Kaynak (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Fountain (film) sayfasından yönlendirildi)
Kaynak
The Fountain
YönetmenDarren Aronofsky
YapımcıArnon Milchan
Iain Smith
Eric Watson
SenaristDarren Aronofsky
Hikâye (eser)Darren Aronofsky
Ari Handel
OyuncularHugh Jackman
Rachel Weisz
MüzikClint Mansell
Görüntü yönetmeniMatthew Libatique
Sanat yönetmeniIsabelle Guay
Michele Laliberte
KurguJay Rabinowitz
StüdyoRegency Enterprises
DağıtıcıWarner Bros. Pictures
CinsiSinema filmi
TürüDram, fantastik
RenkRenkli (DeLuxe)
Çıkış tarih(ler)i4 Eylül 2006 (Venice Film Festival)
22 Kasım 2006 (ABD)
11 Mayıs 2007 (Türkiye)
Süre96 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe35 milyon $
Hasılat15.978.422 $

Kaynak (İngilizce: The Fountain) yönetmenliğini Darren Aronofsky 'nin yaptığı başrollerini Hugh Jackman ve Rachel Weisz 'in paylaştığı tarih, din, bilimkurgu ve fantastik öğeleri harmanlayan 2006 yapımı Amerikan romantik drama filmidir. Filmde ilk etapta Brad Pitt ve Cate Blanchett oynayacaktı ancak Warner Bros. başlangıçta 70 milyon $ olan filmin bütçesini daralttığı için yönetmen 35 milyon $ lık yeni bütçeyle başrollerde Hugh Jackman ve Rachel Weisz 'le filmi çekmiştir.

Film 22 Kasım 2006 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada 'da sinema salonlarında gösterime girmiştir. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 10.144.010 $ ve diğer bölgelerde 5.761.344 $ olmak üzere Dünya çapında toplamda 15.978.422 $ hasılat elde etmiştir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin 21. yüzyıldaki diliminde bilim insanı olan Tommy Creo, ölmek üzere olan kanser hastası eşi Izzi'yi kurtarabilmek için umutsuzca hastalığa çare bulmaya çalışmaktadır.

Bu sırada Izzi 16. yüzyıl İspanya 'sında geçen bir hikâye yazmaktadır. Hikâyede Engizisyon tarafından toprakları elinden alınmakla tehdit edilen Kraliçe Isabella, sadık konkistador Tomás'ı İspanya 'yı kölelikten kurtarabilmenin tek yolu olduğuna inandığı Hayat Ağacı'nı araması için Maya ormanlarına gönderir. Hikâye İspanya 'da başlayıp Xibalba denilen Nebula'da bitecektir ancak Izzi'nin hikâyeyi bitirecek kadar zamanı olmadığı için Tommy'den hikâyeyi bitirmesini ister.

26. yüzyılda ise uzay gezgini olan Tom uzaydaki gezintisi sırasında kendisini çok uzun sürelerdir rahatsız eden olayların arkasındaki gerçekleri keşfeder. Bu üç adamın hikâyesi tek ve ortak bir gerçeğe uzanmaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rolü
Hugh Jackman Tomas / Tommy / Tom Creo
Rachel Weisz Isabel / Izzi Creo
Ellen Burstyn Dr. Lillian Guzetti
Mark Margolis Father Avila
Stephen McHattie Grand Inquisitor Silecio
Fernando Hernandez Lord of Xibalba
Cliff Curtis Captain Ariel
Sean Patrick Thomas Antonio

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin müziklerini Aronofsky'nin diğer filmleri olan Pi (film) ve Requiem for a Dream 'in de müziklerini yapan Clint Mansell yapmıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]