Vikipedi:WMTR/Vikimaraton/Gençler ve Sürdürülebilirlik Vikimaratonu 2022

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikimaraton: Gençler ve Sürdürülebilirlik

29 Eylül 2022
ÜNAK 2022 Sempozyumu
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi


Bu vikimaraton projesi, 29.09.2022 günü Türkiye saati ile 13:00 - 16:00 arasında “Bugünü Geleceğe Taşımak: Kütüphaneler ve Sürdürülebilirlik” teması ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ÜNAK 2022 Sempozyumu bünyesinde gerçekleşecektir.

'Gençler ve Sürüdürülebilirlik Vikimaratonu, sempozyum katılımcılarının ve gönüllü gençlerin Vikipedi'nin ve kardeş projelerinin işleyişini yakından tanıması; bilginin kitle-kaynaklı platformlar yoluyla sürdürülebilirliği konusunda düşünme tartışma, Türkçe Vikipedi için içerik geliştirme deneyimi sağlamak üzere planlanmıştır. Vikipedi ve kardeş projeleri hakkında bir sunumun ardından katılımcılar seçtikleri bir konuda mevcut Vikipedi maddelerini geliştirme, yeni bir madde oluşturma ya da başka dildeki Vikipedi maddesinin Türkçe'ye çevirerek uygulama yapacaklardır.

Katılımcılar sürdürülebilirlik kavramları, kütüphanecilik terimleri ve Konya'nin kültürel anıtları olmak üzere üç başlık altında çalışma yapmaya davetlidir. Vikipedi'deki içeriklerin eleştirel bir okuyucusu, aktif bir üreticisi durumuna gelmek için bir adım atmak üzere sempozyum katılımcılarına 29 Eylül günü atölyeye bekliyoruz. Katılım formu

Vikimaraton nedir ?

Vikimaraton, belirlenmiş bir konu ya da içerik ile ilgili Vikipedi maddelerinin oluşturulması, geliştirilmesi amacıyla gönüllülerin belirli bir zaman diliminde bir arada çalışmasıdır.

Katılım

Etkinliğe kaydınızı yapıktan sonra 29 Eylül günü Vikipedi'de aşağıdaki madde önerileri veya konu ile ilgili sizin belirlediğiniz eksik veya geliştirilmesi gereken maddeler üzerinde çalışarak vikimaratona katılabilirsiniz. Kayıt için lütfen Katılım formunu doldurunuz.

Madde önerileri[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki listedeki maddeler Türkçe Vikipedi'de geliştirilebilir, Türkçe'de olmayanlar oluşturulabilir, başka dillerden çevrilebilir. Bu liste dışında dilediğiniz maddeleri belirleyerek üzerinde çalışabilirsiniz, listeye önerilerinizi ekleyebilirsiniz:

Sürdürülebilirlik
Kütüphanecilik
Konya

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Maraton kapsamında açılan maddeler[kaynağı değiştir]