Nimet Çalapala: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
''... yazdığı ilköğretim ders kitapları ve matemetik problemleri uzun yıllar okullara önerilmiştir.'' Bu cümlede 'matematik' kelimesi yanlış yazılmış.Kaynak:Büyük Türkçe Sözlük.Düzelten:Oğuz Kağan Gürbilek
1. satır: 1. satır:
'''Nimet Çalapala''', (d. 1908 Gümülcine - ö. 1984), eğitimci.
'''Nimet Çalapala''', (d. 1908 Gümülcine - ö. 1984), eğitimci.


Çapa Öğretmen Okulu mezunudur. Cumhuriyet devri ve yeni eğitim sisteminin öncü ilkokul öğretmenlerindendir. Aynı zamanda çocuk kitapları, şiir ve hikâyeleri, ilkokul piyesleri ve ilköğretim ders kitapları yazmıştır. Eşi Rakım Çalapala ile 1936'da Rus eğitim kurumlarını incelemek için Sovyet Rusya'ya gönderilen maarif kuruluyla araştırmalarda bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığınca başarılı öğretmen olarak ödüllendirilmiş ve yazdığı ilköğretim ders kitapları ve matemetik problemleri uzun yıllar okullara önerilmiştir.
Çapa Öğretmen Okulu mezunudur. Cumhuriyet devri ve yeni eğitim sisteminin öncü ilkokul öğretmenlerindendir. Aynı zamanda çocuk kitapları, şiir ve hikâyeleri, ilkokul piyesleri ve ilköğretim ders kitapları yazmıştır. Eşi Rakım Çalapala ile 1936'da Rus eğitim kurumlarını incelemek için Sovyet Rusya'ya gönderilen maarif kuruluyla araştırmalarda bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığınca başarılı öğretmen olarak ödüllendirilmiş ve yazdığı ilköğretim ders kitapları ve matematik problemleri uzun yıllar okullara önerilmiştir.
Eşi [[Rakım Çalapala]] ile yazdığı ''87 Oğuz'' adlı çocuk hikâye kitabı Maarifçe okullara tavsiye edilmiştir.
Eşi [[Rakım Çalapala]] ile yazdığı ''87 Oğuz'' adlı çocuk hikâye kitabı Maarifçe okullara tavsiye edilmiştir.



Sayfanın 05.59, 23 Mart 2017 tarihindeki hâli

Nimet Çalapala, (d. 1908 Gümülcine - ö. 1984), eğitimci.

Çapa Öğretmen Okulu mezunudur. Cumhuriyet devri ve yeni eğitim sisteminin öncü ilkokul öğretmenlerindendir. Aynı zamanda çocuk kitapları, şiir ve hikâyeleri, ilkokul piyesleri ve ilköğretim ders kitapları yazmıştır. Eşi Rakım Çalapala ile 1936'da Rus eğitim kurumlarını incelemek için Sovyet Rusya'ya gönderilen maarif kuruluyla araştırmalarda bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığınca başarılı öğretmen olarak ödüllendirilmiş ve yazdığı ilköğretim ders kitapları ve matematik problemleri uzun yıllar okullara önerilmiştir. Eşi Rakım Çalapala ile yazdığı 87 Oğuz adlı çocuk hikâye kitabı Maarifçe okullara tavsiye edilmiştir.