Homeostaz: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k 146.185.253.101 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Vikiçizer tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Yazım hatası düzeltildi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Homeostaz (Homeostasi)''', [[hücre]] dışı gerçekleşen olaylar karşısında hücrenin kendi [[metabolizma]]sını koruma eğilimidir. Hücre bu olay sırasında [[ATP]] harcar ve enerji sentezler. Yaşamın devamı için düzenleyici sistemler yardımıyla [[organizma]]nın iç ortamının sabit tutulmasıdır.Ve buna şöyle örnekler verilebilir:
'''Homeostaz (Homeostasi)''', [[hücre]] dışı gerçekleşen olaylar karşısında hücrenin kendi [[metabolizma]]sını koruma eğilimidir. Hücre bu olay sırasında [[ATP]] harcar ve enerji sentezler. Yaşamın devamı için düzenleyici sistemler yardımıyla [[organizma]]nın iç ortamının sabit tutulmasıdır. Ve buna şöyle örnekler verilebilir:





Sayfanın 06.51, 9 Ekim 2016 tarihindeki hâli

Homeostaz (Homeostasi), hücre dışı gerçekleşen olaylar karşısında hücrenin kendi metabolizmasını koruma eğilimidir. Hücre bu olay sırasında ATP harcar ve enerji sentezler. Yaşamın devamı için düzenleyici sistemler yardımıyla organizmanın iç ortamının sabit tutulmasıdır. Ve buna şöyle örnekler verilebilir: