılırsa parantezli bir isimle açılacak.--RapsarEfendim? 14:06, 11 Haziran 2013 (UTC)
Yowww "Ancak Hakimiyet-i Milliye'den Ulus'a geçişte böyle bir durum söz konusu değil işte. Sadece "ismi" değişiyor, yenilik yapacakları tutuyor isimde" yanlış nitelendiriyorsun. Hakimiyeti milliye olarak kalacak ve daha sonra ismini ulus olarak değiştirdikleri ama günümüzdeki ulusla, yeni ulusla, akitli ulusla alakası olmadığı amacının farklı olduğu bu haliyle tezlere kitaplara konu olduğu belirtilecek. Aynı şey değil. --Boyalikus (mesaj) 15:59, 11 Haziran 2013 (UTC)
Anlayamadım demek istediğini. Neyse, tek bir şey istiyorum: Hakimiyet-i Milliye ile 1953'e kadar yayınlanan Ulus arasındaki tek bir fark.--RapsarEfendim? 16:01, 11 Haziran 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 16:01, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bence ikisi farklı şeyler. Örneğin Tıbbiye diye bilinen Osmanlı İmparatorluğu zamanında tıp alanında insanlar yetiştirmek için kurulan ve bugünkü GATA ismini alan kurumun durumuna benzettim. GATA'nın Vikide'ki tarihçesine bakarsakta buna benzer şeyler görebiliriz:
--SAİT71 (mesaj) 00:59, 11 Haziran 2013 (UTC)
Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 14:57, 17 Haziran 2013 (UTC)

Bluex aburn[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde içeriğinde konu edilen kişiden bağımsız olarak oluşturulmuş, kayda değerliği ispat eder nitelikte herhangi bir kaynak bulunmuyor.--Utku Tanrıveremesaj 08:12, 12 Haziran 2013 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
hızlı silindi --kibele 22:30, 23 Haziran 2013 (UTC)

İbrahim Saib Paşa[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfa hızlı silinmesi için işaretlenmişti. Emin olamadım, zira Osmanlı Maliye Nazırlığı listesinde de adı geçiyor.--Mukaddimeileti 10:10, 12 Haziran 2013 (UTC)

  • Hızlı silinsin Vikiyazar, konunun uzmanı. Listede geçen şahıs ile maddede anlatılan "uydurma" kişi farklı (isim benzerliği). Kullanıcı:Kumsi'nin vandalizmlerinden biri olma olasılığı yüksek.--RapsarEfendim? 10:21, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin--i.e.msj 10:13, 23 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 22:31, 23 Haziran 2013 (UTC)

Hicri Bozdağ[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddede yer alan biyografisinde kendisini kayda değer yapabilecek bir nokta bulamadım. Kendisi hakkında yeteri sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa da rastlamadığımdan kayda değer olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 13:19, 12 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 17:37, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Türk İslam Kültür Cemiyeti[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kurumun kendisini konu alan yeterli sayıda bağımsız ve güvenilir kaynak olmadığından kayda değer olmadığını düşünüyorum. Burada bir yazı var; ancak o da kurumun kendi sitesinden alınan bir yazı olduğundan bağımsız bir kaynak olarak kabul edilmiyor.--RapsarEfendim? 13:22, 12 Haziran 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Şuradan da anlaşılacağı üzere böyle bir cemiyet var. Ancak mevcut madde içeriği yeterli değil. Geliştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum..Eğitmenmahmut msj 10:17, 15 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 08:34, 28 Haziran 2013 (UTC)

Milliyet Gazete Arşivi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olacak kadar ansiklopedik değer taşımadığını ve Milliyet (gazete) maddesine aktarılması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:54, 12 Haziran 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 16:54, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın ya da Silinsin Silinsin - Madde olabilecek kadar KD bir konu olmadığını düşünmekle beraber Milliyet konusunda uygun bir yere, uygun bölümleri aktarılabilir. Öncelikli olarak aktarılsın diyorum yoksa silinmeli.--SAİT71 (mesaj) 17:02, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın ya da Silinsin Silinsin yorumlara katılıyorum.--i.e.msj 21:06, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Gerekçeye katılıyorum...Eğitmenmahmut msj 10:26, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Milliyet gazetesinin içine aktarılması daha uygun olur. Gazeteye bağlı olan arşiv bölümü için ayrı bir madde açmaya gerek olduğunu sanmıyorum, ama kalmasıda gerekir tarihteki olaylara yön vermesi açısından Milliyet gazetesi maddesi içine aktarılmalıdır...--213.153.240.82 04:49, 27 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 15:34, 27 Haziran 2013 (UTC)

Johannes Avetaranian[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Doğrulanabilirlik politikasını karşılamıyor.KD değil. --Eğitmenmahmut msj 20:34, 14 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin. Maddede, oluşturulduğundan beri hiç bir kaynağa atıfta bulunulmamış, madde içerik olarak da doğrulanabilir nitelikte olmayıp, KD değil.--Eğitmenmahmut msj 20:34, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum YorumŞunu baştan sona okumak ve kaynaklarına bakmak lazım. Kitap bende yok. --Boyalikus (mesaj) 20:49, 14 Haziran 2013 (UTC)
Madde içeriği: " ...Muhammed'in soyundan gelen (bkz. Seyyid), daha sonra Hıristiyanlığın Protestan mezhebine geçmiş bir misyonerdir. 28 Şubat 1885'te Tiflis'te vaftiz olup Ermenice Hovhannes (Yahya) adını ve "İncil'in oğlu" anlamına gelen Avetaranyan soyadını alır. Muhammed'in soyundan gelmesine rağmen hristiyan bir misyoner olmuş ve Doğu Türkistan'da misyonerlik yapmıştır... " ifadeleri üzerine ağırlıklı olarak oluşturulmuş. Bu içerikleri doğrulayıcı güvenilir ve dikkate alınacak bir kaynağa maalesef bir kaç gündür araştırıyorum bir türlü ulaşamadım. Maddenin doğrulanabilir olmaması yönü, madde adı olan isim/isimli şahıs değil. İçerikte yer verilen özellikleri karşılayan ve özellikle Seyyid olduğu ifade edilen Johannes Avetaranian. Çünkü bunları doğrulayamadığımız için maddeden çıkarırsak, o zaman maddenin tamamına yakını zaten boşaltılmış olacak.--Eğitmenmahmut msj 21:12, 14 Haziran 2013 (UTC)
İşte verdiğim kaynakta var bu bilgiler, Ama kaynak nedir ne değildir bilmiyorum. --Boyalikus (mesaj) 21:24, 14 Haziran 2013 (UTC)
Bir başka dilde oluşturulmuş maddede de Hıristiyanlıkla ilgili dini yayın yapan bir gazeteye atıfta bulunulmuş. Bütün bunların misyonerlik faaliyetleri anlamında yazılıp çizildiklerini düşünüyorum. Çünkü Vikipedi:Doğrulanabilirlik politikasını karşılayan kaynaklar değil. Ayrıca Erzurum-Müslüman-Seyyid-Türk-Misyoner ifadelerine yabancı olmadığımı düşünüyorum. Yok böyle bir şey. Üstelik doğum ve ölüm tarihleri bu anlamda günümüze çok yakın sayılabilecek tarihler. ( Bu arada ilginize teşekkür ederim, iyi çalışmalar)..Eğitmenmahmut msj 21:43, 14 Haziran 2013 (UTC)
Kitabın yazarı kendisi zaten, bağımsız bir kaynak değil :)--RapsarEfendim? 21:46, 14 Haziran 2013 (UTC)
Ohehh.. kitabı yazan trolmüymüş neymiş ? [incilbg.com/bilgi/mehmetsukru_lat.doc şöyle bir şey var] nedense bunun trollendiğini düşünüyorum. Doğum ve ölüm tarihleri bulgarya benzeşimi filan. O değil şurada diyor ki : Anadolu’da, Erzurum’da, Süleyman Efendi adında bir Müslüman yaşıyordu; kendisi Vali Esad Paşa’nın mührünü taşımakla sorumluydu. İki kızı vardı, Hatice ve Münife. Daha genç olan Münife, on iki yaşında işitme ve konuşma yetisini kaybetti. Bir süre sonra da görme duyusu o kadar zayıflaştı ki neredeyse hiç bir şey görem... Bu vali esad pasa kim ? Sonrada "Hatice sağlıklıydı, babası tarafından Bayburt katibi ve Müslümanlar arasında çok tanınmış bir şair olan Zihni ile evlendirilmişti. Süleyman Efendinin hiç erkek çocuğu olm..."Yani Mehmet Şükrü'nün teyzesi ilk evliliğiniBayburtlu Zihni ile yapmış. Amma Zihni'nin terekesinde böyle bir şey yok. Sonra orada geçen babası Ganizade Ali Ağa'nın da durumu budur. Yani kişiler ve tarihler uydurma değil ama araya mehmed ya da Muhammed Şükrü Efendi diye hayali biri giriyor. Hep tardisten çıkıyor bunlar :O Ha bir de BULGARİSTAN'DA 1878-1944 DÖNEMİNDE ÇIKMIŞ OLAN GAZETE VE DERGİLERİN ALFABE SIRASIYLA CETVELİ gazetenin kurucusu Papaz Avetaranyan :) Keh keh gidip internetten muhteşem yüzyılın tekrarını izlesem daha makbul. kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 23:09, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Doğrunabilir olmadığına katılmaktayım. En ufak bir kaynak yok...--SAİT71 (mesaj) 21:16, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Şurasına rastladım ben. Orada kaynak olarak kullanıldığı belirtilen yerlerden şu kitabı zaten kendi yazmış (bağımsız kaynak değil). Burada geçiyor adı, sadece bir cümle olarak bahsediliyor. Gerekçe olarak gösterilen Vikipedi:Doğrulanabilirlik politikası belki kendi eserine göre sağlanabilir; ancak yeteri sayıda eserde bahsedilmediğinden KD olmadığına katılıyorum.--RapsarEfendim? 21:44, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yukardaki gerekçe. --Boyalikus (mesaj) 23:09, 14 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Silinmesi konusundaki görüşlere katılarak. Utku Tanrıveremesaj 06:35, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence silinmesi için makul bir gerekçe yok. Kişi kayda değer, şurdaki kaynaklarda bahsi geçiyor. 2. ve 3. kaynağı geçebilirsiniz, onlar Vikipedi derlemeleri, ancak diğerleri bayağı yayınlanmış kitaplar. Kimisinde bir iki satır, kimisinde bir iki sayfa bilgi var. Çin'e giden ilk misyoner ekibinden olduğu için oldukça kayda değer. Türk kökenli olması da kişiyi ayrıca ilginç yapıyor. Mesela şu kaynakta bir sayfadan fazla yer ayrılmış. Bu kişinin Mehmed Şükrü Paşa ile ilişkisi sadece isim benzerliği, ikisi ayrı kişiler, doğum ve ölüm yer ve tarihlerinde tek ortaklıkları doğdukları il olan Erzurum. Ölüm yerleri farklı, birinin İstanbul, diğerinin Weisbaden. Birisi Erzurum'da doğup, Erzincan'da okuyup, sonra askeri okula İstanbul'a gidiyor. Diğeri bir Ermeni misyonuna katılıp Tiflis'e gidiyor, sonra bir İsveç misyonuna katılıp Kaşgar'a gidiyor. Kaşgar'a gidip orda misyonerlik yapan ilk kişi deniyor. Ayrıca otobiyografisinde anlattığı olaylar döneme ait tanıklıklar olduğu için oldukça ilginç. Kendi otobiyografisi başkaları tarafından eklerle birlikte yayınlanmış. Kendi biyografisinde ne kadar tarafsız olduğu, uydurma bilgiler verip vermediği tamamen ayrı bir konudur ve bu konuda biyografisinde tutarsızlıklar olduğunu belirten kaynaklar varsa bunlar maddede belirtilebilir. Ancak bunlar kişinin kayda değer olmadığını göstermez. Oldukça KD bir madde.Mukaddimeileti 11:23, 18 Haziran 2013 (UTC)
Hmm. İkinci kaynak dediğin şunun yazarlarından birisi zaten kendisi. Bağımsız bir kaynak değil. Üçüncü kaynak dediğin de bunun aynısı (arama sonucu ekranı ikimizde de aynı gözüküyorsa). Bağımsız kaynak varsa, bunlar kullanarak KD'liğin ispat edilmesi lazım. İlginç olması falan önemli değil.--RapsarEfendim? 15:45, 18 Haziran 2013 (UTC)
Mukaddime olmayan kişi nasıl kayda değer oluyor ? 1. kaynaktan yayılmış, 1. kaynaktaki yazarın kendisinin de olduğu 2. kaynaklar. Zaten Memed Şükrü Paşa'yı trollemişler dedim. Biyografisinde 1 tane tutarsızlık yok ki tamamı tutarsız. Şurada Hedin denilen zatla ilgili. Şurada kaşgar misyonerleri ile ilgili. Kitapta Hedin'e atıf yapması da tesadüf olamaz Ermeni tehcirine bakış açısından bu noktada da Erzurum gayet manalı. Ayrıca şöyle bir video varsa bahsi geçen şükrü efendi ile milyon tane şey olması lazım. Yer yerinden oynardı. Örneğin Wiesbaden'in nereden geldiğini anlamak zor değil. Hadi hepsinden vazgeçtim Richard Schäfer eğer bu ise vay halimize, kim olduğu belli değil. ilave olarak resim kaynağında gözükmüyor aol denmiş ama yok ? --Boyalikus (mesaj) 13:42, 19 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiç güvenilir bir kaynak yok ve ayrıca TBA ihlali de içermektedir. J.M.P Jumpeax ye yaz

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 20:40, 18 Haziran 2013 (UTC)

Ayyıldız Tim[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Silinsin Silinsin Sayfada bulunan kaynaklarin cogu guvensiz veya tarafli kaynaklar. Bilinmeyen mirror siteleri, ayni gun satin aldiklari domain'leri hackleme iddialari, bahsi gecen kaynaklarinin cogunun "yerel" ve "korkusuzhaber" gibi kendi sahislarina ait haber siteleri olmasi, isbankasi gibi dogrulanmamis, intranet sistemnlerinde cikan sorunu web sitesini hacklemek olarak gosterilmesi vb onlarca durumun olmayan ve abarti uzerine kurulu bir sozluk bilgisi yaratildigi acik. Bu sekilde bir sayfanin varligi wikipedia ilkeleriyle ve "dogru algi goturme" noktasina terstir. Ayrica hack grubu noktasinda da kesin veriler olmadigi icin butur sozluk bilgisini hak edecek konumda da degildir. Sayfa incelendiginde kendi satin aldiklari domain'leri veya o an arizali olan, islemez halde olan sistemleri hackledik diyerek, olmayan durum uzerinden yanli bir abartili algi yaratilmaya çalisildigi goruluyor. --Etc\passwd (mesaj) 22:54, 14 Haziran 2013 (UTC) - VP:OY#Oyların geçerliliği Madde-4 --Garbino ileti 13:21, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Twitter veya Facebook az yavaslayinca hackledik diye duyurusunu yapiyor, yazete gibi guvensiz kaynaklar haber yapinca buraya "eylem" altida geciliyor. Ayni sey isbankasi icin de gecerli. Zaten buyuk bir mantik hatasi var, bir grup 10 dogru sey yaptiktan sonra 100 yanlis'i o 10 dogrunun arkasina saklayarak kamuoyuna sunuyorsa, bu buyuk bir yanilgidir, wikipedia'nin guvenilirligini de sarsar.--Etc\passwd (mesaj) 01:52, 15 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Sayfayı silinmeye aday gösteren kişinin karşıt grup sempatizanı olduğunu düşünüyorum zira makalede geçen kaynakların bir kaçının ismini verirsem "Doğan Haber Ajansı,İhlas Haber Ajansı, Star Gazetesi, Hurriyet Gazetesi, Posta gazetesi, Mynet, CNN Türk" gibi kaynaklar vardır. Kişi şahsi meseleri yüzünden makaleye hasar vermekten uyarı almıştır. Ayrıca kendisine de açıkladığım gibi yanlış olduğunu düşündüğü kaynakları düzeltmek yerine sayfanın tamamının silinmesini istemesi bir cephe aldığını gösterir. Youtube üzerinden televizyon haberinin videosu kaynak olarak gösterilebilir. Bahsettiği youtube videosu budur. Ayrıca makale aşırı ip vandalizm yüzünden sayfa koruma talebi edilmiştir. Medyada bu kadar çok haberi yapılan bir grubun KD si tartışılmaz herhalde?(erlik.khan (mesaj) 01:57, 15 Haziran 2013 (UTC))
  • Yorum Yorum Burada bir algi kirliligi mevcut, sayfanin tumu bilgi vermek icin degil propaganda temelli yazilmis ve "ne hikmetse" birileride bu kaynagi guvenilir olmayan, tamamen iddia ve savlara dayanan bircok maddeyi onaylamis. Ornek verecek olursak, "isbankasi hack", "twitter hack", "çin devlet siteleri hack", "Suriye devlet siteleri hack", "RedHack grubu hack", "HalkTv hack" vb gibi bircok madde'nin kaynaklari "hic taninmayan" haber siteleridir, geri kalan birkac madde'nin de kaynagi guvenilir olmayan, grubun kendi dusunceleriyle birebir ortusen sitelerdir. Bunu belirttik diye "nedense" bazi arkadaslar 3 saatir nereye yazsam oraya yaziyor durumunda olmasi da, buraya eklenen "dayanaksiz" "iddia temelinde olan" maddelerin onaylanma surecinde "yandas" ilkelerinin agir bastigini gostermekte.. Ariza yapan siteyi hackledim diyen bir grubu haber yapan "duyulmamis" kendilerine ait "korkusuzmedya" gibi siteleri baz alarak buraya bu sekilde yerlestirilmesi dusundurucu. Madde'nin tartisma sayfasini da bakarsaniz bu durum daha iyi anlasilir zaten.--Etc\passwd (mesaj) 02:14, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum korkusuzhaber sadece bir bilgi için referans gösterilmiş ve o bilginin başka referanslarıda var. Her bilginin birden çok güvenilir kaynaktan referansları olmasına rağmen yoğun vandalizm yapıyorsunuz. Açıkca bu makalenin sizi rahatsız ettiğini düşünüyorum o yüzden makalenin kişisel nedenlerden silinmeyeceğine eminim. Duyulmamış dediğiniz kaynaklar "Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı" felan mı? Ayrıca katkılarınızı incelediğimde RedHack grubu ile ilginiz olduğunu görüyorum buda makaleye neden cephe aldığınız gösteriyor. Kişisel sebeplerden hiç bir makale silinemez. erlik.khan (mesaj) 02:20, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Acikcasi ben sizin maddenin balonunun patlamis olmasindan "neden bu kadar rahatsiz" ettigini bilmiyorum.. Ideolojik gorusunuzu buraya yansitarak yaklasik 3 saatir nereye yazarsam oraya yaziyorsunuz. Korkusuzmedya dediginiz, kendi actiklari site? Oldu olacak herkes bir haber sitesi açarak, asparagas haber yayarak wikipedia'da madde olarak eklensin? Yukarida da soyledigim gibi 1-2 "gercek" hack olayinin ardina 10 tane sahte hack olayi eklenmis ve bu durum wikipedia'nin ne ilkeleriyle ne de "dogru kaynak" ozelligiyle ortusmekte.. Madde'nin kaynakça bolumunu tek tek kontrol edenler cogunun asparagas oldugunu, twitter, isbank gibi sahte hack haberlerini devamli sizin onayladiginizi da gorurler. Zaten sizinle madde'nin tartisma sayfasinda suren tartismaya bakanlar, yonelim olarak olaya ideolojik baktiginizi gorur.--Etc\passwd (mesaj) 02:30, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum 41 tane kaynak arasında 1 kaynağın güvensiz olduğunu iddia ederek sayfanın tamamının silinmesini istediğinizin farkında mısınız? Katkılarınıza bakarak makalede adı geçen grubun karşıtı bir gruba ilginiz olduğu anlaşılıyor. Yani burada rahatsız olan ben değil sizsiniz ben görevimi yapıyorum. Size yeterince cevap verdiğimi düşünüyorum uzatmayalım son söz hizmetlilerimizin.erlik.khan (mesaj) 02:36, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum 41 kaynak arasinda baktigimizda haberlerin cogunun, korkusuzmedya, tghtr, fikirmedya, nethabercisi, yeni cag, ozengen, mili gazete, son-dakika haber, yazete, rota haber, f5haber, haberdar gibi sitelerden alindigi, Hurriyet Milliyet gibi kaynaklarin tek maddeye 2-3 maynak eklenmesiyle oldugu gozukuyor. Kaldiki bahsettiginiz sekilde benim bir grupla baglantili olmam, sizin bir maddeyi balon gibi sisirmek icin kaynaksiz maddeleri eklemenizi mesrulastirmiyor. Kaldiki sizin sabahtandir yuruttugunuz "can siper" mucadele asil olarak sizin bahsi gecen gruba yandas oldugunuz yonunde kaniyi guclendiriyor. Dedigim gibi maddenin de tartisma sayfasina bakilirsa, bana yazdiginiz mesajlara da bakilirsa zaten "neyin ne" oldugu anlasilacaktir. Ve evet bana mesajda dediginiz gibi "sadece moderatorler ve wikipedistler sunu yapar, bunu yapamaz" olayini da burada tekrar etmediginiz icin tesekkurler. "Bu konuda son soz" elbette bu yine konuda deneyimli hizmetli arkadaslarin..--Etc\passwd (mesaj) 02:48, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, CNN Türk, Sabah Gazetesi, Star Gazetesi, Milliyet, Vatan Gazetesi, Hurriyet Gazetesi, Zaman Gazetesi, Mynet, Yeni Çağ Gazetesi, Habertürk Televizyonu, Show TV televizyonu, ATV televizyonu, Yazete, Posta Gazetesi bunlar güvenilir olmayan kaynaklar mı? Bu kaynaklardan birden çok referans var. Burasının hala sayfa silme yeri olduğunu algılayamamışsın galiba burada düzeltme yapılmıyor sayfa siliniyor. Söylediğin referansların kaldırımasını istemek yerine sayfayı silmek istemen vandalizmdir. Siyasi görüşlerini ve sempatizanlığını burada göstererek bir vikipedi makalesine zarar veriyorsun.erlik.khan (mesaj) 03:03, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Bahsettigin kaynaklar yukarida da belirttigim gibi tek maddeye birden fazla kaynak eklenmesiyle olmus, eylemlerin yuzde 70'i tarafli ve guvensiz kaynak.. Bir insan bir defa "kazara da olsa" cinayet isledikten sonra habire "cinayet isleidim" diye duyuru yapsa ve "yerel siteler" haber yapsa bu onu seri katil yapmaz. Siz tek dogruya bakarak, butun bir durumu olumluyorsunuz, oysaki buraya damgasini vuran, yaptiklari herseyin fake(sahte) oldugudur. Yukarida da belirttigimiz seyleiri habire yazarak "kirtasiyecilik" yapmanin alemi yok, tum tartismayi okur insanlar ve cevap verir "guresci" kafasiyla wikipedia tartismalari yurumez. Soyledigim referanslarin kaldirilmasi degil sorun, buradaki sorun 3 tane "guvenilir kaynak" alip 15 tane guvensiz kaynak ile "olmayan" bir hacker grubu yaratma çabanizdir. Kaldiki kaynaklarin yanlis oldugunu belirtmemize ragmen "habire" geri alarak engellediniz. Ve bunu "deneyimli uye" "uzman wikipedist" gibi kavramlarla sahsimi otekilestirerek yaptiniz. Bu tutumunuzdan ve suanki "guresci" mantiginizdan da olaya kendi ideolojinize gore baktiginiz, kesinlikle free source open source gibi kaygilarinizin açiklikla olmadigini soyleyebilirim. Siz derdinizi anlattiniz bende, fakat "bir kaygi" ile habire yazmaniz neyin telasi anlamadim. Lutfen tartismada "habire" ayni yere donup dolasmak yerine bu konuda uzman insanlara birakin karar versinler.. Iyi gunler size.--Etc\passwd (mesaj) 03:46, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Kaygı içerisinde değilim silinmeyeceğine %100 eminim. Burası bir ansiklopedi siyasi ideloji arenası değil kendinize uymayan görüşleri yok edemezsiniz. Hiçbir zaman 1 kaynağın güvenilirliği yok bahanesi ile makale komple silinmedi sizin ısrarla sildirmeye çalışmanız rahatsız olduğunuzu gösteriyor. Makalede adı geçen grubun sürtüşme yaşadığı grup olan RedHack makalesini çok değiştirmişsiniz peki o makalede bulunan "evrensel.net, sol.org,bianet" gibi güvenilir olmayan kaynaklar olmasına rağmen neden silinmeye aday göstermediniz? İşinize gelince yeterli mi oluyor? Ki bahsettiğim RedHack makalesinde verilen bilgilerin çoğu tek kaynaklı olmasına rağmen Ayyıldız Tim makelesinde verilen bilgilerin çoğunluğu 3-4 tane ayrı kaynak ile desteklenmiş bilgilerdir. Vikipedi içerisinde partizanlık ve vandalizm yapmayın lütfen. erlik.khan (mesaj) 06:17, 15 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın erlik.khan'ın da belirttiği ulusal kaynaklarda yer almış olması dolayısıyla kayda değer olduğuna inanıyorum. Google'de aratmak bile yeterli. Ayrıca gerekçenin de taraflı ve kişisel yoruma dayalı olduğunu düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 06:20, 15 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Bu makale defalarca Silme işlemine mağruz kalmış makale sürekli vandalizm'e uğradığınıda göz önüne alırsak sürekli sildirilmesi normal. Silmeye gerekçe olarak ise "Kayda değer olmayan" gösterilmiş. Google'a Ayyıldız Tim yazınca direk ulusal haber sitelerinin grup hakkındaki haberleri karşımıza çıkıyor. Bırakın ulusal haber sitelerini BBC gibi uluslararası haber sitelerine dahi konu olmuş bir grup Örnek. Grup dün 400 bin hayranlı resmi facebook sayfası üzerinden bir bildiri yayınlamış bugün bütün ulusal haber kanalları haber etmiş. Youtube'da bir çok televizyon kanalının grup ile röportajına rastlıyoruz. Bumu kayda değer olmayan kişiler? Bundan önce araştırmadan makaleyi silen yönetici arkadaşlarımı kınıyorum.erlik.khan (mesaj) 06:49, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde içeriğini dikkatle inceledim. Kayda değerlik özelliklerini taşıdığı kanaatine sahibim. İçeriğin anlam olarak menfi ya da müspet olarak algılanması onun KD olmadığı anlamına gelmez. Ansiklopediklik açısından uygun ...Eğitmenmahmut msj 12:16, 15 Haziran 2013 (UTC)

Silinsin Silinsin kaynak gösterilen sitelerin içeriği hiç okunmamış. misal işbankası hack örnek göstermek gerekirse; 3 kaynaktan 1'i (star) olaya tamamen yanlı bakıp işbankasının açıklamalarına yer vememişken diğer ikisinde (takvim ve samanyolu) bu hack olayının (muhtemelen mesnetsiz) bir idda olduğunu ve işbankasının donanımsal bir hata yüzünden sitesinin çalışmadığını belirtmişler. Akabinde diğer işlere baktığımızda serverdaki yavaşlamaları üzerlerine alınıp "hacklemek" gibi gösterdikleri aşikardır. Şuna dikkat edilmesi lazım, kaynakta adı geçip geçmediğine değil, kaynağın size ne bilgi verdiğine bakmalı.--BilgikirliliginehayirBilgikirliliginehayir (mesaj) 13:14, 15 Haziran 2013 (UTC) - VP:OY#Oyların geçerliliği Madde-4 --Garbino ileti 13:21, 15 Haziran 2013 (UTC) - VP:OY#Oyların geçerliliği Madde-4 -- erlik.khan (mesaj) 17:51, 15 Haziran 2013 (UTC)

Kalsın Kalsın burada ve şurada Mehmet İshak Telli sözcüleri imiş ve birçok tv programına katılmışlar. şu anda, burada..burada, burada ,ŞURADA, burada, burada da burada, burada, şurada, orada, burada ve son olarak şurada yer alıyor. Daha eklemediğim bir sürü de var. Kayda değerliği sağlıyor.--Boyalikus (mesaj) 15:08, 15 Haziran 2013 (UTC)

Silinsin Silinsin Sayfada yer alan bilgiler çarpıtılmış. Örneğin anonymouse'a saldırıp Anonymous'a saldırıldı yazılmış. Öte yandan maddenin taraflı insanların yazdığı çok açık. Bağlantılarımdan biliyorum ki kaynak gösterdikleri Star gazetesiyle anlaşmaları var. Facebook'da bulunansayfalarından star gazetesinin sayfasına trafik göndermektedirler. Bu sebeple bu kaynakta taraflı haber yapabilme olasılıkları var. Öte yandan şuradan Türkiye'de yaşanan son olaylara nasıl baktıklarını inceleyebilir, (konuşan bay İshak Ayyıldızdandır)konuşmalarının ne kadar asılsız ve saçma sapan olduğunu anlayabilirsiniz. Youtube a yüklediği videoda kullandıkları programın watermarkları olan hack takımını varın siz değerlendirin. Vikipedia'daki durum için de yaptıkları son yayınışuradan inceleyebilirsiniz. Facebook sayfalarında yayınladıkları bilgiler kısmının da vikiden direkt olarak alınması maddenin taraflı kişiler tarafından yazıldığı şüphesini uyandırıyor. Görmek için buraya bakabilirsiniz. Vikipedia gerçek olmayan bilgileri yayınlamamalıdır, grup ya da kişiler kendilerini üstün göstermek için açık bilgi kaynaklarını kirletmemelidir.Olaylarboylemi 20:26, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Karşıt görüşlü sempatizanlar tarafından yeni hesaplar açılıp oylamada silinsin oyu veriliyor aynı oylamayı başlatan kişi gibi bu bile makalenin ne kadar kalmaya hak ettiğini gösteriyor.erlik.khan (mesaj) 17:50, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum yukarida kendi kendine cevap vererek "kendi kendini" hakli goren sensin, kaldiki bu durum olmazsa bile dun geceden bu yana sabah aksam "sempatizanlik" yapmandan, her yazdimiz yerin altina yazmadan, moderatorlere sirin gozukmek icin "sozluk ilkelerini" hice saymandan, acaba "kolye yuzuk" olayinda nasil bir geliri var, bu maddedeki sahte referanslari onaylayarak, gelen maddelerin kaynaginin ne olduguna bile bakmadan sisirdigin grupla "ne gibi bir bagin var" diye insanin aklina gelmiyor degil.. 5 dolarlik yuzugu 170 liraya satmak buyuk pazar senide anliyoruz.--Etc\passwd (mesaj) 02:08, 16 Haziran 2013 (UTC)
Lütfen katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapınız ve kişisel saldırılardan kaçınınız. Utku Tanrıveremesaj 11:11, 16 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 08:21, 28 Haziran 2013 (UTC)

Feride (karakter)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sadece bir eserde geçen bir karakter olduğundan KD olmadığını ve Çalıkuşu maddesine aktarılması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 11:03, 16 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 11:34, 22 Haziran 2013 (UTC)

Selçuk Balcı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasına göre KD olabilmesi için Ünlü bir müzik yayım şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayımlamış olmalı. Kendisi ise sadece bir albüm yayınlamış. Hakkında yeterli sayıda bağımsız ve güvenilir kaynak da yok.--RapsarEfendim? 12:01, 16 Haziran 2013 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 11:35, 22 Haziran 2013 (UTC)

Kara Kule (dizi)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Dizi daha gelişim aşamasında olduğunda "eser" niteliği taşımıyor. imdb bilgisi Alexandre M. 15:01, 17 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin "2012 yılında başlanacak" denmiş, gördüğüm kadarıyla başlamamış :) Katılıyorum gerekçeye.--RapsarEfendim? 15:09, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddesi açıldığına göre heyecanla bekleniyor olmalı :) ama şimdilik silinmesi yerinde olur.--Abuk Sabuk 16:38, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede belirtilen dizi ortada olmadığından ve belirtilen tarih çoktan geçtiğinden silinmeli.--SAİT71 (mesaj) 16:40, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak. Utku Tanrıveremesaj 17:05, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eğitmenmahmut msj 21:46, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Supermæn (mesaj) 17:21, 18 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 08:39, 28 Haziran 2013 (UTC)

Özürlü abdesti[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olacak kadar ansiklopedik değer taşımadığını ve abdest maddesine aktarılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:04, 17 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.

Madde hakkında 43 Vikipedist görüş belirtmiş, 15 kişi maddenin kalması yönünde, 13 kişi silinmesi yönünde görüş belirtmiş, 25 oy ise geçersiz sayılmıştır. Maddenin silinmesi talebi konusunda açık bir uzlaşı oluşmamıştır. Mukaddimeileti 08:00, 5 Eylül 2013 (UTC)

Ethem Sarısülük[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hızlı silinmesi için etiketlenmiş ancak, geçmişinde bir çekişme olduğundan SAS süreci geçirmesi daha uygun olacak gibi duruyor--Garbino ileti 21:09, 17 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kalması gereklidir.
  • Kalsın Kalsın Pek çok kişi için bir simgedir.
  • Kalsın Kalsın Kid Physicist (mesaj) 06:31, 29 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Ansiklopedik değer taşıdığını şu an için düşünmüyorum. milesbroke 21:17, 17 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum tek bir olay değil bu, çok katmanlı. cinayete kurban gitmesi bir boyut, davasında devletin polisi savunması başka boyut, medyanın ölenin arkasından karalama kampanyası yapması başka bir boyut. sadece sonuncusu bile önemsiz iddialarını çürütüyor, önemsiz biri hakkında neden karalama kampanyaları yapılsın? zaten gördüğüm kadarıyla gezi maddesi içinde yer verilmesi konuşuluyor, orada yer verilecek kadar önemli ise + hakkında ayrı madde olabilecek kadar bilgi de mevcutsa pekala ayrı madde olabilir. --spAs (mesaj) 13:42, 2 Temmuz 2013 (UTC)
OTHERCRAPEXISTS'in incelenmesinde fayda var.--RapsarEfendim? 20:36, 29 Haziran 2013 (UTC)
Rapsar tarzın bana birini hatırlattı, sağol ben almiim..Bu şahsın kayda değerliği var.--Boyalikus (mesaj) 23:50, 29 Haziran 2013 (UTC)~

Yorum Yorum Kayda değerlik ölçütümüz basında çıkan haberler mi? Bir çok ölçüt var örneğin bu kişi ne yaptı? Yada öldüğünde ne etki bıraktı? Muhammed Buazizi bu kişide öldürüldüğü için vikipedi'ye eklenmiş ama ölmesi ile Yasemin Devrimi denilen olayı başlatmış.Ona bakarsanız gazetelerin 3. sayfalarında ki trafik kazasında ölen insanları da vikipedi'ye yazalım hatta eceli ile ölenler hariç herkesi buraya ekleyelim? Verilen örneklerde silinmesi gerekir. erlikkhan 00:19, 30 Haziran 2013 (UTC)

  • Peki örneğini verdiğim Furkan Doğan ve diğerleri bir devrimin başlamasına sebep mi oldular?
  • Basında ölümü ve ardından gelişen olaylar üzerine pek çok kez yazılan ve hala da gündemde yeri olan, etkisi süren bir isim ile 3.sayfa haberlerindeki trafik kazasında ölenleri karşılaştırmak mantık hatası.
  • Sarısülük Gezi Parkı protestolarındaki orantısız polis şiddetinin adeta bir özeti ve sembol ismi durumunda binlerce eylemcinin gözünde, bunu da hatırlatırım. --Vitruvian (mesaj) 00:26, 30 Haziran 2013 (UTC)
Diğer örneklerinde silinmesi gerekir lafından ne anlıyorsunuz? Furkan Doğan için hatta şunu diyebiliriz "Furkan Doğan'ın ölmesiyle İsrail devleti kuruluşundan buyana ilk defa tazminat ödemiştir". Konu yargıda olduğu için "Polis şiddeti" gibi kelimeleri kullanamazsınız. Çünkü daha verilmiş bir karar yoktur. Yasalar der ki "Suç ıspatlanana dek herkes masumdur". Ayrıca konuşmalarınızdan partizanlık yaptığınız sonucu çıkarıyorum ki buda vikipedi kurallarına aykırıdır. erlikkhan 00:56, 30 Haziran 2013 (UTC)
Son cümleni görmemişim fakat sen 'binlerce eylemcinin gözünde' lafından ne anlıyorsun onu merak ettim. Senin gözünde elbette bir orantısız polis şiddeti olmayabilir, ancak bu durumu kabul eden çok sayıda kaynak var ortada. --Vitruvian (mesaj) 01:10, 30 Haziran 2013 (UTC)
Benim gözümde diye bir olay yoktur. Vikipedi sizin gözünüzde veya benim gözümde bakmaz. Vikipedi resmi karara bakar ve dava hala devam etmekte olduğu için hiç bir kuruma ithamda bulunamazsınız. Buna ben değil vikipedi izin vermez. erlikkhan 01:14, 30 Haziran 2013 (UTC)
Benim ne dediğim gayet ortada. Göstericilerin orantısız polis şiddetin yakındıkları bilinen bir gerçek ve yazdığımı okuyan birinin verdiğim örneğin göstericilerle ilgili olduğunu rahatlıkla anlayabilmesi gerekir? Söylediklerimi sürekli bir tarafa çekmeye devam edersen soluğu şikayet sayfasında alırsın. --Vitruvian (mesaj) 01:27, 30 Haziran 2013 (UTC)
Siz beni yanlış anlamadınız galiba göstericilerin veya sizin veya benim dediğimin bir geçerliliği yok. Önemli olan yargının ne dediğidir. Lafınızı çarpıttığımı hangi lafımdan kanaat getirdiniz? Ayrıca "soluğunu şikayet sayfasında alırsın" gibi bir rahatsız edici üslup ile beni tehdit mi ediyorsunuz? Bu durum dahi şikayet ve engelleme sebebidir önce sizi sakin olmaya sonra akl-ı selim davranmaya davet ediyorum. erlikkhan 01:38, 30 Haziran 2013 (UTC)
Az yukarıdaki yazdıklarına bir bakarsan anlarsın. Ayrıca ne partizanlığı, neyin partizanlığını yapıyorum? --Vitruvian (mesaj) 02:00, 30 Haziran 2013 (UTC)
Yukarıda bir çok şey yazdım neye rahatsız olduğunuzu söylerseniz ona göre bir düzeltme yapabilirim. Fakat kullandığınız "yukarıya bak anlarsın", "soluğu şikayet sayfasında alırsın", "mantıksız" gibi üslüp beni rahatsız etmekte bu yüzden sakinleşin sonra konuşalım. Bu üslup nedeni ile partizanlık dedim çünkü üslubunuz saldırgan ve taraflı. erlikkhan 02:09, 30 Haziran 2013 (UTC)
Anladım, söyleceklerimizi her ikimiz de söyledik gibi. Diğer kullanıcıların da dahil olacağını zannediyorum. Sözü onlara bırakıyorum. --Vitruvian (mesaj) 02:18, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Daha önce Furkan Doğan için yaptığım yorumu tekrar edecek olursam,KD olmadığına ilişkin yorumlara karşılık direk yönergeyi aktarmak istiyorum:
  1. Söz konusu kişiden bağımsız olarak[1], birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız[2], yayımlanmış[3], güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.
  2. Kayda değerliğin belirlenmesinin ardından daha çok ayrıntı elde etmek için birincil kaynaklara başvurulabilir.
  3. Kişinin, kendinden bağımsız olarak yazılmış, kabul görmüş bir biyografinin konusu olması.
  4. Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.
  5. Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak
Bu kriterlerin hepsini sağlıyor. Uluslararası basında yer aldı, yaygınca tanınıyor, kendisinden bağımsız farklı fikirlerde kişi konu edilmiş. Öldüğünde ne etki bırakmış demişsiniz, bunlardan bazıları: Gaziantep'te kitap okuma eylemi yapıldı, Fındıklı Ethem Sarısülük İçin Durdu!,ana muhalefet lideri taziyede bulundu,Binlerce kişi Ethem Sarısülük için yürüdü,Taksim'de Ethem Sarısülük için gece eylemi yapıldı,bir parka adının verilmesi için imza kampanyası başlatıldı,üniversiteliler eylem yaptı bildiğim kadarıyla en son sendikalar ya iş bıraktı ya bırakacak.. Bunların hepsi kitlesel hareketler.Ayrıca karşı görüşten bayrak yakan grup içerisinde olduğuna dair yorumlar ve görüntüler yansıtılıyor...Bir ülkede bir kaos var, Gezi parkı için eylemler bir tarafta Soros konuları herkes tartışıyor ve bu olaylar sırasında polis şiddeti en fazla tartışılan konu ve bu olaylar sırasında 9 mm çapında bir kurşunla bir adam vuruluyor..Trafik kazasında ölen adamı 3 sayfa haberlerinde görürsünüz, bir kere ana haberlerde duyarsınız.. Ama her gün duymazsınız her gün görmezsiniz. Kaldı ki ben ne fiziksel ne de ruhsal olarak bu eylemlere katılmamış biri olarak bu oyu veriyorum. Ancak erlik.khan sizin bu mesajınızdaki "küçümseyici" üslubunuz VP:TBA ile çelişiyor.--Boyalikus (mesaj) 00:58, 30 Haziran 2013 (UTC)
Eylem ile Devrim kelimelerinin arasındaki farkı kavrayacak kadar bilginiz olduğunu düşünüyorum. Yumurta atmakta bir eylemdir ama ansiklopedilik değildir. Ben Furkan Doğan adlı kişinin bu şahıstan daha kayda değer olduğuna inanıyorum bu küçümseyici değil çünkü Furkan Doğan adlı kişi ölmesi ile İsrail devletine tarihinde ilk defa tazminat ödetmiştir. Fakat konumuzdaki şahısın hali hazırda devam eden bir eylemde vurulan bir vatandaşımız olduğunu ve bu durumun dünyada her gün yaşandığını belirtiyorum. Buna örnek olarak ise Suriye'de isyanda vurulan kişileri örnek gösteriyorum. Şahıs kayda değer değildir duygusal davrandığınızı düşünüyorum zorla kayda değer olmaz. erlikkhan 01:04, 30 Haziran 2013 (UTC)
:) Furkan Doğan'ın kayda değerliği için savaşmış birine duygusal mı diyorsunuz ? Hayır, VP:TBA'ya uygun davranmaya çalışıyorum. Duygusal davranan küçümseyen sizsiniz. Bu konuda da dava açıldı. Suriye'de isyan olduğunu siz söylüyorsunuz, belki başkaları iç savaş olduğunu düşünürler.. Ben de isyan ile iç savaş arasındaki farkı kavrayabilecek kadar bilginiz olduğunu sanıyorum. Şahıs bal gibi kayda değerdir. Sizin öldüğünde ne etki bıraktı demenize karşılık etkileri tek tek buraya taşıdım. Buna karşılık hiçbir yorum yapmıyorsunuz.. Kişisel görüşleriniz dışında politika bazlı ve kaynaklı konuşursanız sevinirim. Olayı da "ne olmuş yani trafik kazasında ölenden bir farkı yok" noktasına getirip kritik konularda ciddi tartışmalara yol açacak bir hale getirmezseniz memnun olurum. --Boyalikus (mesaj) 01:11, 30 Haziran 2013 (UTC)
Furkan Doğan'nın kayda değerliği için savaşmışlığım yok laflarımı çarpıtıp ortamı arzu ettiğiniz siyasi kavga alanına çevirmeyin lütfen sizi çok kızgın ve saldırgan görüyorum. Yukarıda yazdığım gibi "Verilen örneklerde silinmesi gerekir. ". Bu örneklerin içinde Furkan Doğan adlı kişide vardı. Demek istediğim verdiğiniz örnekle bu durum tam tamına birbirini karşılamıyor fakat ikiside silinmesi gereken maddeler. Rapsar adlı vikipedist arkadaşımızında verdiği vikipedi politikasına göre "Tek bir olayla anılan kişiler KD değildir". Tekrar söylüyorum "Kişi ölmesi ile bir olay başlatmamış bir olayın içinde ölmüştür.". Ayrıca "Bal gibi kayda değer" gibi üslüp kullanıp tartışmanın seviyesini düşürmeyelim. Yukarıda yazıyı okuduğumuzda kendinizi bir "Grubun tarafı gördüğünüzü" anlıyorum. Bu durum çok vahim. erlikkhan 01:31, 30 Haziran 2013 (UTC)
Ah ya çok üzülüyorum böyle olunca.. Siz değil ben savaştım Furkan Doğan'ın kayda değerliği için, silinmeye aday gösterildiğinde.. Hatta Faruk Doğan kayda değil diyenler vardı aramızda.. Geçmiş ilgili tartışmaları okursanız: şurada ve burada anlarsınız. Ethem Sarısülük politikalara göre bal gibi kayda değerdir, kayda değerlik öznel değil nesneldir. Bence de yazılanları doğru düzgün okumadan yorum yapmanız çok vahim...--Boyalikus (mesaj) 01:39, 30 Haziran 2013 (UTC)
Öncelikle yanlış anlamamdan dolayı sizden özür diliyorum. Fakat sinirli olduğunuz ve duygusal davrandığınız konusunda hala fikrim değişmedi. Furkan Doğan'da kayda değer değildir Ethem Sarusülük'te kayda değer değildir. Burası bir ansiklopedi siyasi görüşlerin arenası veyahut şehitler anıtı değil. Kişinin ölmesiyle kayda değer bir şeyler yapılması gerekir verdiğiniz tüm örnekler vikipedi dışı bağlantılar değil mi? Demek ki tüm örnekler kayda değer veya ansiklopedik değil. erlikkhan 01:50, 30 Haziran 2013 (UTC)
Kişi bir olayın içinde ölmüş ama mesele kapanmamış ve kimi gelişmeler üzerine mesele büyük yankı uyandırmıştır. Ölümün akabinde yaşanan olay, gelişme var. Taksim'de onbinlerce insan Sarısülük için toplanışı, Ethem Sarısülük'ün cenazesine polis müdahalesi başlığı taşıyan haberler de pek çok şeyi özetlemekte. Ethem Sarısülük'ü vuran polis serbestin bırakılması da toplumun gündeminde yer etti mesela. Geçelim tüm bunları, şahsın çektirdiği bir resim dolayısıyla bile gazetelerde yer alabildiğini görebilirsin.. Yani öyle anlattığın kadar basit değil mesele. --Vitruvian (mesaj) 01:53, 30 Haziran 2013 (UTC)
Yoo gayet de sakin bir biçimde bu maddeyi geliştiriyorum ama çok uykum geldi..Yukarıda dediniz ki tarihinde ilk kez İsrail tazminat ödemeye mahkum oldu, şimdi de diyorsunuz ki burası şehitler anıtı değil.. Yanlış biliyorsunuz. Örneğin size sevgili minik Pavlik Morozov'u takdim ederim. Bu minik oğlanın tek özelliği babasını otoriteye ispiklemesi ve büyük olasılıkla ailesi tarafından öldürülmesidir. Bu ispikçi oğlanda devrim şehididir, propaganda malzemesidir. Sizin mantığınızla silinecek yüzlerce madde var..Sarısülük öldü ve ardından yürüyüşler eylemler vs yapıldı yukarıda örneklerini verdim. Ha bir de burada verilen tüm kaynaklar dışarıdan sağlanıyor yani o beğenmediğiniz gazete haberleri, kitaplar dergiler vs'den.. Sonuçta kayda değerdir.--Boyalikus (mesaj) 02:05, 30 Haziran 2013 (UTC)
VP:KD sayfasını inceleyerek yorum yaparsanız fikir birliği açısından daha yararlı olur. --kibele 07:17, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin politik. Gerekli KD'lik yok. İddialarla dolu sözük veya cümlelerle; genel içerik oluşmaz. - Lubunya 16:50, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Lubunya politik olduğu gerekçesi ile maddeler silinmiyor biliyorsun.. İddia filan da yok ortada. --Boyalikus (mesaj) 19:51, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Cenaze Töreni alt başlığını okursanız; medya da dahi söyleminin titizlikle idrak edildiği bir konu hakkında Vikipedi'de polis engeli, toplanılmasına izin vermedi polis, jandarma ve polis yolu kapattı, Polis, anma yapmak isteyen insanlara müdahalede bulundu, Kalabalığa saatlerce tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. gibi sadece II gazeteye bağlı kalıp açık söylüyorum yorum yaparak içerik oluşturmaya çalışırsanız bu içerik politik hatta bi-taraflı olur. SAS adayı içerik; Türkiye Cumhuriy

eti devlet kuruluşları Valilik, polis, hükümet neznincede zaten açıkca içeriğe konu olan kasıtlı polis kurşunlu, kaynaklı ölüm olmadığı açıklanmıştır. Yani içeriğin tamamında bahsi geçen polis-E.S ilişkilendirmesinde KD'lik yoktur. Ha E.S'nin hayat öyküsü derseniz o ayrı tabi. Malum belli gazeteler E.S'nin tüm hayat öyküsü yazmıştı. - Lubunya 21:34, 1 Temmuz 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Türkiye'deki polis şiddetinin öne çıkan örneklerinden birisi. --esc2003 (mesaj) 10:24, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ethem Sarısülük artık Gezi Protestolarının sembol isimlerinden birisi olmuştur. Öldürülme şekli, davası, hakkında yapılan dezenformasyon (teröristtir vs. gibi karalama kampanyaları) gözönüne alındığında bir fenomen olmuştur. Özellikle Vikipedi'de http://tr.wikipedia.org/wiki/İnternet_Mahir gibi maddeler sorunsuzca varolabiliyorken bunun silinmeye çalışılmasının ardında ister istemaz art niyet arıyor insan... --spAs (mesaj) 13:34, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu madde silinmiyorsa Ethem Sarısülük maddesi de silinmemeli. --Fikirmsj 13:48, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Boyalıkuş'un yorumunu tekrar ederekten...GökçeYörük 13:57, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Polis şiddeti gören veya direnişin sembolü olan bir çok isim var. Bu insanların ayrı ayrı maddeli açılmalı mıdır? Rodney King, Muhammed Buazizi gibi bir olayın başlangıcı olmuş. Ethem için bu söylenebilir mi? Alexandre M. 16:58, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Yorum Yorum Medyada polis şiddeti gören başka öne çıkan protestoculardan örnek verebilir misin? Ancak vereceğin ismin de tıpkı Sarısülük gibi çeşitli nedenlerle gündeme gelmiş, kalmış olmasını istiyorum. Binlerce insan ölümünden sonra çeşitli yerlerde toplanmış olsun o kişi için, onu vuran polisin serbest bırakılması gibi toplumda tepki çeken bir nedenle tekrar anılmış olsun, çekildiği bir resmin bile basında örgüt kamplarında çekilmiş gibi gösterilerek üzerine farklı yollarla gidilmiş olsun o kişi. Kaç tane var böyle biri? Hadi olmadı bu veya benzeri bir örnek üzerinden giderek gösterebileceğin bir isim varsa onun maddesini de açalım. Varsa örneklerin? Gündemden, ülkeden son derece kopuk bir topluluğumuz var maalesef. Yukarıda verilen tek bir olayla gündeme gelen KD değildir diyen mantık için demiyorum. Verilen enteresan örneklerden bunu anlıyorum sadece. --Vitruvian (mesaj) 17:37, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Medyada yer almak, polis şiddeti, yürüyüşler, hükümet tarafından bahsedilmek. Bunları karşılayan isimlerin maddesi olmalıdır gibi bir teoriye geliyor. Saygı duyarım görüşünüze. Hepsini karşılayan Gerry Conlon örneği var, vikilerde kendi ismiyle açılmış bir maddesi yok. Alexandre M. 04:30, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Bu bir cevap değil. Birçok isim var dedin ancak isim veremiyorsun. Gerry Conlon hakkında bilgim yok, sadece Google'a adını yazıp sonuçlara baktım. Sarısülük olayı henüz yeni olmasına rağmen "Ethem Sarısülük" yazıldığı vakit 2.200.000 sonuç ile karşılaşıyorken "Gerry Conlon" için 71.700 sonuç çıkıyor. Örneğin İranlı protestocu Nida Ağa-Sultan için de bir maddeye sahibiz, Sultan'da adından çok söz ettirdiyse de, Nida Ağa Sultan adı dahi Google aramalarında 126.000 sonuç veriyor. Bence oyunuzu tekrar değerlendirin bu yazılanlar üzerine. Nida Ağa-Sultan'ın ölümü de tek bir olay. Ve daha diğerleri, niceleri... Gerçi şimdi baktım kalsın oyları ile silinsin oyları arasında fazla bir fark yok. Değerlendirmenize gerek yok yani, kafanızı yormayın daha fazla. --Vitruvian (mesaj) 07:06, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılıyorum, ek olarak o madde var bu da olsun, şu var bu da olsun mantığını anlamış değilim arkadaşlar... Madem onlarda da bir terslik görüyorsunuz, onları da silinmeye aday gösterin, tartışalım, kalsın veya silinsin densin. Ayrıca bu oylamada bazen, Vikipedi kurallarının değil "siyasi fikirlerin" öne çıktığını görebildim şahsen. Aynı şeyi benim aday gösterdiğim Taksim olaylarında medya sansürü maddesinde de yaşadım. Burası siyasi fikirlerimize göre hareket edeceğimiz bir yer olmamalı halbuki. Üzücü bir olay. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 17:24, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Silinsin Silinsinansiklopedik değil. Adının gezi parkı olayları maddesinde geçmesi yeterliYzkoc (mesaj) 01:22, 11 Temmuz 2013 (UTC)

  • Taşınsın Taşınsın Boyalikus'un KD konusunda söylediklerine katılıyorum, ancak KD olan Ethem Sarısülük değil, öldürülmesi. Bence Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi gibi bir madde açılmalı ve Ethem Sarısülük hakkındaki bilgiler orada verilmeli. Bunu 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sayfasının altında yapmak yeterli olmaz (orada da kısaca bahsedilir ve bunu yeni sayfaya bağlantı verilir); ayrı bir sayfa olması Ethem Sarısülük hakkında, ölümünden sonra pek çok (doğru/yanlış) haber çıkmış olması nedeniyle gerekli. ataka 17:48, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Ato'nun söylediği gibi de olabilir. Death of Abdulredha Buhmaid, en:Death of Ali Abdulhadi Mushaima gibi maddeler örnek alınarak Ethem Sarısülük'ün ölümü maddesi açılabilir. Category:Deaths during 2011–2012 Bahraini uprising kategorisinden hareketle de Kategori:2013 Gezi Parkı eylemleri sırasındaki ölümler kategorisi açılabilir. Ama direkt eylem maddesiyle birleştirilmesi uygun değil bence. GökçeYörük 22:16, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu doğrultuda yorum yapanlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 17:08, 13 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Talha Çakırileti 21:47, 15 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum "Tek bir olayla anılan kişiler KD değildir" nasıl bir mantıktır anlamadım. O zaman Lee Harvey Oswald maddesi de silinsin. Çünkü sadece JFK suikastıyla anılıyor. Charles Manson da silinsin, çünkü tek kayda değer tarafı birilerini cinayetlere azmettirmek, Martin Bryant da silinsin çünkü o da sadece tek bir olayla ilgili olarak tanınıyor. Bu gibi bir sürü kişinin, hem de birçoğu insanlık dışı suçlar işlemiş olmaktan başka meziyeti olmayan tiplerin biyografilerinin var olmasına itiraz edilmediği vikipedi'de bu maddenin silinmesinin talep edilmesi biraz saçma olmuş diye düşünüyorum. xoox (mesaj) 20:34, 4 Ağustos 2013 (UTC)(mesaj) 20:02, 4 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Myxomatosis 10:51, 24 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yer'i birkaç kez ziyaret etmiş olmam bir yana, bu madde'nin silnmesi durumu'nda Deniz Gezmiş ve Erdal Eren'in de silinmesini istiyorum. Yoksa Vikipedi'de sansür'e yer verilmemeli! OnurT 14:39, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Yorum Yorum ve Metin Lokumcu ile ilgili bir madde'nin açılmaması? OnurT 21:19, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Neyse, an itibari ile Lokumcu'nun maddesi'ni kaynak bir link ile vermiş bulunmaktayım, gereğini yapmak size kalmış
Ayrıca, 1,5 aydır tartışılan bu konu artık nihai bir sonuca varmalı! OnurT 15:13, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Hannover, Almanya
  • Yorum Yorum Nasıl bir üsluptur bu yahu? Yukarıda bir zat-ı muhterem bu sayfaya tahammül edememek bir insanlık suçudur gafletinde bulunmuş, velev ki tahammül eedemiyorum o halde insanlık suçu işlemiş bir cani mi oluyorum? - Lubunya 13:19, 2 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben de bu 150 değişiklik kuralının farkında olmadan geçersiz oy vermiş kullanıcılarındanım. Ne kadar ilginçtir ki bir sürü geçersiz "kalsın" oyu varken geçersiz silinsin oy sayısı sıfır! Bu ve bazı diğer WP politikalarının ne kadar adilane olduğu da ayrı bir tartışma konusu olabilir. Şuna dikkat çekmek isterim ki Vikipedi, Galileo'nun zamanında var olmuş olsa adamın herhalde her katkısı dünyanın evreni merkezi olduğunu sanan editörlerce WP:NOR veya WP:NPOV kapsamında geri alınır ve hatta belki de çok geçmeden banlenirdi kendisi. :) xoox (mesaj) 21:07, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Yorum Yorum Sayın Xoox. Galile'nin yazdıklarının geri çevrileceği ve ısrarcı olursa engelleneceği konusunda haklısınız, ancak Galile'nin katkıları taraflı değil, özgün araştırma olduğu için kabul edilmezdi. Vikipedi'de amaç insanlığın bilgi birikimini kaydetmek ve aktarmak, bilgi üretmek ve bunu paylaşmak değil. Bu, VP:OY ve diğer WP politikalarının hepsi tartışmaya açık; kaygılarınızı ve önerilerinizi ilgili politikanın tartışma sayfasında ve/veya Köy Çeşmesi'nde dile getirebilirsiniz. Takdir edersiniz ki hepimizin az çok kabul ettiği bazı kurallar olmazsa birlikte çalışamayız. Beğenmediğiniz kurallar olabilir, bu durumda kuralları değiştirmek yönünde çaba göstermenizi tavsiye edeceğim. Bir noktayı açıklığa kavuşturmak istiyorum: Bu sayfa silinirse ve bu geçersiz olan onlarca oya karşı yapılırsa, aradan bir süre geçtikten sonra böyle bir madde tekrardan açılabilir ve bu sefer daha önce oyları geçersiz sayılan kişilerin oyları geçerli hale gelmiş olabilir. Fikir birliği zamanla değişebilir. Acelemiz yok, gazete değil, bir ansiklopedi üzerinde çalışıyoruz. ataka 07:04, 5 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu maddenin kayda değer olmadığını düşünenler nasıl yalıtılmış bir çevrede varlıklarını sürdürüyorlar acaba? Türkiye'de [18] [19] ve yurtdışında yayınlanmış [20] [21][22] [23] onlarca haber, bahsedilen kişinin televizyonlarda defalarca adının geçmesi, yaşanan hukuk süreci ve olaylarla paralelliği eylemlerle ilgiliyken aksini iddia etmek siyasi yakınlıktan başka bir şey değildir. Google aramalarında 1.600.000 sonuç ve 300'e yakın haber bu maddenin kayda değer olması için yeterlidir. Αλβαι Χαρδαλ t 16:13, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Üstte verilen Rodney King, Nida Ağa-Sultan'ın ölümü, Sacco ve Vanzetti gibi maddeler güzel örnekler. Madde yeniden yazılarak "Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi" şeklinde düzenlenebilir, kişi yerine olay odaklı hale getirilebilir. Kişi de, olay da kayda değerdir. --Khutuckmsj 14:38, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Biraz daha beklenmeli diye düşünüyorum. Maddenin adının Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi olarak değiştirilmesine de hayır demem. --Emyilmesaj 14:52, 21 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın per Khutuck Coriolis (mesaj) 23:22, 24 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Ben de kişinin de olayın da kayda değer olduğunu düşünüyorum. İsim ve içerik konusunda geliştirmeler yapılabilir. Kolay gelsisn, EmreDuran 14:10, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Geçersiz oylar[kaynağı değiştir]

VP:OY kriterlerince bir takım oylar geçersizdir, üstlerini çizmek çirkin görüntü oluşturacağı için bu başlık altında listeliyorum. --bermanya 20:16, 4 Ağustos 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Ankaranın direniş simgesinin vikipediada yer kaplayıcı bir unsur olarak görmüyorum. o tüm türkiyeyi temsil eden kişilerden biri. Bu imzasız yazı 178.233.177.123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Gezi Parkı ile başlayan süreçte yaşananları anlatırken, bahsedilmesi gereken kişilerden biridir.Yalpa (Mesaj | Katkılar)
  • Kalsın Kalsın Bu bilginin ansiklopedik değerinin oladığını düşünen ve silinmesini destekleyenlere ; arkadaşlar, dünya üzerinde hukuk devleti olarak anayasaya dayanan kanunlara alenen ve isteyerek karşı gelinmesi özel bir durumdur, bir skandaldır. Bundan 60 yıl sonra da zamanın hukukçularının bu yaptığı ayıbı herkesin görmesi hakkıdır ve gereklidir. Ölmesi bir olay başlatmamıştır diyenlere ; 25.05.2013- 19.00 itibariyle - Adana, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, İzmir, Hatay, Kocaeli, Moskova ve İstanbul'un 3 farklı yerinde binlerce insan Ethem Sarısülük'e yapılan haksızlığa karşı ayaklanmıştır. " bu ölen arkadaşımızı pek çok kişinin unutacağını ve maddenin çöp olacağını düşünmem sebebi ile silinmelidir diyorum." demiş bir arkadaşımız da. Taraflı biri olduğu her halinden belli olan bu arkadaşın fikirlerinin görmezden gelinmesini talep ediyorum. Çünkü taraflı biri olarak tarafsız yazmaya çalışan "ben" ve benim gibi milyonlarca arkadaşım şundan emindir ki Ethem Sarısülük hiçbir zaman unutulmayacaktır. Tıpkı 80sonrası katledilen diğer bireyler gibi "bazıları" unutacak, bizler ise onları asla rafa kaldırmayacağız. Çünkü geçmişinizi unutursanız ve ondan ders almazsanız, bir geleceğiniz olamaz. Saygılar. Bu kalmalı. Bu imzasız yazı 94.121.252.82 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Kaydadeğer olduğu belirsiz ama yinede sonuçta toplumun hak arama adına mücadelesini gösteren önemli sayılacak Taksim Gezi parkı olaylarının başaktörlerinden ve ilk kurbanı olduğunu düşünürsek yer almasında sakınca yok...Bu imzasız yazı 213.153.240.82 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Gezi Olaylarının boyutunu kavrayabilmek için bu sayfa kaldırılmamalıdır. Tarih her şekilde kayda geçmelidir. Bu, olaylarda hayatını kaybeden polis memuru için de geçerlidir. (...). Kullanıcı: Amandla
  • Kalsın Kalsın Mehmet Ali Erbil'in, Serdar Ortaç'ın biyografisinin yer hak ettiği bir platformda Ethem kardeşimizin biyografisi kesinlikle olmalıdır. --Cpostalli (mesaj) 13:10, 16 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ethem Sarısülük ve diğer direniş şehitleri, Türkiye tarihine geçebilecek olan Gezi Parkı Protestoları'nın bir şehidi olaraktan ansiklopedide yer hak etmektedir. mksubzero
  • Kalsın Kalsın Boyalikus'un yorumunu tekrarlayarak... Ethem Yoldas Ölümsüzdür (mesaj) 02:32, 15 Temmuz 2013 (UTC)Ethem Yoldas Ölümsüzdür
  • Kalsın Kalsın Taksiz Gezi parkı olayları sırasında ölen Sarısülük direnişin öncüsü oldu, kalması gerekli...--Arap Celal (mesaj) 07:47, 5 Temmuz 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı, en az 2 aylık üye ve 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. Utku Tanrıveremesaj 20:36, 5 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın --Xoox (mesaj) 00:12, 19 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkiye siyasi tarihinin en önemli olaylarından biri içinde polis şiddeti ile ölmüş ve ölümü ile büyük infial yaratmış ve bu anlamda ansiklopedik değer taşıyor. --Aadagger (mesaj) 15:11, 26 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Turk-Araneophilus (mesaj) 09:16, 31 Temmuz 2013 (UTC) Bak! (Benno Ohnesorg) --Turk-Araneophilus (mesaj) 09:28, 31 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsar'ın gösterdiği "Tek bir olayla anılan kişiler KD değildir" sayfasında "tek bir olayla anılan kişiler KD değildir" diye bir madde bulunmamaktadır. Düzgün okuduğunda, kriterlere göre bu kişinin kalması uygun olduğu görülecektir. Belki, ataka'nın dediği gibi kişi ismi değil de olay ismi altına taşınabilir ("Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi" gibi). intermsofme 11:18, 3 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Muhabir Hatıraları yaşamalıdır. Bu sayfaya tahammül edememek insanlık için bir utanç kaynağıdır.
  • Kalsın Kalsın aşırı sert yapılan müdahalenin kurbanıdır, unutulmayacak. Bu imzasız yazı turnike (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (VP:OY nedeniyle geçersiz oy. --kibele 07:13, 1 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Bu kayıt silinecekse [24] sayfası da silinmelidir. Ethem Sarısülük bir halk hareketin ilk kurbanlarındandır. Ölümü sembolleşmiştir. Halka mal olmuştur. Halkı ortak bir paydada toplamıştır. Bu sebeple gelecek kuşakların bu hareketin oluşumunu öğrenmesi ve anlaması açısından bu kişinin bilgilerinin kalması mühimdir. Bu imzasız yazı 78.191.15.33 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın ----Mert Taşkın ileti 16:07, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tarihe dair önemli bir kişilik değil bence. sayfa silinmeli ama olayla ilgili tıp ki filistin'e yardım etmek için giden geminin deniz olayı gibi gibi bir sayfa açılırsa aynı şekilde hayatnı kaybedenlerin de isimleri o sayfaya yazılabilir. benim görüşüm budur. ayrıca o zaman bence vikipedi'de her olayla ilgili ölenlerin başlığı açılsaydı sayfadan geçilmezdi! filistin olayı ve bu olayla ilgili güzel ve sade 1 başlık açılırsa ölen ve olaylarla ilgili bilgiler oraya eklenebilir Kulak44 (mesaj) 19;15 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Halkın özgürlük mücadelesinde sembolleşmiş dünya basınında yer almış bir özgürlük mücadelecisi vikipedia'da yer almıyacakda nerede yer alacak. (Kullanıcı mesaj:Sencer Sarı) 14:24, 20 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın KalsınDemokratik bir hukuk devletinde yok yere polis cinayetine kurban gitmiş, üzerine yine bir hukuk cinayetiyle katili tutuksuz yargılamaya tabi tutulmuş, ölümünün arkasından birçok şehirde binlerce insan meydanlara dökülmüş ve yine çeşitli eylemler doğmasına neden olmuştur.Bu imzasız yazı Einekleinenachtmusic (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin --Çakırmsj 01:11, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Bence isminin gezi olaylarına ilişkin maddede geçmesi yeterli. İçerik zaten haber tadında, politize edilmeye çok açık. Ayrıca toplumsal olaylarda ölen herkes için bir madde açıldığını düşünürsek durumu hayal edin diyorum. Aditdigo (mesaj) 11:08, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkiye siyasal tarihini derinden etkileyen bir olayın arkasından hayatını kaybetmiş gencimizdir. Bir çok insan için bir anlam ifade etmiyor ama bizim çocuklarımız için gelecekte çok anlam ifade edecektir. Kesinlikle kalmalı gelecek kuşaklar ülkenin hangi aşamalardan geçtiğini görmelidir. Eyilmaz34 (mesaj) 14:06, 22 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi olarak madde adı değiştirilebilir. 2013 Gezi olaylarında Ali İsmail Korkmaz ile birlikte yaşanan önemli olaylardan biridir.Ahmet Gürsakal (mesaj) 17:46, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 10:21, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Nasır Menzuri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Adının Azeri ve Fars alfabeleriyle yazılmış şekillerine göre arama sonuçları yukarıda. Yeterli sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Metne göre de kendisini ansiklopedik yapabilecek bir nokta göremedim. Burası kaynak olarak gösterilmiş mesela, ama ben kendisiyle ilgili bir şeye rastlayamadım. Dipnot olarak belirtmek gerekirse bu madde, aynı kullanıcı tarafından, hemen hemen aynı zamanda İngilizce, Azerice, Farsça ve Türkçe Vikipedilerde açılmış ki bu da bende (iyi niyet de varsayarak) çeşitli Vikipedilerde açarak bu şahsın kayda değer olduğunun ispatlanması izlenimini verdi.--RapsarEfendim? 16:21, 19 Haziran 2013 (UTC)

  • Tarafsız Tarafsız tarihi konulara özel ilgisi olan, Üniversite kütüphaneleriyle içli dışlı olan veya bir tarihçinin bu konu üzerinde ayrı bir kaynaklı görüşü olması kanaatindeyim. - Lubunya 16:56, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişi KD'dir. Azerbaycanda bilindik bir yazardır. erlikkhan 15:52, 13 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Raspar adlı kulanıcı sizin yazızı mesajınızı okudum ve verdiğiniz bağlantıları tıkladım sonuç tam siz dediğinizin tersiydi Farsçasında 2017 sonuç vardı ve Fasça ve İgilizce bildiğim için (galiba siz bilmiyoursunuz) kaynaklar gayet değerlidi. ve araştırmalarımda bu yazarın 3-4 dil bildiğini keşf ettim. Türkçe(Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi) İngilizce Farsça ve Rusça bun nedenle her 3-4 dilde de vikipedide bulunması gayet normaldir. sadece sizin neden bu sayfayı neden aday göstermenizi anlayamadım sayın Raspar. eger nedenini Farsça İngilizce ve Rusça yazsanız mutlu olurum. yoksa ben kalma nedenlerini dediğim uç dilde yazacağam.(Abasi505 (mesaj) 13:08, 28 Temmuz 2013 (UTC))(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, kullanıcı oylama başlangıç tarihi itibariyle en az 2 aylık üye ve 150 değişikliğe sahip olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Théoden ileti 12:24, 16 Ağustos 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsınsayın raspar kullanıcısı benım kullanıcı ismim kraspar ne kadar yakın şsşmler değşl mi. sanal ve gerçek dünyayı kıyaslarsak hangısı ve nakadar büyük olur ben bilmem. ama herıkısınde 30milyon güney Azerbaycan Türklerinin bir yazarına bir sayfa yer bulunur. ama nedense sen bu sanal alem de bu bir sayfayı yazarımızın ismini Farsça Azerbaycan Türkçesi ile İnglizce araştırıb ve kenince kıyaslayacak kadar fazla buluyorsun. bu ne kin bu ne nefrettir ki sana musallat olmuş bıraz gevşe bıraz rahatla bizler bu sayfanın buradan kaldırılmasına izin verecek kadar küçülmemişiz.(Kraspar (mesaj) 14:27, 31 Temmuz 2013 (UTC))(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, kullanıcı oylama başlangıç tarihi itibariyle en az 2 aylık üye ve 150 değişikliğe sahip olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Théoden ileti 12:24, 16 Ağustos 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın --Çakırmsj 01:11, 16 Ağustos 2013 (UTC)(VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, kullanıcı oylama başlangıç tarihinde henüz 2 aylık üye olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. --Théoden ileti 12:24, 16 Ağustos 2013 (UTC))

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibele 22:10, 22 Haziran 2013 (UTC)

Timeo hominem unius libri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde Kullanıcı:Ahmed Han tarafından hızlı silinmesi için işaretlenmiş. Tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Bence kalmalı.--Mukaddimeileti 08:14, 21 Haziran 2013 (UTC)

  1. Kalsın Kalsın Gerçi yukarda belirttim ama oy olarak da belirteyim. Birçok dilde olan bir madde ve bazı sözlerle ilgili özel maddeler açılabilir. Mukaddimeileti 08:21, 21 Haziran 2013 (UTC)
  2. Kalsın Kalsın Silinmesi için bir neden göremiyorum açıkçası. --Mskyrider ileti 08:35, 21 Haziran 2013 (UTC)
  3. Hızlı kalsın Hatalı işaretleme yapılmışsa eğer şablonun kaldırılması lazım, SAS gerekli değil bu tip durumlarda.--RapsarEfendim? 09:04, 21 Haziran 2013 (UTC)
  4. Hızlı kalsın--i.e.msj 09:24, 21 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 15:37, 27 Haziran 2013 (UTC)

Rita Ay[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hakkında yeterli sayıda bağımsız ve güvenilir kaynağa rastlayamadım. Tek bir albüm çıkardığı yazılı maddede; ancak ilgili kayda değerlik kriterlerimize göre KD olması için Ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olmalı.--RapsarEfendim? 11:29, 22 Haziran 2013 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 15:02, 25 Haziran 2013 (UTC)

ARP Otomobil Aksesuar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

hızlı silindi, yeniden açıldı. burada değerlendirilsin.--kibele 22:07, 23 Haziran 2013 (UTC)

  • Şirket Kocaeli Ticaret odasına kayıtlı. ARP Otomobil Aksesuar Türkiye'nin en hızlı büyüyen 25. şirketi. Bu arada dikkatinizi çekme isterim domain uzantısı arp.com.tr (.tr) sTicari bir amaçla internette yeralmak isteyen özel ve tüzel kişiliklere tahsis edilen alt-alan adlarıdır.

Bu alan adı Marka Tescil belgesi ile alınıyor. www.arp.com.tr --İslamgurbanov (mesaj) 22:21, 23 Haziran 2013 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

8 Vikipedist kalması, 5 Vikipedist ise silinmesi yönünde görüş belirtmiş, 1 oy ise geçersiz sayılmış. Bu arada kullanıcı sayfasında da önemli değişiklikler yapılmış olduğu için kalması yönünde karar verilmiştir. Mukaddimeileti 08:15, 5 Eylül 2013 (UTC)

Kullanıcı:Lubunya[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kullanıcı sayfası Vikipedi:Kullanıcı sayfası yönergesinde belirtilen kurallara uygun olmadığı belirtilmiş, Vikipedi ile ilgili olmayan fikirlerin yoğun olarak bulunduğu görülmektedir. Çeşitli şikâyetlere konu olan sayfa için kullanıcıya düzeltme ricasında bulundum. Mesaj sayfasında bulunan kısmı düzeltti, ancak kullanıcı sayfasında bulunan kısımların uygun olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu konuda topluluğun görüşüne başvurmak için bu sayfayı açtım.Mskyrider ileti 14:18, 25 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın' İngilizce Vikipedi'de veya diğer int-vikilerde kullanıcı sayfalarında olmayan kullanıcı sayfası homofobisini ne yazıkki Türkçe Vikipedi'de bulmak mümkün. İslam, Atatürk, Türkiye, Ermenistan, Kürdistan lehine açık-politik reklam veya davranış ilkesini yansıtan sayfalar her nedense ikaz dahi edilmemiş durumda! Her nedense iş; defalarca kez vandal saldırıya uğrayan şahsım veya şahsım gibi eşcinsellere geldiğinde bazı hizmetlilerin çok açık bir dille söylüyorum; homofobik tavrını politikalara atıfla ortaya koyması gerçekten unutulmaması gereken ve tarihin unutmayacağı bir ayrımıcılık, önyargı ve öntutum gerçeği olup; reklam, benzetme, cinselliğini öne çıkarma, politik, politik-ihlal gibi mantık dışı ithamlarla bu; öznellikte yatan homofobik tavrı Vikipedi topluluğunda nesnelleştirmektir ve bu açık ayrımcılık-dışlama girişimdir.

Yine; hakkımda defalarca kez şikayet başvurusu yapılmış, yine defalarca kez haklanmışım ve yine nefret girişimi olan onlarca kullanıcı sayfama benlik haddini ve ahlak sınırını aşan hakaretler yazmış, sayfam tarafımın isteği doğrultusunda 4-5 kez hızlı sil ile temizlenmiş, yine oylama ve tartışmalarda her kullanıcı gibi olan düşünce hakkım dışlanmış, soyutlaştırılmış ve farklı olarak önyargıyla ithamlara maruz bırakılmıştır.

* Kullanıcı sayfamda olan içeriklerin hiçbiri kafaya göre veya dernek gibi savunma faaliyeti girişiminde bulunmak olmayıp her biri belki hiçbir kullanıcı sayfasında olmayacak şekilde teker teker kaynaklandırılmıştır. --— Lubunya. —-- 14:41, 25 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Buradaki 4. maddeye göre. -- Supermæn (mesaj) 14:53, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Çok bariz politika ihlalleri var, bu ihlalleri dile getiren herkes homofobik olarak niteleniyor ve artık bu durum benim canımı sıkıyor. Hayır efendim, sizin vücudunuz ve yaptıklarınız benim "umurumda değil".--RapsarEfendim? 15:49, 25 Haziran 2013 (UTC)
(...) Rapsar, zaten homofobik tutumun her konumda belli Lut, Pedofoli, KS'm... --— Lubunya. —-- 16:14, 25 Haziran 2013 (UTC)
Artık VP:KSY politikası hiçe sayılmasın.--RapsarEfendim? 16:24, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • O halde üslup hatırlatmasını yapmama gerek yok kanaatimce. --— Lubunya. —-- 17:27, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Politikalar silinmesi gerektiğine işaret ediyor. Peşinen söyleyeyim eğer homofobi olsaydım 30 haziran'daki yürüyüşe katılmayı şimdiden düşünmezdim. --Fikir Mühendisi (mesaj) 16:58, 25 Haziran 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın Lubunya'ya sonradan hak verdim. Yazıları sayfadan çıkartmak büyük bir haksızlık olacaktı, bu nedenle fikrim değişmiştir.--Fikirmsj 15:32, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kimse kusura bakmasın ama burada politika söylemi yapan, yok şu yok bu diyen sizler her nedense görmüyorsunuz veya görmek istemediğiniz yüzlercesi; Ermenistan ihali yapan şahsı, İslamhobi ırkçılığı yapan yine şahsı, başka bir şahsı... - Lubunya 17:43, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcının sayfasında nefret söylemi veya Vikipedi'deki çalışmaları aksatacak seviyede polemiğe sebep olacak bir içerik yok. Sayfadaki içeriğin herkesin kendini ifade etme hakkı çerçevesinde olduğunu düşünüyorum. Sonuçta her vikipedist bir birey. Herkes X olsun,ya da X'ler öldürülsün şeklinde bir yaklaşım yok.--Alperen (mesaj) 17:55, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Vikipedi propanganda-eylem yeri mi? Tabi ki hayır! Ayrıca bu kullanıcı saldırıda da bulunuyor. Nefret söylemleri ile haddini aşıyor. J.M.P Jumpeax ye yaz
Yorum Yorum http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Jumpeax&diff=13464504&oldid=13417689 Görüşlerinizle uymayan bir propoganda olunca mı karşı oluyoruz? --Veryaz bana 02:39, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Nicedir; şahsımı geçmişte hedef alan geride hakaretler ettiği için defalarca kez engellenmiş Aguzer adlı (...) yukarıdaki şahısla birlikte geride şahsımla çok açık bir diller söylüyorum; sadece homofobik fikri ve düşüncesi hususunda tartışma yaşamış ve maksadı bu olmuş herkes burada. Bu tablo gerçekten; şahsım adına da çok açık bir dille söylüyorum tarihi bir SAS adaylığı. Eğer yukarıda (Polemik kabul edilebilecek kişisel yorum ve söylemler, örneğin Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirler) hususunda ihlal yaptığımı düşünen kişiler bakacak olurlarsa 2009'dan bu yana sayfam hep aynı ihlalde. Peki soruyorum; ne oldudada 2009'dan bu yana bu homofobik tavır köklü olarak yerleşti? (...) Aguzer, Eğitmen Mahmut, Rapsar, Süperman, Jumpeax adlı şahıslar her anlamda (katkı, tartışma sayfaları, şablon, kullanıcı sayfam, projeler vs vs.) birebir şahsımı hedef? Sorulması gereken sorulara layık bir SAS bence bu. - Lubunya 07:49, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yukarıda örneği verilen 4. maddede "Polemik kabul edilebilecek yorumlardan" bahsediliyor. Benim için kullanıcının sayfasında polemiğe neden olabilecek herhangi bir şey bulunmuyor. Başkaları için tartışmaya kapı açıyorsa bu onların sorunudur. Kendi hesabıma kalsın diyorum. --Vitruvian (mesaj) 19:59, 26 Haziran 2013 (UTC)
Peki Vikipedi ile ilgisi olmayan yoğun konuşma veya tartışmalar, Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller hakkında ne düşünüyorsun?--RapsarEfendim? 21:29, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Diğer bazı kullanıcıların da kullanıcı sayfası verilen örnekler temel alındığında sorunlu gözüküyor. "Vikipedi ile ilgisiz fikirler" ve "ilgisi olmayan yoğun konuşma" demişken, kişisel bilgi veren tek bir babil kutusu bile Vikipedi ile alakası olmayan önemli ve derin bir fikri anlatabiliyor olabilir bir insanın algılayışına bağlı olarak. Dolayısıyla yoğunluk sadece uzun bir yazı ile kısıtlı bir mesele değildir gözümde. Babil kutularının bazıları dahi tartışmaya açık olması gerekebilir; ancak göreceli olduğu için kimileri için uygundur, kimileri içinse uygun değil. Benim için mevzubahis sayfanın hiçbir sorunu yok. Bir de şayet bu konu çok önemliyse aynı tutumun sadece Lubunya için değil, diğer kullanıcılar için de uygulamaya koyulması gerekmez mi diye de düşünüyor insan doğal olarak. Kısaca (bence) kim ne yazarsa yazsın gündemlik bir duruma getirilmemeli kullanıcı sayfaları. --Vitruvian (mesaj) 22:45, 26 Haziran 2013 (UTC)
Ben bu cevapları anlayamıyorum işte. Neden şuradakine bir şey denmiyor da buna deniyor gibi bir şeyi Vikipedi mantığıyla bağdaştıramıyorum. O zaman hiçbir maddeyi silinmeye aday göstermeyelim, falanca neden gösterilmedi demesinler diye. Bu SAS, emsal teşkil edecek. Bir hizmetli sorun görmüş ve buraya taşımış konuyu. Politika ortada: Vikipedi ile alakasız içerik bulunamaz. Bunların Vikipedi ile alakası var mıdır? Yok. Daha neyini tartışıyoruz burada? O politikalar, bir düzen oluşturmak için var. Uyulmayacaksa kaldıralım onları.--RapsarEfendim? 07:03, 27 Haziran 2013 (UTC)
İki seçenek. Vikipedi ile alakasız babil kutularını da belirleyelim, silelim. Hatta dil ile ilgili olmayan ve bazı kutular hariç çoğu babil kutusu silinecek potansiyele sahip diyenler de çıkacaktır, normal karşılanabilir bu mantıkla. Ya da en doğrusu kullanıcıların dilediğini yapmasını engelleyen (bana kalırsa) gereksiz bu politikaları tekrar gözden geçirmek. Caracas adlı kullanıcının aldığı bir engelde kullanıcı sayfasına koyduğu bir-iki resim de örnek gösterilerek "uygunsuz içerik" denilip engellenmiş. Engelin diğer gerekçesi ise doğru ve haliyle engellendi, ancak kullanıcı sayfasına koyduğu resimlerdeki problemi anlamakta güçlük çektiğimi söyleyebilirim. Kime göre, neye göre uygunsuz içerik onu anlayamadım. Koyduğu resimler ve resmin altında verilen toplumsal bilgi değil, ama engel nedenlerinden birinin malum resimlerden kaynaklanması yanlış. --Vitruvian (mesaj) 09:35, 27 Haziran 2013 (UTC)
yanlış bilgilendirme olmasın. caracas, kullanıcı sayfası nedeniyle engellenmedi. engelleme nedeni ve bağlantılar şuradan incelenebilir. engelleyen hizmetlinin mesajı da şurada. --kibele 17:46, 28 Haziran 2013 (UTC)
"ve kullanıcı sayfanızdaki uygunsuz içerik sebebiyle" yazan kısma takılmıştım aslında. Gene de yukarıda meselenin sadece bir tarafına değinince ister istemez yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek bir şey yazmış oldum. Düzeltiyorum şimdi onu. --Vitruvian (mesaj) 21:37, 28 Haziran 2013 (UTC)
teşekkürler.. --kibele 10:36, 29 Haziran 2013 (UTC)
Ben zaten bunun için bir başlangıç yaptım ve burada bazılarını silinmeye aday gösterdim. Engel bence de yanlış, zaten politikalarda da böyle bir şey yer almıyor gördüğüm kadarıyla. Ama politikalara uymayıp, bu kullanıcı sayfasını silmeyeceksek politika oluşturmanın bir anlamı yok. Süs diye kalmasınlar orada.--RapsarEfendim? 08:24, 28 Haziran 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 08:24, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Pedofili ile alakalı bu şablonunun silinmeye aday olduğu sayfayı bakınca bir de yukarıda Lubunya tarafından ifade edilen, Rapsar'ı homofobik tavırlar içersinde olduğunu iddia ettiği yazısını hatırladım. Ortada öyle bir şey göremedim açıkçası. Bariz kişisel saldırı gibi gözüktü bana. --Vitruvian (mesaj) 21:47, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Kullanıcı sayfasında siyasi manifesto yayınlamak vikipedi politika ihlalidir. erlik.khan (mesaj) 22:15, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikipedi topluluğu olarak biraz hoşgörülü olmalıyız diye düşümüyorum. Türk Ceza Kanunu'nda suç sayılan bir eylemin propagandasına rastlayamadım kullanıcı sayfasında. Sayfadaki yazıların çoğu eşcinsellik, Türkiye'de LGBT hakları gibi maddelerde yer alabilecek nitelikte. Bir tek sağ üst köşedeki kaba cümle ve Kullanıcı:Lubunya/K sayfasının altındaki telifli resim kullanıcı tarafından iyi niyet göstergesi olarak kaldırılırsa sorun yok bence. Yukarıdaki yorumlarda da genellikle politikaya aykırı olduğu gerekçesiyle silinmesi istenmiş. Şu cümleler de politikadan: Vikipedi topluluğu hoşgörülüdür ve müdavimlerin bu yönergeleri farklı yorumlarla uygulamalarına da müsaade eder. Özellikle, düzenli ve kaliteli katkılarıyla tanınan Vikipedistlerin sosyal amaçlı çalışmalarına gündem dışı olsalar da müsaade edilebilir.--B.S.R.F. 💬 05:16, 27 Haziran 2013 (UTC)
Türk Ceza Kanunu? Vikipedi Türkiye değil burası, "Türkçe" Vikipedi. Kanunlarla değil, politikalarla idare ediliyor.--RapsarEfendim? 08:24, 28 Haziran 2013 (UTC)
TCK'ye aykırı olsa (bölücü faaliyet, terörizm vb.) karşı oyu verirdim. TCK'ye atıf yapmam bu yüzden. Politikaya da aykırı olmadığını düşünüyorum ve politikadan iki cümleye yorumumda da yer verdim. Sırf politikaya aykırı olduğunu düşündüğün için karşı çıkıyorsan ve vicdanen rahatsızsan politikaları değiştirebiliriz.--B.S.R.F. 💬 08:43, 29 Haziran 2013 (UTC)
Dediğim gibi buranın TCK veya başka bir yasal sistemle alakası yok. Burası "Türkiye"yi değil "Türkçe"yi temsilen kurulan bir Vikipedi. Ana dili İngilizce olan onlarca ülke var, hangisinin yasal sistemine göre yönetilecek orası? Tabii ki de hiçbirininkine göre :) Çünkü İngilizce Vikipedi orası, ABD, İngiltere, Zimbabve Vikipedisi değil. Ek olarak "bölücü" kısmına neden bu kadar takıldın anlayamadım, çünkü esas vurgulanması gereken politikanın o maddesi değil, diğer maddeleri.--RapsarEfendim? 09:55, 29 Haziran 2013 (UTC)
İkidir yazıyorsun burası "Türkiye"yi değil "Türkçe"yi temsil ediyor diye. Herhâlde bunun ayrımını yapabilecek durumdayım. İngilizce ile Türkçe'yi kıyaslaman da çok mantıklı değil. Türkçe sadece Türkiye ve Kıbrıs'ta resmî dil, İngilizce ise onlarca ülkede resmî dil ve dünyada en çok konuşulan yabancı dil. Ayrıca şuraya bakarsan ülkelerin yasalarının Vikipedi'nin kayıtsız kaldığı bir durum olmadığını görürsün. TCK örneğini vermemin nedeni bu kullanıcı sayfası meselesinin çok abartıldığını düşünmem. Çok takılmaya gerek yok bu TCK'ye. Hizmetliler de her oyu değerlendirebilecek yetideler diye düşünüyorum. Bizim bu tartışmaları yapmamız gereksiz. Ben oyumu verdim, sen oyunu verdin, bitti.--B.S.R.F. 💬 10:47, 29 Haziran 2013 (UTC)
Aday gösteren zaten hizmetli ;)--RapsarEfendim? 11:05, 29 Haziran 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın BSRF açıklamış benim için de.--Veryaz bana 02:06, 28 Haziran 2013 (UTC)
Hızlı silinsin --Baba92 (mesaj) 06:47, 28 Haziran 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı, en az 2 aylık üye ve 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. - Lubunya 12:16, 27 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Beğenmek zorunlu değil ama hoşgörü zorunlu olmalı. Aditdigo (mesaj) 07:04, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Lubunya, neden kendisiyle ilgili bir sorun olduğunda sizler homofobiksiniz diyor anlayamıyorum, ben de sayfanın silinmesi gerektiğini düşünüyorum ancak bu düşüncemin homofobi olduğunu savunmamalı ve savunamaz. Homofobi olsaydım zaten kullanıcı sayfamda homofobi karşıtı şablonu kullanmazdım. Yapılan, çok açık olarak kişisel saldırı'ya girer. Tartışmalarda biraz daha sakin olmasını diliyorum. --Fikir Mühendisi (mesaj) 11:31, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın diyenlerden ricam, bu sayfanın ilgili politikadaki ilgili maddelere uygun olduğunu "destekleyici noktaları" belirtmeleridir.--RapsarEfendim? 07:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
Adaylık sayfanın silinmesine yönelik olduğu için lütfen siz kullanıcı sayfasında silinmeyi gerektiren propaganda içerikli kısımları gösteriniz.--Alperen (mesaj) 09:57, 29 Haziran 2013 (UTC)
"Velev ki ibneyiz sizene">Vikipedi:Kullanıcı sayfası#Kullanıcı sayfamda ne olamaz? madde 5 (Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller)
"Nefret etme">5. madde
"Madde içeriğini anlamıyorsanız, farklı anlamlar çıkarıyorsanız kullanıcıya sormayınız.">4. (Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller) ve 5. madde
"Eşcinselliğin çocukluktan gelen ya da travmatik sebepleri yoktur, çünkü bir hastalık değildir. Hormonal bir bozukluk değildir, bir seçim de değildir. Kimse bu kadar bilinçsiz ayrımcılıkla karşılaşacağını bile bile eşcinselliğe özenmez; aile sorunlarım var bari eşcinsel olayım demez! Eşcinsellik günümüzde yaygın hale de gelmemiştir, tarihin her zamanında vardır. Sadece dünya; biraz daha olsun seslerini duyurabilecekleri bir yer haline gelebildiği için daha çok duyuyorsunuz seslerini, duygularındaki ayrımcılığı, yabancılığı bilemeden">4. ve 5. madde
"Sübyancılığın varlığından haberdar mısınız?">5. madde
"Bu kullanıcı geydir ve bundan gurur duyar." (ikinci kısım)>4. ve 5. madde
Burada bolca AK politikası ihlalleri (8. madde, uyarısı burada)
"'İrem' takma adlı travesti 2010 eylül ayında 44 bıçak darbesiyle canice 22 yaşındaki E.Ş tarafından öldürülmüş, İrem'in annesi çocuğunun ardından bu sözlerle ağlamıştı">5. madde--RapsarEfendim? 10:29, 29 Haziran 2013 (UTC)
Bunların hiçbirinde ne bir nefret söylemi, ne belirli bir topluluğua karşı kışkırtma var. Tam aksine "nefret etme" denmiş. Hiçbir sorun göremiyorum. Tamamen kişisel düşmanlıkla açılmış bir SAS olduğunu düşünüyorum artık bu sayfanın. Nefret etmeyin.--Alperen (mesaj) 10:37, 29 Haziran 2013 (UTC)
Şaka bu, değil mi? Politikada "Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller" diyor, nefret nereden geldi yahu?--RapsarEfendim? 10:44, 29 Haziran 2013 (UTC)
Politikanın içeriği lafzından daha önemli. Belli ki siz "Bu kullanıcı geydir ve bundan gurur duyar" lafından rahatsız oluyorsunuz. Kendi adıma sorunlu bir sayfanın nasıl olacağını ve bu sayfanın neden sorunlu olmadığını açıklayayım. X'ler böyledir Y'ler ise böyle derseniz bu bir sorundur. Çünkü X iseniz o açıklamadan rahatsızlık duyarsınız ve çatışma yaratan bir ortam oluşur. Eğer siz bir kullanıcının X olmasından ve bunu ifade etmesinden rahatsızsanız yapacak bir şey yok. Politika o şekilde okunmaz malesef.--Alperen (mesaj) 10:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
Alperen, ilgili sayfa gerçekten çok net. Vikipedi ile alakası var mıdır yukarıdakilerin? "Sübyancılığın varlığından haberdar mısınız?" deniyor, bunun Vikipedi ile bir alakası var mıdır?--RapsarEfendim? 11:03, 29 Haziran 2013 (UTC)
Bunun ölçütü, sınırı ne peki? A şahsının müslüman olmasının, rock müzik dinlemesinin Vikipediyle ne ilgisi var? Bu bağlamda bütün kullanıcı kutularının silinmesi gerekir. Sübyancılık vardır demekle ben bir insanım demek arasında ne fark var?--Alperen (mesaj) 11:14, 29 Haziran 2013 (UTC)
Onlar Vikipedi:Kullanıcı sayfası#Kullanıcı sayfamda neler olabilir? kapsamında. Sübyancılık vardır demek ise farklı şey tabii ki de, aradaki fark açık diye tahmin ediyorum. Ben geyim demek ayrı, bununla gurur duyuyorum demek ayrı.--RapsarEfendim? 12:16, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın Burada belirtilen durumlara göre kullanıcının sayfasında hiçbir sorun yok. Kendisini tanıtıyor, LGBTT ile ilgili bazı şeyler yazmış ve link veriyor. İlgilendiği ve sanırım projesini yürüttüğü LGBTT ile ilgili.. Böylesi renkli ilgi alanlarına göre çeşitlendirilmiş yeni kullanıcılar için çok karmaşık :) onlarca sayfa bulabilirim. Hadi bunu geçtim reklamcıların azılı düşmanı olarak, Lubunya'nın sayfasına kadar yüzlerce reklam dolu sayfa ile ilgilenirseniz daha iyi olur. Sayfa kurallara uygun, ama hala rahatsız oluyorsanız bakmayın. Rapsar lütfen her oyun altında bir şeyler yazmaz isen sevinirim. --Boyalikus (mesaj) 16:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kolay, kolay kullanıcı sayfalarına karışmam. Ancak kullanıcı artık sayfasından uygun olmayan bilgileri çıkartmalı. Vikipedi gibi amacı yalnızca ansiklopedi olan bir oluşumda her tür aşırı ve kaynaksız politik, cinsel, dini belirteçlerin varlığı kişilere sıkıcı gelebilir. Anvak Vitruvian'a benzer karşıt sayfaları da hatırlattığı için hak veriyorum. Ancak o sayfaların da SAS'a aday gösterilmesini isterdim. (Çok yoğun olmasam)--i.e.msj 18:11, 29 Haziran 2013 (UTC)
Uygun olmayan? Neye göre uygun olmayan kime göre uygun olmayan?--Alperen (mesaj) 18:43, 29 Haziran 2013 (UTC)
Yukarıda Rapsar'ın söylediklerinden başlayabilir. Görülebileceği gibi pek çok kural ihlali açık bir şekilde belirtilmiş. --i.e.msj 18:50, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Takip edemiyordum ama sorunun kaynağı, şikayet sayfasındaki Lubunya için açılan şikayetmiş. Buraya bir mesaj bıraktım. Şikayet gerekçesi geçersiz. 8 yaşındaki çocuğumun ahlakı kelimeleriyle söze başlayan hiçbir şikayet benim için bir anlam ifade etmeyecektir. Bu kesin bir dille "ahlak bekçiliği" oluyor. Nasıl ki vikipedideki eşcinellere şikayet sayfasında mealen "lütfen her yapılan yorumu eşcinselliğinize yönlendirmeyin" dediysem burada da diyorum ki , 8 yaşındaki çocuğunuzu ortaya sürerek ben bundan rahatsız oluyorum kaldırılsın, çocuğuma ne açıklama yapacağım demek de çok komik kaçıyor. Vikipedide içeriği çocuklara uygun olmayan binlerce madde var. Ne yazık ki bu ifadeler daha önce tartışılan "linç mekanizmasını" devreye sokuyor. Eğer çocuğunun ahlakından endişe eden varsa "çocuk koruma programı" edinsin. Her yazacağımızı aman çocukların psikolojisi diye yazacak olsak çok işimiz var. Ben bu şekilde, çoluk çocuk okuyor gibisinden, bir kısıtlamayı kesin bir dille reddediyorum. --Boyalikus (mesaj) 18:25, 29 Haziran 2013 (UTC)
Hey gidi kutsal Vikipedi heey... [25]--Alperen (mesaj) 18:41, 29 Haziran 2013 (UTC)
Oha Cherokee'ye bak ! Ben çocuk olsam 1 milyon tane şey sorardım ! --Boyalikus (mesaj) 18:52, 29 Haziran 2013 (UTC)
Sayın boyalıkuş; siz çok açık görüşlü olabilirsiniz ancak belirttiğim gibi buraya ödev yapmak için bile giren küçük çocuklarımız var. Belirttiğiniz porno yıldızları için de bir filtre uygulanmasını kesinlikle desteklerim ancak konumuz bu değil, konuyu saptırmamanızı rica ediyorum öncelikle. Kusura bakılmasın ama; ben ibneyim şeklinde bir yazı nasıl oluyor da kabul edilebiliyor? Peki ben sayfama Ben ibnelerden nefret ederim yazarsam kaç gün engellenirim? Yapılan açıkça propagandadır, ben ibnelerden nefret ederim yazamıyorsam sayfama bu kullanıcı da ibneyim sana ne yazamaz, veya yazabilir ancak bunu ibne olarak değil Gey, Lezbiyen vs olarak yazabilir böylesine tabii ki bir şey demem. Bu arada, çocuğumun bunları görmesini belirtmemin nesi komik öğrenmek isterim. Sizin çocuğunuz sokak ortasında (...) hoşunuza gider mi merak ediyorum? --Baba92 (mesaj) 19:12, 29 Haziran 2013 (UTC)
Aman ha dikkat edin çocuğunuz ödev yapmaya geldiğinde cherokeenin sevimli poposunu görmesin ?! Komik çünkü vikipedi özgür ansiklopedi. Çocuğunuzun psikolojik gelişimi konusunda bir pedagog'dan yardım alabilirsiniz, üzgünüm ama Vikipedi çocuğunuzun psikolojik gelişimini koruyacağı konusunda size teminat veremez. Çocuğunuz ödev için buraya geliyorsa ve 8 yaşındaysa başında bekleyin ve ödev için lazım olan materyallere erişimini kolaylaştırın. Sizin çocuğunuzun takibini ve korumasını ben yapacak değilim. Sokaklarda daha "kötü" şeyler öğretiliyor çocuklara hiç merak etmeyin. Ayrıca son cümlenizi kişisel saldırı olarak alıyorum ve çocuk benim çocuğumsa tasası size düşmez. --Boyalikus (mesaj) 19:24, 29 Haziran 2013 (UTC)
"Ben ibneyim" ile "Ben ibnelerden nefret ederim" arasındaki farkı anlamak o kadar da zor değil. Ben ibnelerden nefret ederim yazarsanız engellenirsiniz tabii. Benim zaten yukarda da anlatmaya çalıştığım şey o. Bütün dünya sizin oğlunuzu kötü saydığınız şeylerden koruma çabanıza göre şekillenmez elbette. Yolda bir gün oğlunuz transseksüel bir birey görse ne diyeceksiniz? Ben size Türkiye'de yaşayan bir birey olarak yapabileceğinizi söyleyeyim. Polis çağırın kabahatler kanunundan işlem yapılmasını talep edin. Böyle şöyler Türkiye'de mümkün.--Alperen (mesaj) 19:37, 29 Haziran 2013 (UTC)
İbneliğe evet ile ibneliğe hayır arasındaki fark nedir?--RapsarEfendim? 19:53, 29 Haziran 2013 (UTC)
İbneliğe hayır diyen zihneyetten şu tip şeyleri görebilme imkanımız var mesela. --Vitruvian (mesaj) 20:04, 29 Haziran 2013 (UTC)
O maksatla sormuyorum, orası tabii ki de öyle. Vikipedi açısından soruyorum. Vikipedi ile "zerre" kadar alakasını gösterin bunların, kalsın sayfa.--RapsarEfendim? 20:06, 29 Haziran 2013 (UTC)
'İbneliğe hayır' diyen zihniyetin bırakalım Vikipedi'yi insanlıkla bir alakası yok. Onun için daha baştan kaybediyor. Eşcinselliğini, yönelimini kullanıcı sayfasında ifade edebilir miyiz'i zaten tartışıyoruz. Ben de bu doğrultuda görüşlerimi paylaşmıştım. --Vitruvian (mesaj) 20:19, 29 Haziran 2013 (UTC)
Kimin ne düşündüğü kimseyi ilgilendirmez. Tartıştığımız eşcinselliğini belirtmesi değil, buna kimsenin itirazı yok. Tartışılan, Vikipedi ile alakasız kısımların yer alması. İlgili sayfamıza göre "ben geyim" demek normal, "geylere özgürlük" demek olmaması gereken bir şey. Aradaki fark burada.--RapsarEfendim? 20:35, 29 Haziran 2013 (UTC)
Allah Allah kardeşim o zaman "ben müslümanım" da demesin insanlar. Ne alakası var Vikipediyle? Nüfus cüzdanı mı kullanıcı sayfası.--Alperen (mesaj) 20:21, 29 Haziran 2013 (UTC)
Bir de şöyle bir şey var.Kullanıcı 2007'de üye olmuş, ilk icraatları eldarion ve kibele ile atışmak.. Ardından 2011'de gelmiş hizmetlilik kaldırılsın demiş, 2012'de sadece tek değişikliği kullanıcı sayfasını boşaltmak olmuş..Vee 2013'de Lubot'a olumsuz oy (17 şubat) veee Lubunyayı şikayet (25 haziran).. Çok ilginç bir silsile :) Açıkçası uzun zamandır burada olan ve yüzlerce katkısı olan bir ibneyi (!), katılım silsilesi acayip olup 8 yaşındaki çocuğumun psikolojisi diyen birine tercih ederim. Ben bu olayda ve Baba92 kullanıcı adlı kişide VP:İNOV belirtisi göremiyorum ve gelişim çok ilginç geldi bana.. --Boyalikus (mesaj) 22:28, 29 Haziran 2013 (UTC)
O değil de neyin polemik yarattığını ben anlamıyorum cidden. Sübyancılığa karşı olmak, eşcinsellere yapılan zulme karşı olmak ve bunu belirtmek neden polemik yaratsın? Sübyancılığı ve eşcinsellere zulüm yapılmasını doğru bulanlar açısından mı sorun var? Sayfama kadın cinayetlerine son yazsam birisi gelip "hayır kardeşim kadınlar da ölmeyi hakediyor!" mu diyecek. Çok enteresan.Önemli Not:Sözüm meclisten dışarı. Sakın çarpıtmayın.--Alperen (mesaj) 06:49, 30 Haziran 2013 (UTC)
Alperen, polemik diyen yok, başka şeyler ekleme lütfen yazılanlara. Vikipedi ile alakası yoksa, orada olmamalı. Buraya gelme amacımız burayı blog gibi kullanmak değil, burayı geliştirmek. İlgili KS'de yazanların bir kısmının Vikipedi ile alakası yok. Bunlara izin verildiği vakit, yarın bir başkası gel ve gey karşıtı yazar. Der ki; geyleri desteklediğini kullanıcı sayfasında yazan birisi var, ben neden yazamıyorum. O zaman ne yanıt verilecek? Senin düşüncen doğru değil, o halde senin kaldırman lazım. Bu mudur yani? Doğru ve yanlışa göre mi düzenlenecek yazanlar? Onu geçtim, birisi faşizmle ilgili bu tip metinler yazsa (polemik yaratıcı değil, kışkırtıcı değil, ama Vikipedi ile alakası olmayan) ne yapılacak?--RapsarEfendim? 07:38, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Sevgili topluluğu konuyu farklı yerlerle çekme çabası içerisinde olan kullanıcılara karşı bilgi,
    öncelikle belitmeliyim; bugün 30 Haziran 2013 Taksim Onur Haftası! Bir LGBT'li olarak bu güzel günde Vikipedi ile alakalı herhangi bir içerik tartışmasına girmek istemiyorum. Bugün oldukça çok ve çok özgürüm çünkü... Sadece yukarıda KS'm da bulunan içerik veya içeriklerimin farklı bir kullanımı olduğu hususunda yön-amaç şaşırtmacası üzerine; bilginize
  1. NOH8; videosu vardı, yok reklam, yok propanganda diyen kişilerin söylemlerini iyi niyetli varsayıp tarafımca kaldırıldı,
  2. Favorilerim; olmasının bir sakıncası yoktur herhalde? Kaldiki burası Kullanıcı Sayfası!
  3. Velev ki ibneyiz sizene! Kayda değer, birçok LGBT dernek ve kuruluşunca sloganlaşmıi bu eşcinsel gurur sözcüğünün KS'nda kullanımının reklam amacı güden maksadı ne olabilir acaba ?
  4. Kullanıcı kutuları, bar resmi ve Türkiye'de homofobiyi açıklayan cümlenin yine reklam boyutu ne olabilir?

- Lubunya 12:28, 30 Haziran 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Direk silinmesi lazım. (...) Tamam Türk Bayrağı koy, eşcinsellik bayrağı koy, homofobi karşıtıyız kutusunu da koy. Ama onu koyunca ne oluyor? Direk silinsin. (...). J.M.P Jumpeax ye yaz 18:43, 30 Haziran 2013 (UTC)
Genel ahlaka aykırı olsa da özel ahlaka aykırı değil.--Alperen (mesaj) 20:09, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle yazacaklarımdan dolayı en başta topluluktan özür dilerim. Bir vesile, bir hakaretine maruz kaldığım bir nedenden dolayı söz konusu kullanıcı ile mesaj mukabili bir diyaloğum olmuştu. Bu sebeple ilgili kullanıcı sayfası& mesaj sayfasını görmüştüm. Diğer kullanıcılardan bazılarının da " saygılar sunma" anlamındaki ifadelerine de denk geldim. Bu konuda itirazım var ben (...) Neye, niçin saygı? Kullanıcının cinsel anlamdaki eğilim, konumu, vs. anladık. Herkesin mutlaka bir mahremi var. Niçin hepimiz bu anlamda tercihlerimizi burada ifade etmiyoruz? Veya niçin herkes kullanıcı sayfasının en girişine "Ben İb.. değilim" veya " Ben İb.. değil ama tercihim onlardır/onlar değildir." gibi ifadeler kullanmıyor? Dikkat edilirse sadece kullanıcı sayfası veya mesaj sayfası değil, her ortamda mutlaka bu konu kullanıcı tarafından ileri sürülüyor. " Efendim, Vikipedi özgür ansiklopedi" tamamda "özgür katalog" değil. "ansiklopedi" kavramı üzerine bence yoğunlaşılmalı. İnsanlar ansiklopediyi niçin kullanmak ister/niçin kullanır? Bu sorunun cevabı olacak türden bir özgürlük düşünülmeli. Mesala söz konusu kullanıcı üstteki son mesajında " Velev ki ibneyiz sizene!
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibele 17:34, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Yağmur Ün[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kaynaksız, telif hakkı ihlali ve çok kısa içerik.

  • Silinsin Silinsin Kaynaksız olmasının yanında içerik çok kısa. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Kalsın Kalsın taslak kriterlerini karşılıyor; içeriğe konu olan biyo/kişi ansiklopedik. - Lubunya 20:00, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence kalmalıdır, genç olması bir yana oyuncu olarakta başarılı belki yaptıkları yetersiz ama sanatçı bir ailedende gelmesi gözönüne alınırsa kalmalıdır.--213.153.240.82 04:55, 27 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--i.e.msj 19:05, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Telif ihlali yok. KD karşılamıyor. Kişinin kendinden bağımsız biyografisine hiç rastlamadım. Alexandre M. 11:35, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfası der ki: Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar. KD kabul edilir. Oynadığı dizi Alemin Kıralı KD, oynadığı rol ise yardımcı kadın oyuncu ayarındaydı. Başka KD yapımlarda da yer almış.--RapsarEfendim? 11:41, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Filmografisine rastladım. Bir filmde başrol oynamış. Seslendirmeler yapmış. Alexandre M. 11:56, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalsın diyenlere katılarak... Vikiçizer (mesaj) 12:48, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kesinlikle kalmalıdır.--Ayşegül K. Yağız (mesaj) 05:32, 2 Temmuz 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:01, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Buse Terim[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik nedeniyle iki kez silindi. açan kullanıcıyla olan konuşmaya şuradan ulaşılabilir.--kibele 15:29, 26 Haziran 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Daha önceden açılmış, bol kaynaklı bir sürüm olması lazım. İnceleme için onu geri getirebilir misin?--RapsarEfendim? 15:47, 26 Haziran 2013 (UTC)

şurada.. --kibele 16:20, 26 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin KD konusunda katılıyorum. Moda bloggerinden çok Fatih Terim in kızı olduğu için açılmış gibi. silinmeli.
  • Silinsin Silinsin Fatih Terim maddesinde kızı olduğu belirtilebilir. Ben de KD olmadığını düşünüyorum. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Silinsin Silinsin --Vitruvian (mesaj) 19:48, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hani bu kadar çok "kaynak" olur da, bu kadar mı ansiklopedik içerik olmayan madde olur. Falanca için sosyal medyada paylaşımlarda bulundu nedir? :) Kayda değer olmadığı konusuna katılıyorum. İleride açılması ihtimaline karşı korumaya da alınabilir.--RapsarEfendim? 21:36, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--KD olmadığı görüşüne katılıyorum.--Eğitmenmahmut msj 14:25, 27 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kibele'ye katılıyorum. KD. Alexandre M. 01:37, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--i.e.msj 19:05, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ortak görüşlere istinaden. - Lubunya 16:49, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
telif nedeniyle hızlı silindi. --kibele 12:22, 29 Haziran 2013 (UTC)

Devir (film)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD#Kayda değerlik seviyesi gereksinimi için sebepler, yayınlandı mı, yayında mı? belirsiz. Geçerli tek haber var girdiği/gireceği yönünde. - Lubunya 19:57, 26 Haziran 2013 (UTC)

  • Hızlı silinsin Burada var ama?.. Öte yandan içerik telifli (Buradan alınmamış, burası da başka bir yerden almış. Teknik ekip kısmının düzenine ve tek kalemde eklenmesine bakarsanız anlaşılıyor).--RapsarEfendim? 21:34, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin -> KD--SAİT71 (mesaj) 21:36, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Telif ihlali. Alexandre M. 01:39, 29 Haziran 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Sayfa değiştirilmiş olduğu için sorun görünmüyor. Mukaddimeileti 08:31, 5 Eylül 2013 (UTC)

Kullanıcı:Mishukdero[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)
  • Hızlı silinsin Kullanıcı sayfasında Terör örgütü propagandası yapmak vikipedi politika ihlalidir.Kullanıcı sayfasında ASALA terör örgütünün propagandasını yapmaktadır.--erlik.khan (mesaj) 22:23, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Burası etnik gösteri yapılacak zemin değil, harita üzerinde Türkiye'nin toprağını gösteriyorsunuz yanlış hemen silinip gerekli olan işlemin yetkililerce yapılması size karşı en uygunudur.--213.153.240.82 04:52, 27 Haziran 2013 (UTC) Yalnızca bir kullanıcı hesabı olanlar oy kullanabilir. -- Supermæn (mesaj) 13:23, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsin Benzer özellikteki bir kullanıcı sayfası için yaptığım yorum aynen geçerlidir. --esc2003 (mesaj) 05:57, 27 Haziran 2013 (UTC)
    Öncelikle kullanıcının uyarılması gerekiyordu, çok önemli olan bu ayrıntıyı kaçırmışım. Gördüğüm kadarıyla kullanıcı uyarılmış ve sayfasını düzenlemiş. Silinmesini gerektiren bir durum bulunmuyor. --esc2003 (mesaj) 14:58, 29 Haziran 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın Kullanıcı sayfasına Ermenistan bayrağı koymak ne zamandan beri terör örgütü propogandası yapmak oluyor? Karabağ için de aynı şey söz konusu. Mesele bölücülükse Kuzey Kıbrıs bayrağı da bu kapsamda değerlendirilip sayfalardan çıkarılmalıdır zira o da Kıbrıs Cumhruriyeti için işgalci bir güç olarak yorumlanabilir. --Veryaz bana 02:14, 28 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Araştırmadan bilinçsiz yorum yapmanız üzücü. Kişi S.A.S oylaması başlayınca ASALA terör örgütünün ve Türkiye'yi Büyük Ermenistan olarak gösteren haritayı silmiş. Bu sürüm'ü incelemenizi tavsiye ediyorum. erlikkhan 15:23, 28 Haziran 2013 (UTC)

Kalsın Kalsın Lubunya'nın sayfasına silinme oylamasında iyi niyet gösteriliyorsa (ben de katılıyorum bu iyi niyete kısmen) bu sayfada da iyi niyet göstermemiz gerekmez mi? Veritas'a aynen katılıyorum. --Fikir Mühendisi (mesaj) 08:21, 28 Haziran 2013 (UTC)
Hızlı silinsin Rapsar'ın yorumundan sonra fikrim değişmiştir. --Fikir Mühendisi (mesaj) 11:33, 28 Haziran 2013 (UTC)
Ermenistan değil ASALA bayrağı ile Türkiye'nin bir kısmını da içeren "Büyük Ermenistan" haritası vardı.--RapsarEfendim? 08:29, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı sayfasının düzeltilmiş bir hali var. Silinsin derken geçmiş sürümleri mi sileceksiniz? Alexandre M. 01:43, 29 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Sayfanın silinmesi kişinin engelleneceği anlamına gelmez. Kişi vikipedi politikalarına göz önüne alarak yeniden oluşturabilir. Böyle bir sürüm kalması dahi vikipedi'ye zarar verir. Çünkü terör örgütü propagandası yapmak uluslararası suçtur ve vikipedi üzerinden bu suç işlendiği için en çok zararı vikipedi görür. ASALA terör örgütü 1980'de Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Millet tarafından terör örgütleri listesine alınmıştır. erlikkhan 02:04, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Eğer sayfa bu haliyle ise Hızlı kalsın, yok eğer başka bir hali varsa üzerinde değişiklik yapmadan olduğu gibi bırakın ki neyi yorumladığımızı neyi oyladığımızı bilelim. Ben sayfasında sadece dev ermenistan bayrağı ile beraber aşka bayraklar görüyorum. Bu haliyle kalabilir. Diğer mevzuları bilmiyorum.. --Boyalikus (mesaj) 16:57, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu hali ile gayet uygun. Zaten şikayet sayfasında da açıklanmıştı.--i.e.msj 19:04, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ASALA ve Sözde Ermenistan-ideolojik Ermenistan'a atıfla sayfasında var olan provoke bayrakları sayfasından kaldırmıştır. - Lubunya 16:53, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hızlı silinsinbelirtilen gerekçeler.Yzkoc (mesaj) 01:28, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu halinde bir sakınca yok. Geçmiş sürümlerdeki içerik Vikipedi'nin başını belaya sokmaz, öyle olsaydı bir sürü maddeyi silip baştan yazmamız gerekirdi; böyle pek çok durumu sayfayı önceki haline getirerek çözüyoruz. ataka 13:18, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın VP:KS'nin artık farkında; iletisi. - Lubunya 09:03, 18 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın belirtilen kişi terörizm desteklemiyor sadece kendi fikirlerini beyan ediyor. vikipedi'de her ırktan ve fikirden insanlar yazı yazabilir bence bu yüzden kalsın!.

Kulak44 (mesaj) 01:28, 11 Ağustos 2013 (UTC)

  • Hızlı kalsın Herhangi bir propaganda göremedim profilde...--вяí¢αи76ileti 12:20, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:03, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Şablon:Türkiye'deki teknik üniversiteler[kaynağı değiştir]

"Şablon:Türkiye'deki üniversiteler"in bir altbaşlığı olarak aynı üniversiteler zaten listelenmiş durumda ve bu şablonun olduğu nerdeyse bütün sayfalarda "Türkiye'deki üniversiteler" şablonu da mevcut ve gerekli. Bu durum maddelerde gereksiz şablon kalabalığı oluşturuyor. Ayrıca benzer şablonlar olan Şablon:Türkiye'deki vakıf üniversiteleri, Şablon:Türkiye'deki özel tip üniversiteler ve Şablon:Türkiye'deki devlet üniversiteleri gereksiz olduğu için silinmişti. Bu sablonun da silinmesi gerektiğini düşünüyorum. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 19:38, 26 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Şu an için bu üniversiteler, yukarıda bahsedilen şablonda rahatça yer alabiliyor. Şablon kalabalıklığı olmasın.--RapsarEfendim? 21:39, 26 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Silinme gerekçesi tamamiyle doğrudur. Bahsi geçen şablon zaten diğer üniversiteler ile birlikte Şablon:Türkiye'deki üniversiteler'de mevcuttur.--SAİT71 (mesaj) 21:36, 28 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. --i.e.msj 19:03, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kategori:Türkçe kitaplar, Kategori:Türkçe şarkılar givi pekçok Türkçe ibaresi ekli kategorilerin varlığıda tartışılabilir. - Lubunya 16:44, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:09, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Avrupa'da Türk sanatçılar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ansiklopedik olmayan bir kritere göre oluşturulmuş bir madde olduğunu ve gelişigüzel bilgilerin toplandığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 12:34, 29 Haziran 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 12:34, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--i.e.msj 19:02, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Avrupa'da, Asya'da, Amerika'da vs. yerlerdeki Türk sanatçıların madde olarak ayrı ayrı oluşturulmasına gerek olmadını düşünüyorum.--SAİT71 (mesaj) 19:06, 29 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Önüne geçilemeyecek bir madde. Yüzlerce Türk olabilir. VPND Alexandre M. 11:29, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye ve diğer yorumlara katılıyorum.Vikiçizer (mesaj) 12:49, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katıldığımdan.--Eğitmenmahmut msj 19:07, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 10:48, 11 Eylül 2013 (UTC)

Galip Derviş (karakter)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olacak kadar kayda değer olmadığını düşünüyorum bu karakterlerin. Galip Derviş karakterleri listesi maddesinde anlatılsa daha iyi.--RapsarEfendim? 12:49, 29 Haziran 2013 (UTC)

Ayrı birer madde olabilmeleri için kaynaklarla desteklenmesi lazım. Bunu yapabilir misiniz?--RapsarEfendim? 17:28, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Yapamam. Ancak şu haliyle içerik biraz temizlenirse; taslak kalabilir. - Lubunya 17:34, 1 Temmuz 2013 (UTC)
O zaman neye dayanarak kalsın diyorsunuz? Şurada şu var, bu da kalabilir öyleyse uygun bir gerekçe değildir.--RapsarEfendim? 20:40, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Kaynaklarla desteklenebilir. Hatta bölümler ilerledikçe o karakter hakkında yeni bilgiler de eklenebilir. - Kullanıcı:MaddyRockFan 21:20, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Buyurun o zaman. Bağımsız ve güvenilir kaynak varsa yeterince, kalabilir
Karakteri canlandıran kişinin "yorumları" kaynak mıdır? Hatta bağımsız kaynak mıdır?--RapsarEfendim? 19:59, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Karakteri canlandiran kisinin (i) ulusal bir gazetede, (ii) karakteri hakkinda yapilan röpotajda yaptigi yorumlar bagimsiz kaynaktir. Ciddi bir editöryal sürecten gecmistir. Verdigim ilk linki atlayip ikinciyi sormussun, ilkini de ben sana sorayim dediydim. Peki ulusal bir gazete TV dizilerinin yorumlayan sosyoloji doktorasi olan bir akademisyenin yorumlari kaynak degil midir? Coriolis (mesaj) 23:15, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Ona bir şey demedim ki? Kayda değerlik ortaya konulurken sunulan kaynaklar kişiden/yapımdan "bağımsız" olmalı.--RapsarEfendim? 07:47, 25 Ağustos 2013 (UTC

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.