The Nickel Boys (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Nickel Boys (film)
YönetmenRaMell Ross
YapımcıJoslyn Barnes
Senarist
Oyuncular
Görüntü yönetmeniJomo Fray
KurguNicholas Monsour
Stüdyo
DağıtıcıAmazon MGM Studios
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$23.2 milyon

The Nickel Boys, Senaryosunu Joslyn Barnes ile birlikte yazan RaMell Ross tarafından yönetilen yaklaşmakta olan bir Amerikan drama filmi. Colson Whitehead'in the Nickel Boys adlı romanından uyarlanan filmde Aunjanue Ellis, Ethan Herisse, Fred Hechinger, Hamish Linklater ve Brandon Wilson rol alıyor.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Nickel Boys", 1960'ların Florida'sında öğrencilere kötü muamelesiyle ün salmış Dozier School for Boys adlı tarihi ıslah okuluna dayanmaktadır. Film, yanlışlıkla bir suçla itham edildikten sonra Dozier Okulu'nun kurgusal bir versiyonu olan Nickel Akademisi'ne gönderilen genç bir Afro-Amerikan çocuk olan Elwood Curtis'in hikayesini ele almaktadır. Oradayken Turner adında bir çocukla tanışır ve ikisi okulun ve yozlaşmış yöneticilerinin dehşetinden kurtulmaya çalışırken yakın bir dostluk kurarlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nickel Boys". Writers Guild of America West. 26 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2023. 
  2. ^ Grobar, Matt (27 Ekim 2022). "Aunjanue Ellis & Four Others Set For RaMell Ross' Colson Whitehead Adaptation The Nickel Boys For MGM's Orion; Plan B, Anonymous Producing". Deadline Hollywood. 1 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]