Millî bayram: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Gemici49 (mesaj | katkılar)
k Kavram karmaşasını önlemek bağlamında Türkiye Cumhuriyeti için ulusal bayramı açıklığa kavuşturmak için
LisafBia (mesaj | katkılar)
Gerekçe: Deneme amaçlı değişiklik
Etiket: Elle geri alma
1. satır: 1. satır:
'''Millî bayram''', bir [[ülke]]de kutlanan ulusal içerikli [[bayram]]lara verilen addır. [[Amerikan Bağımsızlık Günü]], [[Cumhuriyet Bayramı|Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı]], [[Kanada Günü]] buna örnek verilebilir. Genelde [[milliyetçi]] bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin millî [[bağımsızlık]] savaşını kazandığı gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğu gün ya da etnik-mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilir. Türkiye Cumhuriyeti devleti için tek ulusal bayram 29 Ekim "Cumhuriyet Bayramı"dır.<ref>{{Web kaynağı|url=https://sozluk.gov.tr/|başlık=ulusal bayram: (isim) Cumhuriyet Bayramı.|erişimtarihi=10 Ağustos 2022}}</ref> Türkiye Cumhuriyeti için "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı", "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı", "30 Ağustos Zafer Bayramı" ulusal günler durumundadır.
'''Millî bayram''', bir [[ülke]]de kutlanan ulusal içerikli [[bayram]]lara verilen addır. [[30 Ağustos Zafer Bayramı]], [[Amerikan Bağımsızlık Günü]], [[Cumhuriyet Bayramı]], [[Kanada Günü]] buna örnek verilebilir. Genelde [[milliyetçi]] bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin millî [[bağımsızlık]] savaşını kazandığı gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğu gün ya da etnik-mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilir.


{{belirli gün ve haftalar-taslak}}
{{belirli gün ve haftalar-taslak}}

Sayfanın 15.17, 10 Ağustos 2022 tarihindeki hâli

Millî bayram, bir ülkede kutlanan ulusal içerikli bayramlara verilen addır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Amerikan Bağımsızlık Günü, Cumhuriyet Bayramı, Kanada Günü buna örnek verilebilir. Genelde milliyetçi bir içeriğe sahip olan bu bayramlar; o ülkenin millî bağımsızlık savaşını kazandığı gün, resmen tanındığı gün, önemli bir olaya şahit olduğu gün ya da etnik-mitolojik önemi olan bir gün kutlanabilir.