Si me quieres escribir: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
25. satır: 25. satır:
| Diğer =
| Diğer =
}}
}}
'''''Si me quieres escribir''''' (Türkçe:"Eğer Bana Yazmak İstiyorsun") İspanya İç Savaşı sırasında Cumhuriyetçilerin en ünlü şarkılarından biri. <ref>[http://centros1.pntic.mec.es/ies.maria.moliner3/guerra/c_rep.htm Canciones republicanas]</ref> Bu şarkının melodisi [[Rif Savaşı]] sırasındaki askerlere dayanır.Sözleri muharebenin durumuna ve yerine göre değiştirilmiştir.
'''''Si me quieres escribir''''' (Türkçe:"Eğer Bana Yazmak İstiyorsan") İspanya İç Savaşı sırasında Cumhuriyetçilerin en ünlü şarkılarından biri. <ref>[http://centros1.pntic.mec.es/ies.maria.moliner3/guerra/c_rep.htm Canciones republicanas]</ref> Bu şarkının melodisi [[Rif Savaşı]] sırasındaki askerlere dayanır.Sözleri muharebenin durumuna ve yerine göre değiştirilmiştir.


İspanya'daki cumhuriyetçilerin söylediği bu şarkı [[Ebro]] nehri savaşı sırasında Gandesa cephesinde savaşan askerler tarafından uyarlanmıştır.
İspanya'daki cumhuriyetçilerin söylediği bu şarkı [[Ebro]] nehri savaşı sırasında Gandesa cephesinde savaşan askerler tarafından uyarlanmıştır.

Sayfanın 18.20, 4 Mart 2017 tarihindeki hâli

"Si me quieres escribir"
şarkısı
Dilİspanyolca
BesteciAnonim

Si me quieres escribir (Türkçe:"Eğer Bana Yazmak İstiyorsan") İspanya İç Savaşı sırasında Cumhuriyetçilerin en ünlü şarkılarından biri. [1] Bu şarkının melodisi Rif Savaşı sırasındaki askerlere dayanır.Sözleri muharebenin durumuna ve yerine göre değiştirilmiştir.

İspanya'daki cumhuriyetçilerin söylediği bu şarkı Ebro nehri savaşı sırasında Gandesa cephesinde savaşan askerler tarafından uyarlanmıştır.

Referanslar

  1. ^ Canciones republicanas