The Messenger (2018 video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Messenger" oyun logosu.

The Messenger, Quebec/Kanadalı bağımsız stüdyo olan Sabotage Studio tarafından yapılan ve Devolver Digital tarafından dağıtılan aksiyon-platform ögeleri içeren metroidvania oyunudur. 30 Ağustos 2018'de PC ve Nintendo Switch'e, 19 Mart 2019'da ise Playstation 4'e çıkmıştır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Messenger'ın oynanışı şu şekilde anlatılabilir. Zıpla, vur ve tekrar zıpla. Başlangıçta oyuncu Cloud Step adı verilen bir şeye vurduktan sonra zıplayabilmeyi sağlayan tekniği öğrenir. Ondan sonra oyun çizgisel olarak boss savaşları içeren oyun tarzına dönmektedir. Oyuncu bu bölümler sırasında Kanca ve Wingsuit gibi yeni eşyalarla oynanışın zenginliğini yaşayabilir. Oyunun başında çizgisel olan oyun bir süre sonra metroidvania havasına dönerek açık dünyaya döner. Açık dünya kısmında 8bit-16bit arası geçiş sağlayan portallar vardır. Düşmanların yeniden spawn olma özelliği vardır. Oynanışı Ninja Gaiden oyunundan esinlenilerek yapılmıştır.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, Demon King ve ordusu tarafından işgal edilmiş bir dünyada, gizlenmiş bir topluluk olan Ninja Köyü'nde yaşayan bir ninjanın, artık saklanmak yerine dünyayı kurtarmak istemesiyle başlar. Bir süre sonra Demon King ve ordusu, Ninja Köyü'ne saldırır ve tam ana kahraman olan Ninja'ya saldırı olacak iken "Western Hero" ortaya çıkıp Demon King, Barma'thazël ve ordusunu Ninja Köyü'nden püskürtür. Sonra; bu kahraman, ana karakter olan Ninja'ya bir parşömen verir ve onu dünyanın en yüksek noktasına götürmesini söyler. Ninja artık "The Messenger" olmuştur ve bu yolda türlü türlü haritalarda farklı bölüm sonu canavarlarıyla mücadele ettikten sonra en yüksek noktaya gelerek Tower of Time (Zaman Kulesi) adlı bölümü geçtikten sonra 500 yıl sonrasına ışınlanarak Barma'thazël'i yener ve artık Ninja'nın görevi bitecektir. Fakat, sonraki Messenger'ın ölümü nedeniyle, laneti kaldırma görevi de bu Ninja'ya verilecektir. Ninja bu sefer farklı dünyalarda müzik notaları arayıp, müzik kutusuna girip orada hapsolan Phantom'u yenip laneti kaldırmak zorundadır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ninja (The Messenger): Genç bir ninjadır ve sürekli maceraya atılmak ister. 8bit durumunda bir parşömen taşırken, 16 bit durumunda ise kafasında şapka vardır.

Quarble: Messengerlar'ın koruyucuları olan küçük şeytanımsı varlıktır. Bu şeytanımsı varlıklar Demon King'e ihanet ederek iyi tarafa katılmıştır ve zamanın dışında yaşadıkları için Messengerlar öldüğünde onları en yakın Save noktasına götürürler.

Shopkeeper: Ninja'ya yardım eden mavi pardesülü bir varlıktır. Ninja'ya yeni eşyalar verir, Ninja'nın özelliklerini Zaman Çömlekleri karşılığında günceller. Ayrıca Ninja'ya bulundğu dünya hakkında bilgi verip ona hikâyeler anlatır.

Demon King: Dünyayı ele geçiren 4 kafalı büyük bir şeytandır. Ayrıca Forlorn Tapınağı'nın bossudur.

Barma'thazël: İnsana benzeyen şeytanımsı varlık. Keçi sakalı ve göz bandı vardır. Demon King'in hizmetkârıdır ve Underworld'ün bossudur.