Kullanıcı:Redgufy

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Andrea hayranlara Taylor'ın şarkıları yazarken ne kadar içten davrandığını ve All Too Well'in şimdiye kadar yazdığı en yürek burkan şarkılardan biri olduğunu söylüyordu. Onlara daha 2010'da Speak Now Turnesi için prova yaparken All Too Well'i yazdığından bahsetti. Taylor sahneye çıktığında herkes onun ağladığını söyleyebilirdi. Onun kısa bir süre önce oldukça kötü bir ayrılık yaşadığını anladılar ama konser devam etmek zorundaydı. Taylor gitarını aldı ve All Too Well'in giriş kısmını çalmaya başladı. Şarkının girişini söylerken herkesin kafası karışmış gibi görünüyordu çünkü bu bilmedikleri bir şarkıydı. Sonradan anladılar ki şarkıyı bilmemelerinin nedeni Taylor'ın şarkıyı tam o an yazmakta olmasıydı. Sonra takımı da ona katılmaya başladı. Şarkının 'You called me up again just to break me like a promise' kısmına geçtiğinde Andrea, Taylor'ın çığlık atarak ve ağlayarak şarkıyı söylediğinden bahsediyordu. Şarkı bitince Andrea kayıt odasındaki çocuğa şarkıyı kaydedip etmediğini sorduğunda görevli ağlamak üzere, evet dedi. Taylor şarkıyı Red albümüne kadar yayınlamadığını çünkü olayın onun için hala yeni olduğunu söyledi."



Taylor Swift, ABD'li country sanatçısı Taylor Swift'in ilk stüdyo albümü. Albüm Swift yalnızca 16 yaşındayken Big Machine Records etiketiyle yayımlandı. Swift albüm için şarkıları henüz lise birinci sınıftayken, ileride bütün albümlerinde çalışacağı Liz Rose ile birlikte yazdı. Albümün yapımcılığını ise Nathan Chapman yaptı. Şarkılar country müzik tarzında ve sözleriyle, romantik ilişkiler ve Swift'in ilişkileri gözlemlemesine dayalı olarak yazıldı.

Taylor Swift, müzik eleştirmenlerinden olumlu yönde eleştiriler aldı ve Swift'in yeteneği övüldü. Albüm Amerika'da, Billboard 200'de 5 numaraya kadar yükseldi. Top Country Albums Chart'da aralıklı 24 hafta listede kaldı. RIAA tarafından 5 kez platin plak ile sertifikalandı. Ayrıca Billboard 200 listesinde 250 hafta kalarak, 2000'li yıllarda bu listede en uzun süre yer alan albüm unvanına sahip oldu. Kanada, Avusturalya ve Birleşik Krallık'ta oldukça iyi başarılar elde etti.

Albümde yer alan şarkıların beş tanesi single olarak yayınlandı. Bu single'ların hepsi Amerika Birleşik Devletleri müzik listesinde ilk 40'ta yer alırken,[6] yine hepsi RIAA tarafından sertifikalandı. Taylor Swift'den yayınlanan ilk single Tim McGraw, Billboard's Hot Country Songs'da ilk ona girmeyi başardı. Yayınlanan ikinci single Teardrops on My Guitar, Billboard Hot 100'de bu albümden çıkan en başarılı single oldu. Yayınlanan üçüncü single Our Song, Swift'in Hot Country Songs'de 1 numaraya ulaşan ilk şarkısı oldu. Picture to Burn ve Should've Said No, yayınlanan bu iki şarkıda Yeni Zelanda ve Amerika'da 18 numaraya kadar yükseldi. Swift, Rascal Flatts, George Strait, Brad Paisley, Tim McGraw ve Faith Hill gibi sanatçıların turlarında açılış sanatçısı olarak sahne aldı.