Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2012/28. hafta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Herkese başarılı bir İBP haftası dilerim. Sargon (mesaj) 08:57, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Girişteki turuncu zemin ile belirtilmiş; "Bu İşbirliği Projesi sadece bir madde açma yarışması değildir. Lütfen aşağıdaki açıklamaları okuyunuz ve eğer maddelerin içeriğini geliştirecekseniz açınız."cümlesi şık olmamış. Bir kere açılmamış maddenin içeriği geliştirilemez, çünkü içerik yok ortada. Sanırım ifade edilmek istenen konu başka. İkincisi asgari ölçüde madde açılıp içerik daha sonra da açan kişi veya başka kullanıcılar tarafından geliştirilebilir, bu madde açmaya engel olmamalı. Zaten hemen altta önceki İBP'den eksik kalmış maddelerin bu hafta tamamlanırsa puanlanacağı yazıyor. Acaba anlı şanlı madde açmayacaksanız projeye katılmayın mı denmek isteniyor? Tamam katılmayız ama hani bu hafta açıp diğer hafta puan alabilecektik, ne oldu ona. Diyelim ki bu hafta birkaç taslak madde açtık sonra geliştiririm diye ama haftaya işimiz çıktı ne olacak. Eklemeyelim mi buraya? Ekleyelim dursun bence haftaya Allah kerim. Saygılar.-DRG msj 16:36, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Metinde "içeriği geliştirilmemiş olan maddeleri açmayın" demiyor ki "eğer geliştirmeyecekseniz açmayın" diyor. Bu sadece bu listede olan maddeler için geçerli birşey. Sonra bir de taslak olarak açılmış bir iki cümlelik maddeleri geliştirmek için uğraşmayalım diye alınan bir önlem. Zira bu proje bu listelerdeki kızarıklıkları gidermeyi değil gelişkin hale getirmeyi amaçlıyor. Sürekli aynı şeyi söylemek zorunda kalıyorum. Burdaki maddeler dışında maddelerden taslak halinde yüzlerce madde açabilirsiniz. Ama bu maddeleri belli bir standarta getirmek zorundayız, amaç bu. Bu İBP bu amaçla yapılıyor. Anlı şanlı değil altı üstü asgari 300 sözcükten oluşan madde olsun diyoruz. Zaten hepi topu bir Word sayfası falan ediyor. Neden birer cümleden oluşan 10 tane madde açıp birileri de geliştirsin diyelim? O birileri kim ki? Biz o birileriyiz işte.
Ayrıca, bu 10000'lik listeyi birer cümlelik maddelerle kızarıklıklarından arındırmak zorunda da değiliz. Böyle bir hedefimiz yok ki. Kimse bizden bu listelerin kızarıklıklarını gidermemizi istemiş değil. Bu maddeleri Türkçe konuşan insanların bu maddelere ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için açıyoruz. Listelerin bunun dışında kırmızı yada mavi olmasının hiçbir önemi yok. Hedefimiz insanların ihtiyacını gidermek, bizim çok sayıda madde açmış olmamız belki bize iyi bir iş yapmışız gibi görünebilir ama bunun Vikipedi okurunun bir yarasına derman olacağını sanmıyorum.
Bu arada geçen hafta açtığınız dört maddeyi olgunlaştırdığınızda elbette puanını alacaksınız. Bunu engelleyen birşey yok. Sargon (mesaj) 17:19, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Amacınızın farkındayım. Ancak yukarıdaki cümle de benim amacıma ters düşüyor. Ben İBP'ye katılmadan ilgili maddeleri açmaya devam edeceğim. Bu kısıtlama sadece proje dahilinde olabilir o halde ben de proje dışı kendi yolumda ilerlemeye devam ederim. Zannımca buna bir itirazınız olmaz. Sanırım benim yanılgım ilk anda bunu genel geçer bir kural gibi algılamak oldu. Bir de önceki yazışmalardan sonra üzerime aldım haliyle. Bir de ikinci bir proje öneriniz vardı sanırım. Gayet mantıklı. Destekliyorum. Kolay gelsin-DRG msj 18:03, 9 Temmuz 2012 (UTC)

İşbirliği projesini iki kategoriye ayırma önerisi[kaynağı değiştir]

Burda yazdığım mesajı sadece bu haftaya özgü bir konu olmadığı için Genel İBP tartışma bölümüne aktardım. Sargon (mesaj) 20:04, 9 Temmuz 2012 (UTC)