Paranazal sinüs: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
BooKworm222 (mesaj | katkılar)
→‎Sinüs Lifting: Yazım hatası düzeltildi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği
Edge05 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
2. satır: 2. satır:
{{TıpUyarı}}
{{TıpUyarı}}
{{diğer anlamı|Sinüs}}
{{diğer anlamı|Sinüs}}
Kafatasında (lat.''Cranium'') burun boşlukları çevresindeki kemiklerin içinde bulunan ve burun boşluklarına açılan kemik boşluklarına sinüs adı verilir (paranasal sinüsler). Genellikle doğumdan sonra gelişerek ortaya çıkan bu kemik boşlukları mukoza ile döşeli olup sağlıklı şartlarda içlerinde hava bulunur. Bu boşlukların kafa ağırlığını azaltmak, ses rezonansına katkı sağlamak ve solunum havasını ıstmak gibi görevleri vardır. Üst çene kemiği (maksilla, lat. ''Maxilla'') içinde sağ ve sol yanlarda bulunan "maksiller sinüs"ler (lat.''Sinus Maxillaris'') ve alın kemiği (frontal kemik, lat. ''Os Frontale'') içinde yer alan "frontal sinüs" (lat.''Sinus Frontalis'')sinus etmeoidalis ve sinus sfeneoidalis olmak üzere 4 tane sinus vardır.
Kafatasında (lat.''Cranium'') burun boşlukları çevresindeki kemiklerin içinde bulunan ve burun boşluklarına açılan kemik boşluklarına sinüs adı verilir (paranasal sinüsler). Genellikle doğumdan sonra gelişerek ortaya çıkan bu kemik boşlukları mukoza ile döşeli olup sağlıklı şartlarda içlerinde hava bulunur. Bu boşlukların kafa ağırlığını azaltmak, ses rezonansına katkı sağlamak ve solunum havasını ısıtmak gibi görevleri vardır. Üst çene kemiği (maksilla, lat. ''Maxilla'') içinde sağ ve sol yanlarda bulunan "maksiller sinüs"ler (lat.''Sinus Maxillaris'') ve alın kemiği (frontal kemik, lat. ''Os Frontale'') içinde yer alan "frontal sinüs" (lat.''Sinus Frontalis'')sinus etmeoidalis ve sinus sfeneoidalis olmak üzere 4 tane sinus vardır.


== Sinüs Lifting ==
== Sinüs Lifting ==

Sayfanın 21.04, 15 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Şablon:TıpUyarı

Kafatasında (lat.Cranium) burun boşlukları çevresindeki kemiklerin içinde bulunan ve burun boşluklarına açılan kemik boşluklarına sinüs adı verilir (paranasal sinüsler). Genellikle doğumdan sonra gelişerek ortaya çıkan bu kemik boşlukları mukoza ile döşeli olup sağlıklı şartlarda içlerinde hava bulunur. Bu boşlukların kafa ağırlığını azaltmak, ses rezonansına katkı sağlamak ve solunum havasını ısıtmak gibi görevleri vardır. Üst çene kemiği (maksilla, lat. Maxilla) içinde sağ ve sol yanlarda bulunan "maksiller sinüs"ler (lat.Sinus Maxillaris) ve alın kemiği (frontal kemik, lat. Os Frontale) içinde yer alan "frontal sinüs" (lat.Sinus Frontalis)sinus etmeoidalis ve sinus sfeneoidalis olmak üzere 4 tane sinus vardır.

Sinüs Lifting