Tartışma:Türk mutfağı: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
4. satır: 4. satır:


---------------
---------------
Türk Mutfağı Osmanlı mutfağından miras kalan bir mutfak değildir. Daha eskilere dayanan pek çok yöresel tadlar bulunur.<small>— ''Bu imzasız yazı [[Kullanıcı:İsilerol|İsilerol]] ([[Kullanıcı mesaj:İsilerol|mesaj]]•[[Özel:Contributions/İsilerol|katkılar]]) tarafından eklenmiştir. ''</small>
Türk Mutfağı Osmanlı mutfağından miras kalan bir mutfak değildir. Daha eskilere dayanan pek çok yöresel tadlar bulunur.<small>— ''Bu imzasız yazı [[Kullanıcı:İsilerol|İsilerol]] ([[Kullanıcı mesaj:İsilerol|mesaj]]•[[Özel:Contributions/İsilerol|katkılar]]) tarafından
eklenmiştir. ''</small>

Demirbaşı Ekmektir. :) Diğerleri Aperatiftir.[[Özel:Katkılar/88.232.141.231|88.232.141.231]] 21:23, 2 Ocak 2013 (UTC)


== Zavallı Türk mutfağı ==
== Zavallı Türk mutfağı ==

Sayfanın 21.23, 2 Ocak 2013 tarihindeki hâli

beklemede olan sayfa ile ilgili birtakım düzenleme yapmaya çalıştım, konu sanırım dağınık yazılmış. Başka sorun bulamadım. Eger fikri olan varsa lutfen tartisalim.Bu imzasız yazı İsilerol (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Türk Mutfağı Osmanlı mutfağından miras kalan bir mutfak değildir. Daha eskilere dayanan pek çok yöresel tadlar bulunur.Bu imzasız yazı İsilerol (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Demirbaşı Ekmektir. :) Diğerleri Aperatiftir.88.232.141.231 21:23, 2 Ocak 2013 (UTC)

Zavallı Türk mutfağı

Dünyanın önde gelen mutfakları arasında gösterilen, ayrıca eski Osmanlı coğrafyasında yer alan azımsanamayacak sayıda ülkenin kendi ulusal mutfaklarının oluşmasında en önemli katkıyı yapmış Türk mutfağına ilişkin Vikipedi maddesi bir tek kaynak içermiyor. Belki o nedenle içerik çok zayıf. Kavramlar, gastronomik ve etimolojik bilgiler, tarihçe, kategoriler, hatta yemek, tatlı, salata vb listeleri bile yok. (Sondaki yöresel mutfaklar bağlantı listesinden söz etmiyorum.) (x)

Fotoğraflar ayrı bir felaket: Hiç olmazsa insan karnıyarığı, imambayıldıyı kendi evinde porselen bir tabağa koyup fotoğrafını çeker de onu ekler böyle bir maddeye, fırın tepsisi resmi yerine...

"Hevesli"ler tarafından yazılmaya çalışılmış bu maddenin Türkçesine ise hiç giremiyorum; zira "bölge" ile "yöre"yi karıştıran, "işkembeci"ye "işkembeci lokantası" diyen, "mutfak" ile "yöre" kelimelerini eşanlamlı gibi kullanabilen (veya kullanılmasını onaylayan) editörlerin hangi ifadelerini tartışacağız?

Metni okumanın bana tek yararı "irmik helvası yapımında irmik kullanıldığını" öğrenmek oldu.

Bu madde "Ansiklopedik olma" ölçütlerini karşılıyor mu? Türkçe Vikipedide "Türk mutfağı" sayfasının -ciddi birileri çıkıp yazana dek- mevcut olmamasını bu sayfaya tahammül etmeye yeğlerim. Silinmesini öneriyorum. --E4024 (mesaj) 10:48, 6 Haziran 2012 (UTC)

Not: "Gastronomi" maddesi Vikipedide var olduğu için altını çizmek amacıyla maddeye girdim; "gastronominin bir çalışma olduğunu" öğrendim. --E4024 (mesaj) 19:04, 7 Haziran 2012 (UTC)

Burada sayfaya katkı yapan herkesin gönüllü olduğunu unutmayalım. Bu üslup bizi ileriye götürmez. bkz. Taş üstüne taş koymak. -Sadrettinmesaj 20:00, 20 Ekim 2012 (UTC)