Vikipedi:Uyumlu yazım kulübü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Daima yazarlara uyuşmaya ulaşmalarında yardımcı olarak değiştirme savaşlarını sonlandırmayı amaçlayınız.
  • Asla bir kereden fazla geri almayınız - konuyu tartışma sayfasına alınız.
  • Değiştirme savaşlarını tetiklemekten sakınınız - büyük ya da ihtilaflı değişiklikleri tartışma sayfasında önceden tartışınız.
  • Gerekli olduğu zaman daha geniş bir topluluktan giriş yapmanızı tavsiye ederiz (Örneğin Uzman değerlendirmesi, Yorumlar için tavsiyeler, Sayfa koruma için tavsiyeler, Köy çeşmesi vb.)
  • Nazikçe küfür edilmemesini diğerlerine hatırlatınız, her zaman nezaketi ve viki sükunetini elden bırakmayınız.
  • Tartışma sayfaları çok uzadığında veya içinden çıkılmaz bir hal aldığında sayfayı refactor ediniz.
  • Yazarken cesur olun (küstah değil)

Vikipedi:Harmonious editing club/Guidelines

Orijinal çağrı[kaynağı değiştir]

Vikipedi içinde bir çeşit eski moda yarı gülünç bir düzenleme grubu olan "milita" grubunu değiştirme savaşlarında ara buluculuğa soyunması için ve düzenleme savaşlarının bütün parçalarının üzerinde mutabık olduğu düzgün, iyi, doyurucu sabit ve tarafsız makale üretmek için birlikte çalışmak üzere bir çeşit kulüp ya da SIG olarak düzenlemek amacındayım. Bu kulüp üyeleri faydalı bir usulle uyum içerisinde nasıl katkıda bulunulacağına örnek gösterirler. Bu üyeler kendilerini "Sadece bir kez geri dönebilirim." kuralıyla bağlarlar. Değişiklik yapmadan önce diğerlerinin onayı için bir saat ya da bazen bir gün bekleyebilirler.

Bu kulübün üyeleri tartışma sayfalarında yazışırken küfürleşmemeyi diğerlerine nazikçe hatırlatmalıdır. Tartışma sayfaları çok uzadığında veya içinden çıkılmaz bir hal aldığında sayfayı refactor ederler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Refactoring