Yaz gündönümü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: '''Yaz Gündönümü''''nde (yaklaşık 21 Haziran), güneş ışıkları ''Yengeç Dönencesi''`ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler kısalmaya, güney yarıkürede ...
 
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
+dil
1. satır: 1. satır:
'''Yaz Gündönümü''''nde (yaklaşık [[21 Haziran]]), güneş ışıkları ''[[Yengeç Dönencesi]]''`ne dik gelir. [[Kuzey yarıküre]]de günler kısalmaya, [[güney yarıküre]]de uzamaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede [[yaz|yazın]], güney yarıkürede [[kış|kışın]] ''başlangıcı'' sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın ''tam ortası'' kabul edilir.Güney yarıkürede en kısa gün,Kuzey yarıkürede en kısa gece yaşanır.
'''Yaz Gündönümü''''nde (yaklaşık [[21 Haziran]]), güneş ışıkları ''[[Yengeç Dönencesi]]''`ne dik gelir. [[Kuzey yarıküre]]de en uzun gündüz yaşanır ve günler kısalmaya, [[güney yarıküre]]de en kısa gündüz yaşanır ve günler uzamaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede [[yaz|yazın]], güney yarıkürede [[kış|kışın]] ''başlangıcı'' sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın ''tam ortası'' kabul edilir.



{{astronomi-taslak}}
{{astronomi-taslak}}
7. satır: 6. satır:
[[Kategori:Mevsimler]]
[[Kategori:Mevsimler]]
[[Kategori:Güneş Sistemi'ndeki astronomi olayları]]
[[Kategori:Güneş Sistemi'ndeki astronomi olayları]]

[[en: Summer solstice]]

Sayfanın 15.01, 21 Haziran 2011 tarihindeki hâli

Yaz Gündönümü'nde (yaklaşık 21 Haziran), güneş ışıkları Yengeç Dönencesi`ne dik gelir. Kuzey yarıkürede en uzun gündüz yaşanır ve günler kısalmaya, güney yarıkürede en kısa gündüz yaşanır ve günler uzamaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede yazın, güney yarıkürede kışın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.