Kırkikindi yağışları: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Tunca Can (mesaj | katkılar)
Yeni sayfa: Türkiye'de ilkbahar ve yaz başlarında kuzeybatıdan gelen nemli ve soğuk hava İç Anadolu'da ısınarak yükselir ve yağış bırakır. Bu yağışlara '''Kırkikindi yağışları...
 
Fagus (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
Türkiye'de ilkbahar ve yaz başlarında kuzeybatıdan gelen nemli ve soğuk hava İç Anadolu'da ısınarak yükselir ve yağış bırakır. Bu yağışlara '''Kırkikindi yağışları''' denir. Bu yağışlar genelde ikindi vakti başladığı için bu tür [[konveksiyonel yağış]]lara halkımız kırk gün, ikindi vakti yağan yağışlar anlamında Kırkikindi yağışları demiştir. Bu yağışlar bir anda başlar, yoğun şekilde olur ve kısa zamanda biter.
'''Kırkikindi''', [[Türkiye]]'de ilkbahar ve yaz başlarında kuzeybatıdan gelen nemli ve soğuk hava İç Anadolu'da ısınarak yükselir ve [[yağış]] bırakır. Bu yağışlara kırkikindi yağışları denir. Bu yağışlar genelde ikindi vakti başladığı için bu tür [[konveksiyonel yağış]]lara halkımız kırk gün, ikindi vakti yağan yağışlar anlamında Kırkikindi yağışları demiştir. Bu yağışlar bir anda başlar, yoğun şekilde olur ve kısa zamanda biter.


{{taslak}}
{{meteoroloji-taslak}}


[[Kategori:Coğrafya terimleri]]
[[Kategori:Coğrafya terimleri]]
[[Kategori:Yağış]]

Sayfanın 21.05, 26 Şubat 2007 tarihindeki hâli

Kırkikindi, Türkiye'de ilkbahar ve yaz başlarında kuzeybatıdan gelen nemli ve soğuk hava İç Anadolu'da ısınarak yükselir ve yağış bırakır. Bu yağışlara kırkikindi yağışları denir. Bu yağışlar genelde ikindi vakti başladığı için bu tür konveksiyonel yağışlara halkımız kırk gün, ikindi vakti yağan yağışlar anlamında Kırkikindi yağışları demiştir. Bu yağışlar bir anda başlar, yoğun şekilde olur ve kısa zamanda biter.