Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2
YönetmenRhys Frake-Waterfield
Yapımcı
  • Scott Jeffrey
  • Rhys Frake-Waterfield
YazarMatt Leslie
Oyuncular
MüzikAndrew Scott Bell
Görüntü yönetmeniVince Knight
Kurgu
  • Dan Allen
  • Rhys Frake-Waterfield
StüdyoJagged Edge Productions
DağıtıcıITN Distribution
Çıkış tarih(ler)i29 Mart 2024 (2024-03-29)
Süre100 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce

Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2 Rhys Frake-Waterfield tarafından yönetilen ve Matt Leslie tarafından yazılan 2024 yapımı bir İngiliz bağımsız slasher filmi Twisted Childhood Universe'ün (TCU) ikinci bölümü ve A. A. Milne ve E. H. Shepard'ın Winnie-the-Pooh kitaplarının horror reimagining'i olarak hizmet veren Winnie-the-Pooh: Blood and Honeyin (2023) devamıdır. Filmin başrollerinde Christopher Robin rolünde Scott Chambers ve the titular character rolünde Ryan Oliva yer alırken, yardımcı rollerde Tallulah Evans, Teresa Banham, Peter DeSouza-Feighoney, Alec Newman ve Simon Callow yer alıyor. Pooh, Piglet, Tigger ve Owl'un, Christopher Robin'in çocukluk kasabasında, varlıklarını dünyaya açıkladığı için ondan intikam almak amacıyla ölümcül bir saldırıya girişmelerini konu alıyor.[1][2]

İlk filmin başarısının ardından, yönetmen Frake-Waterfield bir devam filmiyle ilgilendiğini ifade etti ve sonunda Kasım 2022'de greenlit oldu. Orijinal oyuncular Nikolai Leon, Craig David Dowsett ve Chris Cordell devam filmi için geri dönmezken, yeni oyuncular Chambers, Oliva ve Eddy MacKenzie sırasıyla Christopher Robin, Winnie-the-Pooh ve Piglet rollerinde onların yerini aldı.

Winnie-the-Pooh: Kan ve Bal 2 18 Mart 2024'te Londra'da prömiyerini yaptı ve 26 Mart 2024'te Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta sinemalarda gösterime girdi. Film, selefine göre önemli bir gelişme olarak nitelendirilen karışık ve olumlu eleştiriler aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yossman, K. J. (8 Eylül 2023). "Shakespeare in Love Star Simon Callow Joins Cast of Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 (Exclusive)". Variety. 9 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2023. 
  2. ^ Vejvoda, Jim (5 Şubat 2024). "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 Exclusive Trailer and Poster". IGN. 5 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]