Amisülpirid: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Curious (mesaj | katkılar)
k →‎Oral solüsyonu: genel bakış: reseptör > reseptör (biyokimya)
II. Niveles (mesaj | katkılar)
k düzenleme AWB ile
1. satır: 1. satır:
'''''Amisülpirid''''', [[antipsikotik]] bir [[ilaç]]tır. [[Psikoz]]ların [[tedavi]]sinde kullanılmaktadır. (Solian<sup>®</sup>, Amitrex<sup>®</sup> ticari isimleri vardır). Ağızdan alınan ([[oral]] [[solüsyon]] bir [[ilaç]]tır. Piyasada 100 mg'lık, 200 mg'lık ve 400 mg'lık türleri bulunmaktadır. <!--İlacın yardımcı maddeleri arasında [[gesweet]], [[hidroklorik asit]], [[metil parahidroksibenzoat]], [[propil parahidroksibenzoat]], [[potasyum sorbat]], [[karamel|karamel aroması]] ve [[su|saf su]] yer almaktadır.-->
'''''Amisülpirid''''', [[antipsikotik]] bir [[ilaç]]tır. [[Psikoz]]ların [[tedavi]]sinde kullanılmaktadır. (Solian<sup>®</sup>, Amitrex<sup>®</sup> ticari isimleri vardır). Ağızdan alınan ([[oral]] [[solüsyon]] bir [[ilaç]]tır. Piyasada 100&nbsp;mg'lık, 200&nbsp;mg'lık ve 400&nbsp;mg'lık türleri bulunmaktadır. <!--İlacın yardımcı maddeleri arasında [[gesweet]], [[hidroklorik asit]], [[metil parahidroksibenzoat]], [[propil parahidroksibenzoat]], [[potasyum sorbat]], [[karamel|karamel aroması]] ve [[su|saf su]] yer almaktadır.-->


== Oral solüsyonu: genel bakış ==
== Oral solüsyonu: genel bakış ==
Oral solüsyonun 1 ml'sinde 100 mg etkin madde vardır. ''Solian''<sup>®</sup>, bir çeşit ruhsal bozukluk ([[psikoz]]) durumunda kullanılan ilaçlar grubuna (antipsikotik) dâhildir. [[Beyin]]de [[dopamin]] adlı bir maddenin bağlandığı [[reseptör (biyokimya)|reseptör]]leri seçici ve güçlü bir şekilde bloke ederek (engelleyerek) etkisini gösterir.
Oral solüsyonun 1 ml'sinde 100&nbsp;mg etkin madde vardır. ''Solian''<sup>®</sup>, bir çeşit ruhsal bozukluk ([[psikoz]]) durumunda kullanılan ilaçlar grubuna (antipsikotik) dâhildir. [[Beyin]]de [[dopamin]] adlı bir maddenin bağlandığı [[reseptör (biyokimya)|reseptör]]leri seçici ve güçlü bir şekilde bloke ederek (engelleyerek) etkisini gösterir.


Aşağıda belirtilen durumların tedavisinde kullanılır:
Aşağıda belirtilen durumların tedavisinde kullanılır:

Sayfanın 15.42, 26 Eylül 2016 tarihindeki hâli

Amisülpirid, antipsikotik bir ilaçtır. Psikozların tedavisinde kullanılmaktadır. (Solian®, Amitrex® ticari isimleri vardır). Ağızdan alınan (oral solüsyon bir ilaçtır. Piyasada 100 mg'lık, 200 mg'lık ve 400 mg'lık türleri bulunmaktadır.

Oral solüsyonu: genel bakış

Oral solüsyonun 1 ml'sinde 100 mg etkin madde vardır. Solian®, bir çeşit ruhsal bozukluk (psikoz) durumunda kullanılan ilaçlar grubuna (antipsikotik) dâhildir. Beyinde dopamin adlı bir maddenin bağlandığı reseptörleri seçici ve güçlü bir şekilde bloke ederek (engelleyerek) etkisini gösterir.

Aşağıda belirtilen durumların tedavisinde kullanılır:

Kaynakça