Suyun Yolu Tao: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kafkasmurat (mesaj | katkılar)
"Tao: The Watercourse Way" sayfasının çevrilmesiyle oluşturuldu.
Etiketler: İçerik Çevirmeni İçerik Çevirmeni 2
 
Kafkasmurat (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Etiket: 2017 kaynak düzenleyici
6. satır: 6. satır:


== Değerlendirmeler ==
== Değerlendirmeler ==
''[[Kirkus Reviews]]'' çalışmaları övdü ve bunun "Tao'ya iyi bir giriş" olduğunu söyledi. <ref>{{Web kaynağı|url=https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/alan-al-chung-liang-huang-watts/tao-the-watercourse-way/}}</ref> Joseph Needham ayrıca ''Tao: Watercourse Way'i'' tavsiye eden bir şekilde yazdı ve ona "Taocu felsefeye ve sembolizmine takdire şayan bir giriş" yorumunu yaptı. {{Kaynakça}}
''[[Kirkus Reviews]]'' çalışmaları övdü ve bunun "Tao'ya iyi bir giriş" olduğunu söyledi. <ref>{{Web kaynağı|url=https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/alan-al-chung-liang-huang-watts/tao-the-watercourse-way/}}</ref> Joseph Needham ayrıca ''Tao: Watercourse Way'i'' tavsiye eden bir şekilde yazdı ve ona "Taocu felsefeye ve sembolizmine takdire şayan bir giriş" yorumunu yaptı.
== Kaynakça ==
{{Kaynakça}}
[[Kategori:Taoizm metinleri]]
[[Kategori:Taoizm metinleri]]
[[Kategori:Felsefe kitapları]]
[[Kategori:Felsefe kitapları]]

Sayfanın 16.12, 16 Ocak 2020 tarihindeki hâli

Suyun Yolu Tao

Tao: Su Yolu Yolu, Taoizm ve felsefe üzerine 1975 yılında yayımlanan bir kitap ve Alan Watts'ın son kitabıdır. [1] [2] Ölümünden sonra 1975 yılında önsöz ve son söze katkıda bulunan Al Chung-liang Huang'ın işbirliğiyle ve Lee Chih-chang'ın hattatlığıyla yayınlandı. [3] [4]

Özet

Bu kısa kitap (Önsöz, Kaynakça vb. İçeren beş bölüm) Watt'ın Taoizm görüşünün tarihsel bilgilerle birlikte özleştirilmesini sağlar. [5] Dilsel konular vurgulanmakta ve Çince metinlerden alıntılar yapılmaktadır. Huang'ın önsözünde anlatıldığı gibi, Watts Taoizm'in nasıl "Batı'nın hastalıklar için ilaç" olabileceğini anlatan iki başlık daha eklemeyi planlamıştı. Ama 1973 yılında Watts'ın ölümü nedeniyle yazılamadı.

Değerlendirmeler

Kirkus Reviews çalışmaları övdü ve bunun "Tao'ya iyi bir giriş" olduğunu söyledi. [6] Joseph Needham ayrıca Tao: Watercourse Way'i tavsiye eden bir şekilde yazdı ve ona "Taocu felsefeye ve sembolizmine takdire şayan bir giriş" yorumunu yaptı.

Kaynakça