Ekim Devrimi Nişanı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q728960 sayfası üzerinden sağlanan 21 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Mirada (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
10. satır: 10. satır:




'''Ekim Devrimi Nişanı''' ([[Rusça]]:Орден Октябрьской Революции, ''Orden Oktyabr'skoy Revolyutsii'') [[31 Ekim]] [[1967]]'de [[Ekim Devrimi]]'nin 50. yılı anısına yapıldı. Bireylere ya da gruplara komünizme yaptıkları hizmetlerden dolayı verilirdi. [[Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği|Sovyetler Birliği]]'nde Lenin Nişanı'ndan sonra en önemli nişandı.
'''Ekim Devrimi Nişanı''' ([[Rusça]]:Орден Октябрьской Революции, ''Orden Oktyabr'skoy Revolyutsii'') [[31 Ekim]] [[1967]]'de, [[1917 Ekim Devrimi]]'nin ellinci yıldönümü dolayısıyla, develete çok değerli hizmetlerde bulunmuş [[SSCB|Sovyet]] yurttaşlarını (sivil ya da asker), ayrıca yabancı ülkelerle dostça ilişkilerin gelişmesine ya da barışın savunulmasına katkıda dokunmuş kişileri (Sovyet ya da yabancı) ödüllendirmek üzere 1967'de konulmuş olan Sovyet nişanı.


[[Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği|Sovyetler Birliği]]'nde [[Lenin Nişanı]]'ndan sonra en önemli nişandı. Simgesi, kırmızı mineden beş köşeli bir yıldızdı; gök mavisi renkte beş dar şeridi bulunan bir kırmızı kurdela üzerine takılıdır.


{{sovyet-taslak}}

Ayrıca bakınız


==Ayrıca==
* [[Lenin Nişanı]]
* [[Lenin Nişanı]]
* [[Kızıl Bayrak Nişanı]]
* [[Kızıl Bayrak Nişanı]]


{{sovyet-taslak}}
[[Kategori:Ekim Devrimi Nişanı]]
[[Kategori:Ekim Devrimi Nişanı]]



Sayfanın 09.59, 1 Nisan 2013 tarihindeki hâli

Ekim Devrimi Nişanı

Rozet

Şerit


Ekim Devrimi Nişanı (Rusça:Орден Октябрьской Революции, Orden Oktyabr'skoy Revolyutsii) 31 Ekim 1967'de, 1917 Ekim Devrimi'nin ellinci yıldönümü dolayısıyla, develete çok değerli hizmetlerde bulunmuş Sovyet yurttaşlarını (sivil ya da asker), ayrıca yabancı ülkelerle dostça ilişkilerin gelişmesine ya da barışın savunulmasına katkıda dokunmuş kişileri (Sovyet ya da yabancı) ödüllendirmek üzere 1967'de konulmuş olan Sovyet nişanı.

Sovyetler Birliği'nde Lenin Nişanı'ndan sonra en önemli nişandı. Simgesi, kırmızı mineden beş köşeli bir yıldızdı; gök mavisi renkte beş dar şeridi bulunan bir kırmızı kurdela üzerine takılıdır.


Ayrıca