Suriye Türkmen Hareketi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Murhin (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Murhin (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Çalışma var}}
{{Çalışma var}}
'''Suriye Türkmen Hareketi''', 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı sonrasında Suriye Türkmenleri arasında birlik oluşturma amacıyla oluşturulan ilk siyasi ve sivil örgütlenme çabasıdır. Kasım 2011 tarihinde [[Suriye Türkmenler Birliği]] ile birleşerek [[Suriye Türkmen Kitlesi]] adındaki ilk siyasi partinin oluşumunu sağladı.
'''Suriye Türkmen Hareketi''', 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı sonrasında Suriye Türkmenleri arasında birlik oluşturma amacıyla kurulan ilk siyasi ve sivil örgütlenme çabasıdır. Kasım 2011 tarihinde [[Suriye Türkmenler Birliği]] ile birleşerek [[Suriye Türkmen Kitlesi]] adındaki ilk siyasi partinin oluşumunu sağladı.


== Tarihi ==
== Tarihi ==


2011 yılında Suriye'de ayaklanmalar başlaması üzerine ülkeyi terkederek Türkiye'ye yerleşen [[Ali Öztürkmen]] tarafından kuruldu. Sosyal medya üzerinden örgütlenme çalışmaları ile "Türkmen" adı ile Suriye'de Türkmen kitlesinin muhalif cephede sokağa çıkmasını sağlamaya çalıştı. 1 Haziran 2011'de Antalya'da [[Suriye için Değişim Konferansı]]'na katılarak [[Suriye Ulusal Konseyi]]'nin oluşumu için ilk adımlarda yer aldı.
2011 yılında Suriye'de ayaklanmalar başlaması üzerine ülkeyi terkederek Türkiye'ye yerleşen [[Ali Öztürkmen]] tarafından kuruldu. Sosyal medya üzerinden örgütlenme çalışmaları ile "Türkmen" adı ile Suriye'de Türkmen kitlesinin muhalif cephede sokağa çıkmasını sağlamaya çalıştı. 1 Haziran 2011'de Antalya'da [[Suriye için Değişim Konferansı]]'na katılarak [[Suriye Ulusal Konseyi]]'nin oluşumu için ilk adımlarda yer aldı. Suriye muhalefeti içerisinde yer alan yapı, İstanbul'da gerçekleşen tüm konferanslara katılarak bildirilerde ve muhalefet hareketi içerisinde "Türkmen" adının bulunması için çalıştı.

Sayfanın 09.11, 21 Ocak 2016 tarihindeki hâli

Suriye Türkmen Hareketi, 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı sonrasında Suriye Türkmenleri arasında birlik oluşturma amacıyla kurulan ilk siyasi ve sivil örgütlenme çabasıdır. Kasım 2011 tarihinde Suriye Türkmenler Birliği ile birleşerek Suriye Türkmen Kitlesi adındaki ilk siyasi partinin oluşumunu sağladı.

Tarihi

2011 yılında Suriye'de ayaklanmalar başlaması üzerine ülkeyi terkederek Türkiye'ye yerleşen Ali Öztürkmen tarafından kuruldu. Sosyal medya üzerinden örgütlenme çalışmaları ile "Türkmen" adı ile Suriye'de Türkmen kitlesinin muhalif cephede sokağa çıkmasını sağlamaya çalıştı. 1 Haziran 2011'de Antalya'da Suriye için Değişim Konferansı'na katılarak Suriye Ulusal Konseyi'nin oluşumu için ilk adımlarda yer aldı. Suriye muhalefeti içerisinde yer alan yapı, İstanbul'da gerçekleşen tüm konferanslara katılarak bildirilerde ve muhalefet hareketi içerisinde "Türkmen" adının bulunması için çalıştı.