II. Albert (Monako prensi): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
ElphiBot (mesaj | katkılar)
Coriolis (mesaj | katkılar)
düz
3. satır: 3. satır:
[[Dosya: Prince_Albert_II_of_Monaco_neu.jpg|thumb|right|II. Albert]]
[[Dosya: Prince_Albert_II_of_Monaco_neu.jpg|thumb|right|II. Albert]]


'''Prens Albert II''' ( Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi, d. [[14 Mart]] [[1958]] ) [[Grimaldi Hanedanı]] reisi ve [[Monako]] Prensi. Prens [[III. Rainier]] ve Prenses Grace Kelly'nin oğludur. Diğer kardeşleri [[Hannover Prensesi Caroline]] ve [[Monako Prensesi Stephanie]]'dir.
'''Prens Albert II''' (Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi, d. 14 Mart 1958) [[Grimaldi ailesi]] reisi ve [[Monako]] Prensi. Prens [[III. Rainier]] ve Prenses [[Grace Kelly|Grace Kelly'nin]] oğludur. Diğer kardeşleri [[Hannover Prensesi Caroline]] ve [[Monako Prensesi Stephanie]]'dir.


== Hükümdarlığı ==
== Hükümdarlığı ==
Prens II. Albert, babası [[III. Rainier]]'in rahatsızlanıp hastaneye kaldırılamasının ardından [[31 Mart]] [[2005]] tarihinde [[Monako]] Hanedanı tarafından yapılan bir açıklamayla babasının tüm yetkilerini üzerine devr almıştır. [[6 Nisan]] [[2005]] tarihinde ise Prens [[III. Rainier]]'in ölümüyle birlikte resmen [[Monako]] Prensi olarak ilan edilmiş ve tahta çıkmıştır.
Prens II. Albert, babası [[III. Rainier]]'in rahatsızlanıp hastaneye kaldırılamasının ardından 31 Mart 2005 tarihinde [[Monako]] Hanedanı tarafından yapılan bir açıklamayla babasının tüm yetkilerini üzerine devralmıştır. 6 Nisan 2005'te ise Prens III. Rainier'in ölümüyle birlikte resmen Monako Prensi ilan edilmiş ve tahta çıkmıştır.
== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 19.17, 3 Haziran 2012 tarihindeki hâli

II. Albert

Prens Albert II (Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi, d. 14 Mart 1958) Grimaldi ailesi reisi ve Monako Prensi. Prens III. Rainier ve Prenses Grace Kelly'nin oğludur. Diğer kardeşleri Hannover Prensesi Caroline ve Monako Prensesi Stephanie'dir.

Hükümdarlığı

Prens II. Albert, babası III. Rainier'in rahatsızlanıp hastaneye kaldırılamasının ardından 31 Mart 2005 tarihinde Monako Hanedanı tarafından yapılan bir açıklamayla babasının tüm yetkilerini üzerine devralmıştır. 6 Nisan 2005'te ise Prens III. Rainier'in ölümüyle birlikte resmen Monako Prensi ilan edilmiş ve tahta çıkmıştır.

Dış bağlantılar