Korintya: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q208306 sayfası üzerinden sağlanan 31 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Tahtaciyik adamik (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Korent''', Korint ya da Korinth, [[Peloponnesus]]'u [[Yunan]] anakarasına bağlayan Korint Kıstağı'nın üstünde yer alan bir şehir-devletiydi. Korint'in batısında Korint Körfezi, doğusunda da Saronik Körfezi vardır. Eski şehir, [[Atina]]'nın 78 km güneybatısında kalır. Eskiden gemilerin kayalıklı tepe üzerinden kızaklarla çekildiği kıstak, artık bir [[kanal]]la kesilmiştir.
'''Korent''' veya '''Gördüs/Gördös''' (Yunanca: ''Korint'' ya da ''Korinth''), [[Peloponnesus]]'u [[Yunan]] anakarasına bağlayan Korint Kıstağı'nın üstünde yer alan bir şehir-devletiydi. Korint'in batısında Korint Körfezi, doğusunda da Saronik Körfezi vardır. Eski şehir, [[Atina]]'nın 78 km güneybatısında kalır. Eskiden gemilerin kayalıklı tepe üzerinden kızaklarla çekildiği kıstak, artık bir [[kanal]]la kesilmiştir.


{{Yunanistan'ın illeri}}
{{Yunanistan'ın illeri}}

Sayfanın 10.06, 25 Eylül 2015 tarihindeki hâli

Korent veya Gördüs/Gördös (Yunanca: Korint ya da Korinth), Peloponnesus'u Yunan anakarasına bağlayan Korint Kıstağı'nın üstünde yer alan bir şehir-devletiydi. Korint'in batısında Korint Körfezi, doğusunda da Saronik Körfezi vardır. Eski şehir, Atina'nın 78 km güneybatısında kalır. Eskiden gemilerin kayalıklı tepe üzerinden kızaklarla çekildiği kıstak, artık bir kanalla kesilmiştir.