Özer Atik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yok Böyle Bir Şey sayfasından yönlendirildi)
Özer Atik
Doğum5 Kasım 1977 (46 yaşında)
Kahramankazan, Ankara, Türkiye
Milliyet Türkiye
MeslekPiyanist ve ses sanatçısı
EvlilikAyşegül Atik
Resmî sitehttp://www.ozeratik.com

Özer Atik (d. 5 Kasım 1977, Kahramankazan, Ankara), Türk piyanist ve ses sanatçısı.[1]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Özer Atik 5 Kasım 1977 tarihinde Kahramankazan'da doğdu. Özel Doğuş Lisesi'ni 1995 yılında bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji bölümüne girdi.

Profesyonel müzik çalışmalarına 1996 yılında tiyatro için özgün sahne müzikleri besteleyerek başladı. Hadi Çaman Tiyatrosu'nda "Dostum" (çocuk oyunu) ve "Kelebekler Özgürdür" adlı oyunları müzikledikten sonra kısa bir süre Barış Oyuncuları ve Tiyatro Alkış'ta aranjör, enstrümanist, özgün sahne müziği bestecisi olarak çalıştı. Tüm bu yıllar süresince part time olarak müzik öğretmenliği yaptı.

2004 - 2005 sezonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sahneye koyduğu ilk çocuk oyunu olan "Palyaçolar"ın müziklerini yaptı, takip eden sezonda yine BKM için "Sizinkiler Dünya Kaç Bucak" adlı oyunun özgün sahne müziği bestecisi olarak çalıştı. Türkiye'nin önde gelen birçok ilaç firması için tanıtım filmi müzikleri, adaptasyonlar, lansman müzikleri üretti. Gökhan Gürek'le birlikte "Nazım Hikmet Belgeseli" ve "Operasyon Cennet" adlı televizyon filminin müziklerini besteledi.

Şarkı formunda beste çalışmalarına 1990'lı yılların başında başladı. En büyük tanınırlığını Komedi Dükkanı'nda piyanist olarak sağladı. İlk albümü Yok Böyle Bir Şey'i 2008 yılında çıkardı. 2013'te Arkadaşım Hoşgeldin adlı komedi programında piyanist olarak yer aldı. Şu an da ise TolgShow adlı programda mesleğine devam etmektedir.

Diskografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yok Böyle Bir Şey[değiştir | kaynağı değiştir]

2008'de yayımlanmıştır. Albümün prodüktörlüğünü Tolga Çevik yapmıştır.

Şarkı listesi
  1. "Yok Böyle Bir Şey"
  2. "Ver Elini İstanbul"
  3. "Tek Başıma Çaresiz"
  4. "Dünya"
  5. "Yüreğimdeki Ezgim Ol İstiyorum"
  6. "Vurursan Yıkılmam"
  7. "Ben Varım"
  8. "Ben Olsam"
  9. "Ne Yazar"
  10. "Hasretim Sana"

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Özer Atik Otobiyografi". Özer Atik Resmî Sitesi. 7 Nisan 2016. 17 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2016.