Vikipedi:Deneme tahtası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Anyela23 (mesaj | katkılar)
Hayri Erdem Tırıl tarafından yapılan 21340838 sayılı değişiklik geri alınıyor.
Etiketler: İçerik değiştirildi Geri al
1. satır: 1. satır:
{{/Bu satırı değiştirmeden bırakın}}
{{/Bu satırı değiştirmeden bırakın}}

'''REVAN'''

Revan / ˈɹɛvən /, BioWare yapımı “Star Wars: The Knights of the Old Republic” isimli video oyununda canlandırılan kurgusal karakterdir. Ayrıca Star Wars genişletilmiş evren içerisinde pek çok hikâyede yer almakta ve adı geçmektedir.
Karakter Jedilar tarafından hafızası silinerek farklı bir kimlik verilen eski bir Sith’dir. Bu bilgi sadece oyunun sonlarında oyuncu tarafından bilinir. Daha öncesinde oyun içerisinde tanımlanan bir kimliği olmadığı için Darth Revan’ın öldüğüne inanılır.
Revan (oyun içerisinde tanımlanan bir kimliği olmadığı için) oyunun başında oyuncu tarafından görünüm, cinsiyet ve eylemler açısından özelleştirilir. Ancak Star Wars Canon evreninde Revan erkektir ve aydınlık tarafın yolunu izler.
Revan’ın hikayesi Drew Karpyshyn'in 2011 de yayınlamış olduğu “Star Wars : The Old Republic : Revan” isimli kitapta daha detaylı olarak incelenmiştir. Kitap Revan’ın Star Wars: The Knights of the Old Republic’ ten öncesinde geçen Mandalorian savaşlarını, Malak’la birlikte Sith imparatorluğunu keşfetmek için galaksinin derinliklerine yaptığı yolculuğu ve daha sonrasında oyundan sonra geçen hikayesini anlatmaktadır. “Star Wars: The Old Republic” isimli devasa çok oyunculu online oyunda Revan’ın reenkarnasyonu “Shadow of Revan” genişleme paketinin antagonisti olarak hizmet eder.
Revan The Knight of the Old Republic’ de “Rino Romano” , The Old Rapublic’ de ise “Jeff Bennett” tarafından seslendirilmiştir.

Sayfanın 08.57, 19 Ocak 2020 tarihindeki hâli