Yiğitlik Madalyası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yiğitlik Madalyası
"İgidliyə görə" medalı
Yiğitlik Madalyası
Azerbaycan cumhurbaşkanı tarafından verilir
Ülke Azerbaycan
TürMadalya
Olası Hak
Sahipleri
Cesaret ve kahramanlık gösteren kişiler
DurumVerilmeye devam etmektedir
İstatistikler
Kuruluş29 Aralık 1998
Öncelik
ÜstVatana Hizmet Nişanı
AstTerakki Madalyası

Yiğitlik Madalyası (Azerice"İgidliyə görə" medalı), özellikle cesaret ve kahramanlık gösteren kişilere verilen bir Azerbaycan madalyasıdır. Nişan, 29 Aralık 1998'de Azerbaycan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle verilmeye başlanmıştır.[1]

Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Sekiz köşeli bir yıldızın arka planına karşı, başında miğfer ve elinde süngü olan bir askerin profil içi bir resmi bulunmaktadır. Askerin sol tarafında bir çember boyunca "Yiğitlik için" yazısı yer almaktadır. Yazıt ve resim dikkat çekicidir.[2]

Madalyanın arka yüzü düzdür ve ortasına birkaç madalya oyulmuştur. Madalya, 27 mm X 43 mm koyu ve açık yeşil şeritle kaplı ince dikdörtgen bir levhaya göz halkası ile tutturulur. Madalyonun alt kısmında milli süslemeli dikdörtgen blok, arka yüzünde ise göğsüne sabitlemek için bir eleman bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ""Azərbaycan Respublikasının orden və medallarının təsis edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikasının 10 noyabr 1992-ci il tarixli, 370 nömrəli Qanunu". 30 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ ""İgidliyə görə" medal" (Azerice). azerbaijanis.com. 27 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2020.